Linnoituksen krouvi

Ei lappeenrantaan

Ystäväni kävi viime kesänä Linnoituksen krouvissa ja kertoi homman hieman ontuvan. Mutta kun suomalainen ei usko vasta kun näkee.

Homma ei kyllä rullaa tänäkään kesänä. Kävin perheeni kanssa 14.7.2007 tutustumassa Lappeenrantaan ja ainut pitkä miinus oli juuri tuo linnoituksn krouvi.

Ruokaa odoteltiin reilusti puoli tuntia, vaikka paikalla oli meidän lisäksemme vain 6 asiakasta. Henkilökuntaa näytti muuten olevan lähes yhtä paljon kuin asiakkaitakin, laskin ainakin viisi.

Kun saimme vihdoin ruokamme, tarjoilija kaatoi neljävuotiaan poikamme ranskalaiset pitkin pöytää. Vaimon kasvis gratiinin juustokastike oli liian vetistä. Mutta kaikkein parasta olivat paljon kehutut riista lihapullat: ne olivat keskeltä aivan jääkaappi kylmiä! Kun valitin asiasta, tarjoilija väitti, että lihapullat on tehty samana päivänä. Asiaa myöhemmin kokilta selvitettäessä, saimme tietää, että lihapullat olikin tehty jo edellisenä päivänä ja lämmitys(mikro) oli mennyt jotenkin pieleen. Uskomatonta että ruokaravintolaksi itseään kutsuva paikka lämmittää edellisen päivän ruokia, eikä saa niitä edes reilussa puolessa tunnissa kuumaksi!

Huomionarvoista oli myös se, että tarjoilijat tuntuivat pudottavan jatkuvasti jotain. Viimeisin kommentti uloslähtiessä tuli poikamme suusta, joka sanoi: "taas tippui jotain"

Itkeäkkö vai nauraakko

56

8893

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • ..--.-.....-.

      Eipä siis täydy sinne mennäkään vaikka on mielessäni käynyt. Taidanpa pysyä tutuissa ja turvallisissa ja hyväksi havaituissa vaihtoehdoissa! Kiitos tiedosta :)

    • kilpailussa

      Vuosi takaperinhän oli, mikä paras suomalainen kaupunki.
      Tampere voitti ja Lappeenranta jäi viimeiseksi.
      Ilmeisesti sitten muillakin oli hieman negatiivisia kokemuksia kaupungista, jonka kaupunkikuvakin taitaa olla maan rähjäisin.

      • täkäläinen

        Tuo paikka nyt sattuu vain olevan yksi musta lammas hyvien ravintoloiden joukossa. Löytyy täältä hyviäkin esim: Wolkoff ja Viglio.

        Paikallinen


      • 98789798789

        Olisit nyt samalla maininnut, että siinä kyselyssä taisi olla mukana suurin piirtein 10 suurinta kaupunkia, ja sijoitukset menivät aika tarkalleen suuruusjärjestyksessä, kuten oikeastaan odottaa saattaa.

        Kai nyt on selvää, että jos Lappeenranta laitetaan rinnakkain Tampereen, Turun, Helsingin ja kumppaneiden kanssa, ei Lappeenranta varmastikaan pärjää näille ihan puhtaasti tilastotieteellisistä syistä.

        Sen sijaan Lappeenranta pärjää varmasti erittäin hyvin samankokoisille ja pienemmille kaupungeille.

        Omassa sarjassaan Lappeenrannan maine on Suomessa käsittääkseni varsin hyvä.


      • kirjurin henki
        98789798789 kirjoitti:

        Olisit nyt samalla maininnut, että siinä kyselyssä taisi olla mukana suurin piirtein 10 suurinta kaupunkia, ja sijoitukset menivät aika tarkalleen suuruusjärjestyksessä, kuten oikeastaan odottaa saattaa.

        Kai nyt on selvää, että jos Lappeenranta laitetaan rinnakkain Tampereen, Turun, Helsingin ja kumppaneiden kanssa, ei Lappeenranta varmastikaan pärjää näille ihan puhtaasti tilastotieteellisistä syistä.

        Sen sijaan Lappeenranta pärjää varmasti erittäin hyvin samankokoisille ja pienemmille kaupungeille.

        Omassa sarjassaan Lappeenrannan maine on Suomessa käsittääkseni varsin hyvä.

        Se on sitten Tampere kasvanut suomen suurimmaksi Cityksi aivan meikän huomaamatta.


      • Viglio
        täkäläinen kirjoitti:

        Tuo paikka nyt sattuu vain olevan yksi musta lammas hyvien ravintoloiden joukossa. Löytyy täältä hyviäkin esim: Wolkoff ja Viglio.

        Paikallinen

        sijaitsee? Vai sekö on se uus ravintola mikä syksyllä avataan konkurssin tehneen Tiglion tilalle? :D Eeeeei, sen nimeksi tulee O´le.


      • Titeilijä

        Justiisa joo. Pistäpä jotain linkkiä tähän siteeraamaasi tutkimukseen...

        Taitaa olla hevosmiesten tietotoimiston juttuja tämäkin hupellus..


    • pimpula00

      Käytiin noin pari viikko sitten siellä ja ruokalistaa ei tullut vaikka tarjoilijat (2kpl) pyöri ympärillä ennenkuin itse pyysimme. Ruokaakin saimme odottaa hetken ja päätimmekin, että jos se ei tietyn ajan kuluessa tule, lähdemme pois ja juuri viime hetkillä se sitten tulikin. Asiakkaita ei kyllä ollut kuin kaksi pariskuntaa meidän lisäksemme. Ruokaa ei kyllä sovi moittia, paitsi 6e muutamasta hassusta salaatinlehdestä ja yhdestä rouhitusta pähkinästä oli vähän liikaa.

    • vety ja atomi

      Lappeenranta on viimevuosina ollut kovassa nosteessa. Tästä syystä tänne on pesiytynyt ravintolayrittäjiä jotka vaan "heittäytyvät" ja tekevät mukamas hienonkin kahvilan tai ravintolan. Markkinointia ehkä osataan jos sitäkään, ruuasta tai muusta ravintola-alaan liittyvästä ei ole tietoa.

