Sveti konstantin

Juuri palanneet

Palasimme juuri mieheni kanssa viikon matkalta sveti konstantista ja tässäpä vähän hintatasoa, ketä kiinnostaa.

Matkanjärjestäjä oli Lomamatkat: Lennot lähti ajallaan, henkilökunta oli suomalaisia, mutta menomatkalla oli lisäksi muistaakseni 2 islantilaista harjoittelijaa. Tulomatkalla pelkästään suomalainen henkilökunta.

Lento lähti iltapäivällä ja ruokana oli kanaa ja riisiä salaatti ja leipää sekä pulla. Juomat piti ostaa itse, myös ruokailuun!
Tulomatkalla oli pastaa lihakastikkeessa leivät, salaatit, muffini. (yölento)

Hotellimme oli koral. Olimme siis vanhalla puolella ** Sängyt olivat peräkkäin ja huoneessa ei siis ollut mahdollisuutta ilmastointiin, tuuletin oli valmiina mutta se ei mitään auttanut kun lämmintä oli joka päivä 40 ja yli.
Huone menettelee pelkkänä nukkumapaikkana mikäli kuumuuden kestää. Terassin ovea ei voinut(varsinkaan illalla) pitää auki, koska kissat juoksi terasseja pitkin(ei välttämättä toisella puolella käytävää olevilla terasseilla, koska siellä ei maantasassa terassi)

Kolmen yön jälkeen päätimme vuokrata huoneen uudelta *** puolelta. Kolme yötä maksoi 138 levaa eli noin. 69e Huone oli todella siisti ja hyvässä kunnossa. Huoneessa oli siis ilmastointi, tv, minibaari, vaatekaapit, tallelokero(maksusta) Matkan hintaan sisältyi aamiainen, joka oli siis buffet ja tarjolla oli kaikenlaista, mahansa sai kyllä täyteen ja oli hyvää ruokaa! Maitoa en itse juonot, mutta mies kerran murojen kans, silloin meni maha sekaisin, mutta ei niin että olisi matkaa haitannut mitenkään.
Opas kertoi, että suomalaisilla oli ollut aika paljon mahatautia/pahoinvointia liikkeellä siellä. Mutta täytyy kyllä huomioida että siellä oli hellevaroitus ja lämpötila kuumimpana päivänä 45 jolloin ei kertakaikkiaan jaksanu liikkua ulkona. Paikalliset kertoivat, että normaalisti siellä on lämpötila 30 että ei koskaan tuollaista kuumuutta.

Koralin allasalue oli siisti ja iso ja allasbaarista sai jäätelöä, kaikkia juomia yms. Hyviä oli :)

Altaalla tuoli(ilman pehmustetta) maksoi 3levaa/päivä/hlö Käytiin välillä keskustassa syömässä, jätimme vain pyyhkeet rantatuolien päälle, niin ei kukaan vienyt paikkaa eikä tarvinut maksaa uudestaan päivän tuolivuokraa.

Sveti itsessään oli rajoitettu niin, että paikalliset eivät pääse hotelli/katu alueelle. Siksi paikallisia ei näkynyt muita kuin myyjät yms. Eikä missään piilenyt taskuvarkaita, enkä kuullut että keltään olisi mitään viety.
Ranta oli siisti, paitsi levää oli huuhtounut aika paljon rannalle. Aika pitkälti porukka oli siellä vain omilla pyyhkeillä. Vesi oli 26 asteista Yhtenä päivänä oli punainen lippu rannalla, oli älyttömät aallot.

Svetissä oli yksi ainut katu, jossa oli kojuja, mutta sekään ei iso ollut. Hinnat oli kiinteät. Parissa kojussa oli vain vähän innokkaammat myyjät, muissa ei yhtään tuputettu. Voisin sanoa, että nuorille oli yksi ainut hyvä koju, jossa myytiin paljon laadukkaampia vaatteita kuin muissa, kankaat oli todella hyvän tuntuisia ja mallisia. Hintakin siinä oli isompi. Ite ostin kaksi vetoketjuhupparia hintaan 66levaa eli noin 33e ja mies osti kaks hupparia hintaan 80 levaa eli n.40e Tässä samaisessa kojussa myytiin "räppäri" lippiksia hintaan 25 levaa eli n.12e
Yhdessä kojussa samat lippikset vähän laadukkaampina n.20e
Hameita oli 20-30levaa 10-15e

Myös nuorille suunnattuja kenkiä, etenkin tennareita ja loafereita ei ollut kuin yhdessä kojussa, josta ostin tennarit ja loaferit hintaan 24levaa eli 12e Tosi halvat oli, varsinkin kun laatu ja kenkien ulkonäkö oli todella hyvät. Miehen siskolle myös veimme "nahkaiset" loaferit hintaan 12levaa eli siis 6e Muissa kojuissa myytiin kenkiä vanhemmille ihmisille, ei nuorille.
Sandaaleja kyllä olisi nuorillekkin ollut muualla.

