Nessebar ja hotelli Aphrodite

Quieto-

Olen lähdössä mieheni kanssa Nessebariin 15.9 hotelli Aphroditeen. Millainen paikka Nessebar on? Millainen aamiainen hotellissa? Kokemuksia. Menisitkö uudelleen?

5

1133

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • kesänä

      olimme siellä, hieno hotelli meren rannassa. Ilmastointi oli paras mitä tähän mennessä olen hotellissa tavannut.
      Runsas aamiainen, laihtumaan ei pääse..
      Ainut ikävä seikka oli kun osa porukasta varasi pyyhkeillä allastuolit heti aamulla vaikka itse tulivat joskus iltapäivällä.
      Me menimme altaallle aamiaisen jälkeen lepäilemään ja laskostimme pyyhkeet pinkkaan jos vapaata ei ollut.
      Menisin uudelleen.

    • Quieto_

      Kiitos vastauksestasi ja vinkistä. Onneksi olemme aamuvirkkuja ;)

    • uudelleen menisin

      Ihastuttava hotelli ja hyvä sijainti, edullinen, ystävällinen henkilökunta. Musta meri oli puhdasvetinen ja tosi siisti. Suosittelen lämpimästi.

    • Lars

      Tervehdys,

      Tulimme Nessebarista ja Aphroditesta viikko sitten takaisin ja miellyttävä kokemus oli. Ajattelin tehdä hieman pidemmän sepustuksen aiheesta, koska itse en löytänyt ennen reissua intterwebin ihmeellisestä maailmasta tästä aiheesta juuri mitään järkevää.

      Hotelli on siisti ja huolella siivottu. Henkilökunta on mukavaa, vaikkei meidän heidän kanssaan hirveästi tarvinnutkaan asioida. Hotellin aamiainen on kohtuullisen runsas. Itse olemme tosin kovia nukkumaan ja ruoan suhteen hieman nirsoja, joten emme käyneet kuin pari kertaa aamiaisella. Aamiaisella on mm. salaattia, vihanneksia, leipää, muroja, leikkeleitä, juustoja, hedelmiä, jugurttia, kahvia, mehua, jotain kalajuttuja, pekonia, munaa parissa muodossa, makkaraa, tartar-jauhelihapihvejä...

      Nessebarin hyviä puolia oli meistä se, että se on suhteellisen rauhallinen paikka ja jurriset suomalaiset, ruotsalaiset, tanskalaiset, norjalaiset, saksalaiset ja varsinkin britit, loistavat poissaolollaan - toisin kuin Sunny Beachilla. Suurin osa jengistä siellä on joko paikallisia, tai Bulgarialaisia ja Venäläisiä turisteja. Tästä luonnollisesti johtuu se, ettei henkilökunta ravintoloissa osaa välttämättä kovinkaan hyvin englantia. Joissain tapauksissa kielitaitoa ei tuntunut olevan oikeastaan ollenkaan. Mutta hyvin silti pärjättiin. Saksaa he taitavat osata pääsääntöisesti paremmin.

      Uudesta Nessebarista löytyy myös ihan kohtuulliset ostosmahdollisuudet, mitä tulee vaatteisiin, turistikrääsään, juomaan, ruokaan, koruihin jne.

      Vanhan Nessebarin puolella käykin sitten turisteja joka lähtöön, koska sinne tehdään monista kohteista päiväreissuja ja onhan se tietysti selkeästi nähtävyyskin. Mutta kun käy muuallakin kuin niillä parilla turistikojukadulla, meininki rauhoittuu merkittävästi aika idylliseksi. Ja nimenomaan vanhalta puolelta löytyi koko reissun selvästi paras ruokaravintola, Plakamoto nimeltään, jonka voi ohi kävellessään huomata mm. pitkätukkaisesta ja buutsein varustetusta sisäänheittäjästä. Kyseisessä ravintolassa ruoka ja palvelu olivat tosiaankin askeleen edellä muita käymiämme paikkoja (söimme viikon aikana reilussa 10 eri ravintolassa ainakin jotain). Plakamoto oli kyllä paikoista kalleinkin, mutta suomalaisittain sekin on erittäin edullinen. Tässä esimerkki sikäläisittäin isohkosta laskustamme siellä:

      - alkupaloiksi annos kylmää jugurtti/kurkku-keittoa, annos kuivattua naudanfilettä (helvetin hyvää!), shopska-salaatti
      - pääruokina lammas- ja kanavartaat
      - juomina ainakin pullo sikäläisittäin erittäin kallista punkkua (24 levaa), pari heinekeniä, pari soodavettä

      Lasku oli jotain 80 levaa ja palvelusta ja laadusta äimistyneinä annoimme vielä reiluhkot tipit (n. 15 levaa). Harmi, että löysimme mestan vasta toiseksi viimeisenä päivänä.

