Maltan matkan järjestäjät ja hotellit

Lokakuussa matkaan

Osaisiko joku neuvoa kenen matkanjärjestäjän matkalle Maltalle kannattaisi mennä, tai onko niissä ylipäätään eroja? Entä mikä hotellin sijaintipaikka olisi Lokakuussa hyvä? Jostain luin, että St. Junianissa on silloin todella hiljaista. Emme mitään iltamenoa kylläkään kaipaa, mutta ihan "kuollutkaan" paikka ei välttämättä ole kiva. Entä olisiko jotain kokemuksia tai suosituksia hotelleista? Olemme ajatelleet lähinnä Hispanian matkaa.

16

6589

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Mrs S.

      En osaa nyt suoralta kädeltä sanoa mitä hotelleja Hispania käyttää, mutta sanonpa mielipiteeni suosituimmista hotelleista/alueista, joita tiedän myös suomalaisten toimistojen käyttävän. Qawrassa, missä itsekin asun, sijaitsee esim. Bella Vista, Suncrest ja Qawra Palace-hotellit, joissa on yleensä suomalaisia. Nämä hotellit markkinoivat itseään neljän tähden hotelleina, mutta tätä älkää täysin nielkö. Mainostavat kivaa merinäköalaa, mutta kartalla ja kuvissa eivät näy pienessä merenpoukamassa olevat vanhat suolapadot ja kaiken maailman roskat ja limat padon takana liejuvassa vesilätäkössä. Tästä johtuen Qawran rannikolla haju on aina hirveä. Hieman Qawrasta St. Juliansiin päin saman poukaman toisella puolella sijaitsee hotelli Coastline. Kaukana kaikesta, joten asiakkaat ovat täysin riippuvaisia hotellin kuljetuksesta tai kerran tunnissa kulkevasta bussista (jonka viimeinen vuoro kulkee 8-maissa illalla). Sama haju täälläkin, plus hotellin lähettyvillä sijaitsevan Maghtabin kaatopaikan tuoksahdukset ja lähellä sijaitsevien peltojen lantahajut. (Tämä ei ole vitsi, joka päivä ajan tästä autolla ohi, ja aina suljen ikkunan, kuten kaikki muutkin.) Ainut lähettyvillä oleva uintimahdollisuus on hotellista tien toisella puolella oleva pieni (juuri siihen haisevaan) veteen johtava betoni"mäki". Nice. Tasavälein koko rannikolla Qawran ja St. Juliansin välillä näkee terveysviranomaisten kylttejä uintikiellosta, kuitenkin turisistit siellä iloisesti polskivat. (Ehkä koska muuta vaihtoehtoa ei ole...)
      Qawran hotelleissa on myös tänä sesonkina majoittunut PALJON kielikoululaisia oikeden turistien puutteesta johtuen. Tästä olen kuullut paljon valituksia muilta asukkailta johtuen melusta, räyhäämisestä kaikkien paikkojen valtaamisesta (esim allasalueilla) roskaamisesta ja yleisestä huonosta käytöksestä. Esim. olen jutellut neljän eri Bugibba Holiday Complexissa asuneen perheen kanssa, jotka kaikki päätyivät vaihtamaan majoitusta kielikoululaisten takia. Suncresti-hotellin allasalueella oli myös jotain terveyshaitta-häikkää tässä muutama viikko sitten, joten allasalue oli suljettuna ja puhdistettiin terveysviranomaisten toimesta.

      St. Julians on kielikoululaisten ja bilettäjien paratiisi, ja sitä en todellakaan suosittele kenellekään yli 18-vuotiaalle. Hirveä meteli joka puolella ympäri vuorokauden, ja paikat täynnä kälättäviä ruotsalais- venäläis- ja kiinalaistytskiä. Alueella ei myöskään ole mitään nähtävää tai tehtävää baarialueen ja pienen ostoskeskuksen lisäksi. Tämä alue on myös paikallisten pikkupimujen ja poitsujen suosiossa viikonloppuisin, ja vetää myös tietynlaisia pohjoisafrikkalaisia miehiä puoleensa, naisten vähäpukeisuudesta johtuen. Myös paikalliset miehet pitävät naisia "vapaana riistana" tällä alueella, sillä kokemuksen perusteella he ovat huomanneet, että täältä saa helposti ilmaista petiseuraa, joten ei tarvitse käväistä Gziran punaisen valon kaduilla.

