Mennä vaiko eikö?

epäilijä...

Runsain mitoin suomalaiset näyttävät Bulgariassa matkustelevan, mutta monena vuonna kun olen matkaesitteitä selannut ja matkustellut välimeren eri kohteissa, niin aina hiipii se epäilyksen varjo etten uskalla Bulgarian matkaa varata.

Syy numero yksi on takuuvarma auringonpaiste, Bulgariassa noita vesisateita ja pilvisyyttä näyttää aina silloin tällöin olevan jopa heinä-elokuussa. Tykkään tosi kuumasta välimerellisestä ilmasta ja merivedestä, palmuista ja upeista vuoristomaisemista siinä heti rannan taustalla. Kuvia kun kattelee, niin näyttää että ei oikein löydy noita elementtejä...

Syy nro. 2 on kamalan näköinen venäläistyylinen arkkitehtuuri lomakohteissa, vaikka osa hotelleista on uusia, mutta silti.

Kolmantena kalvaa epäilys suhteellisen runsaista vatsatautiesiintymisistä verrattuna esim. Kreikkaan ja Kyprokseen. Turkissa on aina ollut meikällä maha hiukkasen kuralla:), mutta ei mitään sairaspäiviä kuitenkaan.

Onkohan se sitten parempi etten laita rahojani kohteeseen joka ei takuuvarmasti vastaa odotuksia? Vai mitä sanotte muut reissaajat, joilla on kokemusta useista eri lomakohteista? Koittakaapa nyt käännyttää minut epäileväisen, nimittäin hintojen puolesta Bulgaria kyllä houkuttaa... 4* hotelliin puolihoidolla näyttää pääsevän toista tonnia halvemmalla kuin muualle, puhumattakaan 2* ja 3* hotelleista.

11

2106

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • :DD

      ...turha sitä on mihinkään matkustella, jos pelkää noin kamalasti kaikkea. :D

      Viime kesänä vietimme viikon Bourgasissa, Sunny Beachilla ja Nessebarissa. Oli ihana loma, paikalliset ihmiset olivat ystävällisiä ja avuliaita, ruoka oli hyvää ja auringonpaistetta riitti joka päivälle.

      Tänä kesänä lähdetään kahdeksi viikoksi Varnaan, vielä muutama viikko pitäisi malttaa odottaa. :)

      • epäilijä...

        Ehkä kuitenkin suuntaan nokkani jälleen kerran Välimerelle, siellä on se takuuvarma auringonpaiste, maukas ruoka ja ystävälliset ihmiset myöskin ;D


    • olimme

      matkustelleet paljon eri puolilla maailmaa, eniten kuitenkin välimeren eri kohteissa. Mietimme myöskin pitkään matkaammeko kohti bulgariaan ja pitkän harkinnan jälkeen varasimme viime kesänä matkan kultahietikolle.

      reissu oli hyvin onnistunut ja matkasta jäi hyvät muistot. Kännissiä suomalaisia löytyy ihan mistä vaan, jos niitä ei jaksa katsella niin ei kannata mennä kaikkein suosituimpiin paikkoihin. toki bulgariassakin hiljenee eklokuun puolen välin jälkeen kun koulut alkavat.

      Me olimme viime vuonna reissussa heinä elokuun vaihteessa ja ilmat sallivat. Söimme hyvin monen laista ruokaa, ja mitään ripuleita emme saanneet. matitohappobakteerit reissussa mukana niin kuin kaikilla ulkomaan reissuilla.

      Maana bulgaria oli todella ihastuttava vaikka poikeeaa välimeren maista ja edullista todellakin oli.

      Kannattaa kokeilla jos kantti kestää, me otimme riskin ja tykästyimme. Ja meidän hotellissa ei ollut kuin 2** ja tykkäsimme todella kovasti hotellista. Nyt olemme lähdössä toiselle bulgarian matkallemme ja olemme varanneet hotellin samasta vaatimattomasta 2** hotellista. Ja varnan kaupunki on lähellä ja siellä todella kaunista eikä siellä niin likaista ole kun annetaan ymmärtää.

    • itäbokkimainen Turistirysä?

      Miksi lähteä paikkaan,joka on kyllä halpa,mutta jossa hotellien taso on kamala verrattuna esim Aasian tasokkaisiin hotelleihin?! Aasiassa 2-tähden hotelli on tuhat kertaa eurooppalaista 2-tähteä parempi.Ja vielä pakettimatkalle? Puolihoito? Aika junttimaista!

      • epäilijä...

        ja mikä ei? Lasten kanssa puolihoito, täysihoito, all inc. on hyvä ratkaisu, huomaat sen sitten joskus...

        Samoin 10 tunnin lentomatkat eivät houkuttele. Mukavuudenhaluinen kuin olen:)

        Ja ei ne tähdet aina hotellia tee, vaan työntekijöiden asenne, maisemat ympärillä, siisteys ja muut lukuisat seikat. Aivan sama vaikka olisi viimosen päälle marmoria kaikki, jos ilmapiiri on jotenkin ynseä tai vaikka keinotekoisen lipevä...


