Runosmäki ja Varissuo

millaisia

paikkoja asua? Kertokaa kaikki mitä tiedätte. Olemme muuttamassa Turkuun, kertokaapa minne ei missään nimessä kannata muuttaa ja mitä alueita suosittelette? Ei mitään älytön kalliita, mutta rauhallisia lapsiperhealueita.

13

2153

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • jompikumpi

      niin kyllä Runosmäki voisi olla parempi...Varissuo on aika levotonta aluetta mutta kyllä sielläkin osa alueista on rauhallisia.
      Molemmista on saman verran matkaa keskustaan ehkä noin 6km. Toivottavasti viisammat osaavat valaista asiassa enemmän....muuten tervetuloa.

    • kannata

      muuttaa kummmallekaan alueelle, jos ei ihan pakko ole. Mutta varissuolle ei koskaan, varsinkaan jos on lapsia. Varissuon "normaali" koulussa jo yli puolet oppilaista on pakolaisten jälkeläisiä, joten jokainen voi kuvitella minkälaisia ongelmia siellä on. Mutta jos tykkää puliukoista, narkkareista, pakolaisista ym. niin ei muuta kuin sinne asumaan. Runosmäessä on suunnilleen samat ongelmat, mutta pienemmässä mittakaavassa, joten sinne sitten jos ihan pakko on. Muistakaa myös välttää halista, pansiota ja laustetta!

      • runosmäessä koko ikänsä asunut

        jälkimmäisen kommentin kirjoittaja ei tiedä kyllä runosmäestä yhtään mitään! erittäin mukava lähiö, palvelut lähellä, paljon vanhuksia ja lapsiperheitä, ja ystävällisiä ihmisiä. Pakolaisiakin on, mutta missäpä ei melkeenpä olisi. Tervetuloa tutustumaan :)
        www.runosmaki.com


    • Ruussi

      Olen asunut molemmissa lähiöissä eikä minulla ole mitään pahaa sanottavaa kummastakaan.
      Toki jokaisella alueella on omat huonotkin puolensa ja alitettavan usein ne liittyvät juuri asuinalueen vuokrataloihin. Ennen asunnon hankkimista kannattaa toki selvittää millainen omistuspohja yhtiön asunnoilla on.

      Molemmat sopivat mielestäni hyvin lapsiperheille. Palvelut on lähellä ja keskusta on hyvien liikenneyhteyksien päässä.

    • Debatoija

      Varissuo jyrkkä ei. Aivan karseaa. Tuleva Turun Rinkeby, jos tiedät semmosen mestan.

      Vinkiksi voin sanoa, että muuta Raisioon. Raision koulut Suomen parhaimpia, ei mamuongelmaa. Turun keskustaan, jos sinne on tarvis mennä, ajaa jopa Varissuota nopeemmin, ainakin Turun puoleiselta osasta Raisiota. Halvempi veroäyrikin ja Talous kunnossa, toisin kuin turun konkurssikandidaatti pesä.

      • Rosengård

        Mitä vikaa monikulttuurisessa ympäristössä on? Sehän on rikkaus jokaiselle turkulaiselle. Aamu-TV:ssä muutamia viikkoja sitten Kaupunginhallituksen PJ Mikola taisi sanoa tässä mamu asian yhteydessä että Turku on aina ollut Eurooppalaisin kaupunki Suomessa ja on tässäkin asiassa.
        Kumma ettei se ole vielä näkynyt asuntojen hintojen nousuna näillä muuttamilla asuinalueilla. Kyllä muutamassa vuodessa hintataso lähestyy Hirvensaloa kun porukat tajuat asian hienouden sekä eurooppalaisuuden.


      • kerran asunut

        se hyvä puoli että on suora tie turkuun menee mitä kautta vain.jos vuokralle meinaa tulla, kamalampia alueita kuin hakinmäki ja petäsmäki ei löydä edes parjatusta turusta.omistusasunnon ostajan olisi parasta ostaa se kämppä ihan keskustasta,päivähoito ei ole sen kummoisempi kuin turussa ja jos on yläaste ikäisiä vaisaaren koulu ei ole ihan parhaasta päästä suomen maankaan mittakaavassa.yleensäkin raisio ei ole sen kummoisempi kuin nykysuomen kaupungit.turussa löytyy ihan asiallisia asuinpaikkoja,varissuolla on maahanmuuttajia paljon,joitain harmittavat,joitain ei,runosmäessä heitä on vähemmän.tosiasiassa heitä tulevaisuudessa asuu siellä raisiossakin.


      • aidosti åbosta

        Tuosta Raisiokommentista hieman, on melko perustavanlaatuista raisiolaisuutta kehua Raisiota asuinpaikkana, halvan verotuksen, hyvien asuinmahdollisuuksien ja yleisen infrastruktuurin ylivertaisuudella verrattuna Turkuun. Nämä asiat pitövät kyllä ainakin joiltain osin paikkansa, mutta mitä olisi Raisio ilman Turkua. Suuri osa raisiolaisista käy Turussa töissä, hakee tarvittavat palvelut Turusta ja muutenkin käyttää hyväkseen kaikki "ison naapurin" tuomat edut. Olisiko siinä syytä miettiä Turun heikon taloudellisen aseman syitä?


