Mitä tehdä MARMARIKSESSA?

Heissulivei

Aikaisemmin olen käynyt pari kertaa nuorempana, joten keskusta-alue on koluttu läpi. Nyt tartteis jotain mieleen painuvaa mitä voisi tehdä tai minne mennä. Mitä siellä oikeesti kannattaa viikossa tehdä? Olisko ehdotuksia?

Tietääkö joku, löytyykö nestleen vauvanruokia tai nutrucian tuotteita Tansasista vai täytyykö marssia vielä apteekkiin ostoksille? Esim NAN2 -korvike? Tai muuta vastaavaa...?

Kiitos :)

19

3309

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Mari...

      Vauvan ruoat ovat erittäin kalliita Turkissa. Muuta en osaa sanoa, sillä ei lapseton sinkkunainen kiinnitä huomiota lasten juttuihin.
      Muuten kulutan aikaani uima-altaalla, syön, juon, shoppailen ja käyn öisin baarikadulla. Ei siellä mitään ihmeellistä tekemistä ole, mutta aina se aika nopeasti kuluu.

    • Neiti_deli

      Heips,

      Ainakin Migroksesta ja luultavasti tansasistakin löytyy vauvan NAN korvikkeita sekä vauvan purkkiruokia, mutta suosittelen purkkiruokien ottamista mukaan SUomesta, jos hinnalla on väliä. Ovat nimittäin perkeleen kalliita. Asuessani Marmariksessa tehtiin itse soseet sun muut mössöt, koska purkit olisivat tulleet uskomattoman kalliiksi (Paikallisten tuloihin verrattuna)
      Myös korvikkeet ovat kalliita.


      Sitten tekemisestä. Tietenkin jos on muksu mukana niin se rajoittaa skidisti baarielämää. Me lähdettiin lomapäivinä muksun kanssa Akyakaan, missä puhtaat vedet ja siistit rannat. Muksun pystyi antaa rauhassa konttaamaan hiekalla peläten lasinsiruja ja muita roskia. Akyaka löytyy samalta suunnalta, kuin jos lähdettäisiin Muglaan päin.

      Toinen paikallisten suosima paikka on "luonnon puisto" n. 5 km päässä marmariksen keskustasta "marinan" takana. Siellä on grillausmahdollisuus (Grillejä ripoteltuna ympäriinsä) sekä ihanan vilpoisaa puiden katveessa. Tämä on yleisesti turkkilaisten suosima vapaapäivän viettopaikka.
      Dolmuksella pääsee Tansasia vastapäätä mistä lähtee BELDIBIN dolmukset (ÄLÄ MENE NÄIHIN) Vaan toisiin (Unohtui dolmuksen nimi vaikka juuri tulin turkista, aksay.. öö akaray.. hitto muisti pätkii pahemman kerran)

      Mitäs muuta voisin suositella noin Marmariksen alueella tapahtuvaa toimintaa. Tietenkin jos kiinnostaa niin kannattaa hypätä dolmukseen ja käydä DATCASSA. Tansasin vasemmalta puolelta lähtevät sinne bussit, matka kestää noin. 1½ tuntia, riippuen kuskeista tietty. ja lippu about 6 miltsiä, en tiedä nyky hintaa, mutta jotain 4 e:n pintaan veikkaan. Datca on pieni kalastajakylä, missä upea vierasvenesatama jne.. Rakastan sitä paikkaa.

      Kuvia:

      http://www.datcarehber.com/datcagenel.htm

      http://www.datca.cc


      Ja tietenkin jos aikaa on niin kannattaa vierailla nopsaa törkeän kalliissa Bodrumissa. Bussilla sinnekin pääsee. Marmariksessa liput voidaan ostaa siitä tansasin vasemmalta puolelta lippudükkaneista ja sitten "service" vie bussiasemalle mikä on marmarikseen muglasta tulevalla tiellä. Sieltä lähtee isommat pitkän linjan bussit.

      • heips

        Kiitti vinkeistä! Saimme mekin hyviä neuvoja ja vinkejä matkalle. Olisi muutama kysymys, jos jaksaisit vastailla:

        -Mikä paikka tuo Akyaka on? Pääseeko dolmuksella ja kuinka pitkä matka? Onko siellä paljon turisteja?

        -Mitä Datcassa voi tehdä? Onko millaiset ostosmahdollisuudet, hyviä ravintoloita?

        Onko marmariksen lähistöllä mitään hyviä pikkukyliä, jossa näkisi sitä aitoa turkkilaista elämää, ilman silmissä viliseviä turisteja? Mielellään sellainen, jossa olisi hyvä ranta ilman "sillit purkissa" tunnetta. Matka ei mielellään saisi olla kolmea tuntia pidempää.