    • pikes

      Bulgaria on ihan hyvä maa. Tulin juuri Sunny Beachilta.
      Varaa hyvä hotelli, jossa on ilmastointi. Söin viikon ajan kaikkea bulgarialaista ruokaa, on hyvää, joskin maustetusta ruuasta pitävälle mietoa.
      Jos maha vaivaa, syö maitohappovalmistetta.

    • kaseva

      Olimme Kultahietikolla kesä-heinäkuun vaihteessa tänä vuonna. Aurinkoa ja lämpöä riitti. Siis yli 30 joka päivä viikon ajan. Terveinä olimme ja ruoka oli hyvää. Söimme myös jäätelöä ja kahvin kanssa mitä ihanampia leivoksia. Hinnat edullisia verrattuna suomen hintoihin ja ainakin kanariansaarten hintoihin. Hotelli Ermassa ei mitään moittimista. Vastaavan tasoisia on myös muualla Euroopan lomakohteissa. Aiomme mennä myös uudelleen.

    • epäillä Bulgariaa

      hyvänä matkakohteena, eli puuttuvat palmut, vuoristo, ilmasto, takuuvarma aurinko, taso...
      Mentiin kuitenkin nyt heinäkuussa SB:lle. Halpa paikka, syötävät ruuat, maitohappopillereitä kului kiitettävästi ja vatsanväänteitä ei kukaan saanut. Aurinko helotti 34 asteen voimalla, tosin toiseksi viimeisenä päivänä ukkosti ja hivenen satoi. Hotelli 4* huoneistohotelli, jossa siivoamisessa toivomisen varaa, melkein uusi. Sijainti 5 km SB:ltä pohjoiseen, pikku kylä.
      Lopputoteamus: tulipa käytyä ja nähtyä, mutta tuskin toiste mennään ainakaan sinne. Pelkkä hotellikaupunki, jos tykkää sellaisesta niin mikäs siinä.
      Paikallisia juoppoja 10-30 hlö kadun kulmilla kokoontui joka päivä - pitivät tosiaan elämänparantamiskokouksiaan suhteellisen kovaäänisesti kenenkään puuttumatta asiaan, turisteja en kännissä nähnyt siinä kylässä. Miljöö hyvinkin venäläishenkinen hotellialueen ulkopuolella, kaikki vielä kesken...

    • .............

      Olen ollut bulgariassa 2 kertaa ja mä kyllä pidän paikasta tosi paljon,nyt lähdetään 8.9 kolmannen kerran,viime reissulla oli samassa hotellissa kaveri joka oli käynyt yli sadassa maassa sekä loma että työmatkoilla ja hän laittoi bulgarian 10 parhaan joukkoon.

    • arjaleena

      kreikassa ollaan ennen matkusteltu ja euroopassa ja kolme vuotta sitten eka kerta bulgaariaan ja sen jälkeen ollaan oltu joka kesä ja ensi kesäkin jo ennakkovarauksessa syyt; lyhyet lennot . neljän tähden hotelli , samalla rahalla esim , rodokselta 2-3 tähden murju. upeat rannat . edullista oleskella . ystävälliset bulgaarit. paljon vehreämpää ja meitä ovat ilmatkin suosineet . sata kertaa parempi kuin esim, ahistava turkki.ja koskaan ei oo ollut vatsa kuralla ja ollaan syöty ja juotu ihan kaikkea.

    • ja istu

      sen sisällä tai vieressä siellä junttilassa ajatuksinesi.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Melkein lähetin viestin.

      Onneksi tulin järkiini. Mukavaa kesää
      Ikävä
      129
      1767
    2. Sulla on nainen muuten näkyvät viiksikarvat naamassa jotka pitää poistaa

      Kannattaa katsoa peilistä lasien kanssa, ettet saa ihmisiltä ikäviä kommentteja.
      Ikävä
      72
      1591
    3. Ikävöimäsi henkilön ikä

      Minkä ikäinen kaipauksen kohteenne on? Onko tämä vain plus 50 palsta vai kaivataanko kolme-neljäkymppisiä? Oma kohde mie
      Ikävä
      56
      1283
    4. Liikenne onnettomuus

      Annas kun arvaan -Nuoriso -Ajokortti poikkeusluvalla -Ylinopeus
      Orimattila
      69
      1121
    5. Kuka jäi auton alle

      Kuka jöi kantatiellä auton alle eilen
      Kuortane
      2
      755
    6. Oli kyl kunnon reissu

      Jopa oli bileet hotellissa! Kunnon menot ja Kuhmon rytkyt liikenteessä. Onneksi ei ollu tuulipukua päällä! 😂👍🏻
      Kuhmo
      10
      739
    7. Muistatko ensimmäisen kahdenkeskisen hetken

      kaivattusi kanssa?
      Ikävä
      45
      737
    8. Tiedätkö autereen?

      Se on vähän niinkuin sinä. Eräänä päivänä se hehkuttaa eteerisenä, laiskan hauen tavoin. Toisena se iskee kuin nälkäinen
      Tunteet
      8
      718
    9. Vähän pelottaa

      Että ten suuren mokan. Tämä muuttaa nyt liikaa asioita.
      Ikävä
      41
      715
    10. Plösö ja synttäriruusut

      Joko Plösö sai hommattua ne 100 ruusua sankarille vai vieläkö sankarin odotus jatkuu?
      Kotimaiset julkkisjuorut
      150
      692
    Aihe