Valinta on vain

henkilökohtainen.

Onko lestadiolaisilla edelleen sellainen käytäntö, että heidän tulee pysyä ns. omassa porukassaan, varjeltuakseen maailmalta, eli synniltä.
Jos on, niin mihin Raamatun opetukseen se perustuu?

Jeesus opetuslapsineen vieraili syntisten tykönä ja on huomattava, että fariseukset ja kirjanoppineet syyttivät häntä siitä, eli onko mahdollista, että lestadiolaisuuteen on pesiytynyt farisealaisuutta.

Tai ehkäpä ainakin ollut jossakin ajanjaksossa, sillä ainakin joskus heille on annettu ohjeeksi pysyä omassa yhteisössään ja jättää muut ihmiset omiin oloihinsa.

Tuollainen itsensä ja yhteisönsä suojeleminen on, tai on ollut lihanuskoon luottamista, eikä Jeesukseen ja hänen kaikki kattavaan suojelukseen luottamista.

Ei ole olemassakaan yhteisöuskoa, sillä se ei merkitse Jumalan silmissä mitään, vaan on henkilökohtainen usko Jeesuksen ristintyön kautta saatavaan pelastukseen ja Jumala tarkkaa vain yksilön uskoa, ei yhteisön uskoa. Siksi jokaisen tulee nyt tälläisenä eksytysten aikana tarkata vain omaa uskoaan, sillä joka ikisessä lahkossa on eksyttäjiä mukana.

On tärkeä tuntea eksyttäjä ja sen takia jokaisen tulee pyytää Jumalalta henkienerottamisen lahjaa.

Eksyttäjä on useimmiten ihminen, joka tarkkaa toisten tekoja ja syntejä, puhuu niistä ja puuttuu niihin, mutta oma sydämen asenne on hänelle tuntematon.
Eksyttäjällä puuttuu hengenhedelmät ja hänessä ei esiinny armoa ja laupeutta, vaikka hän itsekin uskoo tekevänsä Jumalan työtä tarkkaillessaan toisten syntejä.

Eksyttäjä puhuu paljon synnistä, eli saatanan voimasta päin vastoin, kuin Jumalan omat, jotka puhuvat Jeesukseen uskomisesta seuraavasta voimasta elää Jumalan yhteydessä.

Eksyttäjä johtaa ihmistä omiin tekoihin, eli tarkkailemaan omaa lihaansa, eikä kerro totuutta, että Jumalan Henki johdattaa ihmisen parannuksessa elämiseen ja käskyjen pitämiseen.

Eksyttäjä tuottaa ahdistusta ja pelkoa, Jumalan työtoveri tuottaa armoa, iloa, rauhaa ja rakkautta, sillä Jumalan on Henki, joka on rakkaus.

5

347

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • edelliseen.

      Vieläkö lestadiolaisuudessa on tapana pakottaa lapsiaan uskovaisten raameihin.

      Se ei ole oikein, sillä vain Jumalalla on valta antaa USKO ja jos ihminen pakotetaan uskomaan johdattuu hän usein farisealaisuuteen.

      Usko antaa kaikessa luottamuksen Jumalaan ja Jumala kyllä pitää huolen, että uskovaisen perheen jäsenet saavat jokainen uskonlahjan, sillä hän on luvannut pelastaa perhekunnittain.

      Uskovaisen työnä on vain kylvää hyvää kylvöä ja olla esimerkki Jumalan antamasta uskonlahjasta ja vaeltaa hyvä vaellus, jotta sanoittakin voitettaisiin.

      Suurin vaara lahkoissa on pakottaa kaikki mahdolliset uskomaan ja näin tehdä heistä lihanuskovaisia, sillä ihminen ei voi toiselleen uskoa antaa.

      Uskovaisen tulee luottaa Jumalan Sanaan ja näin tuottaa hyviä hedelmiä, joista jokainen näkee hänen uskonsa.

      Henkilökohtainen usko Jeesukseen on todellinen este lihantyölle, eli enää ei synny hoitokokouksia, sillä uskovainen ei niihin suostu, eikä uskovainen tahdo niitä pitää ja siksi hoitokokousten järjestäjät huomataan heti farisealaisiksi ja heitä osataan ajoissa nuhdella.

    • fariselainen

      tarvitsee?
      Hän jos kuka on eksynyt ja eksyttää muitakin mukaansa. Hän tarvitsee esirukousta ja Jumalan antamaa voimaa rakastaa häntä.

