Kesällä Norjaan

Matkaaja

Kesä kuumalla autolla telttailemaan Pohjois-Norjaan!

Eli tälläistä suunnitteella: Torniosta Ruotsin puolelle Kiirunaan..... Norjaan Narvik, Tromso, Hammerfest, Kirkkoniemi...... ja takaisin suomeen sellainen olisi ajoreitti.


Vinkkejä, linkkejä, kokemuksia, leirintäaluita, yöpymispaikoista kommenttia, rannikko risteilyistä, hintoja, kaikkea......

12

2592

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • xzy

      Seikkailu???? Missä kohdassa?

    • aava meri & pieni kylä

      Mene ihmeessä katsomaan Lofooteille valaita. Siellä on sellainen entinen armeijan tukikohta, missä koetetaan tutkia ja suojella niiden elämänarvoja. Kannattaa käydä jos on ns luonto ihminen, ja haluaa tietää että miten valaat elävät vapaudessa. Norjalaiset ihmiset ovat todella mukavia, ja hekin tietävät ettei edes Suomessa kasvateta valaita. Joskus jopa liian mukavia.

    • norjassa joskus asunut

      Sen voin sanoa että varaa harjat ja imurit mukaan kun matkaat kesällä norjaan. jos esimerkiksi yövyt mökeissä niin varaudu siivoamaan itse lähtiessä yösijasi. Ja aika kalliita ovat yöpyä.

      • siivoat

        Totakai omat roskansa täytyy jokaisen siivota, vaikka sitä ei erikseen missään mainittaisi.

        Yleensä Norjalaiset majoitusmökit on olleet siivottuja ja siistejä.


    • Jolle

      Ehdottomasti etelä ja keski Norjaan on nimittäin sata kertaa paremmat maisemat ja tässä paras Norja sivu:
      http://www.kolumbus.fi/matti.gronroos/norjafaq.html
      Ja myskihärät kannattaa käydä katsomassa ne löytyy E6 tien varresta noin Ålesundin korkeudelta Hjerkinn:n kohdalta länteen Snohettaan(2286m) päin. Siinä on jonkinlainen armeijan alue mut älä anna sen säikäyttää kyllä sinne voi mennä ja maksu oli(2002) 20 kruunua, tosin kun minä kävin, niin kukaan ei kyselly mitään rahaa eikä ylipäänsä mitään muutakaan.
      Tästä pohjoisemmaksi ei oikeestaan kannata mennä.

      • Kiertolainen

        Ehdottomasti upei norja matkoistani on ollut Styren-kesähiihto maisemissa.Sieltä länsirannikkoa ylös.Jos tulee Rauma vastaan -olet oikealla tiellä.UPEETA!!!!


      • panu

        musta nimenoman pohjoseen kannattaa mennä, jos haluaa karua kauneutta. sitä samaa mettää on meillä kotonaki mitä e-norjassa. oon 15 kertaa norjaan matkannu ja pohjonen on ollu paras.jylhempää yms. ok jotunheimen on hienoa seutua, galdhöpiggenit sun muut.


      • vanha sissi.

        viimenen kerta kun menen etelänorjaan.tietullit ja kallis bensa lopettaa norjan matkailun.esim.ajoa norjan puolella n.600 km.tietulli 720 nrk.lauttamaksut 210 nrk. kalliimpi bensa.törkeää ryöstämistä.ei kaikki matkailijat ole rikkaita.pitäkööt maisemansa.


    • uula

      Heip!
      Suosittelen erittäin lämpimästi Tromssasta etelään päin olevaa aluetta, nimittäin Finsnesin kaupungin lähellä olevaa Senjan saarta. Siellä norjan luonto on kauneimmillaan.