      Onneksi täällä on jotain mitä osataan tehdä nimittäin vety ja atomi.

      • oksettaa

        Kokeilkaapas Lappeenrannassa ravintola tassosta siinä se vasta surkea paikka. Kamalan makuisia Kreikkalaisen keittiön liukuhihna jäljitelmiä. Paikalliset kyllä sanoivat että onhan paikassa hyvät pihvit laiha lohtu meille jotka tilasimme mussakaa ja stifadoa. Kokilla ei ollut selvästikkää hajuakaan mistä näissä ruokalajeissa pitäisi olla kyse. Meille ei sentään tarjottu mikro ruokaa .... tai siis en ole kyllä aivan varma?

        Ensi kesänä varmaan Tampereelle syömään sitä mustaa makkaraa.


      • Mussaakaa ja stifado
        oksettaa kirjoitti:

        Kokeilkaapas Lappeenrannassa ravintola tassosta siinä se vasta surkea paikka. Kamalan makuisia Kreikkalaisen keittiön liukuhihna jäljitelmiä. Paikalliset kyllä sanoivat että onhan paikassa hyvät pihvit laiha lohtu meille jotka tilasimme mussakaa ja stifadoa. Kokilla ei ollut selvästikkää hajuakaan mistä näissä ruokalajeissa pitäisi olla kyse. Meille ei sentään tarjottu mikro ruokaa .... tai siis en ole kyllä aivan varma?

        Ensi kesänä varmaan Tampereelle syömään sitä mustaa makkaraa.

        "Meille ei sentään tarjottu mikro ruokaa .... tai siis en ole kyllä aivan varma?"

        En miekää kyllä olis ihan varma. Ruokalaji kuulostaa kyllä juuri siltä että se on valmistettu edellisenä tai sitä edellisenä tai sitä sitä edellisenä päivänä ja sitten se vain kuumennetaan siulle.


    • vielä^^

      jää harkintaa, pitääkö itkeä vai nauraa, kannattaa nauraa. Sitten kun itkettää, siinä ei enää ole mitään epäselvää.

      Itse lappeenrantalaisena boikotoin kyseistä krouvia, koska tiloissa jossa se sijaitsee oli ennen paikallisten taiteilijoitten työtiloja. Heidät heitettiin ulos paljon varoittelematta, jotta saatiin juottola ja epäkelvoksi osoittautunut syöttölä tilalle. Siitäs saa ahneet,menestystä ei tule tuollaisella menolla.

    • xxxxx

      Itse olen kuullut paikasta vaan hyvää - parhaimmaksi ruokapaikaksi Lappeenrannassa kehuttu! Mitä tulee näihin muihin kaupungin ruokapaikkoihin niin laidasta laitaan palvelua ja ruokaa olen niissäkin saanut. Toisena päivänä homma pelaa, toisena sitten taas ei. Valittajat lämmittäköön kotona Atrian lihapullia - ja kyllä maistuu!

      • on kotona,

        kun osaa tehdä ruokaa itse! Aikataulut ei petä,asiakkaita on sen verran,kun haluaa ja laatu oman maun mukaista... Ravintolat on vain hätäratkaisuja ruokakulttuurista pitäville!!! Kulinaristisia nautintoja ja kesänherkkuja maistellen,HEI HEI...!!!


      • ulkona syöjä

        Taidat reppana olla itse tuossa läävässä töissä.
        Mutta onhan totta että, löytyy suomesta paljon ihmisiä vaikka saisivat kakkaa lautaselle niin, eivät uskalla kritisoida. Surkeaa on lappeenrannan meno jos "toisena päivänä pelaa, toisena sitten taas ei."

        Kritiikillä palvelu paranee.


      • just tuota tarkoitinkin...
        ulkona syöjä kirjoitti:

        Taidat reppana olla itse tuossa läävässä töissä.
        Mutta onhan totta että, löytyy suomesta paljon ihmisiä vaikka saisivat kakkaa lautaselle niin, eivät uskalla kritisoida. Surkeaa on lappeenrannan meno jos "toisena päivänä pelaa, toisena sitten taas ei."

        Kritiikillä palvelu paranee.

        Enpäs nyt satu olemaan siinä paikassa töissä, enkä koko alalla. Säälittävää vaan katella/kuunnella, kun ihmiset ruikuttaa jos jostakin turhanpäiväsestä asiasta. Onhan se nyt todellakin maailmanloppu, jos kahvi on kylmää, ketsuppi loppu tms. Sen verran asiakaspalvelusta tiedän, että asennevammaisia tyyppejä on mahdotonta miellyttää millään asteella (joten valittakoon rauhassa kotonaan!).


      • sdahd
        just tuota tarkoitinkin... kirjoitti:

        Enpäs nyt satu olemaan siinä paikassa töissä, enkä koko alalla. Säälittävää vaan katella/kuunnella, kun ihmiset ruikuttaa jos jostakin turhanpäiväsestä asiasta. Onhan se nyt todellakin maailmanloppu, jos kahvi on kylmää, ketsuppi loppu tms. Sen verran asiakaspalvelusta tiedän, että asennevammaisia tyyppejä on mahdotonta miellyttää millään asteella (joten valittakoon rauhassa kotonaan!).

        Taidat olla lappeerantalainen ja palvelualla kun noin kyrsii kritiikki. toivottavasti EN joudu sinun asiakkaaksesi kun oleT tuollainen kritiikin vihaaja.


      • lukutaidottomat
        sdahd kirjoitti:

        Taidat olla lappeerantalainen ja palvelualla kun noin kyrsii kritiikki. toivottavasti EN joudu sinun asiakkaaksesi kun oleT tuollainen kritiikin vihaaja.

        Kun en o-le a-lal-la. Pis-te.


      • well done
        lukutaidottomat kirjoitti:

        Kun en o-le a-lal-la. Pis-te.

