miten kauan olette olleet samalla vuokrapalstalla

ja mitä kasvatatte?

itse muutin just, ja olen ekaa kesää uudella maaperällä, niin sanoakseni. Savikkoa, eli hiekkaa ja multaa pitäisi kantaa niin penteleesti..onneksi jonkun verran keväällä jaksoinkin, koskapa ihan hyvin sipulit, porkkanat ja punajuuret näyttävät jakselevan.
Olis hauska kuulla jotain kommenttia, mikä on palstaviljelynne "idea" ja oletteko vuosiakin paiskineet hommia..välillä näkee tosi hienoja ja omannäköisiä palstoja, joita ei liene ihan vuodessa parissa pyöräytetty..siis ihan kukkaloistopuoleenkin paneuduttu.

4

916

  Vastaukset

  Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
  5000
  • palstaviljelijä..

   Sama ongelma maan suhteen.. kovaa tiivistä savimaata. Olen kantanut säkkitolkulla ruoho- ja lehtisilppua maahan katteeksi. Siitä tulee sitten multaa pikkuhiljaa.

   Hyvä sato on tullut katteen kanssa eikä ole juuri tarvinnut kastella. Rikkaruohotkin on aika minimaalisia ja lähtee helposti katteen alta juurineen.

   • palstaviljelijänä

    ja lopettaa en ole aikonut niin kauan kuin toimintakykyä riittää. Hommaa hevosen ja kananlantaa ja kompostoi.Vaihda aina perunan ja juuresten kasvupaikkaa, että tulisi vuoroviljelyä.Kaikkea kannattaa kokeilla.Kantapään kautta oppii parhaiten. Pelkistä kukista ja yrteistäkin voi nauttia mutta juuri maasta nostetun uuden perunan veroista ei ole.


  • Hyötyläinen

   Todella, menneenä keväänä tuli 10 vuotta täyteen tuolla palstalla.

   Paikka on vanhaa merenpohjaa ja armotonta siniharmaasavea. Paitsi että 10 vuoden hevonpaskan levitys, ruohosilpun upottaminen sekä palstan aineksista kerääntyneen kompostimateriaalin käyttö ovat tuottaneet tulosta. Kateviljelen niin paljon kuin jaksan, eli ruohosilppua ja nypityt rikkaruohot kasvien juurille.

   Rikkaruoho kasvaa hyvin, paitsi ei hietasavikka siihen alkuun verrattuna. Savikkahan on savimaassa viihtyvä kasvi. Kurkkuyrtti, punajuuri ja lanttu, korianteri, tarhasuolaheinä, mangoldi, tilli, valkosipuli (viikko sitten ylös nostettu), piparjuuri, raparperi, persilja, mustajuuri, muutamat yrtit vielä - siinähän se. Ihan tarpeeksi.

   Onnea viljelyllesi!

  • Rusa1

   Aikamoista hommaa kunnostaa ruohikkoa kasvimaaksi! Pikkuhiljaa lisään alaa. Tämä on hiekkainen harju. Tuotu joskus lisämaata, savensekaista.

   Keväällä, niin aikaisin kuin maa sulaa, käännän ruohikkoa talikolla. Parin viikon päästä haron ruohoa juurineen pois talikolla ja käännän uudelleen. Tänä vuonna kerkesin perata perunalle maata jo vapuksi. Käänsin aika monta kertaa ja nypin kasvien juuria. Lisäsin turvetta ja pikkasen kanankakkaa ja kastelin.

   Peruna kasvoi tällä reseptillä hyvin.

   Viime vuonna lisäsin ruohosilppua ja tänä vuonna puuntuhkaa...sipuli ja porkkana voivat hyvin ja tuottavat ehkä satoakin, sillä tämä palsta on kuivalla ja aurinkoisella paikalla.

   He hee...ehkä viiden vuoden päästä minullakin on suuria satoja luvassa!

   Syksyllä sekoitan lisää turvetta ja kanankakkaa pintamultaan. Aion myös haravoida kaikki tontin lehdet kasvimaalle katteeksi.

  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Tärkeä kysymys!

   Haluatko sinä, mies, minut?
   Ikävä
   88
   1214
  2. Asiallinen lähestyminen

   Mitä on asiallinen lähestyminen?? Tietääkö tai tajuaako kukaan, varsinkaan miehet??? Eilen NELJÄNNEN kerran jouduin isk
   Sinkut
   151
   1026
  3. En tiedä..

   Yhtään minkälainen miesmaku sinulla on. itse arvioin sinua moneenkin otteeseen ja joka kerta päädyin samaan lopputulokse
   Ikävä
   56
   742
  4. Jennika Vikman avoimena - Isosisko Erika Vikman ohjeisti napakasti Tähdet, tähdet -kisaan: "Älä.."

   Jennika ja Erika - niin ovat kuin kaksi marjaa! Ilmeiltään, ääneltään ja eleiltään hyvinkin samanlaiset - toinen on kyll
   Suomalaiset julkkikset
   14
   720
  5. Vedalainen metafysiikka

   Termi ”metafysiikka” kuuluu Aristoteleelle. Metafysiikka tarkoittaa ”fysiikan jälkeen” eli tietoa siitä, mikä on tavalli
   Hindulaisuus
   287
   685
  6. Mitäs nainen

   Meinaat tehdä viikonloppuna.
   Ikävä
   60
   684
  7. Ai jaa sinä oletkin ahnas

   Ja romanttinen luonne, nyt vasta hiffasin että olet naarastiikeri. Parempi myöhään kuin ei milloinkaan.
   Ikävä
   107
   678
  8. Milloin viimeksi näit ikäväsi kohteen?

   Oliko helppo tunnistaa hänet? Millaisia tunteita tuo näkeminen herätti sinussa?
   Ikävä
   36
   618
  9. En oikeastaan usko että sinä tai kukaan

   Olisi oikeasti ihastunut tai rakastunut. Se on joku harhakuva joka minusta miehestä syntyi. Ja kun se särkyy, niin "tunt
   Ikävä
   42
   614
  10. Viime yönä mietin paikkoja luonnossa, missä olen kulkenut

   kävellyt ja ikävöinyt, ja ollut niin yksin. Monet kerrat. Ne palauttavat mieleeni sinut ja sen, kuinka kipeää on se kaip
   Ikävä
   57
   612
  Aihe