      • Minni 69

        Myös minä olen aikoinani Norja autolla kiertänyt ja siksi suosittelenkin reittiä, joka lähtee Turun kautta Tukholmaan ja sieltä Osloon. Siitä sitten joko rannikkoa myöden tai Lillehammerin kautta pohjoiseen aina Nordkapiin asti. Norja on kyllä kallis maa...majoitus, bensa, tietullit ja ruoka on kallista, mutta on se sen arvoista.


    • Vastapäivä

      Jos pysyt valinnassasi kiertää pohjoisin Norja, niin suosittelisin aloittamaan reitin Kirkkoniemestä ja päättämään sen Narvikiin. Alkuperäisen suunnitelman mukaan aloitat korkeimmista vuorista, jolloin Lyngenin alppien jälkeen pohjoisimman Ruijan pyöreät matalammat rannikot eivät enää näytä miltään, kun sinne pääset. Ensimmäinen majoitus kannattaa varata somasta Pykeijasta ja varata hyvissä ajoin. Siellä on saatavilla mökkejä joiden viereisestä saunasta tarkenevat uskaliaimmat uida jäämeressä. Ranta on kaunis ja valkohiekkainen kylän molemmin puolin. Nykyään Pykeijasta pääsee kuulemma kalastamaankin ja aika moni siellä puhuu suomeakin. Jos reittiä on mahdollista jatkaa, niin suosittelen päättämään sen Lofooteille eikä Narvikiin. Siellä on edullisia ja siistejä rantamajoja ainakin kesäkuussa saatavilla ilman ennakkovarauksia. Virveli kannattaa ottaa mukaan.

      • Make86666

        Käytiin myös pohjoisnorjassa viime kesänä. Kivoja paikkoja käydä on ainakin Abiskon kansallispuisto ja Bardun eläintarha.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Tärkeä kysymys!

      Haluatko sinä, mies, minut?
      Ikävä
      87
      1165
    2. Asiallinen lähestyminen

      Mitä on asiallinen lähestyminen?? Tietääkö tai tajuaako kukaan, varsinkaan miehet??? Eilen NELJÄNNEN kerran jouduin isk
      Sinkut
      151
      1006
    3. Jennika Vikman avoimena - Isosisko Erika Vikman ohjeisti napakasti Tähdet, tähdet -kisaan: "Älä.."

      Jennika ja Erika - niin ovat kuin kaksi marjaa! Ilmeiltään, ääneltään ja eleiltään hyvinkin samanlaiset - toinen on kyll
      Suomalaiset julkkikset
      13
      691
    4. Vedalainen metafysiikka

      Termi ”metafysiikka” kuuluu Aristoteleelle. Metafysiikka tarkoittaa ”fysiikan jälkeen” eli tietoa siitä, mikä on tavalli
      Hindulaisuus
      287
      685
    5. Mitäs nainen

      Meinaat tehdä viikonloppuna.
      Ikävä
      60
      664
    6. Ai jaa sinä oletkin ahnas

      Ja romanttinen luonne, nyt vasta hiffasin että olet naarastiikeri. Parempi myöhään kuin ei milloinkaan.
      Ikävä
      107
      660
    7. En tiedä..

      Yhtään minkälainen miesmaku sinulla on. itse arvioin sinua moneenkin otteeseen ja joka kerta päädyin samaan lopputulokse
      Ikävä
      47
      660
    8. En oikeastaan usko että sinä tai kukaan

      Olisi oikeasti ihastunut tai rakastunut. Se on joku harhakuva joka minusta miehestä syntyi. Ja kun se särkyy, niin "tunt
      Ikävä
      42
      604
    9. Viime yönä mietin paikkoja luonnossa, missä olen kulkenut

      kävellyt ja ikävöinyt, ja ollut niin yksin. Monet kerrat. Ne palauttavat mieleeni sinut ja sen, kuinka kipeää on se kaip
      Ikävä
      57
      592
    10. Milloin viimeksi näit ikäväsi kohteen?

      Oliko helppo tunnistaa hänet? Millaisia tunteita tuo näkeminen herätti sinussa?
      Ikävä
      35
      575
    Aihe