        Väität ainakin tietäväsi asiakaspalvelusta? Oletko kenties vanginvartija? Siellä varmaakin usein valitetaan. Mutta ainakin on selvää että kun olet noin katkera aiheellisestä kritiikistä niin olet myös jossain sitä itse saanut. Piristy ja mene vaikka linnoituksen krouviin syömään.


    • Lusicca

      Enpä tiedä miten asian todellinen puoli on, mutta muuten kuulostat henkilöltä, joka haluaa keskittyä huomaamaan kaikki pienetkin epäkohdat. Miksi menitte koko paikkaan, jos olitte jo aiemmin kuulleet siitä muuta?

      • edellisiin

        Linnoituksen krouvissa kävin ystävättären kanssa viimekesänä mainonnan perusteella kohtuullisin odotuksin. Ja todella moni "pieni asia ?" meni pieleen. Ruuokalista oli melko suppea ja niistäkin lähes puolet ei syystä tai toisesta ollut saatavilla. Kun emme kotiruokalihapullia halunneet, päädyimme salaattiin. Toinen fetaa ja toinen kanaa. Molemmissa pohja oli pelkkää vihreää salaattia ja kurkkua, kanassa lisukkeena vain kanaa ja fetassa vain fetaa !! Ei siis mitään muuta!!! Ja kyseessä pääruokasalaatti.
        No jälkiruuan jätimme suosiolla nautittavaksi omalla kotiterassilla.
        Myös henkilökunta vaikutti todella ammattitaidottomalta, ja palvelu kesti, vaikka porukkaa oli vähän. Ja se terassin maisema ...takapiha ja talon toisella puolella saimaa.

        Sääli kaiken kaikkiaan sillä ravintolan sisätilat ovat mieleeni. Ja mielessäni mietin, että ei kai kukaan meitä palvelleista rassukoista vaan ollut omistaja, jonka ehdottomasti olisi kannattanut olla paikalla yritystään käynnistämässä.Tällaisen ensikokemuksen jälkeen kun uusi käynti on epätodennäköinen ainakaan ihan heti.

        Tosin saman tyyppinen oli ensikokemus kun kävin Tigliossa, ja osoittautui myöhemmin ihan kelpopaikaksi.
        Sitten Tassoksesta, olen aiemman kirjoittajan kanssa samma mieltä, niin kreikkalainen ravintola kun onkin, että ainakin stifado, joka kuuluu parhaisiin kreikkalaisiin herkkumuistoihini on Tassoksessa aiva joku muu ruoka. Muitakin pettymyksiä olen tassoksessa kokenut. Ja toisaalta taas esim. lasten annos, ainakin lihapullat runsas ja itsetehty. Ja feta-alkusalaatti vaaleapunaisella kastikkeella tosi hyvää.

        Eli ongelma on monessa ainakin paikallisessa ja uskon muuallakin olevassa ravintolassa, että pitäisi tietää mikä ruoka ko.ravintolassa on hyvää: Ja toisinaan tekisi mieli kysyä kokin nimi, jotta tietäisi milloin kannattaa tilata esim. Rosson pizzaa, niin paljon vaihtelee "kokin käsiala" = siis liikaa !
        Mitä mieltä teet muut ulkoruokailijat tästä olette?
        J.K ja joku kirjoittaja puhui vigliosta, tarkoitatko konkkaan mennyttä tigliota ?


      • että ongelmiin puututaan
        edellisiin kirjoitti:

        Linnoituksen krouvissa kävin ystävättären kanssa viimekesänä mainonnan perusteella kohtuullisin odotuksin. Ja todella moni "pieni asia ?" meni pieleen. Ruuokalista oli melko suppea ja niistäkin lähes puolet ei syystä tai toisesta ollut saatavilla. Kun emme kotiruokalihapullia halunneet, päädyimme salaattiin. Toinen fetaa ja toinen kanaa. Molemmissa pohja oli pelkkää vihreää salaattia ja kurkkua, kanassa lisukkeena vain kanaa ja fetassa vain fetaa !! Ei siis mitään muuta!!! Ja kyseessä pääruokasalaatti.
        No jälkiruuan jätimme suosiolla nautittavaksi omalla kotiterassilla.
        Myös henkilökunta vaikutti todella ammattitaidottomalta, ja palvelu kesti, vaikka porukkaa oli vähän. Ja se terassin maisema ...takapiha ja talon toisella puolella saimaa.

        Sääli kaiken kaikkiaan sillä ravintolan sisätilat ovat mieleeni. Ja mielessäni mietin, että ei kai kukaan meitä palvelleista rassukoista vaan ollut omistaja, jonka ehdottomasti olisi kannattanut olla paikalla yritystään käynnistämässä.Tällaisen ensikokemuksen jälkeen kun uusi käynti on epätodennäköinen ainakaan ihan heti.

        Tosin saman tyyppinen oli ensikokemus kun kävin Tigliossa, ja osoittautui myöhemmin ihan kelpopaikaksi.
        Sitten Tassoksesta, olen aiemman kirjoittajan kanssa samma mieltä, niin kreikkalainen ravintola kun onkin, että ainakin stifado, joka kuuluu parhaisiin kreikkalaisiin herkkumuistoihini on Tassoksessa aiva joku muu ruoka. Muitakin pettymyksiä olen tassoksessa kokenut. Ja toisaalta taas esim. lasten annos, ainakin lihapullat runsas ja itsetehty. Ja feta-alkusalaatti vaaleapunaisella kastikkeella tosi hyvää.

        Eli ongelma on monessa ainakin paikallisessa ja uskon muuallakin olevassa ravintolassa, että pitäisi tietää mikä ruoka ko.ravintolassa on hyvää: Ja toisinaan tekisi mieli kysyä kokin nimi, jotta tietäisi milloin kannattaa tilata esim. Rosson pizzaa, niin paljon vaihtelee "kokin käsiala" = siis liikaa !
        Mitä mieltä teet muut ulkoruokailijat tästä olette?
        J.K ja joku kirjoittaja puhui vigliosta, tarkoitatko konkkaan mennyttä tigliota ?