      Ihan vilpittömästi haluaisin suositella teille, jotka mietitte Maltaa vaihtoehtona, Kreikkaa, Kyprosta, Espanjaa, Italiaa, Kroatiaa, Turkkia tai ihan mitä tahansa muuta välimeren maata. Matka tänne on rahan ja ajan haaskausta. Kertoisin mielelläni lisää kaikista kokemuksistani täällä, mutta palstatila näillä sivuilla ei riitä, enkä usko, että kukaan sitä oikeasti jaksaisi lukea. Ainakin minut leimattaisiin provoksi, vaikka kuinka pystyisinkin todistamaan nämä tapahtumat... Opaskirjoista ei koskaan saa esille sitä oikeata totuutta, vaan se pitää kokea itse. Mutta jos joku oppisi minun kokemuksistani, ja säästyisi näiltä kokemuksilta olisin iloinen. Joku päivä kirjoitan vielä "The oikean opaskirjan" Maltasta, mutta siihen saakka häiriköin tällä palstalla. Anteeksi ;)

      • Sliemassa

        viime marraskuussa ja me 40v. naiset olimme tyytyväisiä matkaamme. Kävelimme rantabulevardilla, shoppailimme Slieman lukuisissa liikeissä ja istuimme iltaa lähi baareissa. Marraskuussa emme kuvitelleetkaan viettävämme rantalomaa, joten hiekkarannan puute ei meitä haitannut. Sliemasta oli myös lyhyt matka bussilla Vallettaan ja siellä istuimme iltaa usein baareissa ja ravintolissa.
        Olimme Hispanian matkalla joten esitteestä löydät heidän käyttämät hotellit Sliemassa.


      • isi

        Itse kävin alle eskarilaisen kanssa Bugippassa kesäkuun alussa. Rauhallinen ja mukava paikka, aika kului lähinnä kävelemiseen kaupungissa. Lisäksi bussiliput ovat törkeän halpoja, joten muualle pääsee helposti. Hispanian matkalla olin, kaksi yhden hinnalla.


    • suosittelen

      Minä suosittelen Sliemaa. Ei mikään menomesta, mutta ei toisaalta ihan kuollutkaan paikka. Iltaisin on kiva kävellä rantakatua tai istua baarissa tai kahvilassa. Kuitenkin siellä oli ihan rauhallista, eikä mitään känniporukkaa. En tosin kovin myöhään siellä liikkunut ehkä klo 22-23 olin viimeistään hotellilla takaisin. En sitten tiedä minkälaista meno on öisin.
      Sliemasta on myös hyvät yhteydet joka puolelle saarta. Hispanian hotelleista en osaa sanoa mitään.

      • kaikki risteilyt

        lähtevät Slieman satamasta. Captain Morganin laivat ovat siinä rannassa. Sisiliaan menevä katamaraani taitaa lähteä Vallettan satamasta.


      • Lokakuussa matkaan

        Missä hotellissa olitte? Ja kenen matkanjärjestäjän matkalla?


    • Lokakuussa matkaan

      Olisiko vielä tietoja bugibbasta, minkälainen paikka ja minkälaiset kulkuyhteydet muualle sieltä on?

      • Mrs S.

        Bugibba on pieni paikka (mutta pienihän on koko Maltakin...) jonka naapureina ovat Qawra ja St. Paul's Bay (periaatteessa siis ihan yhteenkasvaneet). Täältä löytyy paljon brittituristeja, mutta luonnollisesti myös muualta tulleita, sekä jonkin verran paikallisia. Turistaluetta tämä on, joten hotellit ja holiday complexit vallitsevat. Rantakadulla sekä toisella pääkadulla Tourist streetillä on pikkuputiikkeja jotka myyvät muistoesineitä, rantaleluja ja muuta kallista rihkamaa, sekä kymmenittäin kultakauppoja. (Näissä kannattaa olla tarkkana, sillä korut ovat monesti aika huonolaatuisia, monet vain 9karaatin kullasta tehtyjä rihkamakoruja, vaikka "oikean" kullan hintaan myydään).
        Rantakadun kupeesta löytyy muutama lido, josta pääsee uimaan ja banaaniveneilemään. Bugibban tekohiekkarannan vuokraamosta voi vuokrata jetskin yms. Bugibban/Qawran alueella on paljon turistiravintoloita, pubeja sekä pikaruokapaikkoja (kebaberioita, fish&chips-paikkoja...) ja muutama kiva jätskibaari. Pienellä toriaukiolla on muutama baari, jotka ovat iltaisin ja viikonloppuisin myös paikallisnuorison suosiossa. Yökerhoja on tasan kaksi: Bugibban rantakadulla Amazonia (www.amazoniamalta.com), jossa myös uima-allas, sekä Qawran rannikolla Fuego (www.fuego.com.mt) salsa/latinohenkinen disco. Täältä voi hankkia hennatasktan, letittää hiuksensa, käydä automuseossa ja ajella hevoskyydillä kalliisti ympäri "keskustaa", muuta tekemistä täällä ei juuri olekaan. Turistien keski-ikä on St. Juliansin aluetta hieman korkeampi, ja huippusesongin ulkopuolella täällä on melkeinpä vain vanhempia brittipariskuntia.
        Yhteydet Bugibbasta muualle ovat hyvät, bussiasema sijaitsee Bugibban/Qawran välimaastossa ja busseja kulkee Vallettaan, Marsaxlokin kalastajakylään, Melliehaan, St. Juliansiin jatkuvasti. Monet tosin ajavat viimeisen vuoronsa kahdeksan/yhdenksän paikkeilla illalla, joten sen jälkeen täytyy turvautua yöbussiin (joskus viikonloppuisin sellainen kulkee) tai taksiin.


