Suomi24 Keskustelussa on viikonlopun aikana ollut poikkeuksellisen paljon bottien automaattiseti luomia kommentteja. Pahoittelemme tästä aiheutunutta harmia. Olemme kiristäneet Keskustelujen suojausasetuksia ja kommentointi on toistaiseksi estetty ulkomailta.

Sähkövermeet Azoreilla?

-sähkömies-

Ollaan saarille menossa, osaako joku kertoa paikallisen jännitetason ja käykö suomi-töpselit ilman adaptereita?

Toinen pieni kysymysmerkki on paikallinen itsepesula systeemi, kahdeksi viikoksi ei pysty perheen vaatteita pakkaamaan mukaan. Onko PDG:ssä hyväksi havaittua itsepesulaa vai onko nyrkkipyykki ainoa toimiva juttu. Majapaikassa odottaa parveke, joten kuivauspuoli hoitunee siellä.

5

1763

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Jännite on täällä sama kuin Suomessa. Pistorasiat ovat ainakin meidän kodissa kaikki maadoitettuja, joten nihin sopivat suomalaiset pistokkeet käyvät myös täällä Ponta Delgadassa.

      Joissakin Ponta Delgadan hotelleissa saattaa kuormitus olla äärirajoilla. Niinpä pienikin ylimääräinen sähkökoje, esim. matkavedenkeitin, voi katkaista virran huoneesta.

      Itspalvelupesulaa ei Ponta Delgadassa ole tullut vastaani. Tällä on pesetys pesulassa erittäin edullista, ja jos käytössänne on parveke, pyykki kuivaa merituulessa ja auringossa hyvällä säällä ihan hetkessä. Kaupoissa myydään käsipyykkiin tarkoitettua pesupulveria (detergente a mão). Itse pesisin alusvaaattet ja helposti siliävät vaatteet hotellissa ja hieman vaikeammat pesettäisin, sillä palvelupesuloita täältä kyllä löytyy. Kaupasta saa (pyykki)narua ja pyykkipoikia, jos ei ole käytössä telinettä. Myös kuivatustelineitä löytyy ainakin kaupoista.

      Ponta Delgada on noin 30 000 asukkaan taajama. Koska matkailijoiden määrä on vaatimaton ja kysyntä muultakin taholta on suhteellisen vähäinen, ei kysymiänne palveluja täällä ole. Kysyntää vähentää toki myös pesettämisen. edullisuus

      • -sähkömies-

        ...tiedoista. Paikallistuntemus kohdallasi on erittäin hyvä ja olen ilolla seurannut tätä keskusteluryhmää ja vastauksiasi ihmisten mitä erilaisimpiin kysymyksiin. Samaan malliin vaan, niin tietoisuus saarista lisääntyy.

        Itsekkin tulen sinne muutaman päivän päästä ihmettelemään viimeisiä kohtuu turismin vielä pilaamattomia paikkoja euroopassa.


      • -sähkömies- kirjoitti:

        ...tiedoista. Paikallistuntemus kohdallasi on erittäin hyvä ja olen ilolla seurannut tätä keskusteluryhmää ja vastauksiasi ihmisten mitä erilaisimpiin kysymyksiin. Samaan malliin vaan, niin tietoisuus saarista lisääntyy.

        Itsekkin tulen sinne muutaman päivän päästä ihmettelemään viimeisiä kohtuu turismin vielä pilaamattomia paikkoja euroopassa.

        Kiitos kommentista.

        Olen pyrkinyt jonkinlaiseen tasapuolisuuteen kommenteissani.

        Toki on muistettava, että täällä asuva suhtautuu asioihin hieman eri tavalla kuin matkailija ja että matkailijan tarpeet ovat usein erilaiset vakiasukkaan tarpeista.

        Matkailijalle on tärkeää, että loma vastaa pitkälle ennakko-odotuksia, muuten hän kokee pettymyksen.

        Olen pyrkinyt tuomaan lisä- ja taustatietoja täällä käyneiden kommentteihin.

