EF Kalifornian kielimatkat

Ankkuu

Moikka!

Oon ensi kesänä 2008 todennäköisesti lähdössä Amerikkoihin kielimatkoille, ja koska Florida on liian sateinen ja kostea kesäisin, valitsin Kalifornian.

Onko joku ollut Kaliforniassa EF:n kielimatkalla?
Onko joku menossa ensikesänä?
Jos on ollut, olitko asuntolassa vai isäntäperheessä?
Kummassa olitkin, mitä pidit majoituksesta?
Vastasiko matka odotuksiasi?

Kerro kaikenlaista!

Kaupungistakaan en ole aivan varma. Suljin San Franciscon sen pilvisyyden ja sumuisuuden takia, ja San Diegon niitten meksikolaisten takia.. Eikä pakokaasuinen Los Angeles niin älyttömästi kiehdo, vaikka majoitushan on sivukylissä. Sitten jäisi vielä Pismo Beach ja Long Beach- siis isäntäperhe vai asuntola.. molemmissa olen keksinyt hyvä ja huonoja puolia ja mitä luin niin kaikki ei ole pitäneet siitä Long Beachin asuntolasta, mutta kertokaapa. :)

7

3551

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Ent. kielikurssilainen

      Olin EF:n kv. kielikurssilla kesällä 1999. Kurssin kesto oli 4 vkoa. Itse majoituin isäntäperheeseen, ja suosittelisin sitä myös sinulle erityisesti kielitaidon kehittymisen kannalta. Isäntäperheessä asumalla pääset myös paremmin sisälle amerikkalaiseen kulttuuriin. Asuntolaa en edes harkinnut.

      Kurssipaikkana silloin oli pienehkö kaupunki Los Angeles Countyn alueella, n. tunnin ajomatkan päässä Losista. Opetus järjestettiin paikallisessa collegessa. Kaupunki oli kaunis ja rauhallinen, tosin aika "upscale" ja täynnä julkimoita. Losin saasteet eivät haitanneet siellä :)

      Matka vastasi odotuksiani ja enemmänkin. Kurssin aikana osallistuin EF:n järjestämille viikonloppureissuille, ja myös isäntäperheen kanssa kävimme Los Angelesissa mutkan. Mielestäni vkl-reissuille kannattaa osallistua, jos on mahdollista (jos niitä vielä järjestetään). Minun aikanani ne olivat lisämaksullisia, mutta mielestäni sen arvoisia.

      Kielitaidon kannalta hyödyllisintä on keskustella paljon natiivipuhujien kanssa. Itse sorruin välillä liiaksi hengailemaan suomalaisten kanssa, meitä oli paljon ja olimme suurin kansalaisuusryhmä kurssilla. Muut osallistujat olivat ympäri maailmaa, pohjoismaalaisia oli kuitenkin valtaosa.

      Sinänsä kurssin opetus ei ollut kovin kummoista, mutta kehitystä tapahtui silti erityisesti puhumisen kannalta. Kielikurssin alussa meille pidettiin tasokoe, pääsin edistyneiden ryhmään, jossa myöskin opetus tuntui välillä turhan helpolta. Opetusta oli muistaakseni muutama tunti päivässä, eikä kotitehtäviä tullut paljoa, joten kannattaa itse olla aktiivinen kielen kehittämisen suhteen.

      Suosittelen omasta puolestani lämpimästi EF:n kielikurssia Kaliforniassa!

      • ggkg

        www.languetta.cjb.net on kielimatkalaisten foorumi. Sielä on ainakin paljon keskustelua :) Kannattaa käydä.    


    • pettynyt

      hei!
      Olin EF:n kieli matkalla pari vuotta sitten Englannissa ja pettymykseni järjestöön oli melko suuri.
      1. Ensinnäkin olin kansainvälisessä ryhmässä jolloin isäntä perheen muiden vaihtareiden pitäisi olla automaattisesti muualta kuin suomesta... Kuinka ollakaan minun huonetoverini oli suomalainen, joka ei osannut englantia juuri lainkaan ja puhuisuomea taukoamatta.

