Kondomin hinta

huolestuttaa

vanhin lapseni alkaa olla siinä iässä, että seksi liittyy kuvioihin. Nyt minua huolestuttaa jos se vahinko sattuu, vaikka eihän "se", "sinne" vahingossa mene, mutta jos ja kun niin käy, onko siellä kumia välissä, toivottavasti on. Kun olen katsellut kaupassa kondomien hintaa olen järkyttynyt. Ei nuori laita vähista rahoistaan sellaisia summia ehkäisyvälineisiin. Jos taas minä annan lapselle kondomeja tuntuu se kuin yllyttäisin häntä seksiin.

Olisiko syytä ryhtyä toimiin, että koulu jakaisi vaikkapa kerran kuussa oppilaille paketin kondomeja?

24

3787

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • koskaan mennä

      läpi että koulu jakaisi kerran kuuss kortsuja oppilailleen.se on vanhempien vastuulla harrastaako nuori seksiä vai ei, ei koulun

    • Tristar

      Ilmeisesti lapsesi on poika? Hmmh... ainut mikä auttaa on loputon puhe ja nuoren kiemurtelu :D yksikään vanhempi ei voi luottaa siihen että lapsi tietää asioista tarpeeksi, riskejä on painotettava, seurauksia katsottava jo ennalta. Hyväksyvä ilmapiiri on tärkeää, olet varmasti tähdentänyt nuorelle että et aio yrittää hallita häntä, vaan suojella. Että tiedät seksin kiinnostavan ja kokeiluja tehtävän, mutta aluat että hän on turvassa taudeilta ja vahinkoraskauksilta, olette varmaankin tästä jo keskustelleet. Ei auta kuin toistaa keskustelu noin kolmisentuhatta kertaa, ehkä jotain menee perille saakka :D

      Yksi vaihtoehto toimittaa nuorelle ehkäisyvälineitä on ostaa niitä kotiin ja kertoa missä niitä säilytetään. Antaa nuorelle ajatus siitä että muutkin talossa harrastavat seksiä, että mitään pahaa siinä ei ole, mutta niin aikuiset kuin nuoremmatkin kaikki pitävät itsestään huolen.

      ***

      • Kyllä ne kortsut

        on ihan tarpeellisia tytölläkin mukana olla.


    • ???

      Niin terveydenhoitaja jakoi ainakin mun nuoruudessani kondomeja? Nykyään en tiedä miten asia on, mutta silloin niitä ainakin sai pyytämällä. Eikös terkkari pidä jotain valistusta kouluissa...

      Onhan ne aika kalliita, kun meilläkin ehkäisynä kondomi näin synnytyksen jälkeen->odottelen imetyksen loppumista, jolloin siirryn pillereihin.

      Toki asiasta voisi yrittää keskustella nuoren kanssa ihan kasvokkain? Ehkäisyn tarpeesta? Mielestäni nuorelle voi ostaa kondomeja. Jonkun mielestä asia voi olla yllytystä, mutta ajattelepa niinpäin, että ostaminen voi ujostuttaa tai tämä raha asia voi olla este monelle...
      Monet nuorethan aloittavat sukupuoli elämän, kun vanhemmat kuvittelevat nuoren vielä olevan liian nuori siihen...

      Parempi jutella tästä ehkäisyasiasta ihan kasvokkain, niin ei tulisi turhaa pelkoa tai häpeilyä asian suhteen. Avoin suhtautuminen asiaan luo nuoren seksuaaliselle kasvulle hyvän pohjan. Näin hän ehkä huomaa ehkäisyn tärkeydyn, eikä se olisi vain välttämätön paha.

    • ostaisin

      kyllä kondoomin ja kertoisin jonkun sanan rakkaudesta ja välittämisestä.

      Jossain vaiheessa se kuitenkin alkaa olla ajankohtaista ja parempi suojautiua myös tauteja varten.

      Voithan sanoa että jos vaikka kaveri tarvitsee tai jotain jos nolottaa...