        Matkailija voi kirjoittaa kokemuksensa perusteella, että bussilla pääsee huonosti liikkumaan täällä São Miguelillä. Se ei tarkoita sitä, etteikö täällä olisi buseeja, joista monet kulkevat ainakin kerran päivässä ihan pikkukyliin saakka. Tämä ei kuitenkaan ehkä ole riittävä täällä viikon matkalla olevalle, kun nopeasti olisi nähtävä monta paikkaa. Sitä paitsi monet bussit eivät kulje viikkonloppuisin, etenkään sunnuntaisin.

        Voin vakuuttaa kaikille lukijoille, että tämä saarivaltakunta on varsin toimiva yhteisö. Täällä palvelut toimitetaan ajallaan sopimuksen mukaisesti, eikä esim. sovituista kellonajoista lähtökohtaisesti myöhästellä.

        On mielestäni liioiteltua kuvata Ponta Delgadaa ja São Miguelin saarta epäsiistiksi. Toki Ponta Delgadassa paperia ja muuta roskaa kadulta löytyy, mutta eikö sitä löytysi myös muualla? Käykääpä Helsingin rautatieaseman tienoilla ennen aamuseitsemää katsomassa, miltä siellä näyttää. Oman kokemukseni mukana sielläkin on epäsiistiä. Pitääkö epäsiisteys ja saastuttaminen tuoda esiin pitkälle sen vuoksi, että sittä näkee muualla koin Koti-Suomessa. Lohduttaako se vai onko ympäristön saastuminen yhtä paha asia, tapahtui se missä tahansa?

        Luonnonkauneus on täällä pitkälti muualla kuin Ponta Delgadan n. 30 000 asukkaan maalaiskaupungissa. Se on etenkin saaren itä- ja koillisosassa sekä Sete Cidadeksen kraaterijärvien alueella.

        Kun Ponta Delgada on suhteellisen pieni ja kun turistien määrä on vielä vaatimaton, kaupunki elää pitkälti niin kuin se on aina ennenkin elänyt. Siihen on vain matkailijan vielä tyydyttävä.

        Täällä jätetään moni asia kertomatta, mm. jonkun tapahtuman paikka, ravintolan osoite. Perusteluna on yksikertaisesti, että kaikkihan asian tietävät, turha kertoa.

        Täällä on vielä erittäin rauhallista nyt melkein parhaaseen turistiaikaankin. Kukaan ei puhalla niskaan maantieretkillä, tiet ovat suhteellisen hyvät ja taukopaikkoja, jopa grillausmahdollisuuksin, löytyy runsaasti pitkälti näköalapaikoilta.

        Azorilainen ja portugalilainen ruoka on halpaa sekä marketeissa että ravintoloissa. Matkailija itse päättää, pitääkö siitä vai ei, mutta ruokaa täältä kyllä löytyy. Autoretkelle lähdettäessä on syytä suunnitella etukäteen, missä pysähtyy syömään, sillä maaseudulla ruokaa tarjoavia ravintoloita on niukasti.

        Jokaista matkailijaa voidaan joskus kohdella töykeästi missä maassa tahansa. Azoreilla lähtökohtana on auttamisen halu ja täällä luotetaan ihmiseen aidosti.

        Kaikki matkailijoiden kanssa tekemisiin tulevat eivät osaa englantia. Antakaa heille anteeksi, sillä hekin haluavat matkailijan viihtyvän. He ovat juuri niitä aitoja ihmisiä, jotka osaltaan tekevät Azoreista niin viehättävän.

        Te, jotka olette ostaneet Hispanian hotelli-lentopaketin ettekä halua tehdä retkiä omin päin, osallistukaa Hispanian retkille. Ne vievät teidät saaren kauneimpiin ja merkittävimpiin kohteisiin vaivatta, viikon aikana. Jota kuinkin joka päivä on jokin retki asiantuntevan oppaan johdolla.

        Ponta Delgadassa on myös monta paikallista retken järjestäjää, joista Hispanian oppaat ja hotellinne voivat teille kertoa.