        Lappeenrannalle on todellakin tärkeää matkailun kannalta nostaa esiin surkea ravintola osaamisemme. Nyt on aika tehdä jotain tai pian meillä on koko suomessa maine surkeana ravintola palveluiden tarjoajana. Vetyillä ja Atomeilla ei pitkälle pötkitä kiristyvässä matkailu kilpailussa. Menisitkö itse lomalle kaupunkiin jossa ei tiedetä mitä on stifado, mussaka, fetasalaatti tai tarjotaan lihapullia ala kylmäkkö. Paljon matkustelevana pidän tärkeänä että matkailun yksi tärkeä elementti ravintola ruoka on hyvää ja palvelu sujuvaa.

        Suomea ristiin rastiin


      • ruuan/juomien
        että ongelmiin puututaan kirjoitti:

        Lappeenrannalle on todellakin tärkeää matkailun kannalta nostaa esiin surkea ravintola osaamisemme. Nyt on aika tehdä jotain tai pian meillä on koko suomessa maine surkeana ravintola palveluiden tarjoajana. Vetyillä ja Atomeilla ei pitkälle pötkitä kiristyvässä matkailu kilpailussa. Menisitkö itse lomalle kaupunkiin jossa ei tiedetä mitä on stifado, mussaka, fetasalaatti tai tarjotaan lihapullia ala kylmäkkö. Paljon matkustelevana pidän tärkeänä että matkailun yksi tärkeä elementti ravintola ruoka on hyvää ja palvelu sujuvaa.

        Suomea ristiin rastiin

        hinnoilla asiakkaan tulee vaatia/saada kelvollista ruokaa ja hyvää palvelua = miellyttävä ruokailukokemus - parhaimmillaan -elämys!! Olisi tyhmää olla kritisoimatta huonoa palvelua, johon pitäisi tyytyä valitettavan usein.


      • pöllö..
        ruuan/juomien kirjoitti:

        hinnoilla asiakkaan tulee vaatia/saada kelvollista ruokaa ja hyvää palvelua = miellyttävä ruokailukokemus - parhaimmillaan -elämys!! Olisi tyhmää olla kritisoimatta huonoa palvelua, johon pitäisi tyytyä valitettavan usein.

        onkos se krouvi se paikka jota pyörittää joku helsinkiläistyyppi tai jolla on ainakin myös helsingissä ravintola? vai sekotanko toiseen paikkaan..


      • Maailmaa ristiin rastiin..
        että ongelmiin puututaan kirjoitti:

        Lappeenrannalle on todellakin tärkeää matkailun kannalta nostaa esiin surkea ravintola osaamisemme. Nyt on aika tehdä jotain tai pian meillä on koko suomessa maine surkeana ravintola palveluiden tarjoajana. Vetyillä ja Atomeilla ei pitkälle pötkitä kiristyvässä matkailu kilpailussa. Menisitkö itse lomalle kaupunkiin jossa ei tiedetä mitä on stifado, mussaka, fetasalaatti tai tarjotaan lihapullia ala kylmäkkö. Paljon matkustelevana pidän tärkeänä että matkailun yksi tärkeä elementti ravintola ruoka on hyvää ja palvelu sujuvaa.

        Suomea ristiin rastiin

        Ongelmiin puuttuja totesi:

        "Vetyillä ja Atomeilla ei pitkälle pötkitä kiristyvässä matkailu kilpailussa."

        Saanen olla hieman eri mieltä. Vedyt ja Atomit tunnetaan täällä maailmallakin! Leppoinen kesäilta satamassa tai joutilas hetki torilla kuunnellen paikallisten mukavaa höpötystä piristää tylsintäkin työmatkaa.

        "Menisitkö itse lomalle kaupunkiin jossa ei tiedetä mitä on stifado, mussaka, fetasalaatti tai tarjotaan lihapullia ala kylmäkkö."

        En menisi, jos kyseinen kaupunki olisi Kreikassa.

        "Paljon matkustelevana pidän tärkeänä että matkailun yksi tärkeä elementti ravintola ruoka on hyvää ja palvelu sujuvaa."

        Mikä on mitta "paljon matkustava"? Itse matkustan kohtuullisen paljon (n. 150d/y) sekä Suomessa, että maailmalla ja haluan nimenomaan tutstua paikalliseen ruokakulttuuriin. Samaa mieltä olen siinä, että olennainen osa onnistunutta matkaa on ruoka. :)

        Olkaa lappeenrantalaiset ylpeitä karjalaisesta keittiöstänne! Ja etenkin niistä vedyistä ja toritunnelmasta.
        Odottelua ja kärpäsiä keitossa.. No, niitä sattuu paremmissakin piireissä. ;)


      • kanarialta
        Maailmaa ristiin rastiin.. kirjoitti:

        Ongelmiin puuttuja totesi:

        "Vetyillä ja Atomeilla ei pitkälle pötkitä kiristyvässä matkailu kilpailussa."

        Saanen olla hieman eri mieltä. Vedyt ja Atomit tunnetaan täällä maailmallakin! Leppoinen kesäilta satamassa tai joutilas hetki torilla kuunnellen paikallisten mukavaa höpötystä piristää tylsintäkin työmatkaa.

        "Menisitkö itse lomalle kaupunkiin jossa ei tiedetä mitä on stifado, mussaka, fetasalaatti tai tarjotaan lihapullia ala kylmäkkö."

        En menisi, jos kyseinen kaupunki olisi Kreikassa.

        "Paljon matkustelevana pidän tärkeänä että matkailun yksi tärkeä elementti ravintola ruoka on hyvää ja palvelu sujuvaa."

