Ratti vinossa

rahastustako

4-pyörä suuntauksen jälkeen. Autossani tehtiin 4-pyörä suuntaus, tosin vain aurauksen säätö oli ainoa säätö jonka pystyi tekemään. Kertoivat aurauksen olleen pielessä eli säätivät kohilleen. Kertoivat myös, että autoni taka-akseli on 3mm vinossa eikä voida tehdä mitään asian hyväksi eli joutuu todennäköisesti panttaamaan rattia oikealle että kulkee suoraan, kuluttaa rengasta ym. No huomasin lähtiessäni korjaamon pihasta että ratti oli vinossa, mutta ajattelin käydä kuitenkin kokeilemassa moottoritiellä miltä tuntuu muutenkin peli. Auto kulki nätisti suoraan eikä tarvinnut mitenkään panttailla mihinkään, kulki kuin juna tukevasti suoraan. Ainoa homma minkä huomasi oli että ratti oli vinossa oikealle. Menin muutaman päivän päästä takaisin korjaamolle ja ehdotin ratin oikaisua takuutyönä, mutta sepä ei tullutkaan kysymykseen vaan sanoivat että johtuu taka-akselin vinoudesta ja että todellinen syy selviää vasta kun laitettaisiin vehkeisiin kiinni ja että puolihintaa pitää saada puolentoista tunnin työstä. En hyväksynyt tarjousta vaan kävin merkkiliikkeessä kyselemässä voisiko ratin vinous tosiaan johtua taka-akselista? Merkkiliikkeen mielestä ei voi johtua siitä. Asiantuntija apua kaivattaisiin, kertokaa mielipiteitä asian tiimoilta. Mielestäni on aivan kusetusta enkä aio hyväksyä säätöjupakkaa vaan vien asian kuluttajasuojaan.
t. nimimerkillä: Kerronko korjaamon

7

8290

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • päivänselvä.
      Auraus on säädetty vain toisen puolen raidetangon pituutta muuttamalla, kun olisi pitänyt muuttaa molempien, eli asentajan moka ja kuuluu ilman muuta korjata susitöinä anteeksipyynnön kera.

      Kerro vain korjaamon nimi, ei sitä muuten toiset tiedä välttää.
      Ja kun sutta tekevät, eivät voi vastaankaan vängätä.

      Joku 3 mm taka-akselin vinous (mikäli sitä nyt edes on!) ei vaikuta mitään mihinkään.

      Sen ratin oikaisuun menee noin puolisen tuntia vaikka ei kerralla osuisikaan kohdalleen. Ei siis missään tapauksessa puolitoista! Tai sitten siellä ei vain osata.
      On tullut joskus leipätyökseen mm aurauksia säädeltyä muutamia tuhansia kertoja ja muitakin pyöränkulmia muutamia. Omastakin, vaikka siinä ei ollut tehty säädettäväksi.

    • ratti

      ei ole kulmien säädön jälkeen suorassa, auraus on säädetty väärin. Kuuluu korjata samaan hintaan, vaikka olisi mennessäkin ollut kierossa. Koska aurauksen säädössä ratin suoruus pitää tarkastaa. Taka-akselista se ei johdu missään tapauksessa, joku 3mm:n hetto akseleitten suunnassa mahtuu ihan varmasti valmistustoleransseihin.

    • korjattavissa

      LAITA pyörät suoraan.Irrota ratti ja käännä se suoraan.Kiinnitä ratti uudestaan.Koeaja uusi asento.Jos on vielä vinossa uusi operaatio.

      • helppo,

        mutta tuskin tulee kuntoon, koska vika ei ole ratissa, vaan väärin säädetyssä aurauskulmassa. Rattiakselin boori on niin harva, että ei tahdo osua kohdalleen rattia siirtelemällä. Lisäksi kun ratissa on airbag, radion, vaknopsin yms. säätimiä, ei sitä kannata turhaan irroitella.


    • kans.