    • kuin Hirvensalo

      Hirvensalon "saaristossa" oleva lähiö alkaa jo 2 vuoden päästä muistuttamaan Vakkea, mutta rauhattomampaa (työttömiä IT-osaajia, jotka juovat kun ei löydy tililtä rahaa edes asuntolainan korkojen maksuun). Pitkällä tähtäimellä muuttaisin vaikka edellämainittuihin paikkoihin, koska saariston hinnat tulet tulevaisuudessa putoamaan.

    • muuttanut

      On tullut asuttua Liedossa, Turussa monessa paikassa (ja jopa Varissuolla), Raisiossa.

      Itse en muuttaisi Lapsien kanssa Raisioon( surkea terveydenhoito ja lapset saavat aina kärsiä jokaisesta säästöstä).

      Varissuolla oli erittäin rauhaisaa asua ja mieheni on asunut Runosmäessä lapsuuden eikä pidä sitä pahana.

      Itse jos saisin valita veisin lapset esim. Lietoon missä koulujutut yms erittäin mukavasti hoidettu ja 13km Turkuun tai Naantaliin ja kyllä Maskukin olisi ehkä ihan Ok.

      Välttäisin Halisen ja Koivulan seudun..

      • Turkua kiertänyt

        En suosittele Harittua, Vaalaa, Laustetta, Jyrkkälää enkä Härkämäkeä.

        Mutta makunsa kullakin, joten jokainen löytäkööt sen oman paikkansa...


    • et ei varissuolle,halisiin,lausteelle,runosmäkeen,jäkärlään,jyrkkälään,joku isoheikkilä tai nummi olis ok

    • on:

      Runosmäessä olen asunut ja Varissuolla käynyt usein sukulaisten luona. On totta, että Varissuo on levotonta aluetta. Suurin syy tähän lienee alueen kansalaisuuksien kirjavuus. On selvää, että kun kymmenet eri kansalaisuudet elelevät samalla alueella, ei kahnauksilta voi välttyä. En siis suosittelisi kyseistä lähiötä ensisijaiseksi lapsiperheen asuinpaikaksi.
      Runosmäki puolestaan on paljon rauhallisempaa. Maahanmuuttajia alueella on huomattavasti vähemmän. Lähiössä on todella monta rauhallista taloyhtiötä, jossa eläkeläiset ja lapsiperheet elävät sopusoinnussa keskenään. Toki hieman levottomampaakin seutua löytyy, esim. ns. Aurinkolaakson alue. Kannattaa toki kysellä taloyhtiön muista asukkaista ennen muuttoa, ettei tule yllätyksiä. Suosittelen lämpimästi Runosmäkeä lapsiperheille. Asunnot ovat edullisia ja lapsetkin voivat käydä koulunsa ensimmäisestä luokasta lukioon asti omassa lähiössään. Harrastusmahdollisuuksiakin löytyy ja Impivaaran urheilukeskuskin on aivan vieressä.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. En ole rakastunut

      Tai ihastunut sinuun. Kiinnostuin kyllä heti koska erotut massasta.
      Ikävä
      413
      4425
    2. Miksi suomalaisia vainajia säilytetään kylmäkonteissa ulkona? Näin kuolleita kohdellaan Suomessa

      Suomesta ei löydy enää tilaa kuolleille. Tänä päivänä vainajia säilytetään ympäri maata ulkona kylmäkonteissa. Kontit
      Maailman menoa
      240
      2184
    3. Olen ärtynyt koska

      minulla on tunteita sinua kohtaan. Tunteita joita en voi ilmaista. Kaipaan kaikkea sinussa. Siksi olen välillä hankala.
      Ikävä
      68
      1610
    4. Suomalaiset marjat loppuvat

      Suomalaiset marjat mätänevät metsään, koska ulkomaalaiset, lähinnä thaimaalaiset poimijat ovat huolehtineet suomalaisten
      Maailman menoa
      157
      1411
    5. Hallitus korottaa yleisen arvonlisäveron 25,5 prosenttiin

      Yleisen arvonlisäveron kiristäminen 1,5 prosenttiyksiköllä on hallituksen järein toimi kehysriihessä. Se voi tuoda valti
      Perussuomalaiset
      270
      1227
    6. Yhteiskuntaa hyväksi käyttäjät

      Kyllä täällä Suomussalmellakin osaavat käyttää näitä Suomen etuja hyväksi. Vuokrataan ns. asunto lapselle että saa asu
      Suomussalmi
      67
      1107
    7. Mitä teen väärin?

      Alkaa pikku hiljaa tympäsemään ainainen pakkien saanti. Eka ennen kun nähdään, miehet ovat kiinnostuneita viestittelemää
      Sinkut
      137
      1074
    8. Joku tukeva täti syyttää suomalaisia rasisteiksi Hesarissa

      ”Kaikki valkoiset ihmiset Suomessa ovat kasvaneet rasistiseen ajatteluun”, sanoo Maija Laura Kauhanen: https://www.hs.
      Maailman menoa
      167
      1055
    9. Haluaisin tietää

      mikä saa sinut tuntemaan olosi rakastetuksi. Ja sitten haluaisin mahdollisuuden tehdä juuri niin. 💔
      Ikävä
      54
      969
    10. Puhutko toisista ihmisistä

      pahaa, jotta näyttäytyisit itse jotenkin paremmassa valossa?
      Ikävä
      117
      953
    Aihe