        Mikä on mitta "paljon matkustava"? Itse matkustan kohtuullisen paljon (n. 150d/y) sekä Suomessa, että maailmalla ja haluan nimenomaan tutstua paikalliseen ruokakulttuuriin. Samaa mieltä olen siinä, että olennainen osa onnistunutta matkaa on ruoka. :)

        Olkaa lappeenrantalaiset ylpeitä karjalaisesta keittiöstänne! Ja etenkin niistä vedyistä ja toritunnelmasta.
        Odottelua ja kärpäsiä keitossa.. No, niitä sattuu paremmissakin piireissä. ;)

        Minä ainakin olen saanut suomalaisia lihapullia kanarialla ja aivan kuumana vielä (tais kestää pannulla paistaminen jotakuinkin 15 min). Kirjoittaja ei ole tainnut huomata että ruokakulttuuri on tänä päivänä myös suomessa hyvin kansainvälistä. Nykyään ei tarvitse matkustaa esim japaniin saadakseen hyvää sushia. Pizzaa ei tarvitse hakea italiasta jne..

        T. Matkailija joka lähtee illalla kiinalaiseen syömään. Ei siis mihinkään ulkomaille lentokoneella. Ihan vaan tohon kauppakeskukseen. Siellä ei oo muuten niitä kärpäsiä wun tun keitossa.


      • jäbä dä bä duu
        Maailmaa ristiin rastiin.. kirjoitti:

        Ongelmiin puuttuja totesi:

        "Vetyillä ja Atomeilla ei pitkälle pötkitä kiristyvässä matkailu kilpailussa."

        Saanen olla hieman eri mieltä. Vedyt ja Atomit tunnetaan täällä maailmallakin! Leppoinen kesäilta satamassa tai joutilas hetki torilla kuunnellen paikallisten mukavaa höpötystä piristää tylsintäkin työmatkaa.

        "Menisitkö itse lomalle kaupunkiin jossa ei tiedetä mitä on stifado, mussaka, fetasalaatti tai tarjotaan lihapullia ala kylmäkkö."

        En menisi, jos kyseinen kaupunki olisi Kreikassa.

        "Paljon matkustelevana pidän tärkeänä että matkailun yksi tärkeä elementti ravintola ruoka on hyvää ja palvelu sujuvaa."

        Mikä on mitta "paljon matkustava"? Itse matkustan kohtuullisen paljon (n. 150d/y) sekä Suomessa, että maailmalla ja haluan nimenomaan tutstua paikalliseen ruokakulttuuriin. Samaa mieltä olen siinä, että olennainen osa onnistunutta matkaa on ruoka. :)

        Olkaa lappeenrantalaiset ylpeitä karjalaisesta keittiöstänne! Ja etenkin niistä vedyistä ja toritunnelmasta.
        Odottelua ja kärpäsiä keitossa.. No, niitä sattuu paremmissakin piireissä. ;)

        Voi anna mun kaikki kestää. Etnisellä ravintola konseptilla on juuri se tarkoitus että asiakkaat saavat maistaa muiden maiden keittiön todellisia makuja. Outoa että löytyy ihmisiä jotka tosissaa uskovat että ruoka pitää mennä syömää aivan keittiötä edustavaan maahan asti. Sitä paitsi krouvin lihapullathan ovat aivan tavallisia suomalaisia eli pitäis kyllä hyvin onnistua.

        Palvelu ammatissa ei sovi sekoilla.


      • Ruokaa ja näläkä
        Maailmaa ristiin rastiin.. kirjoitti:

        Ongelmiin puuttuja totesi:

        "Vetyillä ja Atomeilla ei pitkälle pötkitä kiristyvässä matkailu kilpailussa."

        Saanen olla hieman eri mieltä. Vedyt ja Atomit tunnetaan täällä maailmallakin! Leppoinen kesäilta satamassa tai joutilas hetki torilla kuunnellen paikallisten mukavaa höpötystä piristää tylsintäkin työmatkaa.

        "Menisitkö itse lomalle kaupunkiin jossa ei tiedetä mitä on stifado, mussaka, fetasalaatti tai tarjotaan lihapullia ala kylmäkkö."

        En menisi, jos kyseinen kaupunki olisi Kreikassa.

        "Paljon matkustelevana pidän tärkeänä että matkailun yksi tärkeä elementti ravintola ruoka on hyvää ja palvelu sujuvaa."

        Mikä on mitta "paljon matkustava"? Itse matkustan kohtuullisen paljon (n. 150d/y) sekä Suomessa, että maailmalla ja haluan nimenomaan tutstua paikalliseen ruokakulttuuriin. Samaa mieltä olen siinä, että olennainen osa onnistunutta matkaa on ruoka. :)

        Olkaa lappeenrantalaiset ylpeitä karjalaisesta keittiöstänne! Ja etenkin niistä vedyistä ja toritunnelmasta.
        Odottelua ja kärpäsiä keitossa.. No, niitä sattuu paremmissakin piireissä. ;)

        Helsinki ja ravintola zorbas niin saatte taatusti hyvää kreikkalaista ruokaa ja hyvää persoonallista palvelua ihan suomen rajojen sisäpuolella. Olen minäkin joskus käynyt itkuni siellä tassoksessa itkemässä. Tassos on vain yksinkertaisesti surkea paikka. Krouvista en tiedä, mutta ei yleensä tulta ilman savua.


    • tää krouvi..

      ..on joutunut joittenkin mankujien hampaisiin. Siellä pitäs olla saatana varmaan hierontaa, tms. ja hampaiden pes lopuksi, jotta hemmotelteviksi tulevat asiakkaat saisivat täyttymyksen.Ovella , vielä lähtiessä joku pesisi jalat ym.

      Ei Ravintoan henki sinänsä synny mistään makeilusta kävijöille, paikka sinänsä on tai ei sopiva. Krouvissa on puitteet (linnoitus) ,vähän erilaisetkuin Ahti Mannsen tarjoamat,aivan loistavat kehittää seurueellen kivaa iltaa.
      Henki: yhteisöstä, ei mistään nyppijöistä jotka parkuvat oliko salaatissa oikea kastike vai ei.
      Vituttaa tään yrittäjän puolesta;jos ihmiset voisivat(tai pystyisivät) käyttämään mielikuvitustaan)Krouvi voisi tarjota vaihtoehdon kivalle illalle. Useimmilla ei jostain syystä Lpr edes geeneissä kykyä muuhun kuin Bonus-kortti surffailuun...tuttua ja turvallista ja saa vielä bonuksia. Sekin on okei ja kunnia eekoolle:edullista. Mutta Sillä genrellä ajattelevien kannattaisi pysyä poissa tommosista Krouveista.
      oon käynyt siellä. Kaikki on asenteesta kiinni, se on hyvä paikka, omaa mahdollisuuksia vaikka mihin, mutta Lappeenranta on outo paikka: kitkerä ruisleipä -karjalaisuus voi olla kaikessa "rehellisyydessään" myös keripukkiin taipuvaa käivärä-karjalaisuutta, jossa kaikki ideat alas enne kuin ne edes saavat mahdollisuutta. Yrittäjä häipyy täältä ikävä kyllä vittuuntuneena ja ihmeissään..