Kellot: 8-24 levaa eli 4-12e oli kopiokelloja, mutta myös ihan sellaisia jotka ei yritä matkia mitään. Erikoisia ja siistejä kelloja joita ei suomesta löydy.

Aurinkolasit oli n. 15 levaa 8e Niissä myös kopioita mutta myös ilman mitään merkkejä.

Tosi isoja käsilaukkuja n. 30-50levaa, halvempiakin olisi varmasti ollut, mutta ei ollut omaan makuuni.

vyöt n. 12lev
napakorut n. 8-15levaa

Valokoristeita oli 10-20levaa ostimme lasikoristeen jossa oli delffiini kuvioini sisällä ja se laitettiin sellaisen alustan päälle ja napista päälle niin alla pyöri eri värejä osoittaen siis delffiineihin( pimeällä varsinkin tosi hieno)

Katutaiteilijoiden maalaukset kuvasta oli 70-100levaa (iso taulu siis) hinta riippu siitä millä taulu maalattiin, eli öljymaaleilla varmaan kalliimpi.

Juomat:
vesi, pullon koosta riippuen 1-2 levaa
Limukka 2L 2,50levaa n. 1.25e Pienemmät halvempia.
Sipsipussit 90g 2lev 1e
Croisantit 1kpl/pussi 0.60lev 0.30e


Kävimme myös kaksi kertaa varnassa, johon matkaa 8km ja Bussipysäkki koral hotellista parinsadan metrin päässä, Bussilla numero 8 pääsi suoraan katetdraalin eteen. Maksoi 0.30e/suunta Bussissa siis kiersi rahastaja joka otti maksun ja antoi liput. Bussissakaan ei varkaita näkynyt :)

Varnassa normaaleissa vaatekaupoissa maksoi "nuorten" farkut 25-50levaa eli 13-25e Paljon hienompia kuin suomessa! kokojakin oli laidasta laitaan.

Mustalaismarkkinoilla farkut n. 25 lev 13e siellä siis aika pitkälti merkkikopioita. Siellä vain oli todella vaikea kokeilla vaatteita kun ei saanut vedettyä farkkuja jalkaan ku oli hiki kokoajan, eikä housut luistanu pätkääkään.
Miesten T-paidat n. 10-25levaa
piraattikengät(tennarit; nike yms)naisille tinkimällä sai 15eurolla. Myyjät tosi rasittavia. Oikeissa kenkäkaupoissa oli naisten korkkareita 10-30 levaa, hienoja oli ehdottomasti, eikä suomesta löydä sellaisia!
Ostin myös D&G kopio housut ja pusero hintaan 15e

Svetissä ruoka:
Kanafile(tosi iso)n. 3,50e lisukkeena ranskalaiset n. 2lev
Spghetti hotellissa 4,20lev eli n.2e muualla n. 2.5e
jälkiruoat oli noin 2.5-5 levaa riippuen mitä otti.
Pihveihin yms piti yleensä tilata erikseen lisukkeet!

Mitäpä siis tarttui mukaan ja paljon meni rahaa:

- 3 kengät
- laukku
- 3 lompakkoa
- 2 pipoa
- 3 puseroa
- housut
- napakoru
- hiuspanta
- 3 kelloa
- Rasvaa, shampoota, deodoranttia yms
- aurinkolasit
- delffiini tuulikello
- delffiinikynttilä

Rahaa meni 180e

mies osti:

- 2 hupparia
- 2 lippistä
- 3 kelloa
- 2 aurinkolasit
- 2 koristeesinettä
- kengät
- vyö
- pikeepaita
- maksoi kaikki juomat ja syötävät, paitsi ravintolaruoat

rahaa meni 160e lisäksi meillä meni erikseen kahden ihmisen ruokiin 100e söimme kerran päivässä ravintolassa ja yhden kerran kahdesti päivässä.

3

985

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • viitsit kirjoittaa

      noin hyvän ja perusteellisen jutun ! KIIIIIIIIIITOOOOOOOOS!

    • varna07

      Heippa,
      Olen itse lähdössä torstaina 2.8. ja tuosta sinun kirjoituksestasi oli todella paljon hyötyä ajatellen valuutan vaihtoa yms.
      Hyvää syksyn odotusta sinulle!

