Lopultakin pois.

PoliceGirl82

Lopultakin pääsen pois Dublinista. On kaksi vuotta lusittu enkä takaisin palaa.

Kolmea nettiyhteyttä kokeiltiin. Kaksi ei toiminut (tai no, toinen toimi vissiin viikon, sitten toimi osa-aikaisena täyspäiväisen palkalla, josta syystä irtisanottiin se), kolmas toimi melkein 6kk ja sitten alkoi sekoilla sekin. Milloin puhelinlinja rikki, milloin netti ei pelannut, milloin modeemi. Kaikki muusta kuin omista lähtökohdista riippuen. Soitettuamme helppariin 6-7 kertaa päästiin mokomasta eroon.

Vettä sataa.

SKY saatiin monen mutkan kautta. Toimi kuukauden, sitten alkoivat ongelmat joille ei loppua tullut. Kun lopetimme SKYN saimme 330 euron laskun sopimuksen rikkomisesta vaikka koko paska ei ollut pelannut oikeastaan ollenkaan moitteettomasti. Helppariin jouduimme soittamaan kymmenkunta kertaa ja useimmiten saamatta apua.

Edellisen kämpän suihkua kävi sama "handyman" korjaamassa noin 15 kertaa. Suihku saatiin toimimaan vasta, kun katkaistiin vuokran maksu.

Vettä sataa.

Pizza maksaa 16€ / lätty. Pahimmillaan tilaamani pizza oli väärä. Soitin ja vaadin oikeanlaisen -> Täytteet oikein mutta pohja väärin -> valitin taas ja taas tuodaan pizza -> Pohja ok mutta täytteet väärin taas. Soitin ja sanoin että on se perkele kun ei yhtä pizzaa osata tehdä. Erittäin epäasiallinen "manageri" totesi että voi lähettää taas uuden pizzan. En suostunut moiseen vaan valitin kirjallisesti yhä eteenpäin. Sain 50 euroa rahaa kotiin tuotuna (kaikkien tuona iltana tilaamamme pizzojen arvo) ja saman verran creditiä pizzatilille. En koskaan enää tilannut Dominokselta.

Pankkitilin avaamisesta en viitsi edes puhua.

Vettä sataa. Ja tuulee niin perklsti.

Ravintolat ovat järjestää huonoja. Se on uskomatonta. Luulisi että ne samat intialaiset tandoori-uuneineen osaisivat hoitaa homman täällä. Mutta ei. Intialainen ruoka on uskomattoman huonoa. Samoin kiinalainen. Kalliisiin kun menet niin taso on aivan yhtä huonoa, mutta annokset pienempiä ja taiteellisemman näköisiä. Ravintoloita on tullut kokeiltua kymmeniä ja kymmeniä, joskus se usko loppuu.

Katkaisin suoraveloitukseni henkilökohtaisesti vierailemalla pankissa ja allekirjoittamalla henkkareitteni kera kaikki tarvittavat paperit. Myös virkailija allekirjoitti paperit. Kuitenkaan suoraveloitusta ei osattukaan lopettaa vaan rahat lähti tililtä. Kaiken huipuksi 200 euroa extraa. Sain ne melkoisen prosessin jälkeen takaisin. Valitin pankkiin ja sain 25 eurolla kirjalahjakortteja... Suljin tilin.

Vettä sataa.

Hankin paikallisen liittymän, jolla voi soittaa Suomeen. Kuitenkaan viestejä ei voi lähettää eikä vastaanottaa, koska kyseisellä liittymällä (kuten yllätyksekseni ei monella muullakaan!!) ole tekstiviestisopimusta noiden suomalaisten operaattoreiden kanssa.

Vettä sataa.

Kun soitat TV-asentajalle/ putkimiehelle / poliisille saattaa parhaillaan kestää kolme viikkoa ennen kuin asiassa tapahtuu mitään. Voi myös olla, että jos jotain tapahtuu niin se on käännös huonompaan suuntaan.

Palkkanauha on lähes poikkeuksetta päin helvettiä. kaikki bonukset, poissaolot, päivärahat, eläkkeet, vakuutukset joudut itse laskemaan. Näin molemmissa duuneissa joita olen tehnyt.

Vettä sataa.

Talot on järjestään rakennettu niin, että niissä on aina kylmä ja hometta. Kun ulkona tuulee niin sisällä verhot heiluu. Mittari säädetty 35c, mutta kaksi nuttua ja viltti on oltava jotta tarkenee.

Busseja menee aikataulun mukaan puolen tunnin välein. Parhaillaan olen odottanut pysäkillä kolme tuntia ilman, että yhtään bussia meni ohi. Olin oikealla pysäkillä, oli arkipäivä eikä bussiliikenne ollut lakossa. Kerran jouduin käymään kotona vaihtamassa vaatteet kahdesti bussia odottaessani, koska vettä tuli niin tavattomasti ja bussit kulkivat paikalliseen tapaan koska sattui huvittamaan. Ja kyllä, minulla oli sateenvarjo käytössäni.

Jos vettä sataa (kuten esimerkiksi nyt on satanut 1.5 kk putkeen joka ikinen päivä), et saa taksia tilattua etkä lennosta. Jos saat, operaattori ilmoittaa sen kestävän 3-4 tuntia.

Lukemattomia paketteja, kirjattuja ja tavallisia, on kadonnut Irlannin postin seassa.

Mutta! Kaksi asiaa on toiminut -->

1.Kun tilasin ambulanssin se tuli alle kymmenessä minuutissa ja ensihoitajat tiesivät mitä tekivät.

2. Kun lähetin kaavakkeen eläinvakuutusfirmaan, sain rahat kahdessa viikossa tililleni. Joka pennin. Minusta se oli ihmeellistä.

53

12159

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Juusto

      Minulla on samat kokemukset mutta maa oli Englanti! :)

      • PoliceGirl82

        Tiedätkö,
        Mä asuin Englannissa 4 vuotta eikä siellä ollut koskaan tällaista. Takaisin olen taas muuttamassa kahden viikon päästä. Olihan sielläkin omat juttunsa mutta ei mitää vastaavaa koskaan.


      • juusto
        PoliceGirl82 kirjoitti:

        Tiedätkö,
        Mä asuin Englannissa 4 vuotta eikä siellä ollut koskaan tällaista. Takaisin olen taas muuttamassa kahden viikon päästä. Olihan sielläkin omat juttunsa mutta ei mitää vastaavaa koskaan.

        Pakko vielä kommentoida että itsellänikin on ollut noita ongelmia esimerkiksi Dominossa ja muissakin ruokapaikoissa mitkä tuntuvat olevan täynnä puolalaisia työntekijöitä.Englannin kieli kun ei suju.Tilaat "ham" saat "lamb",eli aika iso ero maussa!!!Mutta totesin juuri viime viikolla saman Englannissa eräässä kahvilassa,kiva puolalaistyttö oli töissä, mutta teetä sain kahvin tilalle!
        Ja mitä vesisateeseen tulee niin sitähän riittää!!!Mutta toivon sinulle oikein ihanaa aikaa Enkussa,sillä se hyvä puoli siellä on Suomeen verrattuna että ihmiset sentään hymyilevät ja puhuvat!!!!!!!


    • Dubliniin

      Minullakin on yksi tuttu, joka ei huomaa hyviä asioita ympärillään.

      • PoliceGirl82

        No kerrohan ne hyvät asiat kun niitä mainostat. Olen ihminen, joka osaa iloita pienistä asioista mutta joku raja nyt on oltava. Leipää ja maitoa saan maassa kuin maassa, eli perussetin voit laskea pois.

        Hei, keksin yhden. Täältä saa Bulmers Light-siideriä, Briteistä ei...


      • Dublin 8
        PoliceGirl82 kirjoitti:

        No kerrohan ne hyvät asiat kun niitä mainostat. Olen ihminen, joka osaa iloita pienistä asioista mutta joku raja nyt on oltava. Leipää ja maitoa saan maassa kuin maassa, eli perussetin voit laskea pois.

        Hei, keksin yhden. Täältä saa Bulmers Light-siideriä, Briteistä ei...

        Hyviä puoliakin on:

        1. Tienaan mielenkiintoisessa ja haastavassa duunissa n. 68k vuodessa, tämä on noin 2 -2,5 kertaa sama minkä saisin esim Suomessa samasta duunista (mitä en olisi kokemuksen puuttesta johtuen saanut), firma sertifioi kansainvälisesti tunnistetulla sertillä, joka helottaa töiden hakua vuoden kulutta muualta.

        2. Asun Temple Barissa ja maksan 1200 euroa kuussa vuokraa, kun muutan pois Irlannista tulen tienaamaan saman verran mutta maksamaan puolet vähemmän vuokraa / asuntolainaa, ja sekös vasta naurattaa siinä vaiheessa.

        3. Tykkään matkustella, Reiskan lentoyhtiöllä tai Aerlinguksella lentaa halvalla miltei minne vaan :D

        4. Kasinolla on 10 minuutin kävelyn päässä pokeriturnaus joka päivä

        Onhan noita... riippuu ihmisestä mistä tykkää...


      • Dubliniin
        PoliceGirl82 kirjoitti:

        No kerrohan ne hyvät asiat kun niitä mainostat. Olen ihminen, joka osaa iloita pienistä asioista mutta joku raja nyt on oltava. Leipää ja maitoa saan maassa kuin maassa, eli perussetin voit laskea pois.

        Hei, keksin yhden. Täältä saa Bulmers Light-siideriä, Briteistä ei...

