Näkyykö...

kysyjä..

..eli näkyykö syöpä jotenkin veriarvoissa, vatsan alueen yltraäänessä (sisäelimissä oleva) tai joissain muissa "normitutkimuksissa" joissa tutkitaan muita asioita?
Pohdimme tätä vähän aikaa sitten, joten jos joku täällä TIETÄISI asiasta, ei pelkkiä arvauksia kiitos.

14

15803

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • ketju...

      tuossa vähän alempana. Ja monennenkohan kerran: SYÖPÄ EI NÄY VERIKOKEISSA! - jos se näkyisi niin lääkärit määräisivät ihmisen verikokeisiin jokaisen syöpäepäilyn yhteydessä. Mm. rintasyöpätapauksissa, syövän JÄLKEEN seurataan ns. syöpämarkkereita... jos arvoihin tulee muutoksia, voidaan EPÄILLÄ että syöpä on uusiutunut.
      Jotkut kasvaimet voivat näkyä esim. röntgenkuvissa eli joku syöpä voi löytyä "vahingossa".

    • Kokemusta tästä

      Itselläni todettiin, eräänlainen verisyöpä, eli hematologinen syöpä näkyy.

      • alkuperäinen kyselijä..

        Kiitos asiallisesta vastauksesta (toisin kuin ensimmäisen vastaajan). Toivottavasti olet saanut hoitoa ja se on tepsinyt, hyvää jatkoa!


      • toisin kuin?????
        alkuperäinen kyselijä.. kirjoitti:

        Kiitos asiallisesta vastauksesta (toisin kuin ensimmäisen vastaajan). Toivottavasti olet saanut hoitoa ja se on tepsinyt, hyvää jatkoa!

        ensimmäinen vastaaja sekin OLI ihan asiallinen vastaus!!!!!!


      • Mulla myös

        Mullakin hematologinen syöpä (imukudoksissa) eikä näkynyt verikokeissa.


      • ensimmäinen vastaaja
        alkuperäinen kyselijä.. kirjoitti:

        Kiitos asiallisesta vastauksesta (toisin kuin ensimmäisen vastaajan). Toivottavasti olet saanut hoitoa ja se on tepsinyt, hyvää jatkoa!

        vastauksessani? Tämän vuoksi tänne ei enää kohta uskalla kirjoittaa mitään....


    • näkyy kaikkea

      ultraäänitutkimuksessa, vatsan ultrassa nähdään kaikenlaista ja monenlaista. Sinun täytyy kysyä ultraavalta lääkäriltä, ja sitten lääkäriltä jolle menee ultrasta vastaus, mitä siellä näkyi.

      Kyllä tietysti, vaikka olis vatsaultra jotain tiettyä asiaa varten, voidaan nähdä ehkä muutakin. Eli siis mitä elimiä siellä halutaan ultrata.

      Itselleni oli kauhea yllätys, että kävin ylävatsan ultrassa, yksityisellä. Että siellä ei näkynyt mitään erikoista, oli tietenkin hyvä asia. Mutta ettei se ylävatsan ultraava lääkäri nähnyt munasarjasyöpää, joka oli 8 kuukauden päästä yli 10 cm kokoinen!!! Eikö hän katsonut sinne 'alavatsaan' edes? miksei? eihän se olis kuin ollut joku pieni 10 cm lisä siinä vatsalla heilutellessa sitä ultra-laitetta.

      joten Miksi kysyt? Käy uudelleen tutkimuksessa, älä jää miettimään!! Tai muuten ota selvää asioista, lääkärillä käynnillä.

      Syöpä näkyy usein ultrassa. tai näkyy jotain muutoksia maksassa, haimassa, sappirakossa jne. sitten selvitetään onko ne muutokset hyvänlaatuisia vai pahanlaatuisia. sitten voidaan lisänä ottaa jotain verikokeita, onhan joitain 'markkereita' jotka voivat antaa viitettä lisätutkimuksiin esim ohutneulanäyttein.

      Miksi pohditte näitä juttuja? Onko se jotenkin aktuellia teille?

      • Diagnoosin saanut

        Tiesitkö, että ylävatsan ultraäänitutkimus on eri kuin alavatsan ultraänitutkimus, jos halutaan molemmat ne pitää mainita lähetteessä!!!!!!