      • omat kortsunsa

        itse, jos ei siihen kykene ei ole oikeassa iässä vielä nusasemaankaan. Lapsen elättäminen tulee huomattavasti kalliimmaksi, kuin kortsut, hölmö.


      • -+-
        omat kortsunsa kirjoitti:

        itse, jos ei siihen kykene ei ole oikeassa iässä vielä nusasemaankaan. Lapsen elättäminen tulee huomattavasti kalliimmaksi, kuin kortsut, hölmö.

        Nykynuorisolla taitaa kuitenkin yleisempi "vahinko" olla sukupuolitautu kuin raskaus. Monet tytöt syövät jo varsin nuorena ehkäisypillereitä, jotka suojaavat siis vain raskautta vastaan, mutta kondomi suojaa myös tauteja vastaan.


    • äip.............

      Mielestäni voisit antaa hänelle niitä kondomeja, ja samalla vielä puhua selväksi nämä seksiasiat läpi. Tee selväksi, ettet kuitenkaan yllytä häntä seksiin, mutta pidät jokatapauksessa tärkeänä että kondomeja on silloin jos hän niitä tulee tarvitsemaan.

      • Lalamama

        Kondomeissa on pitkä aika parasta ennen päiväykseen, vuosia. Kerrotahan senkin lapsellesi, että kondomit on säilytettävä oikein. Sopivassa kämpötilassa, mielellään omassa pakkauksessa. Kuukausia taskussa pyörinyt kortsu ei ole käyttökelpoinen. Sekin vielä, että olisi hyvä varata useampia kortsuja, ettei tule paniikki sen yhden kanssa.

        Meillä vielä mieheni kanssa tulee töppöjä ja eka kortsu voi mennä huonosti tai tai jotain, vaikka on harjoiteltu toistakymmentä vuotta.


      • järjesttää
        Lalamama kirjoitti:

        Kondomeissa on pitkä aika parasta ennen päiväykseen, vuosia. Kerrotahan senkin lapsellesi, että kondomit on säilytettävä oikein. Sopivassa kämpötilassa, mielellään omassa pakkauksessa. Kuukausia taskussa pyörinyt kortsu ei ole käyttökelpoinen. Sekin vielä, että olisi hyvä varata useampia kortsuja, ettei tule paniikki sen yhden kanssa.

        Meillä vielä mieheni kanssa tulee töppöjä ja eka kortsu voi mennä huonosti tai tai jotain, vaikka on harjoiteltu toistakymmentä vuotta.

        vaikka talkoot, joissa koko kaveriporukka harjoittelee yhdessä kortsun laittoa... se voisi olla jännä ja opettavainen kokemus kaikille osallistujille.


    • kannattanut

      miettiä lasten lukumäärä tarkemmin, varsinkin jos aiot kaikille vielä kortsu hommata. Kasvata vastuuseen ja siihen kuuluu se että jokainen hoitaa seksielämänsä ilman vanhempien tukea. Vai pitäisi yhteiskunnan vielä kustantaa lasten kortsutkin...

    • satu40

      aikanaan kun talossa oli paljon teinejä (omia ja lainaksi saatuja) olkkarissa hyllyssä kulho jossa oli kondomeja, joita ei laskettu.
      Idea oli, että siitä sai itsekseen, kenellekään asiaa selittelemättä, ottaa se joka katsoi tarvitsevansa.
      Muutaman kerran vuodessa täytin kulhon.

      Jossain vaiheessa koululla (yläaste ja lukio) oli vastaava systeemi, mutta se kaatui muutaman vanhemman äänekkääseen vastustamiseen.

    • Milla.M

      ostetaan pojalle (täyttää 15) tarvittaessa kondomeja, näistä asioista on puhuttu ja poika on kertonut jo aikaisemminkin harrastaneensa seksiä silloisen tyttöystävänsä kanssa. Olivat käyttäneet ehkäisynä miehen äitiyspakkauksesta antamat kondomit, mies oli jo aikaisemmin ennen tyttöystävän kuvaan tuloakaan puolileikillään heittänyt paketin pojalle, että "pistä talteen jos joskus on tarvista". Meillä ainakin ehkäisyvalistus meni perille näin, ja minusta se on hyvä juttu.