        Kävin D:ssa ja vähän muuallakin ja ihmettelin.
        Kiitos sinun Policegirl ja muutaman kaltaisesi, olin varautunut kohtaamaan vallan kamalan kaupungin. Löysin ihan muuta.
        Et sattunut huomaamaan, että moni etsii lomamatkailijan vinkkejä ja tietoja, mutta sinä tyrkytät omaa pettyneen asukkaan näkökulmaasi.
        Suomessakin on koettu vesikesiä ja 40 asteen pakkasia. Suomessakin osataan byrokratia. Suomalainen ruoka on haukuttu maailman valtiomiestasolla asti . Silti moni meistä suomalaisista pitää tätä maata parhaana maailmassa.
        Irlannissakin minulle tarjoiltu ruoka oli joka kerta hyvää ja vettä satoi matkalla vähemmän kuin kotimaassa. Hesaan tultua sen sijaan lotisi heti iltapäivästä seuraavaan aamuun ja tänäänkin ovat pyykit kastuneet.
        Toivottavasti kuoriudut jonain päivänä tuosta kaiken kattavasta pessimismistäsi. Se syövyttää laajalla säteellä.


    • Dublin8

      Jep, laittoi mukavasti hymyilyttämään... mut hei eilen ei satanu!! Tuli silmät kipeeksi ku aurinko paisto hetken... Kyllähän tää huumorintajua vaatii, itsellä vielä vuoden verran Irlantia edessä, sitten Uuten-Seelantiin tai Oziiin... Menestystä englantiin. Voisin epäillä että kämpät on yhtä homeessa ;)

      • PoliceGirl82

        Homeessa ovat mutta ravintolat hyviä, ihmiset ihania, keli sata kertaa parempi (totuus!!), huoltomiehet ovat korjanneet mikä rikki on mennyt ja niin edelleen. Joo, eilen oli ihan kummallinen kokemus kun aurinko paistoi. Mutta kyllä satoi eilenkin puolilta päivin ja lujaa, onneksi vain hetken.


    • Illa

      Olet taydellisen oikeassa kaikissa noissa asioissa Dublinista! Itse olen asunut taalla jo puolitoista vuotta ja en malta odottaa hetkea, jolloin saan pakattua kamat ja muuttaa pois taalta! Toivottavasti kaikki jarjestyy ja paasen muuttamaan taalta poissa viela taman vuoden loppuun mennessa! :D

      Tsemia jatkoon!

    • Makuasioista ei voi riidellä

      Innolla odotan ja lasken päiviä että päästään lähtemään. Ei dubliniin vaan co.wicklowiin. Mieheni perässä mennään, hän ollut siellä jo ½vuotta.
      Lapset odttaa innolla.
      Sataahan sitä joka paikassa... sehän on vain asenne kysymys.Eipähän tarvitse suksia pakata mukaan. Mutta ihmiset ovat ainakin olleet ystävällisiä kun olen siellä käynyt.

      • PoliceGirl82

        Joo, Wicklow on hiukan eri juttu, ylipäätään mikä vaan paitti Dublin.

        Asennekysymys? Jos vettä tulee joka ikinen päivä lähes kaksi kuukautta, tuuli vie vankimmankin sateenvarjosi eikä bussi tule koskaan kun siinä litimärkänä seisot kusitulehduksesi kanssa, niin asennoidu ihan vapaasti. Minä en, koska en pysty siihen enää. Johan tuota kaksi vuotta olen yrittänyt, että ei tässä olla helpolla luovuttamassa...

        Onnea matkaan sinulle ja perheelle! Hankkikaa ehdottomasti auto. Ei siksi, että se olisi nopeampi kuin bussi (koska se ei ole), vaan siksi, ettei siinä oikein missään vaiheessa onnistu kastumaan jos oikein homman junailee. Tai no, sinuahan se ei haittaa vaikka kastuukin eli samapa tuokin.


      • Dublin4
        PoliceGirl82 kirjoitti:

        Joo, Wicklow on hiukan eri juttu, ylipäätään mikä vaan paitti Dublin.

        Asennekysymys? Jos vettä tulee joka ikinen päivä lähes kaksi kuukautta, tuuli vie vankimmankin sateenvarjosi eikä bussi tule koskaan kun siinä litimärkänä seisot kusitulehduksesi kanssa, niin asennoidu ihan vapaasti. Minä en, koska en pysty siihen enää. Johan tuota kaksi vuotta olen yrittänyt, että ei tässä olla helpolla luovuttamassa...

        Onnea matkaan sinulle ja perheelle! Hankkikaa ehdottomasti auto. Ei siksi, että se olisi nopeampi kuin bussi (koska se ei ole), vaan siksi, ettei siinä oikein missään vaiheessa onnistu kastumaan jos oikein homman junailee. Tai no, sinuahan se ei haittaa vaikka kastuukin eli samapa tuokin.

        Irlanti on maa taynna juntteja. Dublinin kaupunki taynna juntteja rasisteja. Mutta ymmartaahan sen.. viela 20 vuotta sitten puolet kansaa sai elantonsa sossusta ja toiset puolet soi perunoita pellosta. Sitten EU alkoi syytamaan miljardeja tanne Jumalan hylkaamalle saarelle, puolet vaestosta muutti Dubliniin ja ryhtyi kaupunkilaiseksi.. ja senhan tietaa mita siita tulee.. sitten n. satatuhatta puolalaista ja muuta uusien EU maiden kansalaista muutti perassa.. tekemaan toita halvalla. Sitahan ei Punaniska Irkku sulata..
        Entapa viimeistaan parin vuoden kuluttua kun talouskupla puhkeaa.. Irlanti on nyt samassa jamassa kuin Suomi juuri ennen 90 alun lamaa, paitsi etta kun taalla romahtaa, niin romahtaa paljon isommalla rytinalla. Ylikansaaliset firmat lahtevat, tyottomyys iskee, satojatuhansia kielitaidottomia ita-eurooppalaisia tungeksii sossuun ja siltojen alle nukkumaan ja voisin kuvitella etta osa jopa hairahtaa kaidalta tielta...

        Jokapaivainen sade ei ole tuntunut enaa miltaan pitkaan aikaan.. siihen tottuu, irlantilaisiin ei..
        Ja nyt joku nasaviisas viikon lomareissun jalkeen itseaan puoli-irlantilaisena pitava ressukka sanoo etta kyse on asenneongelmasta ja etta v**tuako siella sitten teet jos on niin kamalaa..
        No, itse harrastan matkailua koska haluan tutustua eri maihin ja kulttuureihin. Viikko tai kuukausi missaan maassa ei anna oikeaa kuvaa ko paikasta.. siksi viivahdan aina vahintaan vuoden, pari.. Tunnen ihmisia joiden mielesta esimerkiksi Kenia on mahtava paikka.. varmasti. viikon loistoloman perusteella, mutta Keniassa pysyvasti asuva ei varmasti pida maata paratiisina maan paalla..

        Tanne en koskaan palaa edes viikonloppureissulle!


      • PoliceGirl82
        Dublin4 kirjoitti:

        Irlanti on maa taynna juntteja. Dublinin kaupunki taynna juntteja rasisteja. Mutta ymmartaahan sen.. viela 20 vuotta sitten puolet kansaa sai elantonsa sossusta ja toiset puolet soi perunoita pellosta. Sitten EU alkoi syytamaan miljardeja tanne Jumalan hylkaamalle saarelle, puolet vaestosta muutti Dubliniin ja ryhtyi kaupunkilaiseksi.. ja senhan tietaa mita siita tulee.. sitten n. satatuhatta puolalaista ja muuta uusien EU maiden kansalaista muutti perassa.. tekemaan toita halvalla. Sitahan ei Punaniska Irkku sulata..
        Entapa viimeistaan parin vuoden kuluttua kun talouskupla puhkeaa.. Irlanti on nyt samassa jamassa kuin Suomi juuri ennen 90 alun lamaa, paitsi etta kun taalla romahtaa, niin romahtaa paljon isommalla rytinalla. Ylikansaaliset firmat lahtevat, tyottomyys iskee, satojatuhansia kielitaidottomia ita-eurooppalaisia tungeksii sossuun ja siltojen alle nukkumaan ja voisin kuvitella etta osa jopa hairahtaa kaidalta tielta...

        Jokapaivainen sade ei ole tuntunut enaa miltaan pitkaan aikaan.. siihen tottuu, irlantilaisiin ei..
        Ja nyt joku nasaviisas viikon lomareissun jalkeen itseaan puoli-irlantilaisena pitava ressukka sanoo etta kyse on asenneongelmasta ja etta v**tuako siella sitten teet jos on niin kamalaa..
        No, itse harrastan matkailua koska haluan tutustua eri maihin ja kulttuureihin. Viikko tai kuukausi missaan maassa ei anna oikeaa kuvaa ko paikasta.. siksi viivahdan aina vahintaan vuoden, pari.. Tunnen ihmisia joiden mielesta esimerkiksi Kenia on mahtava paikka.. varmasti. viikon loistoloman perusteella, mutta Keniassa pysyvasti asuva ei varmasti pida maata paratiisina maan paalla..

        Tanne en koskaan palaa edes viikonloppureissulle!

        Juu muakin syytetään vaan asennevammaiseksi, mutta ehkäpä kyse on siitä, etten koe haluavani tässä paskassa asua. Onhan se niin, ettei häkkikanakaan kaipaa vapautta kun sitä ei koskaan ole sillä ollut...

        Olen samaa mieltä ihmismassa-jutusta sekä siitä, että maassa on oltava ainakin se vuosi. Esim puolivuotiseni Pariisissa oli aivan liian lyhyt, ja toivon voivani joskus asua siellä kauemmin.


