Kun nyt keskusteluista on käynyt ilmi, että...

steinerkouluissa on paljon ...

niin mitenkäs olis, jos laitettaisiin tähän listaa eri kouluista. Vaikka ihan vain paikkakunta ja mahdollisesti lyhyesti miinukset ja plussat kyseisessä koulussa?

6

1334

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Wikistä

      Katso suomenkieisestä Wikipediasta artikkeli steinerkoulu. Siellä on lista Suomen steinerkouluista ja linkkejä niiden sivuille.

      • ............

        listattuna? Galluppimuodossa?


    • rohkeudella aloittaisin :)

      Omia kokemuksia Vaasan steinerista ja etenkin neljästä opettajasta, jotka lapsiani opettavat:

      Tuo paljon puhuttu uskonnonopetus on ainakin vihkoista ja lasteni kanssa käydyistä keskusteluista päätellen normaalia. Näkevät vain sen verran enemmän vaivaa, että tarinat kirjoittavat itse vihkoihinsa, eivätkä vain tyydy pänttäämään kirjasta. Mielestäni kaikki kauniit juhlat ovat mukavia, eikä Mikael -juhla tee siinä poikkeusta. Raamatustahan se Mikaelkin löytyy.

      Omalta osaltani voin sanoa, että kaikki ne talkoohommat, mitä koulu on tuonut tullessaan, on vain positiivista. Yhteisissä talkoissa on tullut monista vanhemmista hyviä ystäviäkin keskenään, vaikkeivät lapset samoilla luokilla olisikaan. Ja vanhempien esimerkki on saanut myös oppilaat innolla mukaan järjestelemään esim. lastenjuhlia yms. Mikäpä parempaa ajanviettoa, kuin yhteistyö vanhempien kanssa.

      Ainakaan minun lasteni opettajissa ei ole tullut esille mitään yltiöpäistä steinerpalvontalahkolaisuutta. Avoimesti on aina voinut kysyä ja saanut vastaukset, jos joku tapa on ihmetyttänyt.

      Koulun järjestämäy kurssit ja luennot yms. ovat myös hyviä. Vanhemmille annnettiin jopa tilaisuus itsekin oppia paljon parjattua eurytmiaa.

      ATK:n ja telkkareiden puute ei todellakaan ole koskaan häirinnyt. Todennäköisesti jokainen lapsi löytää kyllä paikan, jossa voi tietokoneita opetella käyttämään ja telkkaria katsella, vaikkei koulussa niitä olisikaan.

      Sitten vielä yksi, mikä meidän koulusta puuttuu... Jalkapalloa koulustamme ei löydy. Opettajista löytyy kannattajia ja vastustajia. Mutta lopulta jalkapallon kanssa on sama homma, kuin noiden koneidenkin. Kuka tahansa voi ostaa itselleen pallon ja pelata kouluajan ulkopuolellakin ja useampi futaaja koulusta taitaa löytyäkin. Koripalloa sitten pelataankin senkin edestä ja uskokaa pois, meidän koulussa lapset oppivat hiihtämään ja luistelemaankin :)

      Kaikki lapseni ovat oppineet lukemaan sujuvasti 1. tai 2. luokalla, joten siitäkään opetuksesta ei ole pahaa sanottavaa.

      • siinä

        jalkapallossa oikein sotii koulun ideologiaa vastaan?


      • mielsi jalkapallon...
        siinä kirjoitti:

        jalkapallossa oikein sotii koulun ideologiaa vastaan?

        ihmisen pääkalloksi ja siitä jäänyt sitten joillekin se vastustus sitä lajia kohtaan.


      • äiti ja ajattelija
        mielsi jalkapallon... kirjoitti:

        ihmisen pääkalloksi ja siitä jäänyt sitten joillekin se vastustus sitä lajia kohtaan.

        Kyllä siinä jalkapallon suosimattomuus johtuu ihan muista syistä, kuin siitä, että se pallo muistuttaisi pääkalloa. Mutta sainpahan hersyvät naurut!

        Steiner koulussa tiedollisten ja taiteellisten asioiden oppiminen tapahtuu kokonaisvaltaisesti: päällä, sydämellä ja läsillä, itse tekemällä oppien.

        Jalkapallon ongelma suhteessa vaikkapa tuohon koripalloon, on siinä, että me olemme ns. "kädellisiä", käsillä teemme kirjoitusta, muotoilua, kaikkea luovaa ja olennaista. Pysähdy itse hetkeksi miettimään, mihin kaikkeen käsiäsi käytät? Käden taitoja on siis steinerista tärkeä kehittää.

        Jalkapallon peluu kieltää käsien käytön, siitä jopa pelin sääntöjen mukaan rangaistaan, joten tässä selitys, miksei steinerkoulussa pelata jalkapalloa... :D


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Katso: Ohhoh! Miina Äkkijyrkkä sai käskyn lähteä pois Farmi-kuvauksista -Kommentoi asiaa: "En ole.."

      Tämä oli shokkiyllätys. Oliko tässä kyse tosiaan siitä, että Äkkijyrkkä sanoi asioita suoraan vai mistä.... Tsemppiä, Mi
      Tv-sarjat
      130
      5275
    2. Voi kun mies rapsuttaisit mua sieltä

      Saisit myös sormiisi ihanan tuoksukasta rakkauden mahlaa.👄
      Ikävä
      32
      3287
    3. Haluan jutella kanssasi Nainen

      Olisiko jo aika tavata ja avata tunteemme...On niin paljon asioita joihin molemmat ehkä haluaisimme saada vastaukset...O
      Ikävä
      16
      1857
    4. Poliisiauto Omasp:n edessä parkissa

      Poliisiauto oli parkissa monta tuntia Seinäjoen konttorin edessä tänään. Haettiinko joku tai jotain pankista tutkittavak
      Seinäjoki
      22
      1830
    5. Onko mies niin,

      että sinulle ei riitä yksi nainen? Minulle suhde tarkoittaa sitoutumista, tosin eihän se vankila saa olla kummallekaan.
      Tunteet
      19
      1685
    6. Voitasko leikkiä jotain tunnisteleikkiä?

      Tietäisi ketä täällä käy kaipaamassa.. kerro jotain mikä liittyy sinuun ja häneen eikä muut tiedä. Vastaan itsekin kohta
      Ikävä
      71
      1531
    7. Tietysti jokainen ansaitsee

      Hän varmasti ansaitsee vain parasta ja sopivinta tietenkin, suon sen onnen hänelle enemmän kuin mielelläni. Aika on nyt
      Ikävä
      11
      1415
    8. Armi Aavikko Malmin hautausmaa

      Haudattiinko Armi arkussa Malmin hautausmaalle vai tuhkattiinko hänet? Kuka tietää asiasta oikein?
      Kotimaiset julkkisjuorut
      11
      1306
    9. Haluisin suudella ja huokailla

      ja purra kaulaasi ja rakastella sinua. Haluisin puristella rintojasi ja pakaroitasi. Ei sinulla taida olla kuitenkaan ni
      Ikävä
      16
      1297
    10. Miksi näin?

      Miksi vihervassut haluaa maahan porukkaa jonka pyhä kirja kieltää sopeutumisen vääräuskoisten keskuuteen? Näin kotoutumi
      Maailman menoa
      19
      1277
    Aihe