Suomi24 Keskustelussa on viikonlopun aikana ollut poikkeuksellisen paljon bottien automaattiseti luomia kommentteja. Pahoittelemme tästä aiheutunutta harmia. Olemme kiristäneet Keskustelujen suojausasetuksia ja kommentointi on toistaiseksi estetty ulkomailta.

ei ole rahaa maksaa sakkoa???

apuuua

sain 240€ sakon ylinopeudesta, enkä saa mitenkään maksettua sitä eräpäivään mennessä...mitä tapahtuu????? auttakaa

10

4824

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • lexander

      tee maksusopimus ulosottomiehen kanssa, sitten kun sakko menee ulosottoon. Jos köyhyys on pysyvää, niin sakko muutetaan vankeudeksi, jolloin kolme päiväsakkoa vastaa yhtä päivää vankeutta, kuitenkin vähintään kuusi (6) päivää.

    • Helmunt Schwein

      Maksat osissa.
      Sakossa on tilinumero ja viitenumero. Maksat osissa ja käytät aina samaa viitenumeroa.

      • joku

        saamassasi sakossa on oikeusrekisterikeskuksen puhelinumero. Soita siihen seuraavana arkipäivänä ja kerrot, että haluasit maksaa sakon osissa. Jos jätät tämän tekemättä, on mahdollista, että sakko menee aikanaan ulosottoon.


      • vt. vouti
        joku kirjoitti:

        saamassasi sakossa on oikeusrekisterikeskuksen puhelinumero. Soita siihen seuraavana arkipäivänä ja kerrot, että haluasit maksaa sakon osissa. Jos jätät tämän tekemättä, on mahdollista, että sakko menee aikanaan ulosottoon.

        Mitäs sitten vaikka menisikin ulosottoon?

        Ei siitä mitään sen pahempaa seuraa, ei tule maksuhäiriömerkintää, ei perintäkuluja, ei yhtään mitään muuta, kuin saa uuden maksulapun, jossa on ulosottoviraston tilinumero.

        Sitten se yleensä ulosmitataan jostakin veronpalautuksista ym.

        Ei tuosta kannata murheita nähdä.


    • niku1

      Jos sait enintään 20 päiväsakkoa, voit olla siinä mielessä huoleti, ettei sitä koskaan muunneta vankeudeksi. Sakkoa yritetään periä muutoin kuten muutakin saatavaa. Puhuit eräpäivästä. Sellaista ei ole. Sakko menee syyttäjälle, joka vahvistaa sen joskus kun tärkeimmiltä töiltä ehtii. Voi mennä jopa kuukausia ennen kuin vahvistetut sakot ovat oikeusrekisterikeskuksessa. Siellä ne tallennetaan tietojärjestelmään manuaalisesti. Taas kuluu aikaa. Kaiken kaikkiaan voi mennä useita kuukausia ennen kuin rahoja aletaan kaipaamaan. Tällöin oikeusrekisterikeskus lähettää maksumuistutuksen. Sitä voit huoleti odotella ja säästää rahaa. Vasta tällöin tulee ottaa sinne yhteyttä maksujärjestelyistä sopimiseksi. Jos soitat sinne huomenaamulla, eihän he tiedä asiasta vielä mitään. Sopiminen on siinä mielessä tarpeen ettei sakko mene ulosottoon. Jos näin sitten jossain vaiheessa tapahtuu, sakkoa yritetään periä jos ulosmitattavaa on. Ja lopulta se muunnetaan vankeudeksi jos päiväsakkojen lukumäärä on alunperin ollut vähintään 21. Oletan siis että kyse on nimenomaan poliisin eikä tuomioistuimen antamasta sakosta.

      • joku

        Niin sakko menee aikanaan muuntoon, vaikka 20 pv:n sakkoa ei muunneta kiinteäksi isutmiseksi. Siitä huolimatta muuntorangaistus annetaan tiedoksi, jonka jälkeen sakkoa voidaan periä ulosoton kautta ellei sitä maksa määräaikaan mennessä muunnon tiedoksiannosta!


    • poppi

      sakon summa kasvaa huomattavasti jos se maksu myöhästyy

      • oikeusministeriön tiedoitus

        Ei kasva, sakkoa ei koroteta rikollisen rahattomuuden vuoksi.


      • sakot maksuun
        oikeusministeriön tiedoitus kirjoitti:

        Ei kasva, sakkoa ei koroteta rikollisen rahattomuuden vuoksi.

        Elät hieman aikaasi jäljessä. Uuden lain eli Laki rikollisten rahattomuudesta ja san vaikutuksesta sakon suuruuteen 12 §:n mukaan maksamattoman sakon suurutta korotetaan eräpäivän ylittävältä osalta 1.2 % jokaiselta kuukaudelta, kuitenkin enintään 14.4 % vuodessa, kunnes sakko on kokonaisuudessaan maksettu.
        Sakon muuntaminen vankeudeksi ei poista korkojen maksuvelvollisuutta. Kokoa on maksettava sen kuukauden loppuun saakka, kun muuntorangaistus on kokonaisuudessaan suoritettu. (finlex)

        Eli nyt kilvan sakkoja maksamaan, ettei tule liian kalliiksi.


    • Anonyymi

      -.€/

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Voitasko leikkiä jotain tunnisteleikkiä?

      Tietäisi ketä täällä käy kaipaamassa.. kerro jotain mikä liittyy sinuun ja häneen eikä muut tiedä. Vastaan itsekin kohta
      Ikävä
      83
      2162
    2. Millä voin

      Hyvittää kaiken?
      Ikävä
      44
      1864
    3. Tietysti jokainen ansaitsee

      Hän varmasti ansaitsee vain parasta ja sopivinta tietenkin, suon sen onnen hänelle enemmän kuin mielelläni. Aika on nyt
      Ikävä
      23
      1828
    4. 50+ naiset kyl

      Lemottaa sillille mut myös niitte kaka lemottaa pahlle ku kävin naiste veskis nuuhiin
      Ikävä
      21
      1550
    5. Jotain puuttuu

      Kun en sinua näe. Et ehkä arvaisi, mutta olen arka kuin alaston koivu lehtiä vailla, talven jäljiltä, kun ajattelen sinu
      Ikävä
      68
      1525
    6. Haluan sut

      Haluatko sinä vielä mut?
      Ikävä
      77
      1442
    7. hieman diabetes...

      Kävin eilen kaverin kanssa keskusapteekissa kun on muutama kuukausi sitten tullut suomesta ja oli diabetes insuliinit lo
      Pattaya
      20
      1372
    8. Välitän sinusta mies

      Kaikki mitä yritin kertoa tänään ei mennyt ihan putkeen..Joka jäi jälkeenpäin ajateltuna suoraan sanottuna harmittaa aiv
      Työpaikkaromanssit
      6
      1332
    9. En voi sille mitään

      Tulen niin pahalle tuulelle tästä paikasta nykyisin. Nähnyt ja lukenut jo kaiken ja teidän juttu on samaa illasta toisee
      Ikävä
      12
      1294
    10. Haluaisin aidosti jo luovuttaa ja unohtaa

      Ei tästä mitään tule koskaan.
      Ikävä
      72
      1291
    Aihe