      • Stello

        Heippa,

        Minne päin County Wicklow'ta olet muuttamassa? Mä asun Bray'ssa (vuodesta '99 - sitä ennen Galwayssa).

        http://forum.brayforum.com


      • Stello
        Dublin4 kirjoitti:

        Irlanti on maa taynna juntteja. Dublinin kaupunki taynna juntteja rasisteja. Mutta ymmartaahan sen.. viela 20 vuotta sitten puolet kansaa sai elantonsa sossusta ja toiset puolet soi perunoita pellosta. Sitten EU alkoi syytamaan miljardeja tanne Jumalan hylkaamalle saarelle, puolet vaestosta muutti Dubliniin ja ryhtyi kaupunkilaiseksi.. ja senhan tietaa mita siita tulee.. sitten n. satatuhatta puolalaista ja muuta uusien EU maiden kansalaista muutti perassa.. tekemaan toita halvalla. Sitahan ei Punaniska Irkku sulata..
        Entapa viimeistaan parin vuoden kuluttua kun talouskupla puhkeaa.. Irlanti on nyt samassa jamassa kuin Suomi juuri ennen 90 alun lamaa, paitsi etta kun taalla romahtaa, niin romahtaa paljon isommalla rytinalla. Ylikansaaliset firmat lahtevat, tyottomyys iskee, satojatuhansia kielitaidottomia ita-eurooppalaisia tungeksii sossuun ja siltojen alle nukkumaan ja voisin kuvitella etta osa jopa hairahtaa kaidalta tielta...

        Jokapaivainen sade ei ole tuntunut enaa miltaan pitkaan aikaan.. siihen tottuu, irlantilaisiin ei..
        Ja nyt joku nasaviisas viikon lomareissun jalkeen itseaan puoli-irlantilaisena pitava ressukka sanoo etta kyse on asenneongelmasta ja etta v**tuako siella sitten teet jos on niin kamalaa..
        No, itse harrastan matkailua koska haluan tutustua eri maihin ja kulttuureihin. Viikko tai kuukausi missaan maassa ei anna oikeaa kuvaa ko paikasta.. siksi viivahdan aina vahintaan vuoden, pari.. Tunnen ihmisia joiden mielesta esimerkiksi Kenia on mahtava paikka.. varmasti. viikon loistoloman perusteella, mutta Keniassa pysyvasti asuva ei varmasti pida maata paratiisina maan paalla..

        Tanne en koskaan palaa edes viikonloppureissulle!

        Tuosta saa jotenkin sellaisen mielikuvan, että taisit asua Liffeyn pohjoispuolella...?

        Eteläisessä Dublinissa asuu huomattavan erilaista porukkaa kuin joen pohjoispuolella (raa'asti jakaen..). Suomessakin on alueita, joilla asuu enimmäkseen juntteja, mutta olisi aika surullista, jos joku muualta tullut muokkaisi mielipiteensä koko kansasta vain kys. alueen asukkaiden perusteella..

        Mä olen asunut Irlannissa yli kymmenen vuotta, eikä mulla ole huonoja kokemuksia irlantilaisista, paitsi mitä nyt satunnaisia kusipäitä on tullut vastaan, mutta missä ei tulisi. Tosin en koskaan halunnut muuttaa Dubliniin, eli muutin ensin Galwayhin, josta sitten reilun parin vuoden kuluttua Bray'hin, missä asun edelleen. Myös Bray'sta löytyy alueita, joiden asukkaiden kanssa en yleistäen haluaisi olla minkäänlaisissa tekemisissä, mutta eipä tarvitse ollakaan. Itse kuulun esim. seurakunnan viestintäryhmään, jossa mm. yksi tärkeä projekti on luoda kontakteja muualta tulleisiin, esim. just puolalaisiin, joita taitaa olla Irlannissa suurin maahanmuuttajaryhmä, ja saada heidät tuntemaan itsensä osaksi yhteisöä. Eli tuo junttikuvaus ei todellakaan kuvaa näitä paikallisia ihmisiä (olen ainoa ei-irlantilainen em. ryhmässä).

        Dublin ei ole koko Irlanti, eikä tietty asuinalue ole koko Dublin..

        Sekä negatiivisia että positiivisia kokemuksia saa muuten mieluusti jakaa tuolla Bray Forumin suomenkielisellä puolella:
        http://forum.brayforum.com/viewforum.php?f=11

        Negatiivisistakin kokemuksista voi olla hyötyä muuttoa suunnitteleville.


      • Dublin4
        Stello kirjoitti:

        Tuosta saa jotenkin sellaisen mielikuvan, että taisit asua Liffeyn pohjoispuolella...?

        Eteläisessä Dublinissa asuu huomattavan erilaista porukkaa kuin joen pohjoispuolella (raa'asti jakaen..). Suomessakin on alueita, joilla asuu enimmäkseen juntteja, mutta olisi aika surullista, jos joku muualta tullut muokkaisi mielipiteensä koko kansasta vain kys. alueen asukkaiden perusteella..

        Mä olen asunut Irlannissa yli kymmenen vuotta, eikä mulla ole huonoja kokemuksia irlantilaisista, paitsi mitä nyt satunnaisia kusipäitä on tullut vastaan, mutta missä ei tulisi. Tosin en koskaan halunnut muuttaa Dubliniin, eli muutin ensin Galwayhin, josta sitten reilun parin vuoden kuluttua Bray'hin, missä asun edelleen. Myös Bray'sta löytyy alueita, joiden asukkaiden kanssa en yleistäen haluaisi olla minkäänlaisissa tekemisissä, mutta eipä tarvitse ollakaan. Itse kuulun esim. seurakunnan viestintäryhmään, jossa mm. yksi tärkeä projekti on luoda kontakteja muualta tulleisiin, esim. just puolalaisiin, joita taitaa olla Irlannissa suurin maahanmuuttajaryhmä, ja saada heidät tuntemaan itsensä osaksi yhteisöä. Eli tuo junttikuvaus ei todellakaan kuvaa näitä paikallisia ihmisiä (olen ainoa ei-irlantilainen em. ryhmässä).

        Dublin ei ole koko Irlanti, eikä tietty asuinalue ole koko Dublin..

        Sekä negatiivisia että positiivisia kokemuksia saa muuten mieluusti jakaa tuolla Bray Forumin suomenkielisellä puolella:
        http://forum.brayforum.com/viewforum.php?f=11

        Negatiivisistakin kokemuksista voi olla hyötyä muuttoa suunnitteleville.

        .. tietenkin maisema muuttuu mita ylemmalla oksalla istuu. Kuten kaikki kirjoitelmani lukeneet varmasti ymmartvat oli se tyyliltaan karjistetty mielipide kirjoitus.. mutta itse en hirveasti muuttaisi kasitystani Dublinista ja sen arkielamasta perustuen henkilon kirjoitukseen joka pyorii seurakuntapiireissa auttamassa puolalaisia maahanmuuttajia.. varmasti irlantilaisista loytyy hyvia puolia ja hyvia tyyppeja, itsellanikin on yksi oikein hyva irlantilainen ystava....
        ..muuten.. jos edellisesta viestistani sai vahingossa kasityksen etta minulla olisi jotain puolalaisia maahanmuuttajia vastaan niin pahoittelen, ei ollut tarkoutuksellista.
        Itseasiassa tuo tyo mita teet seurakuntapiireissa puolalaisten (ja varmasti myos muiden maahanmuuttajien eteen) on hatunnoston arvoinen asia.


      • PoliceGirl82
        Stello kirjoitti:

        Tuosta saa jotenkin sellaisen mielikuvan, että taisit asua Liffeyn pohjoispuolella...?

        Eteläisessä Dublinissa asuu huomattavan erilaista porukkaa kuin joen pohjoispuolella (raa'asti jakaen..). Suomessakin on alueita, joilla asuu enimmäkseen juntteja, mutta olisi aika surullista, jos joku muualta tullut muokkaisi mielipiteensä koko kansasta vain kys. alueen asukkaiden perusteella..

        Mä olen asunut Irlannissa yli kymmenen vuotta, eikä mulla ole huonoja kokemuksia irlantilaisista, paitsi mitä nyt satunnaisia kusipäitä on tullut vastaan, mutta missä ei tulisi. Tosin en koskaan halunnut muuttaa Dubliniin, eli muutin ensin Galwayhin, josta sitten reilun parin vuoden kuluttua Bray'hin, missä asun edelleen. Myös Bray'sta löytyy alueita, joiden asukkaiden kanssa en yleistäen haluaisi olla minkäänlaisissa tekemisissä, mutta eipä tarvitse ollakaan. Itse kuulun esim. seurakunnan viestintäryhmään, jossa mm. yksi tärkeä projekti on luoda kontakteja muualta tulleisiin, esim. just puolalaisiin, joita taitaa olla Irlannissa suurin maahanmuuttajaryhmä, ja saada heidät tuntemaan itsensä osaksi yhteisöä. Eli tuo junttikuvaus ei todellakaan kuvaa näitä paikallisia ihmisiä (olen ainoa ei-irlantilainen em. ryhmässä).

        Dublin ei ole koko Irlanti, eikä tietty asuinalue ole koko Dublin..

        Sekä negatiivisia että positiivisia kokemuksia saa muuten mieluusti jakaa tuolla Bray Forumin suomenkielisellä puolella:
        http://forum.brayforum.com/viewforum.php?f=11

        Negatiivisistakin kokemuksista voi olla hyötyä muuttoa suunnitteleville.

        Asun Malahidessa, Sitä ennen D6:ssa (Milltown) erittäin "hyvällä" asuinalueella. Nykyinen talomme sijaitsee hyvin rauhallisella alueella, omakotitaloaluetta (Seabury).