    • pirre

      Hei kyllä sieltä suurista kaupoista löytyy vauvan ruokia esim. Tansasksen yläkerrassa. Olimme toukokuussa ja meidän tyttömme söi vastikemaitoa aivan mielellään. Nyt lähdetään

      kahdeksi viikoksi lämmittelemään ensi lauantaina.

      Me suunnitelimme vuokraavamme polkupyörat ja ajaa pitkin poikin ympåri Marmarista. Veneretki on hyvä juttu esim. Yukselin veneellä ja ravintolan löytää pääkadulta ja sieltä voi varata matkaa veneelle ja siellä on yleensä vain suomalaisia ja hintaa kuuluu juomat ja lounas ja veneretki. noin 25 euroa. hauskaa lomaa.

    • kysyä

      yksin vai perhe?

      • Heissulivei

        Kyselin lähinnä mitä voi tehdä lapsen/perheen kanssa. Olin myös kiinnostunut tuolla aijemmassa kirjoituksessa noista vauvanruoka jutuista...Kiitos vastanneille!!!

        Voiko vesipuistoon mennä n. 1 -vuotiaan kanssa? Onko siellä pienempien allasta missä voi esim istua? Ja olisin kiitollinen jos joku kertoisi onko puistoa/leikkipuistoa kaupungin keskustassa?Missä olisi vauvan kiikkua?


      • neiti deli
        Heissulivei kirjoitti:

        Kyselin lähinnä mitä voi tehdä lapsen/perheen kanssa. Olin myös kiinnostunut tuolla aijemmassa kirjoituksessa noista vauvanruoka jutuista...Kiitos vastanneille!!!

        Voiko vesipuistoon mennä n. 1 -vuotiaan kanssa? Onko siellä pienempien allasta missä voi esim istua? Ja olisin kiitollinen jos joku kertoisi onko puistoa/leikkipuistoa kaupungin keskustassa?Missä olisi vauvan kiikkua?

        Itse olen akyakaan mennyt aina autolla tai prätkällä, mutta samantien varrella on kuin muglaan menevä dolmus, ja mielestäni sinne kyllä menee doklmus. Kannattaa kysäistä tansasis vierestä olevista bussikojuista. Osaavat kyllä vastata. Matkan kesto n. 1 h riippuen ajonopeudesta jne..


        Turkkilaiset leikkipuistot ovat erittäin huonokuntoisia, varsinkin kaupungin ylläpitämät. Eri asia ovat sitten isojen hotellien omat leikkipuistot, jotka ovat täynnä erilaisia kiikkuja ja rojuja. Marmariksen normaaliin "kaupungin" leikkipuistoon kuuluu liukumäki sekä pari peruskeinua ja hiekkalaatikko.
        Akyakassa olimme juuri 1-vuotiaan kanssa, jonka annoin ihan rauhassa konttailla ja tepastella hietikolla ja veden rajassa.

        1-vuotias on vielä sen ikäinen, että ei tarvitse muuta kuin huolehtia, että juotavaa ja syötävää on tarpeeksi ja jotain puuhaa. viinirypäleet turkissa ovat erittäin hyvä "matkaeväs" jos kitinä alkaa.

        Turkkilaiset kyllä leikittävät paikassa kuin paikassa (Toivottavasti lapsesi ei ole vieraskorea ja jos on niin äkkiä oppii turkkilaisten seurssa pois siitä :D) (Nim. kokemusta löytyy)


        Itse lähtisin kyllä vesipuistoon samantien.

        Muutenkin Turkissa on melkein samanlaista olla kuin Suomessa lapsen kanssa. Kuumempi vain. Totuttelu kysymys.


    • Datcam
    • löytyy

      Marmariksen lähellä (alle tunnin ajomatkan päässä) on paljonkin turkkilaisia pikkukyliä esim. Orhaniye, Turgut Köyü ym. Ja dösäliput maksavat muutaman euron.

    • askim

      Jeeppisafari - huikeita maisemia, rentoa menoa ja villiä vesisotaa. Siis hauska päivä.

      Vuokraa auto ja ajele Muglan suuntaan, käy Ölydenizissä. Ihanat maisemat matkalla.

      Hyppää bussiin ja mene lähikyliin, -kaupunkeihin.

    • köyhät kyykkyyn

      Hööölmö, lomaillaan tietenkin.

    • Marmarikselle

      Jos on vain päivän Marmariksella, onko siellä jokin kohde ylitse muiden?

    • Mitä olen kuullut

      Ainakin kaikki white trash-horatsut menevät sinne lähinnä nussimaan!