    • hakuampuja

      Aika hyvin tiivistetty Sveti Konstantin kirjoituksessasi. Ajattelin itsekin 2 viikon lomalta eilen palanneena pistää tänne jonkun jutun paikasta, jos jaksan.

      Koral oli hyvä hotelli ja uudemmalla puolella oli todella siistit huoneet. Parvekkeemme koko oli vaatimattomat 16 neliötä :)

      Eniten St Konstantinissa jäin kaipaamaan parempia ruokailuvaihtoehtoja. Taso oli mielestäni esim. Kreikan lomakohteisiin verrattuna kapea ja melko heikko.

      Ostosmahdollisuuksista puheen ollen St Konstantiniin matkaavan kannattaa harkita myös vierailua Kultahietikolla, jonne on yhtä lyhyt matka kuin Varnaan. Bussimatkan hinta yhteen suuntaan 1 leva eli 0,50 Eur kestää kymmenisen minuuttia. Nimenomaan jos turistikrääsä kiinnostaa, niin Kultahietikolla sitä on arviolta ainakin n. 5x enemmän kuin Svetissä, lisäksi Kultahietikon tarjonta päihitti mielestäni Varnan Mustalaistorin, jossa kaiken lisäksi oli todella rasittavia myyjiä ja sai varoa taskuvarkaita.

      Vatsatauti tuli myös hankittua alle vuorokausi koneen laskeutumisesta, vaikka söin maitohappokapseleita etukäteen. Neljän hengen seurueesta kukaan muu ei sitä onnistunut saamaan. Tauti ei onneksi ollut jalat alta lyövää tyyppiä, vaikka lääkekuurin siihen sainkin. Joka tapauksessa 5 päivää meni siitä enemmän tai vähemmän kärsiessä.

      Menomatka tehtiin Lomamatkojen Primera Airin MD:lla ja paluumatka yli 12h myöhässä Air Finlandin Boeingilla, koska Primera Airin kone oli mennyt rikki eikä sitä yön kuluessa saatu korjattua. Saimme lähtöiltana huoneemme uudestaan käyttöömme yhdeksi lisäyöksi ja lähdimme vasta seuraavana aamuna.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Voitasko leikkiä jotain tunnisteleikkiä?

      Tietäisi ketä täällä käy kaipaamassa.. kerro jotain mikä liittyy sinuun ja häneen eikä muut tiedä. Vastaan itsekin kohta
      Ikävä
      80
      1887
    2. Tietysti jokainen ansaitsee

      Hän varmasti ansaitsee vain parasta ja sopivinta tietenkin, suon sen onnen hänelle enemmän kuin mielelläni. Aika on nyt
      Ikävä
      18
      1719
    3. Millä voin

      Hyvittää kaiken?
      Ikävä
      16
      1574
    4. 50+ naiset kyl

      Lemottaa sillille mut myös niitte kaka lemottaa pahlle ku kävin naiste veskis nuuhiin
      Ikävä
      20
      1296
    5. En voi sille mitään

      Tulen niin pahalle tuulelle tästä paikasta nykyisin. Nähnyt ja lukenut jo kaiken ja teidän juttu on samaa illasta toisee
      Ikävä
      12
      1234
    6. Välitän sinusta mies

      Kaikki mitä yritin kertoa tänään ei mennyt ihan putkeen..Joka jäi jälkeenpäin ajateltuna suoraan sanottuna harmittaa aiv
      Työpaikkaromanssit
      6
      1222
    7. hieman diabetes...

      Kävin eilen kaverin kanssa keskusapteekissa kun on muutama kuukausi sitten tullut suomesta ja oli diabetes insuliinit lo
      Pattaya
      12
      1186
    8. Miten joku voi käyttää koko elämänsä

      siihen että nostelee täällä vanhoja ketjuja ja troIIaa niihin jotain linkkiä mitä kukaan ei avaa? Ihmisellä ei ole mitää
      Tunteet
      9
      1170
    9. Annetaanko olla vaan

      Siinä se, tavallaan kysymys ja toteamuskin. Niin turhaa, niin rikkovaa. On niin äärettömän tärkeä, ja rakas olo.. N
      Ikävä
      29
      1161
    10. Pakkoruotsi on leikkikieli, jota ei ole tarkoituskaan osata

      Pakkoruotsi on leikkikieli. Ennen leikkikieltä sanottiin siansaksaksi, sitten keksittiin tilalle pakkoruotsi. Pakkoruot
      Kielipolitiikka
      9
      1150
    Aihe