        En voisi kuvitellakaan asuvani missään slummissa tai välittömästi Connolly-aseman vieressä! Mutta kaverini, joka asui etelässä D8:ssa joutui muuttamaan pois koska oli niin levotonta aluetta (naapuri mm. ammuttiin silmiensä edessä...)

        Eli alueita löytyy toki ja jokainen valitkoot missä asuu. Olen käynyt Brayssä, Dun Laoghairessa ja Stillorganissa muutamia sanoakseni, ihan viehättäviä paikkoja! Mutta noita mainitsemiani asioita nekään eivät muuta.

        Koko pointtini olikin juuri DUBLIN, esimerkiksi Shannonissa ollessani mielikuvani Irlannista oli todella hyvä, siksi tänne tulinkin asumaan (luultiin että Dublin olisi samanlaista). Alunperinhän meidän piti muuttaa Shannoniin.


      • irlantiin muuttamassa
        Stello kirjoitti:

        Heippa,

        Minne päin County Wicklow'ta olet muuttamassa? Mä asun Bray'ssa (vuodesta '99 - sitä ennen Galwayssa).

        http://forum.brayforum.com

        Ainakin nyt vuosi siellä... katsotaan sitten uudestaan. Töitä pitäs alkaa etsiä sitten jossain vaiheessa. Kunhan vain pääsee tutustumaan kuinka siellä vanhustenhoito menee.


      • Stello
        Dublin4 kirjoitti:

        .. tietenkin maisema muuttuu mita ylemmalla oksalla istuu. Kuten kaikki kirjoitelmani lukeneet varmasti ymmartvat oli se tyyliltaan karjistetty mielipide kirjoitus.. mutta itse en hirveasti muuttaisi kasitystani Dublinista ja sen arkielamasta perustuen henkilon kirjoitukseen joka pyorii seurakuntapiireissa auttamassa puolalaisia maahanmuuttajia.. varmasti irlantilaisista loytyy hyvia puolia ja hyvia tyyppeja, itsellanikin on yksi oikein hyva irlantilainen ystava....
        ..muuten.. jos edellisesta viestistani sai vahingossa kasityksen etta minulla olisi jotain puolalaisia maahanmuuttajia vastaan niin pahoittelen, ei ollut tarkoutuksellista.
        Itseasiassa tuo tyo mita teet seurakuntapiireissa puolalaisten (ja varmasti myos muiden maahanmuuttajien eteen) on hatunnoston arvoinen asia.

        "mutta itse en hirveasti muuttaisi kasitystani Dublinista ja sen arkielamasta perustuen henkilon kirjoitukseen joka pyorii seurakuntapiireissa auttamassa puolalaisia maahanmuuttajia.."


        Mun on pakko lainata tuo tuttavapiirini luettavaksi, koska he varmasti nauravat itsensä tärviölle, yrittäessään yhdistää esittämääsi laatikointia minuun!!! =D LOLOLOL

        (Siis mulle nyt ei varsinaisesti merkitse mitään, mitä joku anonyymi Suomi24-poppoo musta mahd. ajattelee, mutta jos nyt joku pähkii asiaa, niin olen siis seurakunnan webmaster, ja siinä ominaisuudessa viestintäryhmän jäsen - asiaan liittyvä kokous about kerran kuukaudessa, jossa käsiteltäviin asioihin sisältyy myös mainitsemani kontaktien luominen maahanmuuttajaryhmiin. Eli ihmisellä täytyy olla aika villisti pomppiva mielikuvitus, jos pelkästä seurakunnan mainitsemisesta saa päähänsä lokeroida toisen suunnilleen Äiti Teresaksi...)


      • Stello
        irlantiin muuttamassa kirjoitti:

        Ainakin nyt vuosi siellä... katsotaan sitten uudestaan. Töitä pitäs alkaa etsiä sitten jossain vaiheessa. Kunhan vain pääsee tutustumaan kuinka siellä vanhustenhoito menee.

        No ei sitten maantieteellisesti ihan lähelle. Poikkea kuitenkin Bray Forumille, jos huvittaa. Sinne on kertynyt jo paljon muuttoaiheisia (yms.) kokemuksia; http://forum.brayforum.com

        Siis jos käsitin oikein, niin haet työtä vanhustenhoidon parissa? Varsinkin just sellaisia (ja muita hoitoalan) kokemuksia olisi kiva saada tuonne forumille, koska aina joskus joku kyselee aiheesta. Se on mulle niin tuntematon ala, etten osaa ollenkaan auttaa, joten olisi kiva saada alan ihmisten omia kokemuksia työnhakuun ja -tekoon liittyen.


      • Nimittäin...
        Dublin4 kirjoitti:

        Irlanti on maa taynna juntteja. Dublinin kaupunki taynna juntteja rasisteja. Mutta ymmartaahan sen.. viela 20 vuotta sitten puolet kansaa sai elantonsa sossusta ja toiset puolet soi perunoita pellosta. Sitten EU alkoi syytamaan miljardeja tanne Jumalan hylkaamalle saarelle, puolet vaestosta muutti Dubliniin ja ryhtyi kaupunkilaiseksi.. ja senhan tietaa mita siita tulee.. sitten n. satatuhatta puolalaista ja muuta uusien EU maiden kansalaista muutti perassa.. tekemaan toita halvalla. Sitahan ei Punaniska Irkku sulata..
        Entapa viimeistaan parin vuoden kuluttua kun talouskupla puhkeaa.. Irlanti on nyt samassa jamassa kuin Suomi juuri ennen 90 alun lamaa, paitsi etta kun taalla romahtaa, niin romahtaa paljon isommalla rytinalla. Ylikansaaliset firmat lahtevat, tyottomyys iskee, satojatuhansia kielitaidottomia ita-eurooppalaisia tungeksii sossuun ja siltojen alle nukkumaan ja voisin kuvitella etta osa jopa hairahtaa kaidalta tielta...

        Jokapaivainen sade ei ole tuntunut enaa miltaan pitkaan aikaan.. siihen tottuu, irlantilaisiin ei..
        Ja nyt joku nasaviisas viikon lomareissun jalkeen itseaan puoli-irlantilaisena pitava ressukka sanoo etta kyse on asenneongelmasta ja etta v**tuako siella sitten teet jos on niin kamalaa..
        No, itse harrastan matkailua koska haluan tutustua eri maihin ja kulttuureihin. Viikko tai kuukausi missaan maassa ei anna oikeaa kuvaa ko paikasta.. siksi viivahdan aina vahintaan vuoden, pari.. Tunnen ihmisia joiden mielesta esimerkiksi Kenia on mahtava paikka.. varmasti. viikon loistoloman perusteella, mutta Keniassa pysyvasti asuva ei varmasti pida maata paratiisina maan paalla..

        Tanne en koskaan palaa edes viikonloppureissulle!

        ...tällasia tyyppejähän suomalaiset ulkomaalaisissa kammoavat kuin mitä ovat nyt itse maailmalla. Jos teillä on ollut keljua, antakaa silti toisten kokea oma Irlantinsa, mikä pakko tuota pinttymää on toisiin yrittää ympätä. Ei se helpota omaa oloa varmaan yhtään. Jos olette tienanneet noin hyvät olot, että voitte jo pelkän ruuankin perusteella vaihtaa maata tms. niin huhhahhei.
        Mutta vai että ne irkut ovat oikein rasistejakin, onneksi ei me suomalaiset...
        Kyllä se on niin, että jokaisesta maasta löytyy sekä hyvää, että huonompaa.


      • Dub4
        Stello kirjoitti:

        "mutta itse en hirveasti muuttaisi kasitystani Dublinista ja sen arkielamasta perustuen henkilon kirjoitukseen joka pyorii seurakuntapiireissa auttamassa puolalaisia maahanmuuttajia.."


        Mun on pakko lainata tuo tuttavapiirini luettavaksi, koska he varmasti nauravat itsensä tärviölle, yrittäessään yhdistää esittämääsi laatikointia minuun!!! =D LOLOLOL

        (Siis mulle nyt ei varsinaisesti merkitse mitään, mitä joku anonyymi Suomi24-poppoo musta mahd. ajattelee, mutta jos nyt joku pähkii asiaa, niin olen siis seurakunnan webmaster, ja siinä ominaisuudessa viestintäryhmän jäsen - asiaan liittyvä kokous about kerran kuukaudessa, jossa käsiteltäviin asioihin sisältyy myös mainitsemani kontaktien luominen maahanmuuttajaryhmiin. Eli ihmisellä täytyy olla aika villisti pomppiva mielikuvitus, jos pelkästä seurakunnan mainitsemisesta saa päähänsä lokeroida toisen suunnilleen Äiti Teresaksi...)

        Mielenkiintoinen kommentti henkilolta, joka lokeroi ihmiset sen perusteella, kummalla puolella jokea asuvat..
        Mutta kuten sanoitkin.. hauskojahan nama.. joskus on toissa tylsaa. :o)


      • Irlannissakaan
        Stello kirjoitti:

        "mutta itse en hirveasti muuttaisi kasitystani Dublinista ja sen arkielamasta perustuen henkilon kirjoitukseen joka pyorii seurakuntapiireissa auttamassa puolalaisia maahanmuuttajia.."


        Mun on pakko lainata tuo tuttavapiirini luettavaksi, koska he varmasti nauravat itsensä tärviölle, yrittäessään yhdistää esittämääsi laatikointia minuun!!! =D LOLOLOL

        (Siis mulle nyt ei varsinaisesti merkitse mitään, mitä joku anonyymi Suomi24-poppoo musta mahd. ajattelee, mutta jos nyt joku pähkii asiaa, niin olen siis seurakunnan webmaster, ja siinä ominaisuudessa viestintäryhmän jäsen - asiaan liittyvä kokous about kerran kuukaudessa, jossa käsiteltäviin asioihin sisältyy myös mainitsemani kontaktien luominen maahanmuuttajaryhmiin. Eli ihmisellä täytyy olla aika villisti pomppiva mielikuvitus, jos pelkästä seurakunnan mainitsemisesta saa päähänsä lokeroida toisen suunnilleen Äiti Teresaksi...)

