Liika kalkki syynä

verenpaineeseen?

Tuossa alle nelikymppisenä ja sen jälkeen söin useita pakkauksia apteekista ostettuja ravintolisiä, joissa oli kalsium mukana. Asumme maalla, ja aiempi kaivovesi oli luonnon lähdekaivo, jonka kaivaja oli kivettänyt luonnonkivillä kaivoksi. Koska kaivo oli matala ja muutamana vuotena oli kuivia keväitä ja kesiä, niin mieheni päätti räjäyttää dynamiitilla kaivoa syvemmäksi ja siinä alla olevaa peruskalliota meni rikki. Kaivokivien tilalle laitettiin sementtirenkaat, sellaiset karkeahkot. Sen jälkeen olemme molemmat sairastuneet verenpainetautiin ja molemmat syömme verenpainelääkkeitä, puoliso Linatilia ja Simvastatinia ja minä joudun syömään Metoprololia ja Ramiprilia. Sairastuimme siis yhtäaikaa verenpainetautiin, vaikka ruokavaliomme on ollut erilainen ja toinen meistä söi työpaikallaan jatkuvasti vihannepitoisia aterioita. Vapaa-ajat olemme kotona ja juomme tuota kaivovettä, joka on hyvänmakuista, mutta hyvin hienoa valkoista höytyvää siinä on ja kissankuppi sekä vedenkeitin tulee ajan oloon niin kovalla kellertävällä kanaksella kuorrutetuksi, että tarvitaan teräsvillaa kalkkisaostumien poistoon. Voiko tämä kalkki kertyä elimistöömme, aivoihimme ja verisuoniin? Pitäisikö kaivovesi jättää talousvedeksi ja ostaa ruokavedeksi pullovettä? Vai onko mitään suodatinta, joka poistaisi kaivovedessä olevan kalkin? Puolisolleni on alkanut tulla hyvänlaatuisia patteja kylkeen, poskeen ja jalkaan. Minullakin on yksi myoma tullut täällä ollessa. Onko nämä kasvaimet jotain kalkkikertymiä?

7

5594

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • hmg

      Kysyt että voiko kyseinen kalkki kerääntyä jne. Voi, koska se on ns. epäorgaanista, ei-imeytyvää laatua. Parasta taitaa olla ettei juo sitä vettä. En osaa tuosta suodatinjutusta sanoa mitään. Joku muu ehkä tietää. Jos päädytte pulloveteen niin olisi parasta jos lasipullossa ostaisitte. Muovissa on aina se riski että veteen liukenee haitallisia yhdisteitä jotka voivat olla mm. karsinogeenisiä.

      Kyseiset kertymät voivat olla kalkkikertymiä. Olen lukenut että epäorgaaninen tai ei-imeytyvä kalsium voi kertyä esim. niveliin ja virtsakiviksi jne. Elimistö kykenee tehokkaasti hyödyntää vain kalsiumia jonka kasvit ovat ensin muokanneet imeytyvään muotoon. Epäorgaaninen kalsium on taas kivimateriaalia joka ei ole tarkoitettu ihmisen keholle ja soluille.

    • A ja O

      Kalsium alentaa verenpainetta. Verisuonten kalkkeutumisesta puhutaan, koska tiettyjen kuljettajaproteiinien puutteessa pehmeissä kudoksissa voi tapahtua kalkkeumista. Vika ei tällöin ole kuitenkaan ruoan tai juoman mukana saadussa kalkissa vaan siinä, että elimistön K-vitamiinitaso on liian matala.

      K-vitamiinia tarvitaan näiden pehmeiden kudosten kovettumista ehkäisevien kuljettajaproteiinien saattamiseksi toimintakuntoon (hienommin sanottuna K-vitamiini huolehtii matrix Gla-proteiinin karboksylaatiosta). Ratkaisuna on siis lisätä K-vitamiinin saantia ruokavaliosta. (Jos käyttää verenohennuslääkkeitä, K-vitamiinin saannin lisäämisestä on syytä kuitenkin keskustella ensin lääkärin kanssa.)

      • nivelrikon partaalla

        Oisiko tähän jotain luontaistuotetta, joka tekisi nivelet hyviksi ja ehkäisisi kalkkeutumista, esim. tohtori Tolosen luontaislääkkeitä? Luin jonkun tekstin, jossa hän väitti, että oikeilla aineilla voisi kokonaan välttää verenpainelääkkeiden käyttöä:

        http://www.biovita.fi/suomi/terveyssivut/verenpaine.html

        Onko näihin Tolosen luontaislääkkeisiin luottamista? Käytin kesäkuun ajan yhtäaikaa verenpainelääkkeiden kanssa CLA boosteria, ja olo oli sinä aikana niin hankala ja sairas, että en enää uskalla ottaa luontaislääkkeitä ja verenpainelääkkeitä yhtäaikaa!