      • täh???

        Siis 14 v poika joka harrastaa jo seksiä? Huh huh....kannattais vanhempien vähän toppuutella tuon ikäisiä lapsia seksin kanssa....


      • Milla.M
        täh??? kirjoitti:

        Siis 14 v poika joka harrastaa jo seksiä? Huh huh....kannattais vanhempien vähän toppuutella tuon ikäisiä lapsia seksin kanssa....

        ja jos se sinua yhtään helpottaa, niin täyttää kohta 15. En minä viitsi sinne tyttöystävän ja pojan keskeen mennä nukkumaan, jos sellainen tilanne tulee. Toppuuttelemalla ja estelemällä ei tule kuin ei-toivottuja raskauksia.


    • mapee

      saman asian kanssa on painittu täälläkin jossain välissä. Meillä tilanteen ratkaisu juuri koulu jonka terkka jakaa kortsuja kysymällä ja sen jälkeen pyytämällä. Tuskin ihan säkeittäin, mutta tekee näin eli jokaiselle tulee tarvepakkaus ja sitten jos on lisätarve niin voi hakea.

      Ehdimme asiaa miehen kanssa pohtia kyllä jonkin aikaa emmekä päässeet tulokseen kun se näin ratkesi onnellisesti...

      Yksi tapa on poistaa tuo vähät varat eli nostaa lapsen rahavaroja hieman. Tosin silloin on se vaara että muu kulutus kasvaa ja edelleen on liian vähän varaa kumiin..

      Yksi tapa on juuri tuolla yllä kerrottu jolloin kotona on paikka jossa on kuemja tarjola ja sieltä voi ottaa. vaikka mahdollisia käyttäjiä olisi vain tuo yksi niin aina voi sanoa että sieltä voit ottaa sinäkin tms jolloin nuori luulee ainakin että vaikak te vanhemmat käytätte sama avarastoa tms. Tosin vanhempien seksi on todella vastenmielinen ajatus tuossa iässä.. Mutta siis pointtina se että hänelle ei tule stressi siitä että äiti tietää montako varvia on vedetty kun paketti katoaa viikossa tms..

      Koulun jakamat kortsut herättää vastustusta taatusti sillä monelle seksi on tabu niin lapselle kuin aikuiselle. Lisäksi rahapolitiikka on siinä ongelmallinen jossain määrin, terkan kautta monella paikalla se kyllä hoidetaan. Monelel tuo jako on sitäpaitsi aika turhaakin ja toiselle se pakka ei riitä..

      Miehen suvussa on noita roiseja juttuja kuten rippilasta onnitellaan aina jonkun sukulaisen toimesta reilusti naimaluvasta jne. Yksi kysyy aina nuorilat onko nainen jo löytynyt ja onko saanut muuta kuin ruumiinosaa jne. Siis sellaisia K16 letkauksia tosin nuoremmilta salaa, mutta kuitenkin. Kerran sitten uksi nuorimies sanoi ettei ole kun ei kehtaa kumeja ostaa. Seuraavan kerran kun hän oli mukanamme poikkesimme reitiltä ja kävin ostamassa hänelle paketin. Antaessa sanoin: jos tulee tarvetta niin ei perään kysellä! Poika nappasi sen kiinni ja laittoi taskuunsa mutisten kiitos. Nyt aikamiehenä on sanonut että oli todella hyvä teko. Seuraavan kun kehtasi jo ostaa sitten itsekin. Sama temppu on tehty muutamaan kertaan sittemmin ja jopa venhemman pyynnöstä. Vanhempana tilanne on mutkikas mutta setä tai täti tms voi hoitaa sen eri tavalla vähän kaveripohjalta. Näin siis me ahdasmieliset..