        Enkä ole käynyt Doblinissa, Galwayssa tai Brey'ssäkään, mutta henkilö, joka lokeroi ihmisiä asuinalueiden mukaan, on rajoittunut.
        Stello ei pidä irlantilaisia pahempina kuin muitakaan, mutta Liffeyn pohjoispuolella asustelevat ihmiset, ne ovat paskasakkia.
        Armoansa hän ammentaa puolalaisille.
        Olisit jäänyt tekemään lähetystyötä Jakomäen jakomielitautisten keskuuteen.

        Tässä on tämä tyypillinen asetelma joka on havaittavissa Suomessakin: Seurakunta ja kirkko pitää maahanmuuttajia niin tiukasti siipiensä suojassa etteivät nämä pysty itse integroitumaan yhteiskuntaan.
        Äiti- ja isäteresat neuvovat miten sossun ja työkkärin rahoja on saatavissa ja miten niihin saa korotuksia.
        Kun joku yrittää etsiä vaikkapa bisneskontaktia siirtolaisten keskuudesta, äititeresa katsoo kysyjää kuin konnaa Kakolasta ja pitää kontaktit ominaan.
        Sen tosin osaan aavistella, että webmasterina leipänsä tienaava on sen verran pihalla normaalielämästä, ettei sen mielipiteistä ole syytä välittää.


      • Stello
        Irlannissakaan kirjoitti:

        Enkä ole käynyt Doblinissa, Galwayssa tai Brey'ssäkään, mutta henkilö, joka lokeroi ihmisiä asuinalueiden mukaan, on rajoittunut.
        Stello ei pidä irlantilaisia pahempina kuin muitakaan, mutta Liffeyn pohjoispuolella asustelevat ihmiset, ne ovat paskasakkia.
        Armoansa hän ammentaa puolalaisille.
        Olisit jäänyt tekemään lähetystyötä Jakomäen jakomielitautisten keskuuteen.

        Tässä on tämä tyypillinen asetelma joka on havaittavissa Suomessakin: Seurakunta ja kirkko pitää maahanmuuttajia niin tiukasti siipiensä suojassa etteivät nämä pysty itse integroitumaan yhteiskuntaan.
        Äiti- ja isäteresat neuvovat miten sossun ja työkkärin rahoja on saatavissa ja miten niihin saa korotuksia.
        Kun joku yrittää etsiä vaikkapa bisneskontaktia siirtolaisten keskuudesta, äititeresa katsoo kysyjää kuin konnaa Kakolasta ja pitää kontaktit ominaan.
        Sen tosin osaan aavistella, että webmasterina leipänsä tienaava on sen verran pihalla normaalielämästä, ettei sen mielipiteistä ole syytä välittää.

        ...koomikon uraa? =D

        LOL...

        http://stello.vuodatus.net/blog/796832


    • Stello

      Jos nyt ennen maastamuuttoa tekee vielä mieli pizzaa, niin suosittelen:

      http://www.mizzonis.ie

      (Huom. myös printattavat etukupongit..)

      • PoliceGirl82

        Täytyy kahtoa... Voi ollakin että kokeilen moista! Sulle hyvää jatkoa Irlannin Ihmemaassa!!!


    • tkkgirl

      erinomainen teksti sulla, oon samaa mieltä monesta kanssasi, mutta onneksi itsellä on ollut niin paljon paremmat kokemukset dublinissa.
      tulin helmikuun alussa tänne, eli 6kk alkaa olla mittarissa, asuin siskon luona ekat pari kuukautta, jonka takia pääsin jaloilleni sillä aikaa. sain töitä ekalla viikolla, pps-numero tuli viikon sisään, pankkitili aukesi samantien,ekalla viikolla heti pps numeron tultua, pankki kortti tuli viikon sisään siitä, uuden työn alotin tokalla viikolla, 3 viikon sisään,eli ennen helmikuun loppua,mulla oli kaikki viralliset paperit, tilit ja työ taskussa.
      huhtikuussa löysin oman asunnon vihdoinkin, maailman ihanimman ihmeen varella eli LUASsin varella. keskustaan 10minsaa, ja LUASsia ei tarvitse odottaa 10minsaa pidempään. töitä oon vaihtanut parempaan ja parempaan, ja oon nyt tän hetkisessä unelma työssäni. asuin pariisissa 2 vuotta ennen dubliniin tuloa, ja siellä ei löytynyt kunnon työtä, siksi muutto tänne. työn takia jään tänne, ja aion pysyä täällä kunnes parempaa löytyy, tai että pariisi ikävä iskee liian kovaksi. suomessa en oo käyny puoleentoista vuoteen.. enkä menis. ranskassa asiat toimii paremmin ku irlannissa, mutta ku antaa asioiden toimia kuten toimii, niin ei oo sen enempää valittamista täällä. kämpässä on kylmä,mutta lämpimästi pukeutuu, kyllä se tästä, ja sade ei oo mua haitannu koskaan. kesää ikävä, mutta sade ei silti haittaa. so let it rain, ja mä vielä hymyilen, ja jaksan asua irlannissa vielä, jonkin aikaa, kunnes tulee kuumia suihkuja ikävä.. ;)

    • Panu

      Ihan hyva etta lahdet, tuollaisia valittelijoita lahdin alun perin Suomesya pakoon. Itse olen taalla ollut jo melkein kuusi vuotta ja hetkeakaan en vaihtaisi pois! Toki jostkin asiat voi toimia huonosti taalla, mutta kyseleppas Suomeen muuttaneilta ulkomaalaisilta heidan kokemuksistaan, voin nimittain sanoa etta Irlantiin muutto on aika paljon helpompaa :)

      • PoliceGirl82

        Mustakin on tosi hyvä että lähden. Mun brittiläinen ex muutti Suomeen ja sanottava on, että kuukaudessa oli homma hoidettu. Samoin brittiläinen pariskunta ilman mitään siteitä Suomeen.

        Minusta on niin hauska huomata, kuinka sinulta koko tuon tekstini pointti hukkui jonnekin tuohtumuksesi sekaan. Ei se mitään. nauti sateesta, johan se on kaksi kuukautta liki putkeen jatkunut... Ja niistä muista ihanista puolista jotka mainitsin (olen löytänyt kolme lisää mutten jaksa edes mainita niitä, ei se pointti mennyt läpi ekallakaan kerralla).


      • Panu
        PoliceGirl82 kirjoitti:

        Mustakin on tosi hyvä että lähden. Mun brittiläinen ex muutti Suomeen ja sanottava on, että kuukaudessa oli homma hoidettu. Samoin brittiläinen pariskunta ilman mitään siteitä Suomeen.

        Minusta on niin hauska huomata, kuinka sinulta koko tuon tekstini pointti hukkui jonnekin tuohtumuksesi sekaan. Ei se mitään. nauti sateesta, johan se on kaksi kuukautta liki putkeen jatkunut... Ja niistä muista ihanista puolista jotka mainitsin (olen löytänyt kolme lisää mutten jaksa edes mainita niitä, ei se pointti mennyt läpi ekallakaan kerralla).

        Lukases viela kerran oma tekstrisi ja sitten minun, taisi sinulta jaada pointti nakematta... :)

        Nimim. Tuohtunut en kertaakaan :)


      • ...heh
        PoliceGirl82 kirjoitti:

        Mustakin on tosi hyvä että lähden. Mun brittiläinen ex muutti Suomeen ja sanottava on, että kuukaudessa oli homma hoidettu. Samoin brittiläinen pariskunta ilman mitään siteitä Suomeen.

        Minusta on niin hauska huomata, kuinka sinulta koko tuon tekstini pointti hukkui jonnekin tuohtumuksesi sekaan. Ei se mitään. nauti sateesta, johan se on kaksi kuukautta liki putkeen jatkunut... Ja niistä muista ihanista puolista jotka mainitsin (olen löytänyt kolme lisää mutten jaksa edes mainita niitä, ei se pointti mennyt läpi ekallakaan kerralla).

        Kyllä minäkin toivon, että myös sinä löydät joskus elämääsi sen pointin. Kaikki on vielä mahdollista.


    • Mipsi

      Right on! Voin allekirjoittaa täysin kommenttisi. Itsekin Dublinissa 2 vuotta asuneena olen iloinen että lähdin pois, ja tunne vahvistuu aina kun käyn moikkaamassa kavereita siellä.
      Yksi ainoa vuodenaika ympäri vuoden, asuntojen homeisuus ja tietynlainen '3rd world'-meininki ylitti meikäläisen sietorajan ja pakko oli heittää hyvästit tuolle smaragdi-saarelle.

      Jotain hyvää sanoakseni, asioita joita kaipaan on sinne jääneet ystävät ja edullinen työtilanne joka sekin tullee muuttumaan lähiaikoina..

    • eipähän

      Jep hieman naurattaa nämä viikon Irlannissa käyneet jotka hehkuttavat että "IRLANTI ON PARAS MAA! RAKASTUIN!". Eri asia sitten kun näkee millaista se oiekasti on :) Tuossa aikaisempi postaaja kirjoittikin hyvin Irlannin tilanteen, 20v sitten oltiin joku kusinen läntti jossa elettiin kuin itäblokin maissa, ja nyt yhtäkkiä pamahtaakin miljoonia. Kyllähän sen tietää, ja täällä varsinkin näkee, miten siinä sitten käy. Mutta mainitsepa tuo Irlantilaisille, ei hyvää seuraa.

