Voiko pioneja siirtää?

Epävarma puutarhuri

Meillä on pionipenkki, jonka haluisin siirtää toiseen paikkaa pihassa. Voiko pioneja siirtää?
Jos voi niin milloin? Olen jostakin lukenut, että pionit eivät pidä siirtämisestä eli mitä tapahtuu jos ne siirtää. Lakkaavatko ne kukkimasta?

11

5017

Äänestä

  Vastaukset

  Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
  5000
  • nimimerkki

   Voi siirtää vaikkapa nyt syyskesällä/syksyllä.

   Kukinta vähän kärsii; voi siis olla niin, etteivät kuki ensi kesänä, mutta kun ovat asettuneet uuteen paikkaansa, jatkavat elämäänsä normaalisti.

   • CXD

    Minulla vihotteli pari vuotta enen kuin alkoi uudestaan kukkimaan, mutta nyt kyllä on hyvässä hapessa.


  • juuso

   siirto onnistuu melko vaivattomasti. Nuo jalostetut on asia erikseen.

  • on se

   ettei istuta yhtään alempaan tai ylempään, kuin on aiemmin ollut. Siis multapinta on samalla korkeudella. Kukkii heti ensi keväänä normaalisti, jos siirrät nyt.

  • nekun eivät sitten

   tahdo kukkia muutamaan vuoteen kokemusta nimittäin on.

  • älä epäröi

   Tällainen ohje löytyy Googlesta "pionit"-linkillä:

   Pionin siirtelystä varoitetaan. Se saattaa suuttua ja jättää kukkimisen vuosiksi. Mutta jos pioni tarvitsee siirron, tee se mieluummin elokuussa, ota riittävä juuripaakku ja istuta kasvi entiseen syvyyteen. Kasvu ja kukinta jatkuvat todennäköisesti seuraavana keväänä entisellään.

   Pionin voi myös jakaa, mieluummin elokuussa. Jokaisessa jako-osassa on oltava juuria ja silmuja. Kastele lannoitevedellä seuraavana keväänä, kun kasvu on jo hyvässä vauhdissa.

   Itse olen siirtänyt pioneja ihan hyvällä menestyksellä. Jopa irralliset juurenpätkät lähtevät hyvin kasvamaan. Siirretyt varrelliset juurakot kukkivat jo seuraavana kesänä.
   Oma ohjeeni: siirrä nyt heti, ennen syyskuuta. Istutuskuopan pohjalle pieniä kiviä salaojaksi, kuoppaan n. 25 - 30 sm kaupan mustaa multaa, entinen syvyys, vaakajuurien päälle multaa korkeintaan muutama sentti, kastele muutamana päivänä.
   Ensi keväänä kevätlannoitetta, elok. syyslannoitetta.

   • Anelmas

    Siirrin viime kesänä muutamia ja hyvin ovat lähteneet nyt kasvamaan. Ne ovat jalopioneja, joten odotan, miten ne kukkivat tänä kesänä.

    Ennemmin siirtelin suuren pionin, jonka sain naapuriltani. Se kasvoi tosi suureksi ja näytti hyvältä, mutta ei kukkinut juuri ollenkaan, tai halla vei kukat.

    Sitten siirrin sen etelän puolelle kukkapenkin perälle aivan pation räystään ulkopuolelle. Mietin, mitä se mahtaa tykätä, kun lumi putoaa katolta sen päälle. Ei se välittänyt siirrosta eikä lumesta, vaan on kukkinut kuin hullu viimeiset vuodet, vaikka olen jakanut siitä uusia alkujakin samaan penkkiin.

    Tästä tulin siihen tulokseen, ettei pioni pidä kylmistä tuulista eikä varjoisasta paikasta. Se nauttii auringosta ja lämmöstä. Suosittelen etelän seinustaa, mutta ei liian lähellä seinää, vaan ulompana, että se saa kunnolla sateesta vettä.