    • reippaasti lääkäriin

      syöpä ei näy ennenkuin se 'häiritsee' jotakin normaalia elintoimintoa, jolloin se saattaa näkyä veriarvoissa tai ultrassa. Kun ensimmäinen syöpäsolu jakaantuu, voi mennä 10 vuotta ennenkuin mikään häiriintyy. Mene ihmeessä lääkärille vaikka pelottaakin, sitä varten ne lääkärit on olemassa.

    • hemasd

      veren hkr alenee jos on jossakin syöpä
      eli hemagtoriitti

    • Anonyymi

      No ei todellakaan näy verikokeissa..mulla syöpämarkeerit oli 0.8 vaikka oli suolistösyöpä..ct:sä näky ja leikattiin pois

    • Anonyymi

      Joidenkin syöpien kohdalla kasvainten merkkiaineiden määrittämisestä on hyötyä. Kaikki syövästä:
      "Kasvainmerkkiaineiden määrä vaihtelee verenkierrossa syövän aktiivisuuden mukaan. Syövän merkkiaineita voidaan hyödyntää syövän toteamisessa, seurannassa ja ennusteen arvioimisessa. Merkkiaineiden esiintymistä voidaan selvittää verikokeella.

      Merkkiaine on kasvainkudoksesta kehon nesteeseen erittyvä aine. Merkkiaineen löytyminen tai sen pitoisuuden suureneminen voi viitata syövän ilmaantumiseen tai uusiutumiseen. Merkkiaineiden herkkyys ja tarkkuus vaihtelevat, eikä kohonnut merkkiainepitoisuus aina tarkoita syöpää. Kaikilla syöpäpotilailla merkkiainetta ei välttämättä edes löydy. Esimerkkejä merkkiaineista ovat eturauhassyövän PSA-merkkiaine ja suolistosyöväån CEA-merkkiaine."

    • Anonyymi

      Hyvät ihmiset menkää lääkäriin alkaa arvuutelko syöpä sairauksia palstoilla. Tutkimukset on tehtävä jolloin selviää syövän laatu hoito yms.. Ei kannata jäädä odottelee syöpä ehtii leviämään ja on aina vaikeammin parannettavissa

    • Anonyymi

      Minulla oli haimassa kasvain. Oireena jatkuva paineen tunne vasemman kyljen alla. Pääsin ultraan, siinä ei näkynyt yhtään mitään. Kuukausi ultrasta kovat vatsakrmpit ja päivystyksen kautta tt kuvaukseen. Siellä ilmeni, että haimassa näkyy jotain. Uusi lähete ja magneettikuvaan, siellä selvisi tarkemmin. Syövän esiaste ja kiireellinen leikkaus.

      Edelleen vuosikontrolleissa lääkäri (joka on aina eri) jaksaa väittää, etten ole voinut tuntea kasvainta, kun oli vain 2x4 cm kokoinen. Ja pyh, luulosairaudenko vuoksi menin alkujaan lääkäriin..

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Millä voin

      Hyvittää kaiken?
      Ikävä
      97
      2733
    2. Jotain puuttuu

      Kun en sinua näe. Et ehkä arvaisi, mutta olen arka kuin alaston koivu lehtiä vailla, talven jäljiltä, kun ajattelen sinu
      Ikävä
      104
      2320
    3. Haluan sut

      Haluatko sinä vielä mut?
      Ikävä
      91
      2080
    4. Ampuminen Iisalmessa

      Älytöntä on tämä maailman meno.
      Iisalmi
      15
      1827
    5. Hei A, osaatko

      sanoa, miksi olet ihan yhtäkkiä ilmestynyt kaveriehdotuksiini Facebookissa? Mitähän kaikkea Facebook tietää mitä minä en
      Ikävä
      44
      1721
    6. Pohjola kadulla paukuteltu

      Iltasanomissa juttua.
      Iisalmi
      38
      1705
    7. Haluaisin aidosti jo luovuttaa ja unohtaa

      Ei tästä mitään tule koskaan.
      Ikävä
      78
      1686
    8. 100
      1646
    9. Synnittömänä syntyminen

      Helluntailaisperäisillä lahkoilla on Raamatunvastainen harhausko että ihminen syntyy synnittömänä.
      Helluntailaisuus
      129
      1477
    10. Mitä tämä tarkoittaa,

      että näkyy vain viimevuotisia? Kirjoitin muutama tunti sitten viestin, onko se häipynyt avaruuteen?
      Ikävä
      41
      1294
    Aihe