      Välillä myös tekisi mieli kiskaista turpiin kun paikalliset juopot juttelevat junassa että nii ei teistä uusista eu-maista oikein tiedä, siellä itäeuroopassa ja kaikkea... onneksi en ole väkivaltainen luonteeltani, nousisi taatusti viha suomalaisia kohtaan (joista keskimäärin kyllä pidetään).

      Kämpästä en itse voi valitaa, uusi asunto lähellä keskustaa. Ainoa tietenkin että samalla rahalla muuaalta saisin oman, eikä joutuisi jakamaan muiden kanssa.

      Ja miksi sitten kaikkien negatiivisten puolten jälkeen vielä olen täällä? Koska Irlanti on vielä varsinainen kehitysmaa mitä IT-alan asioihin tulee. Omallakin kokemuksella (peruskoulu ja lukio käyty) pääsin tänne asiantuntijatehtäviin. Kaikenlaiset Intternetit ja muut ovat vielä vähän hakusessa ja yrityksillä ei ole vielä valmiita verkkoja tai muita, joten tässä saa mielenkiintoista kokemusta joita ei todellakaan suomesta löytyisi kovinkaan helposti (pitäisi varmaan olla insinööri ja 3-5v kokemusta että saisi samanlaisen vastuun). Mutta turha kuvitellakaan ettenkö lähtisi heti ensimmäisten joukossa kun a) työpaikasta ei saa enää tarpeeksi irti b) lama iskee c) jos kumpikaan ei täyty mutta kuluu vielä 3v.

      Sen jälkeen muutto johonkin sivistysmaahan, jonka sivistystä ei olla rakennettu viimeisen 10v aikana tukirahoilla.

    • Nimetön

      Itselläni on aivan samankaltaisia kokemuksia Irlannista.

      Mikään ei toimi, ihmiset lupaavat mitä sattuu eivätkä siitä huolimatta tee yhtikäs mitään, sataa, tuulee, talot homeessa, bussit myöhässä, liikenne ylipäätään täysi kaaos, pankkiasiat aivan päin persettä, roskia joka puolella, ruma ja ankea paikka.... lista jatkuu ja jatkuu vaan...

      Ruuastakin olen samaa mieltä. En nimittäin ole missään päin maailmaa saanut yhtä pateettista pizzaa tai kebabia kuin Dublinissa ja luulisi, että ne ovat edes jotakuinkin samankaltaisia eri maissa.

      Yritä siinä sitten elää maassa maan tavalla positiivisella asenteella kun vähän väliä tulee uusia ja aina vaan enemmän päin persettä olevia yllätyksiä. Ei kiitos, enää ikinä. Minä jätän Dublinin ihan suosiolla niille wannabe-irkuille, jotka pitkän viikonlopun ja parin Guinness-tuopin jälkeen ovat iki-ihastuneita vihreän saaren taikaan.

      • EXPATRIOOTTI

        Jotenkin oikein naurattaa, lukea näitä viestejä ja haukutaan niitä viikonlopputuristeja, jotka ihastuvat pienestä näkemästä Irlantiin. Ja ne ihmiset jotka muutaman vuoden Dublinissa asuneet samaistavat Dublinin koko Irlantiin, se on niin kuin Suomessa ulkopaikkakuntalaiset muuttavat Helsinkiin ja pitävät itseänsä Hesalaisena ja valittavat kaikesta mikä ei ole samoin kuin kotipaikkakunnallaan. Itse olen Helsingistä lähtöisin ja olen täällä ollut vuodesta -98. Olen asunut Dublinissa, Co. Meath'ssä, Co. Kildare'issä, Co. Waterfordissa ja nyt asettunut Co. Tipperaryyn ja tyytyväinen siihen paikkaan. Rauhallinen ja upeat maisemat. Joten tiedän mistä puhun. Okei, että kaikki ei täällä toimi ihan samalla lailla kuin Suomessa, mutta se on vähän asenneongelma. Se on niin kuin sama kun mihin muuhun maahan mennään asumaan eli maassa maan tavalla, ja niin elämä loistaa ihan mukavasti. Ei tarvitse yleistää kaikkea. Minulla on sekä positiivisiä, että negatiivisia kokemuksia, mutta kun ne yhdistää, elämä maistuu ihan mukavalle. Palkkaa täällä maksetaan moninkertaisesti Suomeen verrattuna ja verotuskin on huomattavasti alhaisempi. Okei, että sen saa sitten huomata terveydenhuollon hintavuutena. Asioiden hoitamiset saattaa olla monimutkaisia, mutta kärsivällisyydellä selvitään. Ja kyllä ne osaa Suomessakin ne pankkiasiat olla päin persettä, kokemusta on. Suomalaiset kun ei osaa tottua irlantilaisten rentoon asentoon, ei aina pidä kaikkea ottaa kirjaimellisesti, mitä puoli tuttujen suusta tulee. Nämä irlantilaiset on sen verran rahanälkäisiä, että ei ne ilmaiseksi mitään tee. Ja saat syyttää säätä tosta Atlannin valtamerestä. Kyllä täälläkin aurinko paistaa, tämä vuosi sattui nyt olemaan märkä.

        Ja mitä noihin asuntoihin tulee, ei ne kaikki kämpät ole homeessa, mutta jos ei kunnon kämpästä halua maksaa, niin saa asua homeisessa kämpässä....

        En minäkään täällä koko ikääni aio asua ja Suomeen tulen aina muuttamaan takaisin, pitää nyt otta elämästä irti sen minkä saa. Sitä oppii arvostamaan kotimaataan enemmän mitä kauemmin on sieltä poissa.


      • gghhdd
        EXPATRIOOTTI kirjoitti:

        Jotenkin oikein naurattaa, lukea näitä viestejä ja haukutaan niitä viikonlopputuristeja, jotka ihastuvat pienestä näkemästä Irlantiin. Ja ne ihmiset jotka muutaman vuoden Dublinissa asuneet samaistavat Dublinin koko Irlantiin, se on niin kuin Suomessa ulkopaikkakuntalaiset muuttavat Helsinkiin ja pitävät itseänsä Hesalaisena ja valittavat kaikesta mikä ei ole samoin kuin kotipaikkakunnallaan. Itse olen Helsingistä lähtöisin ja olen täällä ollut vuodesta -98. Olen asunut Dublinissa, Co. Meath'ssä, Co. Kildare'issä, Co. Waterfordissa ja nyt asettunut Co. Tipperaryyn ja tyytyväinen siihen paikkaan. Rauhallinen ja upeat maisemat. Joten tiedän mistä puhun. Okei, että kaikki ei täällä toimi ihan samalla lailla kuin Suomessa, mutta se on vähän asenneongelma. Se on niin kuin sama kun mihin muuhun maahan mennään asumaan eli maassa maan tavalla, ja niin elämä loistaa ihan mukavasti. Ei tarvitse yleistää kaikkea. Minulla on sekä positiivisiä, että negatiivisia kokemuksia, mutta kun ne yhdistää, elämä maistuu ihan mukavalle. Palkkaa täällä maksetaan moninkertaisesti Suomeen verrattuna ja verotuskin on huomattavasti alhaisempi. Okei, että sen saa sitten huomata terveydenhuollon hintavuutena. Asioiden hoitamiset saattaa olla monimutkaisia, mutta kärsivällisyydellä selvitään. Ja kyllä ne osaa Suomessakin ne pankkiasiat olla päin persettä, kokemusta on. Suomalaiset kun ei osaa tottua irlantilaisten rentoon asentoon, ei aina pidä kaikkea ottaa kirjaimellisesti, mitä puoli tuttujen suusta tulee. Nämä irlantilaiset on sen verran rahanälkäisiä, että ei ne ilmaiseksi mitään tee. Ja saat syyttää säätä tosta Atlannin valtamerestä. Kyllä täälläkin aurinko paistaa, tämä vuosi sattui nyt olemaan märkä.

        Ja mitä noihin asuntoihin tulee, ei ne kaikki kämpät ole homeessa, mutta jos ei kunnon kämpästä halua maksaa, niin saa asua homeisessa kämpässä....

        En minäkään täällä koko ikääni aio asua ja Suomeen tulen aina muuttamaan takaisin, pitää nyt otta elämästä irti sen minkä saa. Sitä oppii arvostamaan kotimaataan enemmän mitä kauemmin on sieltä poissa.

        Eikö tässä nyt ole Dublinista nimenomaan ollutkin puhe? Pari vuotta siellä on ihan riittävästi sen tosiasian toteamiseen, että perseestä on ja että muualla voi nauttia elämästä enemmän.

        Eikä minua kiinnosta pätkääkään mikä on syynä surkeaan säähän tai muihin ikäviin asioihin. Ne asiat vaan ovat huonosti syistä riippumatta ja kaikilla ei hermot kestä sitä jatkuvaa kyrpä otsassa elämistä.


      • Nimetön
        gghhdd kirjoitti:

        Eikö tässä nyt ole Dublinista nimenomaan ollutkin puhe? Pari vuotta siellä on ihan riittävästi sen tosiasian toteamiseen, että perseestä on ja että muualla voi nauttia elämästä enemmän.

        Eikä minua kiinnosta pätkääkään mikä on syynä surkeaan säähän tai muihin ikäviin asioihin. Ne asiat vaan ovat huonosti syistä riippumatta ja kaikilla ei hermot kestä sitä jatkuvaa kyrpä otsassa elämistä.

        Sä taida olla niitä ihmisiä, joille mikään ei ole ikinä hyvä. Eli ikuinen valittelija.