      • kamj

        ja siellä hotellissa, (en nyt muista nimee joskuns 11v. sitten) Siinä päätien varrella, jonka toisella puolen meri.
        Muistan vaan ne onnettomat kissaparat, josta kyllä asukkaat yrittivät pitää huolen. Mutta torakoita oli vilisemällä huoneistohotellissamme.


    • ystäväni kehuivat

      Sliemaa. Sanoivat että jos tulisivat turisteina Maltalle, niin majoittuisivat ehdottomasti Sliemaan. Varasin matkan ja sen jälkeen kerroin ystävilleni Maltalle tulosta ja sanoivat että valitsin hotellin parhaalta alueelta.

    • irkku4

      Osaisiko joku kertoa millainen paikka Mellieha on? Paljonko mahtaa maksaa/kestää bussikyyti Vallettaan? Entä lauttamatka Gozolle, liikennöivätkö lautat miten tiheällä aikataululla ja onko Gozolla ylipäätään nähtävää? Voiko siellä liikkua bussilla vai pitäisikö olla vuokra-auto?
      Joko käytännössä hyväksyvät euroja maksuvälineenä?
      Lennot on ostettu Hispanialta.

      • niskis

        ...kylä Mellieha Bayn rannalla, jyrkän mäen päällä. Olimme vaimoni kanssa siellä syyskuussa -05, ja meillä oli onni olla siellä juuri festan aikaan. Koko viikon oli kaikenlaista ohjelmaa, huipentuen sitten iltatilaisuuteen, jossa näimme elämämme komeimman maailotulituksen (ilotulitteet on kiinnitetty kaikenlaisiin pyöriviin telineisiin, eli niitä ei ammuta ilmaan). Bussithan kulkevat Maltalla usein ja joka paikkaan. Olemme jokaisella kolmella reissullamme harrastaneet saareen tutustumista niin, että hyppäämme johonkin bussiin, ja kun jotain mielenkiintoista näkyy, hyppäämme pois, tutustumme paikkaan muutaman tunnin ja hyppäämme taas bussiin... Kun on pieni saari, siellä ei eksy ja kysyvälle aina neuvotaan.

        Gozo on niin pieni saari, että kannattaa varata aikaa ja kävellä se läpi, siten satunnainen matkailija saa siitä eniten, Victoria on kaunis vanha kaupunki kävellä ympäriinsä ja syödä pikku palaa.

        Euro ei ole vielä Maltan virallinen valuutta, joten se ei kelpaa maksuvälineenä. Kannattaa vaihtaa Maltan liiroja esim. Forexilta vain parin päivän tarpeisiin ja maksaa mahdollisimman paljon luottokortilla ja nostaa valuutta automaatista, kurssi on silloin parempi.


      • valuuttaa hotellin
        niskis kirjoitti:

        ...kylä Mellieha Bayn rannalla, jyrkän mäen päällä. Olimme vaimoni kanssa siellä syyskuussa -05, ja meillä oli onni olla siellä juuri festan aikaan. Koko viikon oli kaikenlaista ohjelmaa, huipentuen sitten iltatilaisuuteen, jossa näimme elämämme komeimman maailotulituksen (ilotulitteet on kiinnitetty kaikenlaisiin pyöriviin telineisiin, eli niitä ei ammuta ilmaan). Bussithan kulkevat Maltalla usein ja joka paikkaan. Olemme jokaisella kolmella reissullamme harrastaneet saareen tutustumista niin, että hyppäämme johonkin bussiin, ja kun jotain mielenkiintoista näkyy, hyppäämme pois, tutustumme paikkaan muutaman tunnin ja hyppäämme taas bussiin... Kun on pieni saari, siellä ei eksy ja kysyvälle aina neuvotaan.