    • kasvattaa...

      lapsi niin että nussiminen kuuluu vasta avioliittoon.
      näin se vaan on,
      älä mitää kortsuja anna ainakaan,
      sehän ajattelee että nyt sitä lähettiin ettii hyvää panopuuta.
      ehkä kannattaa myös antaa itse hyvää esimerkkiä.

      • ne tekee sen

        koulun veskissä kimpassa...


      • Tristar

        Ja eläviä esimerkkejä siitä kuinka hyvin Tuo lähestymistapa toimii, löytyy jenkeistä riittämiin. Juuri uskonnollisimmilla alueille, joissa kasvatustapa on tuo, on kaikkein eniten teiniraskauksia ja sukupuolitauteja, vääristä tiedoista puhumattakaan.

        Vanhemmat kun ajattelevat että kun seksiä ei harrasteta, ei tarvitse ehkäisystäkään kertoa. Ongelma on siinä että nuorilla ne vietit tallella on :D ja kokeiluja tehdään, kasvatettiin miten kasvatettiin. Se vain sittent ehdään ilman suojaa ja luullen että a)eihän suihinotto ole seksiä b)eihän anaaliseksi ole seksiä (!!!) c)raskaaksi ei voi tulla eka kerrasta jne jnejne...

        Henkkoht, otan mieluummin lapsen joka aloittaa seksin harrastamisen hiukan aikaisin (suojattuna) kuin lapsen joka tulee äidiksi/isäksi samaan aikaan.

        ***


      • Ketjun aloittaja
        Tristar kirjoitti:

        Ja eläviä esimerkkejä siitä kuinka hyvin Tuo lähestymistapa toimii, löytyy jenkeistä riittämiin. Juuri uskonnollisimmilla alueille, joissa kasvatustapa on tuo, on kaikkein eniten teiniraskauksia ja sukupuolitauteja, vääristä tiedoista puhumattakaan.

        Vanhemmat kun ajattelevat että kun seksiä ei harrasteta, ei tarvitse ehkäisystäkään kertoa. Ongelma on siinä että nuorilla ne vietit tallella on :D ja kokeiluja tehdään, kasvatettiin miten kasvatettiin. Se vain sittent ehdään ilman suojaa ja luullen että a)eihän suihinotto ole seksiä b)eihän anaaliseksi ole seksiä (!!!) c)raskaaksi ei voi tulla eka kerrasta jne jnejne...

        Henkkoht, otan mieluummin lapsen joka aloittaa seksin harrastamisen hiukan aikaisin (suojattuna) kuin lapsen joka tulee äidiksi/isäksi samaan aikaan.

        ***

        Kiitos kaikille asiallisille vastaajille ja olen nyt päätynyt tuohon kumien vapaaseen jakeluun. Laitan kirjahyllyn kaappiin kanssa kulhon jossa pidän "riittävän" määrän kumiukkoja, ettei muutaman häviämistä edes huomaa. avoin jakelu koko perheelle. Nuoremmat voivat puhallella silloin tällöin sellaisesta ilmapallon, niin tulevatpahan tutuiksi heillekkin.

        Onhan noista seksi asioista meillä puhuttu jo pienestäpitäen, mutta ei se ole satavarmaa siltikään. Rahavarojen lisääminen tuskin johtaisi kumin ostoon, sillä kyllä se siideri, kalja ja karkki taitaa viedä voiton kun niitä ei ilman rahaa saa, mutta pil... saataa saada ilman kumiakin.


      • silleee..
        Ketjun aloittaja kirjoitti:

        Kiitos kaikille asiallisille vastaajille ja olen nyt päätynyt tuohon kumien vapaaseen jakeluun. Laitan kirjahyllyn kaappiin kanssa kulhon jossa pidän "riittävän" määrän kumiukkoja, ettei muutaman häviämistä edes huomaa. avoin jakelu koko perheelle. Nuoremmat voivat puhallella silloin tällöin sellaisesta ilmapallon, niin tulevatpahan tutuiksi heillekkin.