      2.Tunti opetuspaikalla oli varsin huonoa. Pääsin edistyneimpien ryhmiin, vaikka olin vain 13-vuotias, (nuorempia ei näöille kursseille huolittu) varsin huonoa englantia puhuva tyttönen, ja opetus tuntui siitä huolimatta varsin helpolta.

      3. En myöskään pitänyt opetusajan ulkopuolella järjestetyistä pakollisista aktiviteeteista, joissa mentiin yleensä vain jonnekin puistoon istumaan hiljaa piiriin kun kukaan ei keksinyt mitään puhuttavaa suuressa ryhmässä, jota pitkästyneen näköiset liiderit vartioivat silmä tarkkana. Paljonmukavampaa olisi ollut hengailla uusien tuttavuuksien kanssa kaupungilla.

      4. Kaikissa saamissamme esitteissä oli lista jossa kerrottiin mitkä retket ja aktiviteetit kuuluvat hintaan. Paikanpäällä kuitenkin joutui maksamaan itse noin puolet "ilmaisista" retkistä, mikä tuotti hankaluuksia niille jotka olivat lähteneet matkaan pienellä budjetilla.

      5. (Tämän olisi pitänyt olla ensimmäinen kohta) Suomesta Lontooseen saapuessamme me jouduimme odottamaan kolme tuntia lentokentän pihalla (!?!?!) bussia, joka oli tilattu kuljettamaan meidät hotellille. Bussin lopulta tultua matkasimme kaksi tuntia jonnekin syrjäiseen hotelliin. Eipä EF ainakaan ollut turhaa tuhlaillet majoittamiseemme... Hotellissä yksi kavereistani joutui nukkumaan sängyssä, jonka lakanat haisivat hajuvedelle ja jonka alta löytyi käytetyt miesten kalsarit!!! Oman sänkyni lakanoihin joku vitsiniekka oli polttanut tupakalla reikiä.
      Ja keittiön jääkaappi oli tietenkin täynnä homeisia vihanneksia eikä lattioita oltu imuroitu varmaan pariin kuukauteen.



      Näitä asioita lukuunottamatta matka oli mukava ja isäntäperhe aivan ihana.

      • Ankkuu

        Mitä itse olen kuullut, niin EF:n Englantiin järjestämillä kursseilla on ollut aika paljon pettymyksiä.. sen sijaan Amerikanmatkoista olen kuullut pelkkää hyvää. Entisen kielikurssilaisen kertomana matka kuulosti juuri sellaiselta kuin haluaisinkin. :) Mutta muutama juttu on jäänyt mietityttämään:

        1. Saako isäntäperheestä lähteä minnekkään ilman liideriä/isäntäperheläisiä esim. kaverin kanssa, tai vaikka kaupassa käymään jos on lähellä? Tai mennä käymään kaverinsa luona, joita sielä varmasti tulee..?

        2. Onko aikataulut miten kiireisiä, ts. pitääkö jatkuvasti olla menossa johonkin suuntaan?

        Tuon foorumin olenkin löytänyt ja lukenut sieltä kaiken mahdollisen Losiin liittyvän:)


      • siellä ollut
        Ankkuu kirjoitti:

        Mitä itse olen kuullut, niin EF:n Englantiin järjestämillä kursseilla on ollut aika paljon pettymyksiä.. sen sijaan Amerikanmatkoista olen kuullut pelkkää hyvää. Entisen kielikurssilaisen kertomana matka kuulosti juuri sellaiselta kuin haluaisinkin. :) Mutta muutama juttu on jäänyt mietityttämään:

        1. Saako isäntäperheestä lähteä minnekkään ilman liideriä/isäntäperheläisiä esim. kaverin kanssa, tai vaikka kaupassa käymään jos on lähellä? Tai mennä käymään kaverinsa luona, joita sielä varmasti tulee..?

