Lentokentältä

hotellille

olemme menossa ensi viikolla Budapestiin. Miten kentältä pääsen parhaiten hotellille? Hotelli Kalvin Inn Hotelin sivuilla puhutaan "lentokenttäkuljetuksesta". Tarkoittaakohan se ainoastaan poislähtemistä; vai hakisivatkohan he myös lentokentältä? Kuvista päätellen hotelli ei ole oikein lapsiperheille tarkoitettu... Mutta hyvätasoiselta hotelli vaikuttaa.

Kiitti kaikille vinkeistä. Suunnitelmanamme on mm. päiväretki Bratislavaan. Asiaa ei olisi hoksannutkaan, jos se ei olisi tullut täällä esiin... :)

15

2991

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • tere tere

      Menet vain suoraan lentokentällä infoon ja saat sieltä lipun, jolla voit matkustaa hotelliin. Menopaluulla saa tietysti matkan takaisin kentälle. Muistakaa vain varata se paluumatka edellisenä päivänä hotellin respasta.

      Käykää myös Gellertin kylpylässä ja hyvää matkaa;)

    • on useampi

      henkilö, niin taxi tulee halvemmaksi. Kentältä kaupunkiin taisi olla 4200 per taxi ja takas 3000 ja jotain satasia päälle. Lentokenttäkuljetus maksetaan per henkilö.

    • Kyllä kaikkein vaivattominta on käyttää Airport Minibussia. Liput saa terminaalin aulasta Airport Minibus -pisteestä, josta myös saa ostaa edestakaisen lipun paluumatkaa varten. Kyseisen lippujenmyyntipisteen vieressä on odotuspaikka, josta kuski hakee teidät Minibussiin ja vie hotellin ovelle, mistä hän myös teidät sovittuna aikana hakee paluumatkalle.
      Taksien hinnat tuntuvat vaihtelevan. Viime sunnuntaina ajoimme keskustasta kentälle ja hinta oli 5500 forinttia.
      Keskustaan kulkee myös lentokenttäbussi noin puolentunnein välein.
      Mutta suosittelemme siis tuota Airport Minibussia varsinkin jos olette ekaa kertaa Budapestissa !

      • taxeilla

        on kiinteät hinnat, mittari ei matkan aikana liiku vaan matka maksaa sen mitä esitteessä/käyntikortissa sanotaan.


      • tuunatuita
        taxeilla kirjoitti:

        on kiinteät hinnat, mittari ei matkan aikana liiku vaan matka maksaa sen mitä esitteessä/käyntikortissa sanotaan.

        mittareita nimittäin siinä kaupungissa löytyy. Jos vaadit mittarin päälle, niin summa voi olla pari tuhatta forinttia enemmän kuin, että sopisit vaan hyvän summan kuskin kanssa.


    • Lapsille maksuton

      Lentokentältä otimme Airport-Taksin hotelille. Lapset matkustivat ilman, aikuisilta meno-paluu 3.900 ft/hlö. "Kassaneidiltä" sai kaksiosaisen lipun, jossa paluulippu mukana (siis säilytä se!). Se piti antaa palatessa taksinkuljettajalle. Terminaalissa sai odotella penkillä istuskellen n. 5-10 min. ja sitten taksimies tuli luettelemaan hotelleja. Sitten vain hänen matkaansa. Lähtöä edeltävänä päivänä respasta soitettiin bussifirmaan ja tilattiin se hotellille. Ja hän vei terminaalin ovelle saakka. Hyvää matkaa!

    • Budassa käynyt

      Ei kannata maksaa lentokenttäkuljetuksia, vaan käyttää julkisia. Matkan hinnaksi tulee murto-osa taksien tai hotellien kuljetuksista. Aikaa menee ehkä tunnin verran, saman verran vie taksi varsinkin jos on ruuhka-aika.

      Lähdette kentältä bussilla nro 200, ajatte päätepysäkille. Bussipysäkki on heti lentokentän ulko-ovien ulkopuolella, ette voi olla huomaamatta. Vaidatte siinä metroon. Ette voi eksyä, sillä se on metron päätepysäkki (Köbanya) ja sillä ajatte kahdeksannelle pysäkille (Kalvin ter). Hotellinne on alle 5 min. kävelymatkan päässä metropysäkistä.

      • hönttö

        mutta juuri noin!


      • ...tuokin. Useasti ko. kaupungissa käyneinä on tuo tullut todistetuksi monta kertaa. On vaan niinkin, että matkalaukkujen, lasten sun muiden kantamusten kanssa valitsee useimmiten sen helpoimman ja mukavimman matkustusmuodon, vaikka se hieman enemmän maksaisikin.


      • justfdvcbn
        PariBiN38M45 kirjoitti:

        ...tuokin. Useasti ko. kaupungissa käyneinä on tuo tullut todistetuksi monta kertaa. On vaan niinkin, että matkalaukkujen, lasten sun muiden kantamusten kanssa valitsee useimmiten sen helpoimman ja mukavimman matkustusmuodon, vaikka se hieman enemmän maksaisikin.

        kävin siellä. Lipukkeita lappuja ja lomakkeita. etukäteen tilattavia kuljetuksia. Eikö ne koskaan pääse eroon neuvostoliiton järjestelmästä. En mene enää toista kertaa. Menen ensi kerralla eurooppaan.