      • guppenstein

        Mutt ko. paikka on profiloitunut hiukan eri kastiin kuin altun kebab. Ihmiset maksaa myös palveluista, ilmapiiristä, ruoan ulkonäostä. Ei pitäisi yrittää tehdä gourmet ravintolaa jos ei hommasta ole mitään hajua kuinka se tehdään. Ihmiset valittavat aivan syystä, rahoille on tultava vastinetta. Tuolla tavalla profiloituneessa ravintolassa kaikki ON OLTAVA tip top.


      • ahaj

        Siis sinun mielestäsi riittää, että yritys on hyvä? Ei haittaa, jos tilattu tuote ei ole sitä mistä maksoit? Pitääkin myydä sinulle vanha Toyota Corolla vm- 88 uuden Mersun hinnalla... Totuus on se, että palvelu ei parane, jos siitä ei anna palautetta. Jos yrittäjä ei paranna laatua ja palvelua, ja häipyy vittuuntuneena ja ihmeissään, niin ei muuta kuin hei hei!


    • Jotain hämminkiä..

      siel on kaikki periaatteessa laadukasta- tuo kuulostta oudolle..miten ne voi noin toimia..missä vika?

    • ergöoijrogj

      aika odotella ruokaa,kun kebab paikoissakin kestää joku 20min,, et silleen

      taidat olla joku läheisen ravintolan omistaja joka haluaa mustamaalata kilpailijaa

      • huono niin huono

        Herätkää pahvit puoli tuntia lämmitetyissä lihapullissa, huh huh. Arvostellaanhan tällä myös sitä Tassostakin. Suomalaisissa on liikaa tarjoilijoiden kumartelijoita ja kokin pelkääjiä. Jos minä olisin ollut paikan vastaavana olisin antanut lahjakortin kyseiseen paikkaan ja vielä shmpanja pullon kainaloon ja suurten anteeksi pyyntöjen kera saatellut ulos. Noin tehdään ulkomailla. Voihan sinne soittaa ja tarkistaa että kävikö kyseisenä lauantaina tälläinen lihapulla ja ranskalais sekoilu. Ja sitä paitsi jos yrittä ei osaa hommaansa varmaankin löytyy joku taitavanpi tilalle.

        Kosmopoliitti


    • MieMieMieMie

      ..Lappeenrannassa, ei täällä mikään toimi niinkuin normaaleissa kaupungeissa. Lappeeranta onkin Suomen peräreikä. Kannattaa vältellä.

    • cooooolll...

      Toi edellispäivän lihapulla jutska maksaa 16 euroo

      • edellisiin 2.

        Todellakin, krouvin yrittäjällä on pääkaupunkiseudulla ? Namaskar-niminen intialaisen ? ruoan ketju, jossa en itse ole käynyt, mutta joka on ymmärtääkseni ihan tunnettu ? Näin siis muistelen.
        Sitä suuremmalla syyllä luettuani muidenkin kokemuksia krouvista, ihmettelen, ajatteleeko että täällä tosiaan kelpaa mikä vaan, vai eikö täältä tai tänne saada hyviä työntekijöitä. Sillä heistä tuli kuva, että omasta mielestään toimintansa oli ihan normaalia ja ok. Kun kai se ravintolan perustaminenkin jotain maksaa, etenkin jos ei ala kannattaa.

        Kotiruoka on kyllä yleensä luotettavampi vaihtoehto, mutta aina ei jaksaisi, ennättäisi tai haluaisi. Perustetaanko ruokapiiri ? Tehdään ruokia vuoron perään, sopivan kokoiselle porukalle, esim. 1-2 kertaa kuussa, olisiko tällaiseen innostusta ? Olen tällaista jo pitkään miettinyt.

        Odotan myös kovasti syksyllä tulevaa Oleeta, ainakin Kouvolassa on poikkeuksellisen hyvät ruoat omasta ja muiden kokemuksista.

        Ja tätä ei ehkä kannattaisi mainita, kun tänäänkin oli terassi täynnä. Mutta Kasinolla on tällä hetkellä hinta-laatu-suhteeltaan hyvä seisova lounaspöytä parilla lämpimällä ruoalla salaatteineen, juomineen ja jälkiruokineen 9 euroa.


      • Miksi???
        edellisiin 2. kirjoitti:

        Todellakin, krouvin yrittäjällä on pääkaupunkiseudulla ? Namaskar-niminen intialaisen ? ruoan ketju, jossa en itse ole käynyt, mutta joka on ymmärtääkseni ihan tunnettu ? Näin siis muistelen.
        Sitä suuremmalla syyllä luettuani muidenkin kokemuksia krouvista, ihmettelen, ajatteleeko että täällä tosiaan kelpaa mikä vaan, vai eikö täältä tai tänne saada hyviä työntekijöitä. Sillä heistä tuli kuva, että omasta mielestään toimintansa oli ihan normaalia ja ok. Kun kai se ravintolan perustaminenkin jotain maksaa, etenkin jos ei ala kannattaa.

        Kotiruoka on kyllä yleensä luotettavampi vaihtoehto, mutta aina ei jaksaisi, ennättäisi tai haluaisi. Perustetaanko ruokapiiri ? Tehdään ruokia vuoron perään, sopivan kokoiselle porukalle, esim. 1-2 kertaa kuussa, olisiko tällaiseen innostusta ? Olen tällaista jo pitkään miettinyt.