        Gozo on niin pieni saari, että kannattaa varata aikaa ja kävellä se läpi, siten satunnainen matkailija saa siitä eniten, Victoria on kaunis vanha kaupunki kävellä ympäriinsä ja syödä pikku palaa.

        Euro ei ole vielä Maltan virallinen valuutta, joten se ei kelpaa maksuvälineenä. Kannattaa vaihtaa Maltan liiroja esim. Forexilta vain parin päivän tarpeisiin ja maksaa mahdollisimman paljon luottokortilla ja nostaa valuutta automaatista, kurssi on silloin parempi.

        respassa ja kurssi oli parempi kuin Suomessa Forexilla.


      • Mrs S.
        niskis kirjoitti:

        ...kylä Mellieha Bayn rannalla, jyrkän mäen päällä. Olimme vaimoni kanssa siellä syyskuussa -05, ja meillä oli onni olla siellä juuri festan aikaan. Koko viikon oli kaikenlaista ohjelmaa, huipentuen sitten iltatilaisuuteen, jossa näimme elämämme komeimman maailotulituksen (ilotulitteet on kiinnitetty kaikenlaisiin pyöriviin telineisiin, eli niitä ei ammuta ilmaan). Bussithan kulkevat Maltalla usein ja joka paikkaan. Olemme jokaisella kolmella reissullamme harrastaneet saareen tutustumista niin, että hyppäämme johonkin bussiin, ja kun jotain mielenkiintoista näkyy, hyppäämme pois, tutustumme paikkaan muutaman tunnin ja hyppäämme taas bussiin... Kun on pieni saari, siellä ei eksy ja kysyvälle aina neuvotaan.

        Gozo on niin pieni saari, että kannattaa varata aikaa ja kävellä se läpi, siten satunnainen matkailija saa siitä eniten, Victoria on kaunis vanha kaupunki kävellä ympäriinsä ja syödä pikku palaa.

        Euro ei ole vielä Maltan virallinen valuutta, joten se ei kelpaa maksuvälineenä. Kannattaa vaihtaa Maltan liiroja esim. Forexilta vain parin päivän tarpeisiin ja maksaa mahdollisimman paljon luottokortilla ja nostaa valuutta automaatista, kurssi on silloin parempi.

        Täällä Maltalla voi maksaa euroilla suurimmassa osassa paikoista (kunhan itse on tarkkana etteivät vedä välistä), sillä Malta siirty vuodenvaihteessa euroon. Luottokortit ja electron käy miltei jokaisessa pikkuputiikissakin. Jos kuitenkin haluaa vaihtaa eurot liiroiksi kannattaa se tehdä jossain monista no-commission vaihtotoimistoista. Ei todellakaan kannata vaihtaa rahaa Suomen Forexissa kalliiseen hintaan.


    • Lokakuussa Maltalle

      Olimme siis viime viikon Maltalla, laitan tässä vielä muutaman sanan myöhemmin tietoa etsiville. Hotellimme oli Sliemassa Plevna-hotelli. Paikkavalinta oli mielestämme (aviopari, n. 35-vuotiaat) loistava. Eli Sliemasta pääsee lautalla 5 minuutissa vallettaan 40 liirasentin hinnalla (ilmaista..) ja bussiyhteydetkin on erinomaiset. Lisäksi Sliemassa on ihan mukavasti kauppoja ja ravintoloita sekä mukava rantakatu. Bugibbassa oleilleet matkalaiset valittelivat paikan hiljaisuutta näin syksyisin ainakin. Sliemassa ei yöelämää tosiaankaan juuri ole, joten jos sitä etsii, niin St. Julians ja Paceville ovat ehkä parempia (emme käyneet illalla sielläpäin).

      Hotelli Plevna oli sinänsä ihan ok, sellainen perus 3-tähden hotelli, jossa nyt viikon asusti, muttei siis mikään luksuspaikka. Aamiainen oli ihan hyvä, mutta aamiaishuone hiukan pieni. Plevnalla on erillinen uima-allasalue rannassa ja siellä on myös snack-baari. Ilmeisesti se ei kuitenkaan ole auki kuin lokakuun loppuun talvikaudella.