      • hamupipöke
        justfdvcbn kirjoitti:

        kävin siellä. Lipukkeita lappuja ja lomakkeita. etukäteen tilattavia kuljetuksia. Eikö ne koskaan pääse eroon neuvostoliiton järjestelmästä. En mene enää toista kertaa. Menen ensi kerralla eurooppaan.

        No kyllä sieltä lentokentältä aivan tavallisen taksinkin voi ottaa, mutta nuo etukäteen tilattavat jutut ovat siksi, että Budapestissa taksien hinnoittelu on vapaata kuten monessa muussakin paikassa Euroopassa, esim. Tukholmassa. Tämä voi aiheuttaa ongelmia sellaisista maista kuin esim. Suomesta tuleville turisteille, jotka ovat tottuneet siihen, että kaikissa takseissa on samat hinnat. En nyt ota kantaa siihen, kumpi on mielestäni enemmän säädelty sosialistinen tai vapaampi kapitalistinen järjestelmä ... :-) Toteanpa kuitenkin, että vanhaan aikaan Unkarissakin kaikissa takseissa oli sama hinta.

        Taksien lähtöhinnat ja ajotaksat Ft/km on ilmoitettu taksien ikkunoissa, joten hinnan pystyy periaatteessa aina tietämään muutenkin ennen matkaa jos osaa lukea noita hinnastoja. Etukäteen tilaaminen on kuitenkin turistin kannalta kätevää, koska siinä voi varmistua palvelun hinnasta.


      • rakennetaan

        Kalvin terin metroaseman vieressä on parhaillaan suuret rakennustyöt käynnissä ja mylläkkä melkoinen. Hyvän kartan avulla (tai kysymällä paikallisilta) selviää kyllä hotellille.


    • Budasta

      Olen käynyt kolme kertaa Budapestissä, viimeksí eilen palasin sieltä. Aina olen käyttänyt julkisia, en koskaan mitään airport-taxia. Bussi numero 200 metro on nopea ja hyvä yhteys kaupunkiin eikä maksa kuin 380 Ft (vähän yli euron), kun taas airport taxit ottavat noin 14 euroa vähintään. Julkisten lippuja saa ostaa lentokentän lehtimyymälästä.

      • venkola

        Hyvään viestiisi lisäyksenä. Jos matkustaja on onnekkaasti eläkkeellä, niin matka on ilmainen, sillä Budan julkinen liikenne ei maksa mitään eläkeläiselle! Tätä etuutta tuli nautittua vuosi sitten, mutta pirulauta veivät metron ruuhkassa lompakon. Onneksi siinä oli vain pikkurahaa, mutta ajokortti kuitenkin.


    • tiedoista

      Kiitti :)

      huomenna pitäisi reissuun lähteä; katsotaan, miten selviämme hotellille. Neuvoista oli kovasti apua.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Euroviisut fiasko, Suomen kautta aikain typerin esitys, jumbosija odottaa. Olisi pitänyt boikotoida!

      Tämän vuoden euroviisut on monella tapaa täydellinen fiasko. Ensinnäkin kaikkien itseään kunnioittavien eurooppalaisten
      Maailman menoa
      270
      2973
    2. 201
      2856
    3. Hei A, osaatko

      sanoa, miksi olet ihan yhtäkkiä ilmestynyt kaveriehdotuksiini Facebookissa? Mitähän kaikkea Facebook tietää mitä minä en
      Ikävä
      69
      2436
    4. Synnittömänä syntyminen

      Helluntailaisperäisillä lahkoilla on Raamatunvastainen harhausko että ihminen syntyy synnittömänä.
      Helluntailaisuus
      214
      1916
    5. Mitä tämä tarkoittaa,

      että näkyy vain viimevuotisia? Kirjoitin muutama tunti sitten viestin, onko se häipynyt avaruuteen?
      Ikävä
      42
      1371
    6. Tuollainen kommentti sitten purjehduspalstalla

      "Naisen pillu se vasta Bermudan kolmio on. Sinne kun lähdet soutelemaan niin kohta katoaa sekä elämänilo että rahat"
      Suhteet
      13
      1368
    7. Nukkumisiin sitten

      Käsittelen asiaa tavallani ja toiveissa on vielä että tästä pääsee hyppäämään ylitse. Kaikenlaisia tunteita on läpikäyny
      Ikävä
      4
      1317
    8. Syö kohtuudella niin et liho.

      Syömällä aina kohtuudella voi jopa laihtua.On paljon laihoja jotka ei harrasta yhtään liikuntaa. Laihuuden salaisuus on
      Laihdutus
      24
      1298
    9. Muistatko komeroinnin?

      Taannoin joskus kirjoitin aloituksen tänne komeroinnista eli hikikomoreista; syrjäytyneistä nuorista ihmisistä. Ehkä asu
      Suhteet
      51
      1267
    10. Nesteen bensapumput pois, tilalle latausasemat

      Näin se maailma muuttuu, kun Suomessakin liikenneasemat lopettavat polttoaineiden myynnin ja tarjoavat enää sähköä autoi
      Maailman menoa
      159
      1192
    Aihe