Terveiset Budapestistä

Perhematkailua

Lentokentältä otimme Airport-Taksin hotelille. Lapset matkustivat ilman, aikuisilta meno-paluu 3.900 ft/hlö. Möykkyistä kyytiä, mutta nauratti... Hotelli Mercure Metropol n. km:n päässä Tonavasta, ruokapaikkoja vähän lähellä, hyvä hotelli, ilmastointi. Perheelle annettiin kaksi vierekkäistä huonetta, joissa väliovi, kylppäreissä ammeet. Hyvä aamupala ja ystävällinen palvelu. Hotellin vieressä rakennustyömaalla aloitettiin työt klo 6.30. Rakoczi Utia pitkin liikennetä koko yön, helleaallon aikana ambulanssiliikennettä (pillit päällä) jatkuvasti. Ääni kaikui kivitaloista terävästi. Lähellä ruokakauppoja (Match tai jotain sinnepäin), joista sai pikkupurtavaa hotellille. Näissä kaupoissa meidän hintoihin edullisempaa.

Lapsetkin jaksoivat kävellä aina Linnavuorelle saakka, vaikka lämpö huiteli 40 asteessa - vettä kului. Silloilta ja vuorelta hienot näkymät. Kauppahalli pursusi mm. käsitöitä. Kävelykaduilla tuotteet kalliimpia kuin esim. hotellin läheisissä kaupoissa.

Kirkot ja Parlamenntitalo ovat valtavia arkkitehtuurin taidonnäytteitä ja vaatineet mahdottomasti työtä.

Eläintarhassa mukavan varjoisia paikkoja, vettä otimme pulloihin vesipisteistä ja maitohappobakteerit huuhdottiin sillä alas. Eläintarhassa myös ruokapaikka, jäätelönmyyjiä, matkamuistomyymälä. Eläintarhassa oli aitauksien teko kesken, mutta näimme virtahevon, sarvikuonon, kirahvit, norsut, krokotiilit, pingviinit, orangin, simpansseja ja gorillan, jääkarhun ym. ym. Norsut olivat jotenkin apaattisen oloisia, pienellä maapalalla heijasivat itseään, kirahveja joku syötti. Kivasti rakennettu vaihtelevaan maastoon, lammessa oli pelikaaneja, mustia joutsenia ym.Kuuman perhostalon jätimme väliin. Myös pensaslabyrintti siellä oli.

Eläintarhan vieressä ravintola, josta nirsoille lapsille tilasimme paikallista pastaa kevyen paprikakastikkeen kanssa jälkiruoka ja kovasti "laski". Aikuisten kolmen lajin ateria hyvä ja runsas. Ruokajuomineen (viinit ym.) koko sakin pitkän kaavan mukaan tarjoiltu ateria maksoi n. 80 €. Toisaalla Mäkkärillä lasten annokset yht. n. 6 €.

Eläintarhan lähellä The Museum of Fine Arts Sankartenaukion vieressä oli näyttävä. Inka-kultuurin näyttely upea. Reppu piti jättää säilytykseen, sisäänpääsy Inka-näyttelyyn oli valvottu tarkoin ja valokuvaamiseen yleensä museossa tarvittiin valokuvauslupa, joka oli maksullinen. Joka huoneessa tiukat vartijat, varsinkin lasten perässä tuntuivat kulkevan ja pelkäävän, että he koskevat johonkin, mikä on tietysti luonnollinen huoli, mutta ehkä asteen verran meni överiksi. Kukaan ei puhunut englantia - kassalla selvittiin saksalla. Näyttelyssä oli argeologisia löytöjä esillä, patsaista tauluihin, Pyhäin kuvia ja torsoja.

Kahviloissa aivan sadanlaisia herkkuja ja monia kahvilaatuja - vaikka viivyimme kahvilassa kauan, paikalliset viipyivät siellä vielä kauemmin.

Jos hotelli tilasi taksin, se oli n. 3 kertaa halvempi kuin "lennosta" otettu. Mitä lie sitten olisivat mafian taksit veloittaneet??

Jonkin verran lasten mieliin jäivät alikuluissa ja metroasemilla ja isojen hotellien ovenpielissä seisoneet vammautuneet kerjäläiset kuppeineen ja kovasti pohtivat jälkikäteen näiden miesten aikaisempia elämänvaiheita.

Kiva muutaman päivän tutustuminen kaupunkiin, kaupunkilomailu onnistuu myös lasten kanssa! Etukäteen suunnittelimme menevämme moniin muihinkin kohteisiin, mutta tuo kuumuus hieman muutti suunnitelmiamme. Paljon on kaupunki muuttunut vuosien varrella, mm. autokanta ja liikenteen määrä, jatkuva rakentaminen ym. Hyvää matkaa muille BP:iin matkustaville.