        Odotan myös kovasti syksyllä tulevaa Oleeta, ainakin Kouvolassa on poikkeuksellisen hyvät ruoat omasta ja muiden kokemuksista.

        Ja tätä ei ehkä kannattaisi mainita, kun tänäänkin oli terassi täynnä. Mutta Kasinolla on tällä hetkellä hinta-laatu-suhteeltaan hyvä seisova lounaspöytä parilla lämpimällä ruoalla salaatteineen, juomineen ja jälkiruokineen 9 euroa.

        Miksi IHMEESSÄ KR on sunnuntaisin suljettu?? Silloinhan ihmisillä nimenomaan on aikaa käydä ravintolassa syömässä! Olimme menossa ko. paikkaan viime kesänä sunnuntailounaalle, ja ihmetyksemme oli suuri, kun ravintola oli kiinni! Muutkin kävivät nykimässä ovea ihmeissään. Satama suorastaan kuhisi turisteja ja lappeenrantalaisia. Kovin palvelualtista?!


      • polulta
        edellisiin 2. kirjoitti:

        Todellakin, krouvin yrittäjällä on pääkaupunkiseudulla ? Namaskar-niminen intialaisen ? ruoan ketju, jossa en itse ole käynyt, mutta joka on ymmärtääkseni ihan tunnettu ? Näin siis muistelen.
        Sitä suuremmalla syyllä luettuani muidenkin kokemuksia krouvista, ihmettelen, ajatteleeko että täällä tosiaan kelpaa mikä vaan, vai eikö täältä tai tänne saada hyviä työntekijöitä. Sillä heistä tuli kuva, että omasta mielestään toimintansa oli ihan normaalia ja ok. Kun kai se ravintolan perustaminenkin jotain maksaa, etenkin jos ei ala kannattaa.

        Kotiruoka on kyllä yleensä luotettavampi vaihtoehto, mutta aina ei jaksaisi, ennättäisi tai haluaisi. Perustetaanko ruokapiiri ? Tehdään ruokia vuoron perään, sopivan kokoiselle porukalle, esim. 1-2 kertaa kuussa, olisiko tällaiseen innostusta ? Olen tällaista jo pitkään miettinyt.

        Odotan myös kovasti syksyllä tulevaa Oleeta, ainakin Kouvolassa on poikkeuksellisen hyvät ruoat omasta ja muiden kokemuksista.

        Ja tätä ei ehkä kannattaisi mainita, kun tänäänkin oli terassi täynnä. Mutta Kasinolla on tällä hetkellä hinta-laatu-suhteeltaan hyvä seisova lounaspöytä parilla lämpimällä ruoalla salaatteineen, juomineen ja jälkiruokineen 9 euroa.

        yleensä käy noin kun poiketaan omalta osaamisen alalta. Tässä on intialaisen konseptin osaajat lähteneet tekemään suomalaista ravintola osaamista ja kuis kävi. Stadissa on nykyään niin paljon huokeita ja hyviä intialisia ravintoloita että ehkäpä Namaskaar yrittää uusille apajille.


      • Ota selvää ensin
        Miksi??? kirjoitti:

        Miksi IHMEESSÄ KR on sunnuntaisin suljettu?? Silloinhan ihmisillä nimenomaan on aikaa käydä ravintolassa syömässä! Olimme menossa ko. paikkaan viime kesänä sunnuntailounaalle, ja ihmetyksemme oli suuri, kun ravintola oli kiinni! Muutkin kävivät nykimässä ovea ihmeissään. Satama suorastaan kuhisi turisteja ja lappeenrantalaisia. Kovin palvelualtista?!

        Kyllä se krouvi on sunnuntaisinkin auki..


      • ennen kuin kirjoitin ed. vi...
        Ota selvää ensin kirjoitti:

        Kyllä se krouvi on sunnuntaisinkin auki..

        "Linnoituksen Krouvi avoinna: ma-to 12-22, pe-la 12-23, sunnuntaisin suljettu"

        LÄHDE: www.linnoituksenkrouvi.fi


      • lukijan kynästä
        polulta kirjoitti:

        yleensä käy noin kun poiketaan omalta osaamisen alalta. Tässä on intialaisen konseptin osaajat lähteneet tekemään suomalaista ravintola osaamista ja kuis kävi. Stadissa on nykyään niin paljon huokeita ja hyviä intialisia ravintoloita että ehkäpä Namaskaar yrittää uusille apajille.

        Lehtihaastattelun mukaan omistaja kertoi tulleensa Etelä-Karjalaan ravintoloitsijaksi päästäkseen vähän helpommalla töiden puoleen.
        Vaimo kun on jonkin sortin taiteilija, niin täällä on myös hänelle ilmeisesti paremmat mahdollisuudet työskennellä.
        Ravintola toiminnan ylläpito tasokkasti luulisi olevan yhtä työllistävää paikkakunnasta riippumatta.
        Tietysti, jos asiakkaille tarjotaan edellisenä päivän valmistettua ruokaa, joka sitten mikrossa lämmitetään, niin varmaan helpommalla pääseekin.

        Itse en nyt sitten viitsikään viedä vieraitani syömään korketasoiseen Lappeenrantalaiseen ravintolaan.

        Täytyy ajella Lemille Kippurasarveen, tietää ainakin mitä syö, milloin valmistettua ja hinta laatusuhde paikallaan.


      • luudanvarsi
        ennen kuin kirjoitin ed. vi... kirjoitti:

        "Linnoituksen Krouvi avoinna: ma-to 12-22, pe-la 12-23, sunnuntaisin suljettu"

        LÄHDE: www.linnoituksenkrouvi.fi

        Mihinkähän saakka keittiö on nykyisin auki?

        Itse kävimme siellä viime kesänä mutta klo 18:30 meille ilmoitettiin että ruokaa ei saa sillä keittiö menee kiinni klo 19.

        Tuttavamme eivät saaneet ruokaa kun ruokalistoja ei löytynyt, mutta nämä vissiin niitä alkukankeuksia.