        Ja se sää. Kaikki, mitä olette kertoneet Azorien säästä pitää paikkansa. Täällä sataa ja paistaa, on pilvistä ja selkeää, tuulee hieman enemmän ja hieman hieman vähemmän, joskus tuskin ollenkaan. Joskus on hikistä, joskus kuivempaa. Joskus saattaa sataa monena päivänä peräkkäin, ani harvoin kuitenkaan ihan koko päiviä eikä täällä koskaan niin harmaata kuin Pohjolassa. Niin pilvistä ei tulekaan. Eikä täällä myöskään puhalla arktinen pohjoistuuli.

        São Miguelin saarella uimarantoja ihan kohtuullisesti. Ne saattavat olla aika eksoottisissakin paikoissa ja hieman vaikeapääsyisiä, mutta niillä on tilaa ja rauhaa. Hiekka on tummanharmaata saaren tuliperäisyyden vuoksi.

        UV-säteily on voimakasta (n. 10), joten suojautukaa voiteilla ja varjoilla. Veden lämpötila on vähän yli 20 C.

        Toivotan hyvää lomaa Azoreilla ja muualla kaikille tämän viestini lukeneille.

        Minuun voi ottaa halutessaan yhteyttä henkilökohtaisesti. Galleria-sivulta löytyvät yhteystietoni.


    • Azoreille matkaava

      Pesulassa pesemisestä... minkä hintaista se on nykyään? Siis jos haluaisi vaikkapa koneellisen peruspyykkiä pestä.

    • En ole pesettänyt jokapäiväisiä käyttövaatteita. Kokemukseni ovat vanupeitteistä, matoista ja joistakin yksittäisistä vaatekappaleista. Hinnat ovat kenties kolmannes tai neljännes siitä mitä Helsingistä. Niin on palkkatasokin.

      Tässä muutamia pesuloita. Minulla on kokemusta kahdesta viimeksi mainitusta.


      Lavandaria Mónica
      R. Mercadores 49
      p: 296282449

      Ydinkeskustassa.

      ---------------------------------------------------------------------------------------------------

      Lavandaria EcoSec
      Rua do Provador
      9500 Ponta Delgada

      Ydinkeskustassa. Oikeustalon vierellä.

      ----------------------------------------------------------------------------------------------------

      Lavandaria Mr Oger

      R. Laranjeiras Cci 702,
      p: 296384090

      Kauempana keskustasta. Lähellä hotelleita the Lynce ja VIP Executive.


      Minulla ei ole käsitystä puhutaanko näissä pesuloissa englantia.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Millä voin

      Hyvittää kaiken?
      Ikävä
      69
      2237
    2. Jotain puuttuu

      Kun en sinua näe. Et ehkä arvaisi, mutta olen arka kuin alaston koivu lehtiä vailla, talven jäljiltä, kun ajattelen sinu
      Ikävä
      101
      2073
    3. Haluan sut

      Haluatko sinä vielä mut?
      Ikävä
      78
      1678
    4. Hei A, osaatko

      sanoa, miksi olet ihan yhtäkkiä ilmestynyt kaveriehdotuksiini Facebookissa? Mitähän kaikkea Facebook tietää mitä minä en
      Ikävä
      41
      1500
    5. Haluaisin aidosti jo luovuttaa ja unohtaa

      Ei tästä mitään tule koskaan.
      Ikävä
      78
      1496
    6. Ampuminen Iisalmessa

      Älytöntä on tämä maailman meno.
      Iisalmi
      10
      1387
    7. Pohjola kadulla paukuteltu

      Iltasanomissa juttua.
      Iisalmi
      31
      1354
    8. 52
      1258
    9. Synnittömänä syntyminen

      Helluntailaisperäisillä lahkoilla on Raamatunvastainen harhausko että ihminen syntyy synnittömänä.
      Helluntailaisuus
      62
      1190
    10. Mitä tämä tarkoittaa,

      että näkyy vain viimevuotisia? Kirjoitin muutama tunti sitten viestin, onko se häipynyt avaruuteen?
      Ikävä
      28
      1179
    Aihe