Runosmäki ja Varissuo

millaisia

paikkoja asua? Kertokaa kaikki mitä tiedätte. Olemme muuttamassa Turkuun, kertokaapa minne ei missään nimessä kannata muuttaa ja mitä alueita suosittelette? Ei mitään älytön kalliita, mutta rauhallisia lapsiperhealueita.

13

2364

  Vastaukset

  Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
  5000
  • jompikumpi

   niin kyllä Runosmäki voisi olla parempi...Varissuo on aika levotonta aluetta mutta kyllä sielläkin osa alueista on rauhallisia.
   Molemmista on saman verran matkaa keskustaan ehkä noin 6km. Toivottavasti viisammat osaavat valaista asiassa enemmän....muuten tervetuloa.

  • kannata

   muuttaa kummmallekaan alueelle, jos ei ihan pakko ole. Mutta varissuolle ei koskaan, varsinkaan jos on lapsia. Varissuon "normaali" koulussa jo yli puolet oppilaista on pakolaisten jälkeläisiä, joten jokainen voi kuvitella minkälaisia ongelmia siellä on. Mutta jos tykkää puliukoista, narkkareista, pakolaisista ym. niin ei muuta kuin sinne asumaan. Runosmäessä on suunnilleen samat ongelmat, mutta pienemmässä mittakaavassa, joten sinne sitten jos ihan pakko on. Muistakaa myös välttää halista, pansiota ja laustetta!

   • runosmäessä koko ikänsä asunut

    jälkimmäisen kommentin kirjoittaja ei tiedä kyllä runosmäestä yhtään mitään! erittäin mukava lähiö, palvelut lähellä, paljon vanhuksia ja lapsiperheitä, ja ystävällisiä ihmisiä. Pakolaisiakin on, mutta missäpä ei melkeenpä olisi. Tervetuloa tutustumaan :)
    www.runosmaki.com


  • Ruussi

   Olen asunut molemmissa lähiöissä eikä minulla ole mitään pahaa sanottavaa kummastakaan.
   Toki jokaisella alueella on omat huonotkin puolensa ja alitettavan usein ne liittyvät juuri asuinalueen vuokrataloihin. Ennen asunnon hankkimista kannattaa toki selvittää millainen omistuspohja yhtiön asunnoilla on.

   Molemmat sopivat mielestäni hyvin lapsiperheille. Palvelut on lähellä ja keskusta on hyvien liikenneyhteyksien päässä.

  • Debatoija

   Varissuo jyrkkä ei. Aivan karseaa. Tuleva Turun Rinkeby, jos tiedät semmosen mestan.

   Vinkiksi voin sanoa, että muuta Raisioon. Raision koulut Suomen parhaimpia, ei mamuongelmaa. Turun keskustaan, jos sinne on tarvis mennä, ajaa jopa Varissuota nopeemmin, ainakin Turun puoleiselta osasta Raisiota. Halvempi veroäyrikin ja Talous kunnossa, toisin kuin turun konkurssikandidaatti pesä.

   • Rosengård

    Mitä vikaa monikulttuurisessa ympäristössä on? Sehän on rikkaus jokaiselle turkulaiselle. Aamu-TV:ssä muutamia viikkoja sitten Kaupunginhallituksen PJ Mikola taisi sanoa tässä mamu asian yhteydessä että Turku on aina ollut Eurooppalaisin kaupunki Suomessa ja on tässäkin asiassa.
    Kumma ettei se ole vielä näkynyt asuntojen hintojen nousuna näillä muuttamilla asuinalueilla. Kyllä muutamassa vuodessa hintataso lähestyy Hirvensaloa kun porukat tajuat asian hienouden sekä eurooppalaisuuden.


   • kerran asunut

    se hyvä puoli että on suora tie turkuun menee mitä kautta vain.jos vuokralle meinaa tulla, kamalampia alueita kuin hakinmäki ja petäsmäki ei löydä edes parjatusta turusta.omistusasunnon ostajan olisi parasta ostaa se kämppä ihan keskustasta,päivähoito ei ole sen kummoisempi kuin turussa ja jos on yläaste ikäisiä vaisaaren koulu ei ole ihan parhaasta päästä suomen maankaan mittakaavassa.yleensäkin raisio ei ole sen kummoisempi kuin nykysuomen kaupungit.turussa löytyy ihan asiallisia asuinpaikkoja,varissuolla on maahanmuuttajia paljon,joitain harmittavat,joitain ei,runosmäessä heitä on vähemmän.tosiasiassa heitä tulevaisuudessa asuu siellä raisiossakin.


   • aidosti åbosta

    Tuosta Raisiokommentista hieman, on melko perustavanlaatuista raisiolaisuutta kehua Raisiota asuinpaikkana, halvan verotuksen, hyvien asuinmahdollisuuksien ja yleisen infrastruktuurin ylivertaisuudella verrattuna Turkuun. Nämä asiat pitövät kyllä ainakin joiltain osin paikkansa, mutta mitä olisi Raisio ilman Turkua. Suuri osa raisiolaisista käy Turussa töissä, hakee tarvittavat palvelut Turusta ja muutenkin käyttää hyväkseen kaikki "ison naapurin" tuomat edut. Olisiko siinä syytä miettiä Turun heikon taloudellisen aseman syitä?


  • kuin Hirvensalo

   Hirvensalon "saaristossa" oleva lähiö alkaa jo 2 vuoden päästä muistuttamaan Vakkea, mutta rauhattomampaa (työttömiä IT-osaajia, jotka juovat kun ei löydy tililtä rahaa edes asuntolainan korkojen maksuun). Pitkällä tähtäimellä muuttaisin vaikka edellämainittuihin paikkoihin, koska saariston hinnat tulet tulevaisuudessa putoamaan.

