Hullu platy

EpätoivoinenNainen

Ostin päälle viikko sitten 100 litraiseen akvaariooni 6 platya, joista 2 urosta ja 4 naarasta. Ekan yön jälkeen oli yksi jo kuollut! Tosin se oli jotenkin aneemisen näköinen heti alusta alkaen, kun muut kalaset uivat terveen näköisinä. Eli ei voinut johtua väärin hoidetusta akvaariosta (?) No, kaloja seuraillessani olen huomannut, että yks platyista on todella aggressiivinen, hyökkäilee muiden lajotovereidensa kimppuun ja ajaa niitä takaa. Se on todella pelottavan näköistä välillä ja tuntuu etteivät muut kalat saa olla hetkeäkään rauhassa. Viime yönä oli sitten TAAS (!!!) yksi kala kuollut. Ei mitään näkyviä merkkejä mistään taudista tms. ja mielestäni kaikki ovat olleet erittäin terveen näköisiä. Voisiko olla mahdollista, että tämä hullu aggressiivinen kalani olisi tappanut sen? Vai mitä ihmettä tämä kaikki merkitsee? :( Ja mitä teen tälle aggressiiviselle kalalle? Ei kait tuo ole normaalia?
Vesiarvot ovat kohdillaan ja akvaariossa ei ole muita kaloja.
Auttakaa :(

8

4673

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • fish KING

      Jos noita vesi arvoja sais numeroina, kertoisit akvasi hoitorutiineista hieman sekä kalaston akvassasi kokonaisuudessaan, ja lukisit tuon ONKO KALSI SAIRAS, jutun ja vastailisit myös siellä oleviin kysymyksiin mahd. tarkasti niin jotain jo voisi osata tähän veikata.

      Sen verran kommentoin kuitenkin että, aneemisen näköistä kalaa ei tulisi koskaan hankkia vaikka kuinka sen ulkonäkö jostain syystä säälittäisi, sehän saattaa olla vakavasti sairas ja tappaa sairaudellaan kaikki akvaariosi kalat.
      kalat jotka uivat terveen näköisesti ei ole merkki hyvin hoidetusta akvaariosta, on olemassa paljon sellaista paljain silmin havaitsematonta bakteeria/loista yms. jotka saattavat silti olla kaloilla sairautena ja et huomaa asiaa muuten kuin kalakuolemina.
      AQUAHOITO.ORG sivuilla on sivu josta voi etsiä kalan oireiluun johtuvia sairauden muotoja...

    • vai on kalasi..

      Agressiivinen :) Se vain paimentaa omaa haaremiaan ja tekee selväksi oman asemansa. Laita paljon kasveja jotta pääsevät muut välillä huilaamaan niiden suojaan. Joko olet ostanut sairaan kalan joka on tartuttanut muut,tai sinulla on pehmeä vesi johon ne eivät ole tottuneet,sillä platy tarvitsee kovan veden, tai sinulla on ph arvot muuttuneet liian rajusti, tai sitten,mikä pahinta,et ole kypsyttänyt akvaariotasi ENNEN kuin hankit kalat,siihen ne sitten yleensä kuolevat... Eräs oli jopa pessyt akvaario lasit saippualla ennen kuin otti akvaarion käyttöön ekan kerran ja kalat kuolivat siihen,paha moka oli häneltä. Akvaariota ei saa KOSKAAN putsata kokonaan.vain osa veden vaihto ja pohjan lappoaminen,se riittää....

      • RASMUSKIN

        JEP, 20V AKVAARIO OLLU,,PLATY UROS PITÄÄ OMAA HAAREMIA YLLÄ,SUOJAKASVEJA YM.. ETTÄ NAARAS PÄÄSE"VÄLILLÄ EHKEN HUILII......


      • RASMUSKIN
        RASMUSKIN kirjoitti:

        JEP, 20V AKVAARIO OLLU,,PLATY UROS PITÄÄ OMAA HAAREMIA YLLÄ,SUOJAKASVEJA YM.. ETTÄ NAARAS PÄÄSE"VÄLILLÄ EHKEN HUILII......

