4 päivääni Riiassa

pumppernikkeli

Tässä pumpernikkelin kuumat matkavinkit tuoreeltaan! Kävimme siis kahden naisen reissussa jossa vietimme 4 vuorokautta. Hostelli oli Knights Court Hostel (Bruninieku 75 B), pari kilometriä ja 20 min. kävellen vanhaan kaupunkiin. Hostelli maksoi neljältä vuorokaudelta kahden hengen huoneessa jossa suihku ja wc yhteensä 184 euroa. Lennot otimme Ryan Airilta. Tässä kulinaariset ja kulttuurilliset kokemukset pähkinänkuoressa:

Hostelli:
Sängyt vähän huonot, päästi tosi isoa natinaa (ei siis lemmenlomalaisille). Kärsimme myös alkuun siitä että seinät on ku paperia (muutama suomalainen örvelöturisti huusi kuuteen asti sturismi- kokemuksistaan).
Henkilökunta osasi kieltä hyvin ja laukut säilytettiin lukitussa huoneessa lähtöpäivänä ettei tarvinnu raahata mukana. Aamupala irlantilainen, eli paahtoleipää ja hilloa, jogurttia sekä murukahvia. Kuulin samaan aikaan matkanneilta että muun muassa hotelli Riiassa oli samanhintanen majotus Ryan Airin kautta varattuna mutta aamiaisella oli munat, lohet, puurot ja kaiken sortin leivänpäälliset ja leivokset.

Taksi: Lentokentältä saa soittamatta kun siellä on niitä niin paljon. Kaupungissa soittamalla 800 13 13. Tämä on siis Taxi Parkin numero jossa puhutaan hienosti englantia ja kerrotaan minkä värinen ja numeroinen taksi tulee hakemaan ja milloin, sekä arvioitu hinta matkalle (tämän kyllä kysyin erikseen). Meillä maksoi mennen ja tullen 8 latia kentältä ja kentälle.

Nähtävyysbussi maksoi ilmeisesti kympin ja siihen saattoi nousta missä vaan ja jäädä missä tahansa pois (sekä nousta uudelleen kyytiin saman päivän aikana samalla lipulla).

Ruoka:
Söimme seuraavissa: Staburags (Lido), A. Caka iela 55. Kananfilee riisillä ja vihanneksilla 4.40 LVL, lohi lisukkeineen 6.80 LVL, hyvää, oikein suomalaisen makuista. Englantia osattiin.

Cili Pica, Stockman. Edullinen, ihan hyvää, aika kuivat pizzat, tehty aika eri tyyliin ku meillä päin. Söimme pizzan ja kreikkalaisen salaatin (n. 6 LVL)

Chicko Chicken, Origo-ostari: kanahampurilainen ja bonaqua 1.66 LVL, ei mitään järin hyvää, heseen siis.. täällä oli myös pulu sisällä nokkimassa pöydän alusia :)

Hesburger: Ja oli jo pakko tulla kun täältä saa suomalaista presidentti kahvia! 0.40 LVL
Kanasalaatti 1.99 LVL (täällä saa kastikkeeksi kurkkumajoneesin, outoa..)

IL Patio, Origo ostarin vieressä oranssi terassi:
Pasta bolognese 2.90 LVL, pizza il patio 4.70, olut 0,5 l 1.30 LVL, pieni cokis 1 LVL
Sopii näistä kokemuksista parhaiten lapsiperheille, varsinkin pastat oli niin pieniä että riittää vain lapselle (mutta ihanaa!!). Pizza oli enemmän suomalaiseen makuun, tämä piti sisällään kaikki maholliset lihalaadut ja oli rasvanen mutta hyvä!

Koko kulinaarikokemuksen kruunasi kuitenkin ruokakauppa rimin notkuvat tiskit. Sieltä ostimme paistotiskeiltä ja leipomosta erilaisia ruokia mitä paikalliset söi. Makkarat näytti ihan hirveiltä mutta oli hyviä. Samoin lihat täällä laadukkaimpia ja oikein säilytetty ja valmistettu. Tulee myös halvimmaksi, tässä pari esimerkkiä:
sämpylöitä, kinkkupaketti, 1 grillattu kanankoipi,1 lihatäytteinen pasteija, kokista, olutta, siideriä, 2 omenaa, pussi aprikooseja =4,7 LVL
aprikooseja, omenasipsit, rahkavälipala x2, sämpylöitä, makkaraa, lihapala, 2 vaniljaviineriä
=3.13 LVL

Jatkan seuraavassa aiheessa...

0

561

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000

      Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

      Luetuimmat keskustelut

      1. Melkein lähetin viestin.

        Onneksi tulin järkiini. Mukavaa kesää
        Ikävä
        129
        1867
      2. Sulla on nainen muuten näkyvät viiksikarvat naamassa jotka pitää poistaa

        Kannattaa katsoa peilistä lasien kanssa, ettet saa ihmisiltä ikäviä kommentteja.
        Ikävä
        78
        1757
      3. Ikävöimäsi henkilön ikä

        Minkä ikäinen kaipauksen kohteenne on? Onko tämä vain plus 50 palsta vai kaivataanko kolme-neljäkymppisiä? Oma kohde mie
        Ikävä
        56
        1343
      4. Liikenne onnettomuus

        Annas kun arvaan -Nuoriso -Ajokortti poikkeusluvalla -Ylinopeus
        Orimattila
        70
        1158
      5. Tiedätkö autereen?

        Se on vähän niinkuin sinä. Eräänä päivänä se hehkuttaa eteerisenä, laiskan hauen tavoin. Toisena se iskee kuin nälkäinen
        Tunteet
        8
        889
      6. Kuka jäi auton alle

        Kuka jöi kantatiellä auton alle eilen
        Kuortane
        2
        815
      7. Muistatko ensimmäisen kahdenkeskisen hetken

        kaivattusi kanssa?
        Ikävä
        46
        787
      8. Oli kyl kunnon reissu

        Jopa oli bileet hotellissa! Kunnon menot ja Kuhmon rytkyt liikenteessä. Onneksi ei ollu tuulipukua päällä! 😂👍🏻
        Kuhmo
        10
        759
      9. Vähän pelottaa

        Että ten suuren mokan. Tämä muuttaa nyt liikaa asioita.
        Ikävä
        41
        755
      10. Mikä tekee kaivatustasi

        haluttavan?
        Ikävä
        45
        747
      Aihe