Työmatkalle

ylihuomenna

Tuli äkkikomennus työmatkalle Istanbuliin jo ylihuomenna. Olen ihan untuvikko siinä kohteessa ja Turkissa ylipäätään. Olisiko kenelläkään Istanbul-konkarilla muutamaa nyrkkisääntöä aiheesta? Olen nainen ja matkustan naispuolisen työkaverin kanssa.

Lennon ja hotellin buukkaa firma joten menen vain minne on varattu.

4

750

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • pian itse uudestaan Istanbu...

      Matkustin itse ensimmäistä kertaa Istanbuliin viimekesänä juuri 18 täyttäneenä nuorena naisena. Itselläni kyllä löytyy paljon myös paikallisia ystäviä, mutta liikuin myös ulkosalla yksin. Usealta palstalta luin ihmisiä kismittävistä vaalean suomalaistytön ihailijoista (Turistit suosivat rantalomia Alanyassa tai Antalyassa, joten meno Istanbulissa on jo rauhallisempaa). Sain paikallisilta jokusen kommentin, mutta rauhassa sain jatkaa matkaani. Aina kuitenkin kannattaa suhtautua pienellä varauksella lirkuttelijoihin, mutta ei silti mutristaa otsanahkaa ja pilata koko lomaa/työmatkaa. Kauppiaat osaavat olla hanakoita houkuttelemaan asiakkaita.

      Käsilaukusta, passista ja muista asiakirjoista kannattaa pitää huolta taskuvarkauksien varalta. Istanbul on iso kaupunki pienine kapeine katuineen, jotka ovat rakennettu täyteen muutaman kerroksen korkuisia taloja, joten eteen ei näe paljon tähyillä suunnistaessa takaisin, esim. hotellille. Istanbulin liikenne on näin suomalaiselle kaaottinen. Kannattaa katsoa tarkkaan kun ylität kadun jalan. Liikenteen armoilla ollessa kannattaa varata aikaa sillä kaupunki on laaja erittäin ruuhkainen.

      Oleilin itse myös pienemmällä paikkakunnalla paikallisen kaverin luona ja hän vältti yksin liikkumista pimeän aikaan hiljaisilla kaduilla. Näin naisihenkilönä en itse uskaltaisi liikkua vieraassa maassa yksin juovuksissa, tai edes toisen juopuneen seurassa (tämä nyt vain varmuuden vuoksi).

      Mitä uskontoon tulee, rukouskutsu kajahtaa ilmoille viidesti päivässä. Kutsun kajahtaessa ihmiset sulkevat musiikin pois päältä (kunnioittaakseen) ja jatkavat normaaleja tekemisiään. Moskeijoissa (turistien vierailemat Sininen moskeija ja Hagin Sofia) vierraillessa kengät on riisuttava pois jaloista ja paljaat hartiat peitettävä. Tosin jotkin moskeijat (ei turistien käytössä olvat moskeijat) voivat vaatia tiukempia pukeutumissääntöjä kuten pään peittoa tai pitkiä vaatteita, jotka päittävät jalat ja kädet. Itse vierailin sinisessä moskeijassa (vierailijoiden puoli) ja itse pistin huivin päähäni, joita oli saatavana sisäänkäynnin ulkopuolella, mutta sisään päästyäni huomasin ettei kukaan ollut pukenut huiviä päähänsä.

      Korkkarit voivat olla mäkisillä ja mukulakivisillä kaduilla huono valinta. Isoissa kauppakeskuksissa kuljetaan metallinpaljastusportin lävitse, joten siihenkin kannattaa kiinnittä huomiota.

      Paikallisten on pystyttävä esittämään henkilöllisyytensä sitä pyydettäessä, tämä koskee varmaankin myös lomailijoita.

      Nyt ei enää tule muuta mieleen. Mukavaa matkaa!

      • ap.

        Kiitos kovasti kun jaksoit noin pitkän litanian kirjoittaa! Pidän mielessä että miljoonakaupunkiin ollaan menossa ja toimin sen mukaan.


    • yllättävät

      Busineksessä on oman uskottavuuden vuoksi tärkeää pukeutua tip-top linjaan, esim. miehillä kesälläkin tumma puku ja valkoinen paita solmioineen, joten naisille jakkulinjaa (ei miniä). Mikäli olet myymässä jotain, niin tavara/palvelu pitää saada nopeasti toimitettua - pelkän kalvoshow'n lupauksilla ei pitkälle potkita. Naisen pitää myös rakentaa uskottavuutensa kovalla asiantuntemuksella ja ilman keimailuja.
      Istanbul on parhaimmillaan kesällä. Turkkilaiset business isännät ovat hyvin vieraanvaraisia ja voivat hyvinkin tarjota dinnerin, joka kutsu kannattaa ottaa vastaan. Mikäli taas ilta on vapaata, niin parasta tarjontaa on Bosporin rannan Euroopan puoleisissa ulkoilmaravintoloissa; Sortie on Ortaköy'ssä ja taksit tietää, mutta ruokapaikka on varattava etukäteen - puolen yön pinnassa paikka kääntyy musiikin puolelle; varmasti aivan unohtumaton kokemus ja monien mielestä (mm. Sokoksen hotelliketjun naisjohtajan mukaan) parasta Euroopassa, käyn siellä joka kesä.

      • ap.

        Lähdenkin näiden eväitten kanssa tästä pikku hiljaa kentälle!


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Naiset miltä kiihottuminen teissä tuntuu

      Kun miehellä tulee seisokki ja ja sellainen kihmelöinti sinne niin mitä naisessa köy? :)
      Sinkut
      34
      2288
    2. Haistoin ensin tuoksusi

      Käännyin katsomaan oletko se todellakin sinä , otin askeleen taakse ja jähmetyin. Moikattiin naamat peruslukemilla. Tu
      Ikävä
      8
      1892
    3. Olet sä kyllä

      ihme nainen. Mikä on tuo sun viehätysvoiman salaisuus?
      Ikävä
      15
      1351
    4. Hiljaiset hyvästit?

      Vai mikä on :( oonko sanonut jotain vai mitä?
      Ikävä
      8
      1240
    5. Tähdet, tähdet -tippuja Kake Randelin tilittää avoimena: "Tämä on viihdyttämistä, eikä sitä..."

      ISO kiitos Kake lauluistasi!Nyt ei vaan studioyleisö lämmennyt. Olet legenda! Lue Kake Randelinin mietteet: https://w
      Tv-sarjat
      21
      1225
    6. Teuvo Hakkaraisesta tulee eurovaalien ääniharava

      Persuissa harmitellaan omaa tyhmyyttä
      Maailman menoa
      16
      1150
    7. Miksi kohtelit minua kuin tyhmää koiraa?

      Rakastin sinua mutta kohtelit huonosti. Tuntuu ala-arvoiselta. Miksi kuvittelin että joku kohtelisi minua reilusti. Hais
      Särkynyt sydän
      5
      1091
    8. Turha mun on yrittää saada yhteyttä

      Oot mikä oot ja se siitä
      Suhteet
      7
      1045
    9. Näkymätöntä porukkaa vai ei

      Mon asuu yksin. Mitas mieltä ootte ?
      Ikävä
      6
      1024
    10. 12
      1007
    Aihe