Jos saan lapsiperheille suositella, ottakaa hieman lähempää Tonavan rantaa ja Vaci Utia hotelli. Liikenteen määrä on kaduilla varmaan sama, mutta monet nähtävyydet ja ruokapaikat ovat sitten vielä lähempänä ja kävelymatkan päässä, ei tarvi metroja lainkaan (paitsi eläintarhaan ja huvipuistoalueelle, jonne tulee keskustasta ainakin 3 km.)

2

704

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Hyvä kirjoitus

      Kiitos kovasti, näitä kokemuksia on aina mukava lukea. Vähän samantyyppistä oli meillä neljä vuotta sitten Juhannusviikolla, jolloin lämpötila huiteli siinä 36-38 asteen paikkeilla. Joo, vettä kului litratolkulla, jotta hengissä pysyi. Taisi siinä jokunen oluttuoppikin kulua, lomalla kun oltiin.
      Asuttiin Sankarten aukion vieressä, paikka oli mielestämme hyvä ja rauhallinen, pienen matkan päässä siitä vanhasta metrolinjasta, jolla pääsi kätevästi keskustaan.

      Tuli katsottua Linnavuoret, käytiin Balatonilla ja tietysti katsastettiin kaikki se kaunis arkkitehtuuri kohteineen. Mutta sama juttu, että helle verotti voimia. Seuraavan kerran menemme kyllä aikaisin keväällä tai myöhään syksyllä, ei missään tapauksessa keskellä kesää.

      Ehkä hintataso sielläkin on jonkin verran noussut, mutta mainitsemasi pitkän kaavan mukaan syöty ateria viineineen kuulostaa edelleen suomalaisittain erittäin edulliselta.

      Budapest on uuden käynnin väärtti, se on selvää.
      Hyviä reissuja teille, jos sinne suuntaatte.

    • Tuohon täytyy sanoa, että Vaci Utcalla on erinomainen mainittuun ketjuun kuuluva hotelli Mercury City Center (jonka paikallisen tuntevat edelleen Taverna-hotellina). Hieman hintava, mutta tasokas ja erittäin rauhallinen, vaikka sijaitseekin aivan kaupungin sydämessä.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Euroviisut fiasko, Suomen kautta aikain typerin esitys, jumbosija odottaa. Olisi pitänyt boikotoida!

      Tämän vuoden euroviisut on monella tapaa täydellinen fiasko. Ensinnäkin kaikkien itseään kunnioittavien eurooppalaisten
      Maailman menoa
      296
      3339
    2. Persuilla ja Saksi-Riikalla meni sitten pornon levittämiseksi koko touhu.

      Onko kenellekään yllätys?
      Perussuomalaiset
      203
      2918
    3. Hei A, osaatko

      sanoa, miksi olet ihan yhtäkkiä ilmestynyt kaveriehdotuksiini Facebookissa? Mitähän kaikkea Facebook tietää mitä minä en
      Ikävä
      71
      2514
    4. Synnittömänä syntyminen

      Helluntailaisperäisillä lahkoilla on Raamatunvastainen harhausko että ihminen syntyy synnittömänä.
      Helluntailaisuus
      226
      1973
    5. Tuollainen kommentti sitten purjehduspalstalla

      "Naisen pillu se vasta Bermudan kolmio on. Sinne kun lähdet soutelemaan niin kohta katoaa sekä elämänilo että rahat"
      Suhteet
      15
      1408
    6. Mitä tämä tarkoittaa,

      että näkyy vain viimevuotisia? Kirjoitin muutama tunti sitten viestin, onko se häipynyt avaruuteen?
      Ikävä
      42
      1371
    7. Nukkumisiin sitten

      Käsittelen asiaa tavallani ja toiveissa on vielä että tästä pääsee hyppäämään ylitse. Kaikenlaisia tunteita on läpikäyny
      Ikävä
      4
      1327
    8. Syö kohtuudella niin et liho.

      Syömällä aina kohtuudella voi jopa laihtua.On paljon laihoja jotka ei harrasta yhtään liikuntaa. Laihuuden salaisuus on
      Laihdutus
      24
      1308
    9. Muistatko komeroinnin?

      Taannoin joskus kirjoitin aloituksen tänne komeroinnista eli hikikomoreista; syrjäytyneistä nuorista ihmisistä. Ehkä asu
      Suhteet
      51
      1267
    10. Nesteen bensapumput pois, tilalle latausasemat

      Näin se maailma muuttuu, kun Suomessakin liikenneasemat lopettavat polttoaineiden myynnin ja tarjoavat enää sähköä autoi
      Maailman menoa
      164
      1256
    Aihe