kysymyksiä :))

turisti_______

Eli olemme lähdössä pian albenaan ja tarkoitus olisi matkalla kiertää mm. varna, dobrich ja mahdollisesti myös balchik.

Varnaan ja Dobrichiin pääsee käsittääkseni aika mukavasti bussilla mutta miten on taksit? Jotkut puhuneet että voi sopia kuskin kanssa "menopaluu-hinnan", jolloin kuski odottaisi paikan päällä ja kuskaisi sitten takaisin päin. Tuleeko halvemmaksi moinen, vai kai kyseisistä kohteista takaisin päin pääsee myös samalla hinnalla eri kuskin kyydissä?

Lisäksi luin jostain että kultahietikon/tms.. lähellä sijaitsee muinainen kallioluostari tms.? onko näin? jos, niin onko näkemisen arvoinen paikka/millä pääsee käymään (taksi?) jne.. :)

Sitten tullirajoituksista. Onko Bulgariassa mitään erikoisrajoituksia/siirtymäaikoja alkoholin/tupakan tuonnille? Kun sehän on liittynyt vasta 2004(muistaakseni) EU:hun? Yritin tullin sivuilta etsiä mutta en löytänyt, niin jos tähän saisi vielä jonkun varmistuksen maassa hiljattain käyneiltä :)

Ja vielä muutama kysymys kyseisten kaupunkien aukioloajoista.. ovatko kaupat ihan aamusta iltaan auki vai miten?

kiitos paljon vastanneille :)

6

1509

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • matkailijjaja

      Tupakkaa ja viinaa saat tuoda niin paljon kuin haluat. Sitähän ei saa taxfreenä, mutta ei paljoa haittaa kun verolliset hinnat on edullisemmat ;). Bussilla pääsee, mutta ne on täynnä ja kohtuu "lämpimiä". Eli mukavuuden haluiset taksilla ja voihan sitten illalla ajaa takaisin vaikka bussilla tai miten päin vaan. Taksia ei kannata jättää odottamaan, koska paluu on varmasti halvempi ellet suostu johonkin sikahintaan.

    • hyvää matkaa

      Varnaan pääsee bussilla,tosin bussit voi olla hyvinkin täynnä ja saattaa olla taskuvarkaita.Me käytiin Varnassa taksilla,eli sovittiin hinta,aika ja paikka mistä sitten sama kuski tuli hakemaan ja hyvin toimi. Luostari on heti Kultahietikon kupeessa,sinne järjestetään patikkaretkiä ja pääsee kyllä ihan omatoimisestikin patikoimaan.Tällä kertaa jäi meiltä välistä. Mitään rajoituksia ei ole,mitä nyt matkalaukun painorajat,mutta itse toin muutamia pulloja ja tupakkaa pari kartonkia.

    • 2001

      Vuonna 2001 Albenassa meni kaikki ravintolat yms. kiinni jo klo.22 aikoihin. yökerhot oli tietty pidempään... mut tylsää...

      • matkustajalainen

        Bulgaria liittyi EU:hun 1.1.2007, ei 2004. Alkoholia ja tupakkaa saa tuoda niin paljon kuin haluaa, mutta vain omaan käyttöön. Se mikä on oma käyttö on jokaisen oma asia.

        Kultahietikon läheisyydessä on Aladjan luostari, sinne pääsee taksilla n. 30 Lv meno-paluu. Jos haluaa patikoida niin sinne lähtee myös polku poliisipisteen läheisyydestä ja matkaa sinne kertyy noin 4km.

        Varnaan ja Dobrichiin pääsee bussilla, taksilla. Taksin hinta kannattaa sopia kuitenkin ennakkoon, ja henkilökohtaisesti suosittelen meno-paluu kyydin sopimista.

        Mukavaa lomaa


    • kotiinpäint ullessa?

      Saako käsimatkatavaroissa olla alkoholeja vai pakataanko kaikki matkatavaroihin? En ole uusien sääntöjen aikana vielä matkustanut ja on vähän epäselvää tämä.

      • juuri palannut

        Alkoholi pulloja ei saa viedä matkustamoon. Minä ostin kuusi pulloa viinejä ja muutaman kartongin tupakkaa. Pullot pakkasin käytettyihin vaatteisiin kiedottuina keskelle matkalaukkua ja sitten tupakka kartongit niiden ympärille tukemaan ja turvaamaan kolhuilta. Vaikka matkalaukkuni ovat sitä " pehmeää " mallia, kaikki juotavat tulivat ehjinä suomeen. Eli kun pakkaat, laita pehmeetä alle ja pehmeetä päälle ja vielä varmistat etteivät kolhi toisiaan, niin kyllä ihan mukavasti kulkevat myös ruumassa.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Tykkään sinusta tosi tosi paljon

      Siksi en pysty sisäistämään sitä, että se ei ole molemminpuolista. Sattuu liikaa. En osaa käsitellä sitä tunnetta, koska
      Ikävä
      54
      3683
    2. Mikä sai sut ihastumaan

      Mitä tapahtui?
      Ikävä
      166
      2297
    3. Kaupan kassalla kannataa olla kylmä käytös

      https://www.is.fi/taloussanomat/art-2000010488540.html "19-vuotias Minja ja 59-vuotias Anne työskentelevät sillä todelli
      Sinkut
      212
      2009
    4. Mitä tehdä asialle?

      Jos laitan deitti-ilmon "40-vuotias nainen etsii seuraa" niin ketään ei kiinnosta (korkeintaan paria runkkaripenaa joill
      Sinkut
      139
      1884
    5. Mitä helvettiä pakolaisille pitäisi tehdä RAJALLA?

      Jos Venäjä työntää rajalle pakolaisia ja tekee Suomelle selväksi että heidän puolelleen ei ole pakolaisilla asiaa - mitä
      Maailman menoa
      398
      1306
    6. 80
      1215
    7. Hyvää heinäkuuta

      Hyvää huomenta ihanaa. 🦗🌾☔🤗🌻❤️
      Ikävä
      235
      1135
    8. Ethän syytä itseäsi

      siitä miten asia menivät. Mä en antanut sulle tilaisuutta.
      Ikävä
      135
      1104
    9. Olen pahoillani mies

      Olen surullinen puolestasi, ettet saanut kaipaamaasi naista. Yrititkö lopulta edes? Teistä olisi tullut hyvä pari
      Ikävä
      55
      1030
    10. Olet mies varmasti peto

      Makkarin puolella. 🤤
      Ikävä
      74
      980
    Aihe