      • expatriootti
        gghhdd kirjoitti:

        Eikö tässä nyt ole Dublinista nimenomaan ollutkin puhe? Pari vuotta siellä on ihan riittävästi sen tosiasian toteamiseen, että perseestä on ja että muualla voi nauttia elämästä enemmän.

        Eikä minua kiinnosta pätkääkään mikä on syynä surkeaan säähän tai muihin ikäviin asioihin. Ne asiat vaan ovat huonosti syistä riippumatta ja kaikilla ei hermot kestä sitä jatkuvaa kyrpä otsassa elämistä.

        Ihan vaan sitä, että olen myös asunut Dublinissa muutaman vuoden ja itselläni ei ole ollut pahemmin samanlaisia huonoja kokemuksia kuin sinulla. Se vaan että tunnut yleistävän asioita aika lailla. Kaksi vuotta on suhteellisen lyhyt aika muodostaa mielipidettä Dublinista tai ylipäätänsä koko maasta ja mollata sun "wannabe" irkkuja, minusta ei koskaan irkkua saa tekemälläkään. Sulla tuntuu olevan liikaakin tota suomalaista katkeruutta. Irlantilaiset on aika clanish ihmisiä, vaikka tuntuvat aluksi olevan ystävällisiä ja avuliaita ja lupaavat asioita maan ja taivaan väliltä, mutta todellinen auttavaisuus tulee ajan kanssa. Sä et nähtävästi ole päässyt kulttuurishokkisi yli sillä noi sun kommentit on aika ahdasmielisiä ja olet päätänyt vaihtaa maisemaan eli aikansa kutakin.


      • kommentteja
        expatriootti kirjoitti:

        Ihan vaan sitä, että olen myös asunut Dublinissa muutaman vuoden ja itselläni ei ole ollut pahemmin samanlaisia huonoja kokemuksia kuin sinulla. Se vaan että tunnut yleistävän asioita aika lailla. Kaksi vuotta on suhteellisen lyhyt aika muodostaa mielipidettä Dublinista tai ylipäätänsä koko maasta ja mollata sun "wannabe" irkkuja, minusta ei koskaan irkkua saa tekemälläkään. Sulla tuntuu olevan liikaakin tota suomalaista katkeruutta. Irlantilaiset on aika clanish ihmisiä, vaikka tuntuvat aluksi olevan ystävällisiä ja avuliaita ja lupaavat asioita maan ja taivaan väliltä, mutta todellinen auttavaisuus tulee ajan kanssa. Sä et nähtävästi ole päässyt kulttuurishokkisi yli sillä noi sun kommentit on aika ahdasmielisiä ja olet päätänyt vaihtaa maisemaan eli aikansa kutakin.

        ei se vesisade, home, kadun roskat tai kaupungin rumuus muutu vaikka miten olisi hymy korvissa asti ja laulelisi että elämä on ihanaa. mikä ihmeen asenneongelma se on että tajuaa että asiat voivat olla myös huonostikin? ja niitä asioita täällä irlannissa riittää mitkä ovat huonosti. enemmän niitä on kuin suomessa, vaikka itseään avarakatseisiksi väittävät koittaisivat itselleen muuta valehdella. kehitysmaa mikä kehitysmaa.


      • gghhdd
        Nimetön kirjoitti:

        Sä taida olla niitä ihmisiä, joille mikään ei ole ikinä hyvä. Eli ikuinen valittelija.

        En todellakaan valita aina kaikesta. Itse asiassa nautin elämästäni todella paljon juuri nyt.

        Minkä vitun takia pitäisi Dublinissa asua yhtään pidempään kuin on pakko tai miksi siitä paikasta pitäisi yrittää kaivaa väen väkisin positiivisia puolia esiin, jos on sen omin silmin havainnut, että Dublinissa elämästä nauttii huomattavasti vähemmän kuin monessa muussa paikassa?

        Ei kai Dublin mikään pyhä lehmä sentään ole? Jos ei tykkää niin ei tykkää eikä se tee ihmisesti ikuista valittajaa.


      • gghhdd
        kommentteja kirjoitti:

        ei se vesisade, home, kadun roskat tai kaupungin rumuus muutu vaikka miten olisi hymy korvissa asti ja laulelisi että elämä on ihanaa. mikä ihmeen asenneongelma se on että tajuaa että asiat voivat olla myös huonostikin? ja niitä asioita täällä irlannissa riittää mitkä ovat huonosti. enemmän niitä on kuin suomessa, vaikka itseään avarakatseisiksi väittävät koittaisivat itselleen muuta valehdella. kehitysmaa mikä kehitysmaa.

        Jotkut ovat rehellisiä itselleen ja tunnustavat suoraan, että asiat ovat viturallaan ja sitten toimivat sen mukaan.


      • expatriootti
        kommentteja kirjoitti:

        ei se vesisade, home, kadun roskat tai kaupungin rumuus muutu vaikka miten olisi hymy korvissa asti ja laulelisi että elämä on ihanaa. mikä ihmeen asenneongelma se on että tajuaa että asiat voivat olla myös huonostikin? ja niitä asioita täällä irlannissa riittää mitkä ovat huonosti. enemmän niitä on kuin suomessa, vaikka itseään avarakatseisiksi väittävät koittaisivat itselleen muuta valehdella. kehitysmaa mikä kehitysmaa.

        En minä yritä itselleen mitään valehdella, olen vaan osannut asennoitua ja olla turhaan stressaamatta pienistä vastoinkäymisistä. Elämä sujuu näin paremmin. Katsos kun positiivisella asenteella pääsee pidemmälle. "Vesisade, kadun roskat tai kaupungin rumuus", Hesassa on ihan samanlaista ja sateella kaikki näyttää harmaammalta. Tämä kesä on todellakin ollut vuosisadan huonoin, mutta kyllä täälläkin on kesä ja jatkuu pitkälle syyskuun loppuun. Mä asuin Dublinissa Lucanissa pari vuotta, vastavalmistuneessa talossa, eikä meillä ollut mitään homeongelmia ja oli siistiä. Ja kun Dublin kävi ärsyttää muutin etelä Irlantiin ja olen ollut todella tyytyväinen. Eihän kaikki toimi ihan kuin Suomessa, mutta ei missään maassa kaikki toimi samalla lailla kuin kotimaassa. Ihan keskustassa niin kuin jokaisessa isossa kaupungissa löytyy ihan samanlaisia ongelmia. Onhan Irlanti jonkun verran jäljessä Suomen tasosta. Mutta maassa maan tavalla ja jos ei käy niin mitä sitä valittelemaan, muuttaa maisemaa, jos ei kelpaa.


      • palalala
        expatriootti kirjoitti:

        En minä yritä itselleen mitään valehdella, olen vaan osannut asennoitua ja olla turhaan stressaamatta pienistä vastoinkäymisistä. Elämä sujuu näin paremmin. Katsos kun positiivisella asenteella pääsee pidemmälle. "Vesisade, kadun roskat tai kaupungin rumuus", Hesassa on ihan samanlaista ja sateella kaikki näyttää harmaammalta. Tämä kesä on todellakin ollut vuosisadan huonoin, mutta kyllä täälläkin on kesä ja jatkuu pitkälle syyskuun loppuun. Mä asuin Dublinissa Lucanissa pari vuotta, vastavalmistuneessa talossa, eikä meillä ollut mitään homeongelmia ja oli siistiä. Ja kun Dublin kävi ärsyttää muutin etelä Irlantiin ja olen ollut todella tyytyväinen. Eihän kaikki toimi ihan kuin Suomessa, mutta ei missään maassa kaikki toimi samalla lailla kuin kotimaassa. Ihan keskustassa niin kuin jokaisessa isossa kaupungissa löytyy ihan samanlaisia ongelmia. Onhan Irlanti jonkun verran jäljessä Suomen tasosta. Mutta maassa maan tavalla ja jos ei käy niin mitä sitä valittelemaan, muuttaa maisemaa, jos ei kelpaa.

        eri tavalla olevat asiat voivat olla myös huonommin, eivät aina vaan "eri tavalla". myöskään jos homettomia kämppiä osuu kohdalle (asun itsekin uudessa kattohuoneistossa, ei hätää) ei sekään tarkota ettäkö homekämppiä ei olisi. suurin osahan kämpistä on surkeita. tämän päivän metrossa taisi olla juuri artikkeli että 1/6 rakennuksista on rakennettu 2001 ja jälkeen, joten jos tämäkin ongelma korjaantuisi. suomessahan on hankala löytää keskiverto irkkukämpän ankeudessa pärjäävää asuntoa.

        ja ei siinä mitään, kivaahan täällä on kun on hyvä duuni kämppä ja kaverit. mutta ei se estä hyväksymästä sitä faktaa että irlanti on jäljessä ja se näkyy.


      • expatriootti
        palalala kirjoitti:

        eri tavalla olevat asiat voivat olla myös huonommin, eivät aina vaan "eri tavalla". myöskään jos homettomia kämppiä osuu kohdalle (asun itsekin uudessa kattohuoneistossa, ei hätää) ei sekään tarkota ettäkö homekämppiä ei olisi. suurin osahan kämpistä on surkeita. tämän päivän metrossa taisi olla juuri artikkeli että 1/6 rakennuksista on rakennettu 2001 ja jälkeen, joten jos tämäkin ongelma korjaantuisi. suomessahan on hankala löytää keskiverto irkkukämpän ankeudessa pärjäävää asuntoa.

        ja ei siinä mitään, kivaahan täällä on kun on hyvä duuni kämppä ja kaverit. mutta ei se estä hyväksymästä sitä faktaa että irlanti on jäljessä ja se näkyy.