  • PIONI*

   Itse siirsin pionin, joka kasvoi ystäväni pihalla vaahteran alla hentona pienenä, viime kesänä (olen pari vuotta vastauksessani myöhässä) kukkapenkkiin annoin sille uutta multaa ja juuret peittelin, tänä kesänä se kiitteli uutta paikkaansa seitsemällä nupulla, joista tuli seitsemän kauniin vaaleanpunaista kukkaa, jotka sitten hänen naapurinsa oli käynyt leikkaamassa maljakkoonsa ystäväni loman aikana.

  • anelmas

   Minä siirrin yhtenä kesänä, kun oli maailman kuivin aika. Pionikin lähti irti melkein käsin vetämällä. Minähän ihmettelin, miten ne voi olla niin löyhässä. Laitoin sen hyvään maahan ja aurinkoisempaan paikkaan, ja annas olla, sehän vasta alkoikin kasvaa. Ja seuraavana kesänä tuli kukkia niin valtavasti, ettei olisi uskonu, kun entisessä paikassa oli vain muutama kuivanut nuppu tuloksena.
   Varmaan riippuu paikasta, mihin siirtää, juuripaakun koosta (minä otin todella suuren, vaikka sekin sitten melkein mureni) ja kunnon kastelusta siirron yhteydessä, sekä maan laadusta, mikä tulos on. aina voi kittaa, Ei se kukinta montaa vuotta ota missään tapauksessa, jos joku asia tulee paremmaksi kasvin kohdalla.

  • Anonyymi

  Ketjusta on poistettu 22 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Mitä tapahtui? Bachelor-Timo paljastaa, miksi suhde Sonjaan ajoi karille: "Ehkä ei kuitenkaan..."

   Rovaniemeltä kotoisin oleva Timo Harvey, 32, halusi sitoutua, löytää rakkauden ja asettua aloilleen. Kauden viimeisessä jaksossa Bachelor-Timo valitsi
   Bachelor
   22
   2806
  2. Stefulla taas korkki auki?

   Tästä taitaa tulla hieno päivä 😁
   Kotimaiset julkkisjuorut
   52
   2358
  3. Maisa Torppa miehensä kanssa lomalla

   Espanjan Alicantessa. https://www.seiska.fi/Kotimaa/Vauva-jai-kotiin-Maisa-Torppa-karkasi-rakkaansa-kanssa-aikuisten-lomalle-Espanjaan-kuva
   Kotimaiset julkkisjuorut
   147
   1739
  4. Bachelor-Tuomakselta ikävä yllätys - Hanna tyrmistyi miehen käytöksestä: "Kun kamerat sammuivat..."

   No voihan… Hanna sai kuvausten aikana Tuomaksesta lämpimän, ystävällisen ja avoimen kuvan. Kun kamerat sammuivat, kuinkas sitten kävikään... https://
   Bachelor
   15
   1730
  5. Mies olet kaunis sisältä ja ulkoa

   Haluan sut omakseni. Sinä jos kuka kelpaat :)
   Ikävä
   125
   1245
  6. Lasta odottava Johanna Harlin hehkuu Cannesin juhlissa - Some ylistää: "Maailman kaunein mama"

   Oi, mitkä kuvat suoraan Ranskan Rivieralta. Onnea loppuodotukseen, Johanna ja Renny Harlin! Oletko muuten katsonut The Harlins -realityä? Mielipiteit
   Kotimaiset julkkisjuorut
   17
   1053
  7. Venäjän sotilaiden raiskaama 1 vuotias poika kuoli vammoihinsa

   https://www.iltalehti.fi/ulkomaat/a/fac86480-df24-41b8-be6c-6ab6ff6476e4 Järkyttävää tämä jatkuva raiskaaminen. patriarkka Kirilin mielestä p
   Maailman menoa
   233
   1021
  8. Haluan lämmittää välejämme

   Haluan saada ja antaa sulle nautintoja, onko se väärin? 💜 Se riittää jos et halua muuta, en tarvitse enempää.
   Ikävä
   55
   753
  9. Ihan sekaisin susta taas

   Miksi piti näin rakastua, jos en sua (miestä) koskaan voi saada?
   Ikävä
   83
   748
  10. Tämä oikeasti sattuu

   Alan ymmärtää sua paremmin.
   Ikävä
   47
   738
  Aihe