      Jos pidätte drinkeistä, paras drinkkipaikka löytyi uuden Nessebarin puolelta, hotelli Marina Palacen alakerrasta - nimi taisi olla Coctail Bar : ) On matkan varrella, jos kävelette Aphroditestä tietä pitkin vanhaan Nessebariin päin. Kyseisessä kuppilassa drinkit tehtiin juuri niin kuin ne "virallisesti" pitääkin tehdään. Muissa käymissämme paikoista drinkit eivät olleet välttämättä ihan sitä mitä on tottunut vaikkapa Suomessa tai muissa läntisemmissä maissa.

      Takseista varmasti oppaat varoittavatkin teitä, mutta hinta kannattaa todellakin sopia etukäteen. Ja lyhyet matkat ovat suhteessa aika kalliita, sen sijaan pidemmät edullisia. Esim. 40km:n matka lähimmästä kaupungista Burgasista Nessebariin maksoi 35 levaa ja kyydissä meitä oli 4 henkeä.

      Palvelu tuolla saattaa vaikuttaa töykeältä, ehkä se jopa onkin sitä, mutta epäilisin syyksi kuitenkin sen, että he osaavat englantia huonosti ja jotenkin häpeilevät sitä. Palvelu saattaa samaten olla joskus aika hidasta. Jotain perusdrinkkiä voi joutua odottelemaan kymmenenkin minuuttia, vaikkei olisi minkäänlaista ruuhkaa. Toisaalta, joka paikassa toimiva pöytiin tarjoilu korvaa aika paljon. Samaten ruokaa tilatessa maan tapa tuntuu olevan se, että kaikki ruoat (alut, päät, jäljet) ja juomat tilataan kerralla.

      Retkistä voisi suositella veneretkeä (hinta oli 75 levaa/hlö), jos yhtään merellä olo kiinnostaa. Siellä oli erittäin englanninkielentaitoinen henkilökunta ja esitteissä mainittu "kevyt lounas" oli kuitenkin ihan runsas, joten nälkäkään ei päässyt yllättämään. Itsensä saa tietysti poltettua tuolla helposti, mutta rasvaa vaan kehiin runsaasti.

      Jos ostokset tai kulttuuri kiinnostaa, suosittelen lähtemään Burgasiin. Sinne pääsee kätevästi bussilla (lähtevät vanhan Nessebarin puolelta - heti kannaksen jälkeen) ja hinta oli muistaakseni 4 levaa suunta. Me ei siellä hirveästi jaksettu kulttuuria harrastaa, kun poikkeuksellisesti seurueemme miehet innostuivat ostelemaan kesävaatteita, mutta sitäkin sieltä löytyy - museoita jne.

      Viinit on juuri niin hyviä, kuin niitä mainostetaankin, ja ihastuimme kovasti Iskra-nimiseen kuohuviiniin (monilla listoilla merkitty kuitenkin shamppanjaksi), joka oli tautisen hyvää. Ne maksoivat yleensä ravintoloissa 10-15 levaa pullo, kuten muutkin viinit. Olisimme mielellämme ostaneet tuota kotiinkin joitakin puteleita, mutta emme harmiksemme löytäneet sitä kaupoista, kuin yhden pullon, jonka sitten ostimme. Hinta oli muutaman levan. Ehkä isommista marketeista esim. Burgasissa löytyy paremmin.