      Jumala yksin voi ihmisen nostaa lihanuskosta uskoon, joka on hänestä. Ihminen ei voi sitä puheillaan ja komenteluilla saada aikaan.

      Fariselainen tarvitsee siis lähelleen ihmisiä, jotka ovat Jumalan Hengen täyttämiä, eli armahtavaisia ja laupeita.

      • on uhri:

        eli hänet on "isien" toimesta pakotettu uskomaan ja ihminen, joka ei ole kerennyt kasvaa itsevarmaksi, on siihen taipunut.

        Jokainen varmasti tuntee ihmisiä, jotka pyrkivät kaikin keinoin olemaan hyviä uskovaisia, niin hyviä, että nämä ihmiset "avartavat" itsensä tarkkailemaan perheensä ja jopa muidenkin uskonlaatua. He ovat näitä farisealaisiksi pakotettuja ja kasvaneita.

        Ihminen, jonka itsetunto on kerinnyt vahvistua ja tulla hyväksi, ei toisten pakotuksiin suostu, jos ei suostu näiden pakottajien kanssa riitelemäänkään, vaan pysyy hengessään vapaudessa. Näin hyvän itsetunnon antaa Jumala omilleen ja siksi he, jotka joutuvat asumaan farisealaisten luona, saavat elää silti rauhassa, sillä usko Jeesukseen pitää heidät erillään farisealaisista, eli kaiken keskellä heillä on rauha.


        Älkää alkako tarkkaamaan, kuka on todella uskovainen ja kuka on farisealainen, sillä se johdattaa teidät loputtomaan kierteeseen, vaan tarkatkaa vain omaa sydäntänne ja iloitkaa hyvistä hedelmistä ja tahtokaa vapaasta tahdostanne tehdä parannusta huonoista hedelmistä, näin oksa tulee hedelmälliseksi ja pysyy jalossa öljypuussa.


    • uskoton, eli farisealainen

      vastaan ilmeisestä synnistäkään annettua nuhtelua. Ei, sitä hän ei tee, vaan ovet paukkuen hän jättää nuhtelijan ja pakenee. Siksi Raamattu sanoo, että nuhdelkaa VELJEÄNNE, eli uskovaista ja kaikki opetukset Raamattu antaa USKOVAISILLE.

      Uskovainenkin voi langeta syntiin, jos ei valvo itseään. Hän saattaa tuoda omia ajatuksiaan, Jumalan Sanaa edelle, vaikkapa osoittelemalla toisia sormellaan ollen tekopyhä. Tästä häntä tulee ojentaa.
      Uskovainen ottaa yleensä ojennuksen kiitollisin ja nöyrin mielin vastaan, mutta koska uskovainenkaan ei täällä tule täydelliseksi, saattaa hän jäädä lankeemukseenkin.

      Siksi Jumala antaa ohjeeksi ottaa vanhimpia ja ehdottomasti luotettuja mukaan ja nuhdella uudelleen, eli pyrkiä rakkaudessa auttamaan tätä langennutta takaisin uskoon, silläkin alueella, jossa lankeemus on tapahtunut, eli synti on ILMEINEN.

      Jos tämä langennut ei tahdo kuulla, käskee Raamattu hyljätä hänet saatanalle, eli täyttämään lihantekoja, JOTTA TÄMÄ LANGENNUT SAISI MAHDOLLISUUDEN NÄHDÄ LIHANHEDELMÄN JA TULLA PARANNUKSEEN.

      Nuhtelijaksi ja ojentajaksi ei koskaan saa valita uskossa kasvamatonta, sillä uskovaisella on vastuu teoistaan ja tämä uskossa kasvamaton voi saada lähimäisilleen ja itselleen todella pahaa aikaan.

      Siksi jokaista tulee kehoittaa pysymään hereillä, että synti ei saisi tilaa ja nuhtelijoita ei tarvittaisi.

      Ja ettei kävisi kuten kävi niille viidelle neitsyelle.

    • Anonyymi

      HYVIN KOMMENTOITU.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mielessäni vieläkin T

      Harmi että siinä kävi niinkuin kävi, rakastin sinua. Toivotan sulle kaikkea hyvää. Toivottavasti löydät sopivan ja hyvän
      Ikävä
      40
      2092
    2. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      47
      1644
    3. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      29
      1491
    4. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      25
      1468
    5. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      6
      1441
    6. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      1
      1415
    7. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      2
      1397
    8. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      1
      1331
    9. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      2
      1250
    10. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      6
      1229
    Aihe