      • A ja O
        nivelrikon partaalla kirjoitti:

        Oisiko tähän jotain luontaistuotetta, joka tekisi nivelet hyviksi ja ehkäisisi kalkkeutumista, esim. tohtori Tolosen luontaislääkkeitä? Luin jonkun tekstin, jossa hän väitti, että oikeilla aineilla voisi kokonaan välttää verenpainelääkkeiden käyttöä:

        http://www.biovita.fi/suomi/terveyssivut/verenpaine.html

        Onko näihin Tolosen luontaislääkkeisiin luottamista? Käytin kesäkuun ajan yhtäaikaa verenpainelääkkeiden kanssa CLA boosteria, ja olo oli sinä aikana niin hankala ja sairas, että en enää uskalla ottaa luontaislääkkeitä ja verenpainelääkkeitä yhtäaikaa!

        Nivelille on yleisesti ottaen eniten apua kalaöljyistä ja inkivääristä. Sen jälkeen sitten tulevat mahdollisesti vihersimpukkauutteet ja muut.

        Verenpaineessa parasta tutkittua näyttöä on Harvardin yliopiston tutkijoiden käyttämästä DASH-ruokavaliosta, jonka kulmakiviä ovat hyvin runsas vihannesten ja hedelmien käyttö kohtalaisen runsaan rasvattomien ja vähärasvaisten maitotuotteiden käytön rinnalla. Lisäksi suolan käyttöä kannattaa vähentää ja käyttää tavallisen suolan sijaan tavallisista kaupoista saatavaa mineraalisuolaa.

        Tolosen sivuilla on paljon asiaa. Monesti hänen sivuillaan on ensimmäisenä referoitu suomeksi uusia tutkimustietoja. Tolonen kuitenkin painottaa ravintolisien merkitystä vähän liikaa ja sivuuttaa usein ruokavalion korjaamisen ensisijaisuuden. Joissain asioissa Tolosen suositukset ovat myös vähän kyseenalaisia. Esimerkiksi CLA:ta koskevat tutkimukset eivät ole pelkästään myönteisiä. Siksi en itse käyttäisi CLA:ta ravintolisänä enkä suosittele sitä.


    • olla muitakin

      Ihmisille vain vanhetessa tulee kaikenlaista vaivaa. Onkohan vesi nyt sitten se syypää, mene ja tiedä?

    • Anonyymi

      Joku on sanonut, että pitäisi puristaa puolikas sitruuna ja juoda mehu veden kera silloin tällöin . Tämä muka neutraloisi kehon happamuutta? Onkohan tässä mitään perää?

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. 169
      4809
    2. Katso: Ohhoh! Miina Äkkijyrkkä sai käskyn lähteä pois Farmi-kuvauksista -Kommentoi asiaa: "En ole.."

      Tämä oli shokkiyllätys. Oliko tässä kyse tosiaan siitä, että Äkkijyrkkä sanoi asioita suoraan vai mistä.... Tsemppiä, Mi
      Tv-sarjat
      125
      4383
    3. Voi kun mies rapsuttaisit mua sieltä

      Saisit myös sormiisi ihanan tuoksukasta rakkauden mahlaa.👄
      Ikävä
      26
      2851
    4. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      28
      1921
    5. "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu"..

      "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu".. Näin puhui jo aikoinaan Jeesus, kun yksi hänen opetuslapsistaan löi miekalla
      Yhteiskunta
      23
      1784
    6. Haluan jutella kanssasi Nainen

      Olisiko jo aika tavata ja avata tunteemme...On niin paljon asioita joihin molemmat ehkä haluaisimme saada vastaukset...O
      Ikävä
      15
      1699
    7. Poliisiauto Omasp:n edessä parkissa

      Poliisiauto oli parkissa monta tuntia Seinäjoen konttorin edessä tänään. Haettiinko joku tai jotain pankista tutkittavak
      Seinäjoki
      22
      1690
    8. Hermo mennyt sotealueeseen?

      Nyt hammaslääkäriaika peruttiin neljännen kerran. Perumiset alkoi tammikuussa. Nyt uusi aika elokuulle!????
      70 plus
      104
      1665
    9. Haluan tavata Sinut Rakkaani.

      Olen valmis Kaikkeen kanssasi...Tulisitko vastaa Rakkaani...Olen todella valmistautunut tulevaan ja miettinyt tulevaisuu
      Ikävä
      30
      1593
    10. Onko mies niin,

      että sinulle ei riitä yksi nainen? Minulle suhde tarkoittaa sitoutumista, tosin eihän se vankila saa olla kummallekaan.
      Tunteet
      18
      1541
    Aihe