  • muuttanut

   On tullut asuttua Liedossa, Turussa monessa paikassa (ja jopa Varissuolla), Raisiossa.

   Itse en muuttaisi Lapsien kanssa Raisioon( surkea terveydenhoito ja lapset saavat aina kärsiä jokaisesta säästöstä).

   Varissuolla oli erittäin rauhaisaa asua ja mieheni on asunut Runosmäessä lapsuuden eikä pidä sitä pahana.

   Itse jos saisin valita veisin lapset esim. Lietoon missä koulujutut yms erittäin mukavasti hoidettu ja 13km Turkuun tai Naantaliin ja kyllä Maskukin olisi ehkä ihan Ok.

   Välttäisin Halisen ja Koivulan seudun..

   • Turkua kiertänyt

    En suosittele Harittua, Vaalaa, Laustetta, Jyrkkälää enkä Härkämäkeä.

    Mutta makunsa kullakin, joten jokainen löytäkööt sen oman paikkansa...


  • et ei varissuolle,halisiin,lausteelle,runosmäkeen,jäkärlään,jyrkkälään,joku isoheikkilä tai nummi olis ok

  • on:

   Runosmäessä olen asunut ja Varissuolla käynyt usein sukulaisten luona. On totta, että Varissuo on levotonta aluetta. Suurin syy tähän lienee alueen kansalaisuuksien kirjavuus. On selvää, että kun kymmenet eri kansalaisuudet elelevät samalla alueella, ei kahnauksilta voi välttyä. En siis suosittelisi kyseistä lähiötä ensisijaiseksi lapsiperheen asuinpaikaksi.
   Runosmäki puolestaan on paljon rauhallisempaa. Maahanmuuttajia alueella on huomattavasti vähemmän. Lähiössä on todella monta rauhallista taloyhtiötä, jossa eläkeläiset ja lapsiperheet elävät sopusoinnussa keskenään. Toki hieman levottomampaakin seutua löytyy, esim. ns. Aurinkolaakson alue. Kannattaa toki kysellä taloyhtiön muista asukkaista ennen muuttoa, ettei tule yllätyksiä. Suosittelen lämpimästi Runosmäkeä lapsiperheille. Asunnot ovat edullisia ja lapsetkin voivat käydä koulunsa ensimmäisestä luokasta lukioon asti omassa lähiössään. Harrastusmahdollisuuksiakin löytyy ja Impivaaran urheilukeskuskin on aivan vieressä.

  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Pitsi-sexyt! Sara Sieppi räjäytti somen alusvaatekuvalla - Erika Vikman ja tuhannet muut tykkäsi!

   Uuuh, nyt on tyylikästä pitsiunelmaa... Ex-Miss Suomi Sara Sieppi on somevaikuttaja, tv-juontaja ja yrittäjä. Nyt Sieppi on poseerannut pitkästä aik
   Kotimaiset julkkisjuorut
   87
   2889
  2. Koulumaailman maahanmuuttajatilastot pääkaupunkiseudulla

   Maamme hallituksen salaamat maahanmuuttajien koululuvut surullista/suorastaan pelottavaa luettavaa tavis suomalaisten koululaisten vanhemmille ja iso
   Maailman menoa
   207
   1652
  3. Sanna Marin eronnut

   Taisi olla puolisolle liikaa rouvan iloa ja valoa elämään illat sekä vieraiden miesten huulet kaulalla? Seiskan mukaan onneksi mieskin on vastavuorois
   Kotimaiset julkkisjuorut
   22
   1471
  4. Poistin sun numeron

   Etten lähettäisi viestiä. Paljon jäi sanomatta ja asiat selvittämättä. Minä oikeasti välitin susta. Jotenkin vaan tuli muokattua kaikki. Tulkitsin vä
   Ikävä
   54
   852
  5. Joo, kohtelit mua huonosti

   Mut ajattelin, et niin siinä käy kun vaihtaa puolta. Tuskin ymmärrät itsekään sun käytöstä, eikä syyllisyydentunne auta mitään, koska se ei tee mitään
   Ikävä
   203
   821
  6. Flavio rakastaa Martinaa

   Flavio ❤️ Martina
   Kotimaiset julkkisjuorut
   88
   790
  7. Ben Zyskowiczin kimppuun hyökätty - Beniksen nenä otti osumaa asfalttiin, benis kompuroi peloissaan

   https://www.iltalehti.fi/politiikka/a/57027e32-5a07-4001-8dc4-316ae0adcfb8 nyt benis ryhtiä
   Maailman menoa
   304
   785
  8. Tehdäänpä galluppi aurauksista keskustan alueella

   Antakaapa tulla ajatuksia miten Oulaisten kaupungin auraushommat on onnistunut tänä talvena.
   Oulainen
   37
   662
  9. Mites nainen se punastelu

   Eikö se ole sellainen tahdosta riippumaton reaktio, jota ei noin vain voi peittää? Oliko sekin osoitus kiinnostuksesta? Ja ei tapahtunut vain kerran,
   Ikävä
   62
   662
  10. Kolmiodraamaa ilmassa!!! Sinkkunaiset kisaavat Bachelor-Samista: "Mitä v**ttua mä täällä teen?..."

   Ohhoh, nyt tunteet kuumenee ja itkua ilmassa… Kahden kauppa ja kolmannen korvapuusti - vai miten se menikään?!? Varo sisältöpaljastuksia: https://ww
   Bachelor
   5
   643
  Aihe