polkupyörä "isossa maailmassa"?

jebajebaajibaujipjau

Menee nyt ehkä vähän ohi aiheen, mutta tarkoitus olisi ottaa pyörä mukaan muuttaessani opiskelemaan. Olen hyyyvin pieneltä paikkakunnalta, eli pyörän "hirttäminen" pyörätelineeseen ei ole kovin tuttua puuhaa - Kuinka helposti pyörä lähtee kävelemään isossa kaupungissa tyyliin helsinki/tampere/turku, jos sen vain lukitsee "normaalilla" pyörälukolla? Njoo, aika pöljä kysymys :D Mutta esittäisin vielä toisenkin typerän kyssärin, eli miten pyörien säilytys hoidetaan yleensä isoissa kerrostaloissa? Olen koko ikäni asunut omakotitalossa, ei voi tietää! :D Erilliset pyörävarastotko? Entä soluasunnoissa?

11

1522

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Nimetön

      välillä kyllä saa jänskätä et lähteekö toi oma uus kävelemään mut yleensä oon pitäny tossa oman pihan katoksessa hirtettynä tai jos on kiintee lukko ni sit ei lähe helposti vaik ei olis hirtetty (en tietenkään takaa). Meidän pihalla sijaitsee katos, pyörätelineet ja sit viel tollanen kunnon lukollinen rakennus (kai se on just jonkunlainen pyörävarasto :D ) itse ei tuu siellä pidettyä ku koko ajan tarviin pyörää ni menis hankalaks rampata se aina pois sieltä ja takas... mut yleensä kerrostaloissa noi paremmat varastot on talon alakerrassa...tosin joskus entisessä asuinpaikassa sielläkin oli muksut tehneet tihutöitä pyörille mut toivottavasti edes jossain oikeesti olis turvallista säilytys

      • kiitoskiitos

        Kiitokset tästä infosta! :)


      • Tytsy
        kiitoskiitos kirjoitti:

        Kiitokset tästä infosta! :)

        Älä osta halpaa ohutta rengaslukkoa, sillä ei aikaakaan nii joku on sahannut sen poikki jos säilytät pyörää ulkona. Semmoinen paksu ketjulukko tai muunlainen paksu rautalukko on melkein pakollinen hankinta isossa kaupungissa, sillä pyörävarkaita on joka kujalla :( Itse olen asunut Oulussa, ja vaikka se ei nyt niin iso kaupunki olekkaan, minulta varastettiin kaikki pyöräni siellä eli yhteensä kolme, viimeinen on tallessa koska muutimme maalle. Joissain kerrostaloissa, yhtiötaloissa yms. on pyöräkatos mutta ei läheskään kaikissa joten varaudu pitämään pyörääsi ulkona. Muuten ei pitäisi olla pelättävää jos varautunut, valoisia opiskeluaikoija! :)


      • AN79

        Viime aikoina olen joutunut pyörän lukon vaihtamaan uuteen, kun vanha jämähti toimimattomaksi eikä mennyt enää kiinnikään. Vanha lukko oli mukana jopa evakossa melkein puoli vuotta ja jouduttiin kerran sulattamaankin talvella. Uusi on (toivottavasti) parempi ja Hong Kong-tavaratalosta ostettu hiljattain.


    • ...

      "Kuinka helposti pyörä lähtee kävelemään isossa kaupungissa tyyliin helsinki/tampere/turku, jos sen vain lukitsee "normaalilla" pyörälukolla?"

      Todella helposti, edes lukollinen pyöräkellari ei takaa pyörän säilyvyyttä. Riippuu myöskin asuinalueesta/talosta, etenkin opiskelijoiden asuttamissa taloissa kaikki rikotaan ja jopa naapureiden pyykit pöllitään jos ne jättää pyykkitupaan/narulle vahtimatta.

    • Onjewrt

      ..vanhat romut saa olla rauhassa:) Kerrostaloissa on yleensä jonkinlainen lukittu urheiluvälinevarasto,mutta lukothan ovat vain rehellisiä varten.Toukokuussa vietiin naapurilta melkein kahden tonnin maastopyörä,em.tilasta.Jos pyörästäsi välität,viet sen asunnon parvekkeelle.Noh,soluasunnossa se voi olla vähän hankalaa..

      • ....

        "vanhat romut saa olla rauhassa"

        Ei pidä paikkaansa, kaikki eivät pölli fillareita niiden rahallisen arvon takia. Monet jättävät "romunsa" kunnolla lukitsematta kun kuvittelevat ettei se kelpaa kellekään. Esim. jotkut juopot pöllivät "romupyöriä" kun eivät jaksa kävellä himaansa ja hylkäävät ne sitten jonnekin ojanpohjalle. Jotkut narkkarit eivät taas "aineissa" tajua tavaroiden arvosta hevon persettäkään vaan pöllivät kaiken, minkä irti saavat. Lisäksi pyöriä rikotaan paljon ihan vain huvin vuoksi.