        Onhan noista seksi asioista meillä puhuttu jo pienestäpitäen, mutta ei se ole satavarmaa siltikään. Rahavarojen lisääminen tuskin johtaisi kumin ostoon, sillä kyllä se siideri, kalja ja karkki taitaa viedä voiton kun niitä ei ilman rahaa saa, mutta pil... saataa saada ilman kumiakin.

        Nii lapsille kaljaa ja siideriä naamaan,
        ja kortsut hyllystä ja nussimaan,
        nussitaan kaikki yhdessä!=)

        eli, kun äiti ostaa kortsun,
        niin silloin vasta saakin nussia ketä vaan, plus tietenki miten vaan.
        Että ei siinä ole mitään nokankoputtamista kellään teinipimpillä.
        Ainaki ollaan sitte nussittu ilman lapsia ja tauteja....
        mitä jäi käteen?....
        haloo....


    • ahah kumi väliin

      mielummin vanhemmat ostaa lapsille kondomeja kuin tupakkaa, kaljaa,siideriä/muuta alkoholi pitoista juomaa.

    • saa niitä

      Terkkarit kyllä jakaa kortsuja.

    • Anonyymi

      Taas nero äitee.. Sinä olet ponnistanut nerosi maailmalle. Sinä ostat ne kumit. 10 kpl 1,45e.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Katso: Ohhoh! Miina Äkkijyrkkä sai käskyn lähteä pois Farmi-kuvauksista -Kommentoi asiaa: "En ole.."

      Tämä oli shokkiyllätys. Oliko tässä kyse tosiaan siitä, että Äkkijyrkkä sanoi asioita suoraan vai mistä.... Tsemppiä, Mi
      Tv-sarjat
      130
      4925
    2. Voi kun mies rapsuttaisit mua sieltä

      Saisit myös sormiisi ihanan tuoksukasta rakkauden mahlaa.👄
      Ikävä
      31
      3114
    3. Haluan jutella kanssasi Nainen

      Olisiko jo aika tavata ja avata tunteemme...On niin paljon asioita joihin molemmat ehkä haluaisimme saada vastaukset...O
      Ikävä
      16
      1807
    4. Poliisiauto Omasp:n edessä parkissa

      Poliisiauto oli parkissa monta tuntia Seinäjoen konttorin edessä tänään. Haettiinko joku tai jotain pankista tutkittavak
      Seinäjoki
      22
      1760
    5. Onko mies niin,

      että sinulle ei riitä yksi nainen? Minulle suhde tarkoittaa sitoutumista, tosin eihän se vankila saa olla kummallekaan.
      Tunteet
      18
      1621
    6. Voitasko leikkiä jotain tunnisteleikkiä?

      Tietäisi ketä täällä käy kaipaamassa.. kerro jotain mikä liittyy sinuun ja häneen eikä muut tiedä. Vastaan itsekin kohta
      Ikävä
      71
      1481
    7. Miksi näin?

      Miksi vihervassut haluaa maahan porukkaa jonka pyhä kirja kieltää sopeutumisen vääräuskoisten keskuuteen? Näin kotoutumi
      Maailman menoa
      19
      1237
    8. Armi Aavikko Malmin hautausmaa

      Haudattiinko Armi arkussa Malmin hautausmaalle vai tuhkattiinko hänet? Kuka tietää asiasta oikein?
      Kotimaiset julkkisjuorut
      10
      1233
    9. Haluisin suudella ja huokailla

      ja purra kaulaasi ja rakastella sinua. Haluisin puristella rintojasi ja pakaroitasi. Ei sinulla taida olla kuitenkaan ni
      Ikävä
      16
      1207
    10. Ison Omenan uhri tukahdutettiin kuoliaaksi. Kuolinsyynä sydämen pysähdys.

      Eli naisen hengittäminen estettiin ja tästä oli suorana seurauksena sydämen pysähdys. Ihan oppikirjan mukainen tapaus. H
      Maailman menoa
      17
      1197
    Aihe