kysymyksiä :))

turisti_______

Eli olemme lähdössä pian albenaan ja tarkoitus olisi matkalla kiertää mm. varna, dobrich ja mahdollisesti myös balchik.

Varnaan ja Dobrichiin pääsee käsittääkseni aika mukavasti bussilla mutta miten on taksit? Jotkut puhuneet että voi sopia kuskin kanssa "menopaluu-hinnan", jolloin kuski odottaisi paikan päällä ja kuskaisi sitten takaisin päin. Tuleeko halvemmaksi moinen, vai kai kyseisistä kohteista takaisin päin pääsee myös samalla hinnalla eri kuskin kyydissä?

Lisäksi luin jostain että kultahietikon/tms.. lähellä sijaitsee muinainen kallioluostari tms.? onko näin? jos, niin onko näkemisen arvoinen paikka/millä pääsee käymään (taksi?) jne.. :)

Sitten tullirajoituksista. Onko Bulgariassa mitään erikoisrajoituksia/siirtymäaikoja alkoholin/tupakan tuonnille? Kun sehän on liittynyt vasta 2004(muistaakseni) EU:hun? Yritin tullin sivuilta etsiä mutta en löytänyt, niin jos tähän saisi vielä jonkun varmistuksen maassa hiljattain käyneiltä :)

Ja vielä muutama kysymys kyseisten kaupunkien aukioloajoista.. ovatko kaupat ihan aamusta iltaan auki vai miten?

kiitos paljon vastanneille :)

6

1506

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • matkailijjaja

      Tupakkaa ja viinaa saat tuoda niin paljon kuin haluat. Sitähän ei saa taxfreenä, mutta ei paljoa haittaa kun verolliset hinnat on edullisemmat ;). Bussilla pääsee, mutta ne on täynnä ja kohtuu "lämpimiä". Eli mukavuuden haluiset taksilla ja voihan sitten illalla ajaa takaisin vaikka bussilla tai miten päin vaan. Taksia ei kannata jättää odottamaan, koska paluu on varmasti halvempi ellet suostu johonkin sikahintaan.

    • hyvää matkaa

      Varnaan pääsee bussilla,tosin bussit voi olla hyvinkin täynnä ja saattaa olla taskuvarkaita.Me käytiin Varnassa taksilla,eli sovittiin hinta,aika ja paikka mistä sitten sama kuski tuli hakemaan ja hyvin toimi. Luostari on heti Kultahietikon kupeessa,sinne järjestetään patikkaretkiä ja pääsee kyllä ihan omatoimisestikin patikoimaan.Tällä kertaa jäi meiltä välistä. Mitään rajoituksia ei ole,mitä nyt matkalaukun painorajat,mutta itse toin muutamia pulloja ja tupakkaa pari kartonkia.

    • 2001

      Vuonna 2001 Albenassa meni kaikki ravintolat yms. kiinni jo klo.22 aikoihin. yökerhot oli tietty pidempään... mut tylsää...

      • matkustajalainen

        Bulgaria liittyi EU:hun 1.1.2007, ei 2004. Alkoholia ja tupakkaa saa tuoda niin paljon kuin haluaa, mutta vain omaan käyttöön. Se mikä on oma käyttö on jokaisen oma asia.

        Kultahietikon läheisyydessä on Aladjan luostari, sinne pääsee taksilla n. 30 Lv meno-paluu. Jos haluaa patikoida niin sinne lähtee myös polku poliisipisteen läheisyydestä ja matkaa sinne kertyy noin 4km.

        Varnaan ja Dobrichiin pääsee bussilla, taksilla. Taksin hinta kannattaa sopia kuitenkin ennakkoon, ja henkilökohtaisesti suosittelen meno-paluu kyydin sopimista.

        Mukavaa lomaa


    • kotiinpäint ullessa?

      Saako käsimatkatavaroissa olla alkoholeja vai pakataanko kaikki matkatavaroihin? En ole uusien sääntöjen aikana vielä matkustanut ja on vähän epäselvää tämä.

      • juuri palannut

        Alkoholi pulloja ei saa viedä matkustamoon. Minä ostin kuusi pulloa viinejä ja muutaman kartongin tupakkaa. Pullot pakkasin käytettyihin vaatteisiin kiedottuina keskelle matkalaukkua ja sitten tupakka kartongit niiden ympärille tukemaan ja turvaamaan kolhuilta. Vaikka matkalaukkuni ovat sitä " pehmeää " mallia, kaikki juotavat tulivat ehjinä suomeen. Eli kun pakkaat, laita pehmeetä alle ja pehmeetä päälle ja vielä varmistat etteivät kolhi toisiaan, niin kyllä ihan mukavasti kulkevat myös ruumassa.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Voitasko leikkiä jotain tunnisteleikkiä?

      Tietäisi ketä täällä käy kaipaamassa.. kerro jotain mikä liittyy sinuun ja häneen eikä muut tiedä. Vastaan itsekin kohta
      Ikävä
      78
      1795
    2. Tietysti jokainen ansaitsee

      Hän varmasti ansaitsee vain parasta ja sopivinta tietenkin, suon sen onnen hänelle enemmän kuin mielelläni. Aika on nyt
      Ikävä
      18
      1689
    3. Millä voin

      Hyvittää kaiken?
      Ikävä
      16
      1504
    4. En voi sille mitään

      Tulen niin pahalle tuulelle tästä paikasta nykyisin. Nähnyt ja lukenut jo kaiken ja teidän juttu on samaa illasta toisee
      Ikävä
      12
      1184
    5. 50+ naiset kyl

      Lemottaa sillille mut myös niitte kaka lemottaa pahlle ku kävin naiste veskis nuuhiin
      Ikävä
      19
      1183
    6. Välitän sinusta mies

      Kaikki mitä yritin kertoa tänään ei mennyt ihan putkeen..Joka jäi jälkeenpäin ajateltuna suoraan sanottuna harmittaa aiv
      Työpaikkaromanssit
      6
      1172
    7. hieman diabetes...

      Kävin eilen kaverin kanssa keskusapteekissa kun on muutama kuukausi sitten tullut suomesta ja oli diabetes insuliinit lo
      Pattaya
      12
      1126
    8. Annetaanko olla vaan

      Siinä se, tavallaan kysymys ja toteamuskin. Niin turhaa, niin rikkovaa. On niin äärettömän tärkeä, ja rakas olo.. N
      Ikävä
      29
      1121
    9. Miten joku voi käyttää koko elämänsä

      siihen että nostelee täällä vanhoja ketjuja ja troIIaa niihin jotain linkkiä mitä kukaan ei avaa? Ihmisellä ei ole mitää
      Tunteet
      6
      1099
    10. Pakkoruotsi on leikkikieli, jota ei ole tarkoituskaan osata

      Pakkoruotsi on leikkikieli. Ennen leikkikieltä sanottiin siansaksaksi, sitten keksittiin tilalle pakkoruotsi. Pakkoruot
      Kielipolitiikka
      7
      1094
    Aihe