      Kokonaisuutena todella mukava reissu, alue siisti muutenkin, eli roskia ja paskaa ei paljon kaduilla näy. Ruoan taso vaihtelee, mutta aivan syömäkelpoista se oli aina, jos ei nyt ihan tautisen nirso ole (niin kuin parempi puoliskoni, heh). Hintataso on edelleen edullinen varsinkin Nessebarissa ja Burgasissa. Sunny Beach on tietenkin kalliimpi, kun siellä käy vain turisteja ns. rikkaista maista. Viikko on sopiva aika tuolla, jos ei hirveästi jaksa rannoilla maata. Pidempään ollessa ainakin meidän olisi pitänyt sitten jo vuokrata auto ja lähteä katselemaan maata vähän pidemmän kaavan mukaan.

      Rahaa saa nostettua automaateista helposti ja luotettavan oloisesti ja paljon mainostettu Crown-rahanvaihtoketju (näitä löytyy sekä uudelta, että vanhalta puolelta useita) vaikutti myös luotettavalta. Sekä automaateista, että Crownista saa nostettua pätäkkää yleisimmillä luottokorteilla sekä Visa Electronilla.

      Voisin harkita meneväni uudestaankin, mutta ehkäpä ensi reissu maailmankatsomuksen avartamiseksi suuntaa jonnekin muualle.

      Jos herää kysymyksiä, niitä saa esittää.

    • Quieto_

      Odotus on kova viikkoa ennen lähtöä Nessebariin. Kiitos pitkästä ja erittäin hyödyllisestä sepustuksestasi, tarpaaseen tuli!

      Olemme lähdössä Nessebariin enimmäkseen katselemaan paikallisten elämää ja nauttimaan auringosta (joka toivottavasti paistaa..), ruuasta ja juomista. Kiitos vinkkipaikoistasi, täytyy käydä vilkaisemassa.

      Suunnitelmissamme olisi mahdollisesti käydä viinitilalla. Oletteko kuulleet suositeltavista tiloista? Niissä voi yleensä maistella viinejä ja ostaa joitakin kotiin viemisiksi.

      Toivomme pärjäävämme englannilla ja saksalla. Kerrankin saksasta on jotain hyötyä!

      Olen raahaamassa avomiestäni ensimmäistä kertaa ulkomaanmatkalle ja lentokentälle. Toivottavasti lomamme onnistuu.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Marin on ehkä maailman kaunein "Nelikymppinen"

      Marinin julkaisu on saanut yli 68 500 tykkäystä. Postauksen kommenttikentässä ylistetään paljon Marinin kauneutta, jota
      Maailman menoa
      348
      3091
    2. Vernu Vasunta

      On mahotonta miten marjanpoimijoita on kohdeltu! Eikö paremmalla kohtelulla olisi saanut paremman tuloksen?
      Suomussalmi
      113
      2292
    3. En kelpaa sinulle

      Varattuna - olen sinulle ongelma. Eroaminen vuoksesi voi olla turhaa, sillä me ei puhuta, kun olen varattu ja kumpikin v
      Ikävä
      120
      1660
    4. Taidat vanhempi nainen

      Haluta sen tien itsellesi. juokse vaan karkuun ! Pahentaa vaan asiaa.Pitäs toimia ihan toisin päin
      Ikävä
      74
      1193
    5. Hetkeäänkään miettimättä ottaisin sinut

      Mutta mitä mieltä miehesi siitä olisi?
      Ikävä
      72
      1087
    6. Olisi kiva tietää miksi pidät minusta?

      Miehelle kysymys :)
      Ikävä
      61
      1013
    7. Voi nainen...

      Kun luovutit meistä liian aikaisin, just kun aloin oppimaan sinua. Jos oisin alussa jo lukenut aiheesta oisin voinut toi
      Ikävä
      42
      986
    8. Venäjä aikoo yksipuolisesti muuttaa rajalinjauksia Suomenlahden itäosassa

      Venäjä aikoo muuttaa rajalinjauksia Suomenlahden itäosassa Venäjän saarten eteläpuolella. Ylen jutussa kerrotaan mm.
      Maailman menoa
      153
      983
    9. Suomi lähettää tarkkailijoita merialueelle

      Venäjä on ilmoittanut aikovansa ylittää Suomen merialueen rajat kysymättä lupaa kertomalla että Suomen merialueen raj
      Maailman menoa
      289
      858
    10. Naiselle kysymys

      Mitä oikein näet minussa?
      Ikävä
      42
      806
    Aihe