Hauska uusi kokemus

Hei
Aloitin siirtolapuutarhassa toimimisen huhtikuussa, joten kokemusta on kertynyt tästä asiasta vasta 4 kuukautta. Se on ollut ns. täyttä elämää. Olemme vaimoni kanssa nauttineet täysillä tästä uudesta kokemuksesta.

Rakennamme palstalle mökin, varaston ja huvimajan palkatun kirvesmiehen avulla. Vanha mökki ja sen palsta jäävät tietyön alle. Se on vielä vielä noin vuoden käytössä. Uusi korvaava palsta on saatu tilalle ja sinne nuo mainitut rakennukset ovat nousemassa.

5

2251

  Vastaukset

  Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
  5000
  • sannikaarina

   ..kun on vielä vuoden teidän käytössä se vanha mökki, sitten kerkiitte siirtää myös puutarhasta kasvit sinne uuteen. Antoisaa rakentelua.

  • stadilainen

   Siellä meidänkin mökki on, mukava paikka ja kivoja ihmisiä :-)

  • RaijaS

   Kun nyt on tuo innostus päällä niin muuttakaa maalle niin teen minäkin.Siellä on ihana rauha ja saat kasvattaa mitä vaan.Minä olen jo osittain kotipaikkani valtias ja saan kokeilla kaikkia vihanneksia kasvamaan.Uusi valtaus on toi mustikkapensas

  • kyllästynyt pykäliin

   Kiinnostaisi kovasti siirtolapuutarha ja olimmekin jo varanneet "tonttimme", mutta luovuimme siitä koska kaikki alueen mökit olisi pitänyt rakentaa samanlaisiksi ja siitä ajatuksesta ja mökin ulkonäöstä emme pitäneet ollenkaan. Mielestäni siirtolapuutarhan viehätys osaksi onkin siinä, että mökit ovat erinäköisiä. Muutamia siirtolapuutarhoja olen ohikulkiessa nähnyt eri paikkakunnilla ja TV:ssäkin, eivätkä ne mielestäni ole samanlaisia.

  • Hei

   Oma siirtolapalstani ei ole Helsingissä, mutta mökkiä on tehty koko kesä. Se alkaa valmistua. Rakennutin 25 m2 mökin, 7 m2 varaston ja 9 m2 huvimajan.

   Hinta riippuu siitä, mitä kaikkea lasketaan mukaan. Teetin osan rakentamisesta urakalla, osan tuntityönä. Sähkötyöt tehtiin erillisenä kokonaisurakkana. Kaikki materiaalilaskut ja ulkopuolisten työkoneiden käytön laskut ovat tulleet minulle. Lisäksi on pitänyt hankkia erilaisia mökkitarvikkeita. Työmaa on vakuutettu.

   Kaiki edellä oleva on maksanut ja maksaa noin 40,000 euroa. Kaikki ei ole valmista, esim. mökin sisustaminen. Hinta nousee siis vielä.

   Olemme vaimoni kanssa myös tehneet itse työtä tämän projektin läpiviemiseksi. Itse käytän lapiota, sahaa, vasaraa, sorkkarautaa, kottikärryä, maalipensseliä jne tarpeen mukaan. Tätä työpanosta ei voi mitata rahalla. Työtunteja on tullut kuitenkin paljon.

   Nyt marraskuun lopussa on sähköt asennettu ja mökissä on 4 sähköpatteria. Asensin lämmön 17 asteeseen, koska käymme vielä viimeistelemässä paikkoja mökissä talvella. Ensi kesänä maalataan kaikki 3 rakennusta siniseksi.

   Puutarhan perustaminen pihalle tapahtuu myös vasta ensi kesänä. Nyt piha on lumen alla ja sieltä paljastuu keväällä myllätty rakennustontti. Valurautainen takka on vielä asentamatta, mutta se on ostettu ja kuljetettu mökin sisälle. Sen alle ja takana olevaan väliseinään teemme laatoituksen.

  Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Paras olisi vain unohtaa

   Tuleekohan tähän meidän tilanteeseen ikinä mitään selvyyttä. Epätoivo iskee taas, enkä jaksaisi enää odottaa. Kohta lop
   Ikävä
   75
   1346
  2. Voisitko laittaa

   Nimesi ensimmäisen ja kaksi viimeistä kirjainta tähän?
   Ikävä
   68
   1195
  3. huono omatunto

   johtuu siitä, että minulla on tunteita sinua kohtaan. Se vaikuttaa asiaan. Kaipasin sinua tänäänkin.
   Ikävä
   55
   924
  4. Nämä kaikki alla olevat aloitukset on saman naisen aloituksia

   Kuinka paljon täytyy vintissä viheltää että esiintyy välillä jopa miehenä, ja sitten itse vastailee omiin kysymyksiinsä?
   Ikävä
   138
   906
  5. Mietitikö nainen koskaan

   Miksi me ollaan päädytty tähän pisteeseen. Lähestmistapaa ei ole. Tarvitaanko me oikeasti enää tätä.
   Ikävä
   77
   829
  6. Päätin juuri että

   En odota että meidän välillä enää tapahtuisi mitään. Tämä on aivan liian monimutkaista ja kyllä sinäkin olisit joskus mi
   Ikävä
   31
   784
  7. Suomalaisia naisia lennätetään seksimatkoille

   https://www.iltalehti.fi/kotimaa/a/1f5f5e20-8c36-4907-9640-8e0c3b017c5a Gambia on jo vuosia ollut yhtä kuin munanhaku ma
   Lieksa
   162
   783
  8. Huomenna se

   Tulee kohta, odotatko?
   Ikävä
   61
   766
  9. Onnistuit sohaisemaan mua

   Kaikkein herkimpään kohtaan ja kyseenalaistamaan mun luottamuksellisuuden. Kun sitä ei ole niin ei ole mitään muutakaan
   Ikävä
   59
   764
  10. Mitä kaipaat

   Usein elämässäsi
   Ikävä
   76
   675
  Aihe