        Edellisessä asuintalossani jengi raahasi pyöränsä rappukäytävään sekä tuuletusparvekkeille, vaikka järjestyssäännöt kielsivät sen. Varmin tapa säilyttää pyörää on raahata se sisälle kämppään, tosin aina se ei ole mahdollista.


    • menee niin

      jos pyöräsi on kallis, niin lukkosi pitää olla myös kallis - jos pyörä on hintaluokassa 200 € niin perinteinen kierrelukko rungon ja renkaan välille riittää. Yli 500 € pyörää en uskaltaisi jättää lukitsematta rungon yli pyörätelineeseen varsinkin jos on uudenkarhea.

      Mieti siltä kannalta mitä pyörästäsi saisi jos sen myisi, yli 200 € -> kunnolla kiinni.

      Yleensä kerrostaloissa pyörät jätetään ulos pyörätelineeseen, joissakin taloissa on myös sisäpyörävarasto.

      T: Turkuun muutama vuosi sitten muuttanut

      • jibiijebaujuubelibuu

        Kiitokset kaikille vastanneille! Tästä sai hyviä vinkkejä ja muutakin :)


    • ,,,

      Moro.

      Hyvä ja asiallinen kysymys!

      Aina kannattaa parkkeerata kalliimman pyörän viereen. Sillä tavalla on jotain mahdollisuuksia välttää ongelmia. Ja lukitaan aina rungosta ja takarenkaasta (ja kalliilmmissa fillareissa mielellään eturengaskin irti ja sekin samaan nippuun), ja koko paketti tolppaan kiinni.

      Itselläni oli pyörät kerrostalon lukollisessa varastossa, kiinni U-lukolla patterissa. Silti lähti varkaiden matkaan. Samana yönä katosi toinenkin fillari vajasta, ja sekin oli minun :( Eikä sekään ollut tavatonta että keskellä päivää työpaikan pihasta hävisi riimulukolla (ketju) tolpassa kiinni ollut kolleegan fillari. Oli varkailla kanttia ja hyvät työkalut.

      Tämän tapahtumaketjun jälkeen ostin pari metriä kuramattoa ja säilytimme perheen fillarit makuuhuoneessa, siellä kun pääsee tarkemmin vahtimaan tuota liikennettä.

      Kannattaa olla ainakin vakuutukset kunnossa!

    • bask

      Ota pyörä sisään huoneeseesi/kämppäsi eteiseen. Näin toimii pari tuttuani. Vaikka pyörä olisi lukittu miten mahtavasti tahansa, on aina olemassa vaara, että se kelpaa jollekin, vaikka ilman niitä pyöriä. On jos jonkinlaista työvälinettä nykyään mukana noilla pyörävarkailla.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. 126
      3239
    2. Katso: Ohhoh! Miina Äkkijyrkkä sai käskyn lähteä pois Farmi-kuvauksista -Kommentoi asiaa: "En ole.."

      Tämä oli shokkiyllätys. Oliko tässä kyse tosiaan siitä, että Äkkijyrkkä sanoi asioita suoraan vai mistä.... Tsemppiä, Mi
      Tv-sarjat
      89
      2956
    3. Voi kun mies rapsuttaisit mua sieltä

      Saisit myös sormiisi ihanan tuoksukasta rakkauden mahlaa.👄
      Ikävä
      17
      2268
    4. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      25
      1796
    5. "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu"..

      "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu".. Näin puhui jo aikoinaan Jeesus, kun yksi hänen opetuslapsistaan löi miekalla
      Yhteiskunta
      21
      1678
    6. Haluan jutella kanssasi Nainen

      Olisiko jo aika tavata ja avata tunteemme...On niin paljon asioita joihin molemmat ehkä haluaisimme saada vastaukset...O
      Ikävä
      15
      1529
    7. Poliisiauto Omasp:n edessä parkissa

      Poliisiauto oli parkissa monta tuntia Seinäjoen konttorin edessä tänään. Haettiinko joku tai jotain pankista tutkittavak
      Seinäjoki
      18
      1494
    8. Haluan tavata Sinut Rakkaani.

      Olen valmis Kaikkeen kanssasi...Tulisitko vastaa Rakkaani...Olen todella valmistautunut tulevaan ja miettinyt tulevaisuu
      Ikävä
      28
      1437
    9. Onko mies niin,

      että sinulle ei riitä yksi nainen? Minulle suhde tarkoittaa sitoutumista, tosin eihän se vankila saa olla kummallekaan.
      Tunteet
      16
      1407
    10. Hermo mennyt sotealueeseen?

      Nyt hammaslääkäriaika peruttiin neljännen kerran. Perumiset alkoi tammikuussa. Nyt uusi aika elokuulle!????
      70 plus
      81
      1335
    Aihe