        VARSINKIN PIENESSÄ AKVAARIOSSA JOSSA VAAN MUUTAMA PLATY KUMPAAKIN SUKUPUOLTA,TULEE MENO VAUHDIKKAAKSI,ISOMPI N.500L JOHON MAHTUU MUUTAMA PLATY ENEMPI ,HOMMA "RAUHOITTUU".


    • kumma juttu

      joo...ostin vajaa viikko sitten yksin jääneelle platylle seuraksi yhden uroksen ja yhden naarasplatyn.siitä se sitten alkoi,uusi naaras ajoi vanhaa naarasta päivästä toiseen takaa,kunnes tämä kuoli.no nyt se on sitten rauhallisempi ,kun pääsi kilpailijastaan..... ??? eikös platyt kuitenki pärjää parvessakin..? outo juttu.

    • ongelma-

      Mulla on ongelmana, kun eräs miljoonakalauros on hirveän agressiivinen. On ihan erivärinen kuin muut miljoonakalat. Ostin vain sen silloin kun ostin. Se on kuitenkin miljooonakala.
      Se nokkii uros ja naaras miljoonakaloja, nokituilta lähtee suomut ja niitä on kuollut useita, se on koko ajan jonkun miljoonakalan kimpussa.
      Se on paljon vilkkaampi, kuin miljoonakalat.
      Pitäisikö se heittää roskikseen.

      • hehheh

        minä syötin välipalana ahvenille miljoonakaloja. hyvin upposi.


    • Outboing

      Minkä kokoinen akvaariosi on?
      Paljonko siellä on miljoonakaloja? Montako koirasta, montako naarasta?
      Mitä muita kaloja akvaariossasi on?
      Mitkä ovat vesiarvot?
      Minkä värinen tämä erivärinen sitten on?

      Roskikseen sitä nyt ei kumminkaan pitäisi heittää. Ota se vaikka erikseen toiseen altaaseen, jos näyttää siltä, että kiusaa muita ihan liikaa.

      Olisiko mahdollista laittaa kuvaa siitä erilaisesta tai löytäisitkö netistä saman näköisestä kalasta kuvan?

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. 57-vuotiads muka liian vanha töihin?

      On tämä sairas maailma. Mihin yli 55-vuotiaat sitten muka enää kelpaavat? Hidasta itsemurhaa tekemään, kun eläkkeelle ei
      Maailman menoa
      296
      3148
    2. Haluatteko miellyttää kumppaninne silmää?

      Entä muita aisteja? Mitä olette valmiita tekemään sen eteen että kumppani näkisi teissä kunnioitettavan yksilön? Olette
      Sinkut
      234
      1713
    3. J-miehelle toivon

      Hyvää yötä. Voisiko nykyistä tilannetta uhmaten vielä pienintäkään toivetta olla, päästä kainaloosi joskus lepääämään.
      Ikävä
      85
      1243
    4. By the way, olet

      mielessäni. Olet minulle tärkeä, niin suunnattoman tärkeä. En kestäisi sitä jos sinulle tapahtuisi jotain. Surullani ei
      Ikävä
      81
      1222
    5. Onko kaivattunne suosittu?

      Onko teillä paljon kilpailijoita? Mies valitettavasti näyttää olevan paljonkin naisten suosiossa :(
      Ikävä
      78
      1139
    6. Haluatko S

      vielä yrittää?
      Ikävä
      59
      1138
    7. Täytyi haukkuu sut lyttyyn

      En haluu tuntee rakkautta sua kohtaan enää ja haluun unohtaa sut mut sit tulee kuiteki paha olo kun haluis vaan oikeesti
      Ikävä
      43
      1010
    8. Onkohan sulla enää tunteita

      kun nähdään seuraavan kerran? Niin hyvä fiilis on ollut viime aikoina, että se on nyt pahin pelkoni. Oletkohan unohtanut
      Ikävä
      36
      954
    9. Kylpyläsaaren Lomakylän kahvilaravintola

      Kävimme syömässä Kylpyläsaaressa. "Naudanliha burgeri" maksoi 18,90 euroa ja lisäksi limsa 4,50 euroa. Annoksen hinnaks
      Haapavesi
      46
      896
    10. Liikennesäännöt

      Uuden ohitustien myötä torkkolantieltä tulevia kuuluu väistää tai ainakin kuuluisi väistää, jos he tulevat ollintielle.
      Pyhäjärvi
      11
      814
    Aihe