        2. Onko aikataulut miten kiireisiä, ts. pitääkö jatkuvasti olla menossa johonkin suuntaan?

        Tuon foorumin olenkin löytänyt ja lukenut sieltä kaiken mahdollisen Losiin liittyvän:)

        1. Koulun ja aktiviteettien ulkopuoleella sait viettää aikasi missä halusit kennen kanssa halusit kunhan tulit takaisin isäntäperheeseesi kotiintuloaikaan.
        2.Vapaa aikaa ei juurikaan ollut ja aktiviteetit todella typeriä. Koulun jälkeen mennään porukassa jonnekin puitoon tai jotaan, missä on pakko istuskella jotaan tunti ja sit pitää ite hommata kyyti sieltä pois. Yes... Kaupat paikanpäällä sulkeutuivat jo viiden aikaan, mikä tarkoitti ettei shoppailemaan päässyt kuin ehkä kerran viikossa (jos lintsasi tunnilta), koska pakolliset aktiviteetit kestivät aina vähintään viiteen asti.


    • kaliforniaa

      miä oon menos kanssa ens kesänä todennäkösesti kaliforniaa, ajattelin isäntäperheeseen mennä ku maksaa aika paljon muuten. los angelesii ajattelin mennä :D ja ef kautta. juu ne paikathan ei oo ku jossaa 100km pääs siit lossin keskustasta.

    • 1234summer69

      EF Kielimatkat on hyvä, ne järjestää tosi kivoja matkoja!

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. 183
      1975
    2. Hei A, osaatko

      sanoa, miksi olet ihan yhtäkkiä ilmestynyt kaveriehdotuksiini Facebookissa? Mitähän kaikkea Facebook tietää mitä minä en
      Ikävä
      52
      1888
    3. Synnittömänä syntyminen

      Helluntailaisperäisillä lahkoilla on Raamatunvastainen harhausko että ihminen syntyy synnittömänä.
      Helluntailaisuus
      135
      1578
    4. Euroviisut fiasko, Suomen kautta aikain typerin esitys, jumbosija odottaa. Olisi pitänyt boikotoida!

      Tämän vuoden euroviisut on monella tapaa täydellinen fiasko. Ensinnäkin kaikkien itseään kunnioittavien eurooppalaisten
      Maailman menoa
      141
      1447
    5. Mitä tämä tarkoittaa,

      että näkyy vain viimevuotisia? Kirjoitin muutama tunti sitten viestin, onko se häipynyt avaruuteen?
      Ikävä
      41
      1324
    6. Nukkumisiin sitten

      Käsittelen asiaa tavallani ja toiveissa on vielä että tästä pääsee hyppäämään ylitse. Kaikenlaisia tunteita on läpikäyny
      Ikävä
      4
      1184
    7. Muistatko komeroinnin?

      Taannoin joskus kirjoitin aloituksen tänne komeroinnista eli hikikomoreista; syrjäytyneistä nuorista ihmisistä. Ehkä asu
      Suhteet
      48
      1175
    8. Naisten tyypilliset...

      Naiset ei varmaan ymmärrä itse miten karmealle heidän tavara haisee. Miehet säälistä nuolevat joskus, yleensä humalassa
      Ikävä
      10
      1143
    9. Tuollainen kommentti sitten purjehduspalstalla

      "Naisen pillu se vasta Bermudan kolmio on. Sinne kun lähdet soutelemaan niin kohta katoaa sekä elämänilo että rahat"
      Suhteet
      3
      1118
    10. Syö kohtuudella niin et liho.

      Syömällä aina kohtuudella voi jopa laihtua.On paljon laihoja jotka ei harrasta yhtään liikuntaa. Laihuuden salaisuus on
      Laihdutus
      10
      1109
    Aihe