    • JohannaS

      Kannattaa lähteä Osman järjestämälle veneretkelle Bora 1 veneellä. Retki kestää n. seitsemän tuntia, matkan hintaan sisältyy hyvä lounas ja kaikki juomat. Veneessä puhutaan suomea, aurinkotuolit on käytössä, vessoja on kaksi. Matkustajat on vakuutettu matkan ajan.
      Tunnelma retkellä oli todella hyvä ja päivä oli mukava. Saimme uida kauniissa paikoissa veneeltä ja maisemat olivat kauniit katsella.
      Retken hinta oli nyt lokakuussa 32 euroa liittymäkuljetuksen kanssa. Rahalle tuli todella vastinetta.

      • Tiedänmistäpuhun

        Jep jep ja Osmanin laivalta loppuu aina kaikki kesken, kun olet juonut 2 olutta niin, kolmannen kohdalla isäntä jo kiukuttelee kun menee juomia liikaa ja sitten ne kohta onkin loppu.
        Osmanilla ei myöskään ole minkäänlaisia kuljetuksia, itse saat tuon suolaisen lähes 40€ hinnan päälle maksaa matkasi satamaan ja takaisin.
        Samanlaisia veneretkiä löytyy paikallisilta yrittäjiltä hintaan 32 LIIRAA! Joka siis sisältää kaiken, myös ne kuljetukset edes takas.
        Itse en menisi Osmanin laivaan enää mistään syystä, herra on niin täynnä itseään kuin olla vain voi. Huijaa vanhat mummot maksamaan perus laivaretkestä 3-4 kertaa enemmän kuin normaalisti.
        Kusetusta koko Osman.


    • Jotain erilaista

      quad bike. tosin vauvan kanssa mahdotonta.

    • Sinivuokko2014

      Itse ottaisin ne purkkiruoat mukaan, äidinmaidon korviketta kyllä löytyy jauheena (muita purkkiruokia ei Turkissa muiden Välimeren maiden tapaan juuri löydy, koska äidit kokkaavat kaiken itse!).

      MArmaris ei ole nähtävyyksillä siunattu,mutta kyllähän sielläkin mukavaa puuhaa ainakin viikoksi löytyy. Lasten mieleen ovat taatusti vesipuistot, kuten Atlantis, vähän isommat tykkäävät sitten jo jeeppisafareistakin ja linnoista. Ja vanhemmat tietysti iltaelämästä.

      Marmariksen tarjonnasta löytyy tietoja vaikkapa seuraavast linkistä:

      http://turkki.matkalippu.info/marmaris

    • Katsokaa vuosilukua

      Eiköhän ole turha vastata aloittajan kysymykseen vuonna 2014 kun hän on kysymyksen tehnyt 2007 ??????

      • sammaa mielt

        Niinpä. Eiköhän tuo vesseli ole jo siirtynyt vauvaruuasta hampurilaisiin ja ranskiksiin ;)


    Ketjusta on poistettu 4 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. 134
      3843
    2. Katso: Ohhoh! Miina Äkkijyrkkä sai käskyn lähteä pois Farmi-kuvauksista -Kommentoi asiaa: "En ole.."

      Tämä oli shokkiyllätys. Oliko tässä kyse tosiaan siitä, että Äkkijyrkkä sanoi asioita suoraan vai mistä.... Tsemppiä, Mi
      Tv-sarjat
      107
      3497
    3. Voi kun mies rapsuttaisit mua sieltä

      Saisit myös sormiisi ihanan tuoksukasta rakkauden mahlaa.👄
      Ikävä
      18
      2493
    4. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      28
      1861
    5. "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu"..

      "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu".. Näin puhui jo aikoinaan Jeesus, kun yksi hänen opetuslapsistaan löi miekalla
      Yhteiskunta
      22
      1717
    6. Haluan jutella kanssasi Nainen

      Olisiko jo aika tavata ja avata tunteemme...On niin paljon asioita joihin molemmat ehkä haluaisimme saada vastaukset...O
      Ikävä
      15
      1589
    7. Poliisiauto Omasp:n edessä parkissa

      Poliisiauto oli parkissa monta tuntia Seinäjoen konttorin edessä tänään. Haettiinko joku tai jotain pankista tutkittavak
      Seinäjoki
      19
      1565
    8. Haluan tavata Sinut Rakkaani.

      Olen valmis Kaikkeen kanssasi...Tulisitko vastaa Rakkaani...Olen todella valmistautunut tulevaan ja miettinyt tulevaisuu
      Ikävä
      29
      1506
    9. Onko mies niin,

      että sinulle ei riitä yksi nainen? Minulle suhde tarkoittaa sitoutumista, tosin eihän se vankila saa olla kummallekaan.
      Tunteet
      18
      1471
    10. Hermo mennyt sotealueeseen?

      Nyt hammaslääkäriaika peruttiin neljännen kerran. Perumiset alkoi tammikuussa. Nyt uusi aika elokuulle!????
      70 plus
      86
      1446
    Aihe