        Ihan vaan noista home kämpistä. Ostin kaksi vuotta sitten 1982 rakennutun talon, eikä siellä ole homeesta tietoakaan. Katsos kyllä niitä vanhempiakin taloja löytyy homeettomina, riippuu sitten käyttäjästä, miten sitä lämmitetään ja miten ilmanvaihto toimii. Toki me sitä remontoitiin uuten uskoon omaan makuun, mutta ei siellä ollut ennen eikä nytkään hometta.

        En mä sitä kielläkkään, etteikö Irlanti olis ainakin kymmenen vuotta Suomea jäljessä monessa asiassa. Mutta mä en ymmärrä, minkä takia tarvitsee niin katkerasti haukkua kaikkee, jos kerran loppujen lopuksi on ihan mukavaa, hyvä työ ja kavereita, niin kuin itse sanoit. Eli mitä valittaa jos ei loppujen lopuksi ole mitään valittamista.


      • palalala
        expatriootti kirjoitti:

        Ihan vaan noista home kämpistä. Ostin kaksi vuotta sitten 1982 rakennutun talon, eikä siellä ole homeesta tietoakaan. Katsos kyllä niitä vanhempiakin taloja löytyy homeettomina, riippuu sitten käyttäjästä, miten sitä lämmitetään ja miten ilmanvaihto toimii. Toki me sitä remontoitiin uuten uskoon omaan makuun, mutta ei siellä ollut ennen eikä nytkään hometta.

        En mä sitä kielläkkään, etteikö Irlanti olis ainakin kymmenen vuotta Suomea jäljessä monessa asiassa. Mutta mä en ymmärrä, minkä takia tarvitsee niin katkerasti haukkua kaikkee, jos kerran loppujen lopuksi on ihan mukavaa, hyvä työ ja kavereita, niin kuin itse sanoit. Eli mitä valittaa jos ei loppujen lopuksi ole mitään valittamista.

        miten niin ei ole mitään valittamista? en millään tajua näiden ihmisten järjenjuoksua jotka huulta purren hokevat itselleen että elämä on ihanaa irlannissa jne.
        miten ihmeessä se että on hauskaa sulkee sen pois että irlannissa on moni asia huonommin kuin suomessa? ei vaan ymmärrä.


      • vanki vai?
        palalala kirjoitti:

        miten niin ei ole mitään valittamista? en millään tajua näiden ihmisten järjenjuoksua jotka huulta purren hokevat itselleen että elämä on ihanaa irlannissa jne.
        miten ihmeessä se että on hauskaa sulkee sen pois että irlannissa on moni asia huonommin kuin suomessa? ei vaan ymmärrä.

        onks siellä tosiaan pakko olla, jos on noin ankeeta? tosin jos on pipo tiukka niin ei se muuallakaan laajene.


      • tekemistä?
        palalala kirjoitti:

        eri tavalla olevat asiat voivat olla myös huonommin, eivät aina vaan "eri tavalla". myöskään jos homettomia kämppiä osuu kohdalle (asun itsekin uudessa kattohuoneistossa, ei hätää) ei sekään tarkota ettäkö homekämppiä ei olisi. suurin osahan kämpistä on surkeita. tämän päivän metrossa taisi olla juuri artikkeli että 1/6 rakennuksista on rakennettu 2001 ja jälkeen, joten jos tämäkin ongelma korjaantuisi. suomessahan on hankala löytää keskiverto irkkukämpän ankeudessa pärjäävää asuntoa.

        ja ei siinä mitään, kivaahan täällä on kun on hyvä duuni kämppä ja kaverit. mutta ei se estä hyväksymästä sitä faktaa että irlanti on jäljessä ja se näkyy.

        Ärsyttävät nämä kestoruikuttajat, jotka haluavat, että muillakin on kurjaa, kun kerran oma elämä ei ole mielen mukaista.
        Helpottaako tämä nettiin valittaminen paljonkin?


    • sataa :)))))?

      Niinkö?

    • Kerro nyt

      Mikäs tämän kinastelun lopetti? Suuri yleisö huomasi, että maahan on ihan kelvollinen??

      • irkkutyttö

        Voi elämän kevät. Ok. Maa on erilainen kuin Suomi, sää on erilainen kuin Suomessa, ihmiset ovat erilaisia ja asenne asioihin erilainen. Liikenne on erilaista, asunnot erilaisia, pointti tuli varmaan selväksi. Ne, jotka "viihtyvät" pidempään, näkevät varmasti niitä nurjiakin puolia enemmän kuin me, jotka elelemme tyytyväisinä syntymämaassamme ja käymme hakemassa reissuista lähinnä elämyksiä ankean pohjoisen elämän iloksi.

        Mutta mitä hemmetin vikaa on siinä, että palaa lomalaisena uudelleen maahan, josta tykkäsi 10 vuotta sitten (kun maa ei ollut mielestänne vielä edes "kehittynyt")? Mikä sinne turistina tulemisesta tekee niin halveksuttavaa, ja maasta tykkäämisestä "wannabe-irkkulaisuutta"?

        Kaikki irlantilaiset, joita olen siellä ja täällä tavannut, ovat olleet mukavia.

        Inhottaa tuollainen mollaaminen, sekä maan että meidän "turistien". Voisi vaikka vastapainoksi lähteä etsimään jonkun Dubailaisen uusrikkaan nirppanokan mielipiteitä Suomessa asumisesta. Varmaan joka toinen lause hänellä on "lunta tulee, pimeetä on".


      • :o)
        irkkutyttö kirjoitti:

        Voi elämän kevät. Ok. Maa on erilainen kuin Suomi, sää on erilainen kuin Suomessa, ihmiset ovat erilaisia ja asenne asioihin erilainen. Liikenne on erilaista, asunnot erilaisia, pointti tuli varmaan selväksi. Ne, jotka "viihtyvät" pidempään, näkevät varmasti niitä nurjiakin puolia enemmän kuin me, jotka elelemme tyytyväisinä syntymämaassamme ja käymme hakemassa reissuista lähinnä elämyksiä ankean pohjoisen elämän iloksi.

        Mutta mitä hemmetin vikaa on siinä, että palaa lomalaisena uudelleen maahan, josta tykkäsi 10 vuotta sitten (kun maa ei ollut mielestänne vielä edes "kehittynyt")? Mikä sinne turistina tulemisesta tekee niin halveksuttavaa, ja maasta tykkäämisestä "wannabe-irkkulaisuutta"?

        Kaikki irlantilaiset, joita olen siellä ja täällä tavannut, ovat olleet mukavia.

        Inhottaa tuollainen mollaaminen, sekä maan että meidän "turistien". Voisi vaikka vastapainoksi lähteä etsimään jonkun Dubailaisen uusrikkaan nirppanokan mielipiteitä Suomessa asumisesta. Varmaan joka toinen lause hänellä on "lunta tulee, pimeetä on".

        Kylla nyt kaikkien silmat ja korvat aukesivat. Olikin hyva etta kerroit miksi lomilla kaydaan. Tama keskusteluketjukin olisi voitu jattaa kaymatta jos olisit kertonut sen jo aiemmin.


      • hellanduudelis
        :o) kirjoitti:

        Kylla nyt kaikkien silmat ja korvat aukesivat. Olikin hyva etta kerroit miksi lomilla kaydaan. Tama keskusteluketjukin olisi voitu jattaa kaymatta jos olisit kertonut sen jo aiemmin.

        tama nut tuntuu olevan nakojaan ulkomaille ihan vakisella asumaan pakotettujen katkeroiden paineenpurkufoorumi, ala irkkututto tukkaa huonoa. jostain suusta heita on mennyt irlantiin poikkeuksellisen paljon, noiden muiden maiden osastoilla kaudaan ihan asiallista ja sivistunutta keskustelua.
        on ihan huva, etta nuo ennen aikojaan hapantuneet ovat ummartaneet lahtea pois suomesta. tulkoot takaisin vasta sitten, kun ovat oppineet aikuisten tavoille. hauskaa muukalaisuutta heille siihen asti.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Naiset miltä kiihottuminen teissä tuntuu

      Kun miehellä tulee seisokki ja ja sellainen kihmelöinti sinne niin mitä naisessa köy? :)
      Sinkut
      110
      8356
    2. Olet sä kyllä

      ihme nainen. Mikä on tuo sun viehätysvoiman salaisuus?
      Ikävä
      40
      2545
    3. Teuvo Hakkaraisesta tulee eurovaalien ääniharava

      Persuissa harmitellaan omaa tyhmyyttä
      Maailman menoa
      121
      2263
    4. Hiljaiset hyvästit?

      Vai mikä on :( oonko sanonut jotain vai mitä?
      Ikävä
      23
      1936
    5. Miksi kohtelit minua kuin tyhmää koiraa?

      Rakastin sinua mutta kohtelit huonosti. Tuntuu ala-arvoiselta. Miksi kuvittelin että joku kohtelisi minua reilusti. Hais
      Särkynyt sydän
      15
      1674
    6. Turha mun on yrittää saada yhteyttä

      Oot mikä oot ja se siitä
      Suhteet
      11
      1499
    7. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      16
      1452
    8. "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu"..

      "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu".. Näin puhui jo aikoinaan Jeesus, kun yksi hänen opetuslapsistaan löi miekalla
      Yhteiskunta
      14
      1399
    9. Näkymätöntä porukkaa vai ei

      Mon asuu yksin. Mitas mieltä ootte ?
      Ikävä
      15
      1272
    10. Kristityt "pyhät"

      Painukaa helvettiin, mä tulen sinne kans. Luetaan sitten raamattua niin Saatanallisesti. Ehkä Piru osaa opetta?!.
      Kristinusko
      12
      1183
    Aihe