      Varasimme hotellin itse netin kautta hiukan halvemmalla hinnalla kuin matkatoimistosta olisi saanut. Joskus tosin kuulemma Maltalla sulkevat hotelleja talvikaudeksi, jos asiakkaita ei riitä tarpeeksi (vaikka varauksiakin olisi), joten en sitten tiedä miten olisi käynyt, jos hotelli olisikin ollut kiinni. Onneksi en tiennyt tästä etukäteen. Tosin kyllä kai aina joku hotelli on auki.

      Yövyimme myös yhden yön Diplomat-hotellissa (oma moka varauksessa), joka oli suunnilleen saman tasoinen, huone oli ehkä hiukan viihtyisämpi. Hiukan kauempana kaupoista, mutta ihan rannan tuntumassa.

      Kävimme retkellä myös Gozolla ja se on mielestämme rauhaa rakastaville oikein sopiva paikka. Luonto on vihreämpää kuin Maltan saarella ja turismia ei vielä paljoa ole, joten myöskään kauppoja ja ravintoloita ei paljoa löydy. Mutta muuten kyllä varsin mukava paikka.

      • hiiran

        Olimme Qawrassa, joka on siis aivan Buggiban kyljessä Santana hotellissa 4* Suomen luokituksessa, mutta paikan päällä 3* ja se kyllä riittikin. Huoneisto oli siisti ja päivittäin siivottiin, mutta yleiset tilat, varsinkin "kuntosali" jo kulahtanut. Henkilökunta ystävällistä.Olimme omatoimimatkalla ja taksin tilaaminen lentokentällä oli vaivatonta ja taksat selvästi näkyvillä so. 10.75 LM. Olimme yhdellä Hispanian retkellä, jonka opas kuitenkin oli unohtanut, vaikka sen aivan itseltään tilasimme. Lopulta soitimme toimistoon ja pitkän odottelun jälkeen tuli taksi hakemaan ja liityimme toisiin retkeläisiin, onneksi saari on pieni. Sovimme asian ja saimme korvaukseksi paluumatkan kentälle bussissa.
        Qawra on pieni paikka, mutta sieltä on helppoa liikkua bussilla minne vain ja asemalla on useita kavereita, jotka auliisti auttavat oikean bussin löytämisessä.Toiset kehuivat ruokaa, mutta me osuimme vain kerran hyvään italialaiseen ravintolaan pizzalle , San Antonio hotellin lähelle. Joskus annoksen tai laskun saanti vei kohtuuttoman ajan, vaikka olimme melkein ainoat asiakkaat.
        Kylä alkoi jo loppuviikolla hiljentyä, varmaan isommassa kohteessa meno vielä jatkuu. Aurinkoa oli riittävästi mutta pikkusen jo sateli loppuviikolla.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Naiset miltä kiihottuminen teissä tuntuu

      Kun miehellä tulee seisokki ja ja sellainen kihmelöinti sinne niin mitä naisessa köy? :)
      Sinkut
      100
      7229
    2. Haistoin ensin tuoksusi

      Käännyin katsomaan oletko se todellakin sinä , otin askeleen taakse ja jähmetyin. Moikattiin naamat peruslukemilla. Tu
      Ikävä
      35
      2781
    3. Olet sä kyllä

      ihme nainen. Mikä on tuo sun viehätysvoiman salaisuus?
      Ikävä
      34
      2356
    4. Teuvo Hakkaraisesta tulee eurovaalien ääniharava

      Persuissa harmitellaan omaa tyhmyyttä
      Maailman menoa
      99
      2062
    5. Hiljaiset hyvästit?

      Vai mikä on :( oonko sanonut jotain vai mitä?
      Ikävä
      16
      1757
    6. Miksi kohtelit minua kuin tyhmää koiraa?

      Rakastin sinua mutta kohtelit huonosti. Tuntuu ala-arvoiselta. Miksi kuvittelin että joku kohtelisi minua reilusti. Hais
      Särkynyt sydän
      9
      1545
    7. Turha mun on yrittää saada yhteyttä

      Oot mikä oot ja se siitä
      Suhteet
      9
      1407
    8. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      14
      1371
    9. Musiikkineuvos Ilkka Lipsanen eli Danny TV:ssä - Blondeja, hittibiisejä, räjäyttävä Danny Show...

      Ilkka Lipsanen eli Danny on viihdyttänyt meitä jo kuusi vuosikymmentä. Musiikkineuvos on myös liikemies, jonka voidaan
      Suomalaiset julkkikset
      35
      1333
    10. "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu"..

      "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu".. Näin puhui jo aikoinaan Jeesus, kun yksi hänen opetuslapsistaan löi miekalla
      Yhteiskunta
      8
      1314
    Aihe