      • Mikrotuksen mittainen tupak...
        luudanvarsi kirjoitti:

        Mihinkähän saakka keittiö on nykyisin auki?

        Itse kävimme siellä viime kesänä mutta klo 18:30 meille ilmoitettiin että ruokaa ei saa sillä keittiö menee kiinni klo 19.

        Tuttavamme eivät saaneet ruokaa kun ruokalistoja ei löytynyt, mutta nämä vissiin niitä alkukankeuksia.

        Höh

        Ihan selvää että on vaan yksi kokki ja se tekee 7 tuntia töitä.


    • Soppamiehunen

      Kertoo kait sekin jotain ko.krouvista, kun se mainosti sataman lähellä kyltillä koko talven, jotta heillä on terassi auki. Eipä tullut tarkastettua kertaakaan, oliko asia tosiaan niin. Lie olleet lihapullat helmikuussa kylmähköjä sillä terassilla...

    • igamn

      Eilen hesarissa myös annettin ymmärtää että paikka on surkea.

      • Titeilijä

        Linkkiä tähän uutiseen kiiitoooos!!


      • Kuuleha sie

        Sanopas tarkemmin missä siellä HS:ssa.


    • Kuuleha sie

      Eihän Linnoituksen Krouviin mennäkään kuin katselemaan maisemia. Yksikin hölmö turistipariskunta valloitti terassilta kokonaisen pitkän pöydän eikä tilannut mitään, töllistelivät vain maisemia.

      Linnoituksen Krouvi ei ole Lappeenranta, niin kuin ei yksi krouvi esim. Tampreella ole Tampere.

      Lappeenranta on kiinnostavan ja vaihtelevan historiansa vuoksi yksi Suomen kiinnostavimmista kaupungeista ja lisäksi Saimaan helmi. Iloisten karjalaisten kaupunki, jossa on omintakeinen ruokakulttuuri. Lisäksi täällä on hyvä osata venäjää.

      Tampereella on nääs sitä mustaa makkaraa, ja nysse kulkee, eipä juuri muuta.

      • Hito huono

        "Lappeenranta on kiinnostavan ja vaihtelevan historiansa vuoksi yksi Suomen kiinnostavimmista kaupungeista ja lisäksi Saimaan helmi. Iloisten karjalaisten kaupunki, jossa on omintakeinen ruokakulttuuri. Lisäksi täällä on hyvä osata venäjää."

        Mitä aineita sie vedät?
        Vai oliks tää sitä paljon puhuttua ironiaa...?


    • lemiläinen ukko

      Krouvi kuuluu samaan sarjaan kapteenin Kahvikeitaan kanssa,yhtä huonoa palvelua yäk..Sannilla homma pelaa..

    • Kuuleha sie

      Linnoituksen Krouvissa on yksi Suomen kauneimmista järvimaisemista, harvinaisen makoisa ruoka ja ystävällinen henkilökunta. Sinne mennään ajan kanssa ihailemaan ja nauttimaan.

      Jos jollain on niin kiire, niin menköön hampurilaisbaariin tai kokeilkoon Lappeenrannan satama- tai kauppatorilla jotain "hito hyvää" paikallista. Vety ja atomi -lihapiirakalla lähtee ainakin pienempi nälkä.

      Saavu Lappeenrantaan
      rokki siellä soi.
      Saavu Lappeenrantaan
      kansa karkeloi.
      Mennään käymään
      sie ja mie nyt kahdestaan,
      ilot ei lopu milloinkaan.

      • apteekit päivystää

        Mitä sä olet vetäny !!????


    • Kuuleha sie

      Äsken vejin yhen Vety atomin. Tiiät sie mikä se on? Hito hyvää oliki. Nyt Kotiteollisuutta kuuntelen. Tiiät si sitäkää? Jos et, kato Wikipetiasta.

      Tääl on kaikellaista, täällä Lappeenrannassa.

    • takaisin hesaan

      Hävettää olla Lappeenrantalainen...

    • Mene vaa sinne hesaa

      Äläkä takas tule

    Ketjusta on poistettu 4 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Ei se mene ohi ajan kanssa

      Näin se vaan on.
      Ikävä
      130
      2245
    2. Ajattelen sinua nyt

      Ajattelen sinua hyvin todennäköisesti myös huomenna. Sitten voi mennä viikko, että ajattelen sinua vain iltaisin ja aamu
      Ikävä
      26
      1958
    3. Vaistoan ettei sulla kaikki hyvin

      Odotatko että se loppuu kokonaan ja avaat vasta linjan. Niin monen asian pitäisi muuttua että menisi loppu elämä kivasti
      Ikävä
      12
      1489
    4. Yritys Kannus

      Mää vaan ihmettelen, julkijuopottelua. Eikö tosiaan oo parempaa hommaa, koittas saada oikeasti jotain aikaiseksi. Hävett
      Kannus
      12
      1337
    5. Olen huolissani

      Että joku päivä ihastut/rakastut siskooni. Ja itseasiassa haluaisin, ettei hän olisi mitenkään sinun tyyppiäsi ja pitäis
      Ikävä
      70
      1231
    6. Oletko täällä mies?

      Mitä mietit? ❤️ varmistan vielä, että onhan kaikki ok meidän välillä?
      Ikävä
      93
      1048
    7. Mies kadonnut

      Kukas siellä kolarissa on kadonnut
      Kolari
      17
      967
    8. Eikö ole jo ihan sama luovuttaa

      Meidän suhde ei ikinä toimisi.
      Ikävä
      88
      913
    9. Kuin sonnilauma

      Taas on Virkatiellä kova meteli keskellä päivää. Ei siinä kyllä toisia asukkaita yhtään ajatella. Tullaan yhden asuntoon
      Kuhmo
      17
      800
    10. Syrjintäskandaali Lieksan kaupungin johdossa

      Ylen valpas toimittaja kirjoittaa: Lieksan kaupunki kieltäytyi hyväksymästä Vihreiden venäläistaustaista ehdokasta Lieks
      Lieksa
      115
      752
    Aihe