      Kävi samalla tavalla Vianor Tammistossa, kusetettiin. Mulla vanha auto joka söi renkaita edestä ulkokulmista. Soitin ja kysyin onnistuuko homma kun sen verran iäkäs auto ja luvattiin onnistuvan. Siinä seurailin säätämistä vakuuttuneena, uudet laitteet ja kaikki. Ihmettelin kun kokenut (keski-ikäinen) asentaja sääteli kulmia ratin kautta, siis hylsyt mukaan ja rattia kääntämään. Lähtiessä ihmettelin kun asentaja mainitsi, että ratinkin pitäisi olla kohtuullisen suorassa. Auto oli aikasemmin hyvä ajaa ja ratti suorassa, ei puoltamista tai muutakaan. Kotiin ajaessa ratti oli järkyttävän vinossa ja voimakas puolto oikealle. Vänkäämällä sain uuden ajan viikonpäähän ns. takuuna. Ratti lähtiessä yhä täysin vinossa, ja puoltoa yhä. Sain erikoisia selityksiä, raidetanko puuttuu!?, autot niin muuttuneet, välystä ja mitä lie. Lopulta tajusin kuitista katsoa, että auto oli jopa säädetty väärän auton arvoilla, eli heillä ei autoon kuuluvia arvoja edes ollut. Tämän mainittua sain rahani takaisin (70e), autossa yhä ratti vinossa, puoltaa ja mokasin kun vaihdatin apusimpukan helan kun heidän mukaan kuulema välystä. Uusi hela on väljempi kuin vanha ja korjaus tietty kallis. Harvoin tulee olo et noin pahasti kusetettu. En suosittele kyseistä mestaa. Vierestä näin kun brätkään vaihdettiin rengasta, omaa pyörää en todellakaan veis sinne edes renkaan vaihtoon. Renkaathan ne autoon kyl osaa vaihtaa, ei siinä mitään.

    • Anonyymi

      Kyllä vaikuttaa jos takaakseli on vinossa kulkee kun kulku Koira.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Nesteen bensapumput pois, tilalle latausasemat

      Näin se maailma muuttuu, kun Suomessakin liikenneasemat lopettavat polttoaineiden myynnin ja tarjoavat enää sähköä autoi
      Maailman menoa
      179
      1498
    2. Mietin sinua nainen

      Ikävöin sinua enemmän kuin voin myntää. Ajattelin et laitan sinulle viestriä (kirjoitin jo puhelimeen viestin) Sitten
      Ikävä
      55
      1032
    3. Härsilällä jännät paikat, saako hän 30 päiväsakkoa Rasmuksen tapauksesta

      Syyttäjä vaatii peräti kolmekymmentä päiväsakkoa Härsilälle, vaikka todistajan mukaan Rasmus aloitti nuhjaamisen, jossa
      Lapua
      63
      771
    4. Kyllä suoraan

      Sanottua vi.tu.taa. Miksi en toiminut silloin. Sama kun olisi heittänyt smagardin menemään.
      Ikävä
      35
      755
    5. Nainen, viime aikoina olen itkenyt sinua yhä useammin

      Niin kuin juuri äsken. Aamulla näin myös unta sinusta. Koskin unessa hiuksia päälaellasi, ja pyytelin sitä heti anteeksi
      Ikävä
      51
      707
    6. Voisitko nainen kertoa mulle

      Tykkäätkö sä musta, vai unohdanko koko jutun? Mä en viitti tulla sinne enää, ettei mua pidetä jonain vainoajana, ku sun
      Suhteet
      111
      700
    7. Ne alkaa aina yhdeltä

      jos mies et ole sattunut huomaamaan!
      Ikävä
      81
      669
    8. Haluan sinua mies

      Saat minut kuumaksi.
      Ikävä
      37
      666
    9. Voitaisiinko harjoitella rakas

      Näiden tekoa? 👶👶👶👶👶👶
      Ikävä
      71
      634
    10. Täällä iImenee vihamielisyys kristinuskoa kohtaan

      Ei taida sielunvaellus-/jälleensyntymisväellä olla omasta asiastaan mielekästä sanottavaa, kun pitää kiivaasti hyökätä e
      Hindulaisuus
      304
      609
    Aihe