Runosmäki ja Varissuo

millaisia

paikkoja asua? Kertokaa kaikki mitä tiedätte. Olemme muuttamassa Turkuun, kertokaapa minne ei missään nimessä kannata muuttaa ja mitä alueita suosittelette? Ei mitään älytön kalliita, mutta rauhallisia lapsiperhealueita.

13

1994

  Vastaukset

  Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
  5000
  • jompikumpi

   niin kyllä Runosmäki voisi olla parempi...Varissuo on aika levotonta aluetta mutta kyllä sielläkin osa alueista on rauhallisia.
   Molemmista on saman verran matkaa keskustaan ehkä noin 6km. Toivottavasti viisammat osaavat valaista asiassa enemmän....muuten tervetuloa.

  • kannata

   muuttaa kummmallekaan alueelle, jos ei ihan pakko ole. Mutta varissuolle ei koskaan, varsinkaan jos on lapsia. Varissuon "normaali" koulussa jo yli puolet oppilaista on pakolaisten jälkeläisiä, joten jokainen voi kuvitella minkälaisia ongelmia siellä on. Mutta jos tykkää puliukoista, narkkareista, pakolaisista ym. niin ei muuta kuin sinne asumaan. Runosmäessä on suunnilleen samat ongelmat, mutta pienemmässä mittakaavassa, joten sinne sitten jos ihan pakko on. Muistakaa myös välttää halista, pansiota ja laustetta!

   • runosmäessä koko ikänsä asunut

    jälkimmäisen kommentin kirjoittaja ei tiedä kyllä runosmäestä yhtään mitään! erittäin mukava lähiö, palvelut lähellä, paljon vanhuksia ja lapsiperheitä, ja ystävällisiä ihmisiä. Pakolaisiakin on, mutta missäpä ei melkeenpä olisi. Tervetuloa tutustumaan :)
    www.runosmaki.com


  • Ruussi

   Olen asunut molemmissa lähiöissä eikä minulla ole mitään pahaa sanottavaa kummastakaan.
   Toki jokaisella alueella on omat huonotkin puolensa ja alitettavan usein ne liittyvät juuri asuinalueen vuokrataloihin. Ennen asunnon hankkimista kannattaa toki selvittää millainen omistuspohja yhtiön asunnoilla on.

   Molemmat sopivat mielestäni hyvin lapsiperheille. Palvelut on lähellä ja keskusta on hyvien liikenneyhteyksien päässä.

  • Debatoija

   Varissuo jyrkkä ei. Aivan karseaa. Tuleva Turun Rinkeby, jos tiedät semmosen mestan.

   Vinkiksi voin sanoa, että muuta Raisioon. Raision koulut Suomen parhaimpia, ei mamuongelmaa. Turun keskustaan, jos sinne on tarvis mennä, ajaa jopa Varissuota nopeemmin, ainakin Turun puoleiselta osasta Raisiota. Halvempi veroäyrikin ja Talous kunnossa, toisin kuin turun konkurssikandidaatti pesä.

   • Rosengård

    Mitä vikaa monikulttuurisessa ympäristössä on? Sehän on rikkaus jokaiselle turkulaiselle. Aamu-TV:ssä muutamia viikkoja sitten Kaupunginhallituksen PJ Mikola taisi sanoa tässä mamu asian yhteydessä että Turku on aina ollut Eurooppalaisin kaupunki Suomessa ja on tässäkin asiassa.
    Kumma ettei se ole vielä näkynyt asuntojen hintojen nousuna näillä muuttamilla asuinalueilla. Kyllä muutamassa vuodessa hintataso lähestyy Hirvensaloa kun porukat tajuat asian hienouden sekä eurooppalaisuuden.


   • kerran asunut

    se hyvä puoli että on suora tie turkuun menee mitä kautta vain.jos vuokralle meinaa tulla, kamalampia alueita kuin hakinmäki ja petäsmäki ei löydä edes parjatusta turusta.omistusasunnon ostajan olisi parasta ostaa se kämppä ihan keskustasta,päivähoito ei ole sen kummoisempi kuin turussa ja jos on yläaste ikäisiä vaisaaren koulu ei ole ihan parhaasta päästä suomen maankaan mittakaavassa.yleensäkin raisio ei ole sen kummoisempi kuin nykysuomen kaupungit.turussa löytyy ihan asiallisia asuinpaikkoja,varissuolla on maahanmuuttajia paljon,joitain harmittavat,joitain ei,runosmäessä heitä on vähemmän.tosiasiassa heitä tulevaisuudessa asuu siellä raisiossakin.


   • aidosti åbosta

    Tuosta Raisiokommentista hieman, on melko perustavanlaatuista raisiolaisuutta kehua Raisiota asuinpaikkana, halvan verotuksen, hyvien asuinmahdollisuuksien ja yleisen infrastruktuurin ylivertaisuudella verrattuna Turkuun. Nämä asiat pitövät kyllä ainakin joiltain osin paikkansa, mutta mitä olisi Raisio ilman Turkua. Suuri osa raisiolaisista käy Turussa töissä, hakee tarvittavat palvelut Turusta ja muutenkin käyttää hyväkseen kaikki "ison naapurin" tuomat edut. Olisiko siinä syytä miettiä Turun heikon taloudellisen aseman syitä?


  • kuin Hirvensalo

   Hirvensalon "saaristossa" oleva lähiö alkaa jo 2 vuoden päästä muistuttamaan Vakkea, mutta rauhattomampaa (työttömiä IT-osaajia, jotka juovat kun ei löydy tililtä rahaa edes asuntolainan korkojen maksuun). Pitkällä tähtäimellä muuttaisin vaikka edellämainittuihin paikkoihin, koska saariston hinnat tulet tulevaisuudessa putoamaan.

  • muuttanut

   On tullut asuttua Liedossa, Turussa monessa paikassa (ja jopa Varissuolla), Raisiossa.

   Itse en muuttaisi Lapsien kanssa Raisioon( surkea terveydenhoito ja lapset saavat aina kärsiä jokaisesta säästöstä).

   Varissuolla oli erittäin rauhaisaa asua ja mieheni on asunut Runosmäessä lapsuuden eikä pidä sitä pahana.

   Itse jos saisin valita veisin lapset esim. Lietoon missä koulujutut yms erittäin mukavasti hoidettu ja 13km Turkuun tai Naantaliin ja kyllä Maskukin olisi ehkä ihan Ok.

   Välttäisin Halisen ja Koivulan seudun..

   • Turkua kiertänyt

    En suosittele Harittua, Vaalaa, Laustetta, Jyrkkälää enkä Härkämäkeä.

    Mutta makunsa kullakin, joten jokainen löytäkööt sen oman paikkansa...


  • et ei varissuolle,halisiin,lausteelle,runosmäkeen,jäkärlään,jyrkkälään,joku isoheikkilä tai nummi olis ok

  • on:

   Runosmäessä olen asunut ja Varissuolla käynyt usein sukulaisten luona. On totta, että Varissuo on levotonta aluetta. Suurin syy tähän lienee alueen kansalaisuuksien kirjavuus. On selvää, että kun kymmenet eri kansalaisuudet elelevät samalla alueella, ei kahnauksilta voi välttyä. En siis suosittelisi kyseistä lähiötä ensisijaiseksi lapsiperheen asuinpaikaksi.
   Runosmäki puolestaan on paljon rauhallisempaa. Maahanmuuttajia alueella on huomattavasti vähemmän. Lähiössä on todella monta rauhallista taloyhtiötä, jossa eläkeläiset ja lapsiperheet elävät sopusoinnussa keskenään. Toki hieman levottomampaakin seutua löytyy, esim. ns. Aurinkolaakson alue. Kannattaa toki kysellä taloyhtiön muista asukkaista ennen muuttoa, ettei tule yllätyksiä. Suosittelen lämpimästi Runosmäkeä lapsiperheille. Asunnot ovat edullisia ja lapsetkin voivat käydä koulunsa ensimmäisestä luokasta lukioon asti omassa lähiössään. Harrastusmahdollisuuksiakin löytyy ja Impivaaran urheilukeskuskin on aivan vieressä.

  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Mitä haluaisit sanoa kaivatullesi

   tällä hetkellä?
   Ikävä
   241
   2922
  2. Luulen etten kelvannut sulle nainen

   Tiedän että käyt täällä
   Ikävä
   59
   1462
  3. Sullahan on nainen

   Varmasti kaikki mitä tarvitset, ei sinulta puutu kaiketi mitään?
   Ikävä
   98
   1447
  4. Kuinka paljon teillä on ikäeroa?

   Ja kuinka ison ikäeron olisit valmis hyväksymään?
   Ikävä
   80
   1128
  5. Kuinka vanha olet?

   Ite olen 35-vuotias. Kiinnostaa että onko se paljon vai vähän palstalaiseksi? Nyt ikiä pöytään :)
   Sinkut
   176
   994
  6. Olen nainen sairaalassa

   Musta ei kuulu tänään. Yöllä iski rytmihäiriöt.
   Ikävä
   60
   948
  7. Ei mee kauaa ni saa

   Pimperoo naapurin rouvalta :D
   Ikävä
   78
   920
  8. Kyynel vierähtää silmäkulmaan

   Ku mietin kaikkea mitä meillä oli, vaikkei se paljoo ollut oli se enemmän ku mitä olen ikinä kokenut. Ehkä se ei ikinä r
   Ikävä
   40
   870
  9. Miten abortin tekemisestä kieltäytyminen on "ihmisvihaa"?

   Kertokaapa minulle tyhmälle, miten se on "ihmisvihaa", jos joku terveydenhuollon ammattilainen ei halua vakaumuksensa ja
   Luterilaisuus
   304
   822
  10. Epävakaan persoonallisuuden kera "ihana" olla

   Se on mulla ainakin niin, että päivästä toiseen mieliala heittelee mitä ilosimmasta mitä matalimpaan. Ja se vaihtelu tap
   Tunteet
   239
   760
  Aihe