Kemiaa lukemaan?

med

Moikka!
Minua on ruvennut kiinnostamaan kemia mahdollisena opiskelu vaihtoehtona.Kuopion yliopiston sivuilta löysin myös tietoa lääkeainekemian maisteriohjelmasta,jolloin kiinnostukseni todelal heräsi.Menen nyt lukion toiselle,kaikki kemiat,fysiikat ja pitkät matikat valittuina.

Katselin noita yliopistojen sivuja ja huomasin että jyväskylässä,oulussa,turussa ja helsingissä voi opiskella kemiaa,ja kuopiossa biokemiaa.En oikein hahmottanut yleisen kemian ja biokemian eroa,voisiko joku selventää..?
Tarkoitukseni olisi pyrkiä sitten parin vuoden kemian opiskelun jälkeen siihen lääkeainekemian maisteriohjelmaan,mutta onko kellään tietoa linjan suosiosta..?sisään ymmärtääkseni pääsee vain 10.Tästä maisteriohjelmasta oli aika niukasti tietoa,eli tietääköhän joku kyseisestä linjasta mitään?

Muutenkin olisi kiva saada jotain konkreettista infoa tästä kemian alasta,esim.onko vaikea päästä opiskelemaan,millaista opiskelu on jne..?Käsittääkseni kemistien työtilanne ei ole kovin hyvä?
Kaikilla sivuilla kemistien tulevia työkuvia kuvataan monipuolisiksi,mutta ei niitä kuitenkaan sen kummemmin eritellä.Eli mitä muita on kuin opettajia ja tutkijoita?
Palkastakin ois kiva tietää,itseäni kiinnostaisi juuri joku laboratorio.työskentely tms..

7

2000

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • tuo kemia

      Tsekkaapa tää!

      http://www.akava.fi/upload/ammatit_ja_palkat/atm2004.pdf

      Biokemian ja kemian ero vapaasti ajateltuna: biokemia keskittyy enemmän siihen, mitä kemiallisia ilmiöitä tapahtuu solussa. Hienommin asiaa selvennetään matemaattis-luonnontieteellisen tiedekunnan opinto-oppaassa, joita löytää kirjastosta ja opolta.

      • puolta asiasta

        Mietihän tätäkin puolta asiasta...

        Tuo lääkeaineiden kemia viittaa vahvasti lääketeollisuuteen. Haluatko tehdä loppu ikäsi töitä eläinkokeiden parissa?

        Itse arvostan lääketeollisuuden työtä sairauksien parantamisen saralla, mutta en itse voisi osallistua eläimillä tehtäviin kokeisiin.

        Ajatuskin rottien, hiirien, kanien ja koirien "myrkyttämisestä" mitä ihmeellisimmillä aineilla sekä ajatus mahdollisesta kivun ja tuskan tuottamisesta saa minut valitsemaan ihan jonkin muun ammatin.

        Ikävä kyllä, nykyinen geeniteknologia ja siihen liittyvä tutkimus on kasvussa, samoin eläinkokeet, jokta liittyvät väistämättä tähän kehitykseen.


    • ...

      "Katselin noita yliopistojen sivuja ja huomasin että jyväskylässä,oulussa,turussa ja helsingissä voi opiskella kemiaa,ja kuopiossa biokemiaa."

      Niin, tokihan ainakin Helsingin ja Turun yliopistoissa voi opiskella sekä kemiaa että biokemiaa. Vaikka tätä varmaan tarkoititkin? :)

    • tuleva kemisti

      Kerronpa oman näkemykseni lyhyesti kemian ja biokemian eroista.

      Kemiassa tutkitaan aineita molekyylitasolla, eli eri menetelmin tutkitaan mitä molekyylejä tai alkuaineita jokin yhdiste sisältää ja kuinka paljon. Ja myöskin valmistetaan erilaisia yhdisteitä.

      Biokemiassa puolestaan tutkitaan hieman suurempia kokonaisuuksia; proteiineja, DNA:ta, bakteereja ja niiden kasvatusta jne.

      Siinäpä lyhyesti sanottuna. Ja laboratorioissahan se työskentely sitten lähinnä tapahtuu.

    • nöyyy

      Joutuuko kemistit/kemian opiskelijat tekemään tai osallistuvat eläinkokeisiin??

      • kemian sivuaineopiskelija

        Tuskin joudut tekemään eläinkokeita jos opiskelet ihan vaan tavallista kemiaa, en oo ainakaa ite ikinä sellasesta kuullu. Ite oon lukenu kemia perusopinnot eikä niitten harkkatöis tullu vastaan mitään eläimiin liittyvää, enkä kyllä näin äkkiseltään löydä edes opinto-oppaasta yhtään koe-eläimiin liittyvää kurssia. Jos biokemiaa meet lukemaan ni siellä ehkä voi tullakki jotain koe-eläimiin liittyvää vastaan tosin riippuu varmaan aika paljon linjasta, et luultavasti sellasta tulee sit vastaan jossain lääkekehityksessä tms. Tosin meijän yo:lla ei edes oo biokemias mitään lääkekehityksen linjaa vaa sit tarvii mennä lukemaan terveyden biotieteitä jos sellasta haluu, mut siäl niit koe-eläin kurssei kyl on.


    • ....

      Biokemiaa pystyy suomessa opiskelemaan Helsingin, Tampereen ja Oulun yliopistoissa. Kuopiossakin biokemian opisekelu taitaa onnistua, mutta aluksi sitä taidetaan hakea biotieteisiin josta sitten voidaan kai suuntautua biokemiaan myöhemmissä opinnoissa.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Onks sulle väliä, jos jokin kaivattusissa

      ei ole täydellistä? Esim. venytysmerkit, arvet, selluliitti, epäsymmetriset rinnat, vinot hampaat jne?
      Ikävä
      85
      4550
    2. Ei sinussa ollut miestä

      Selvittämään asioita vaan kipitit karkuun kuin pikkupoika.
      Ikävä
      127
      3958
    3. Shokkiyllätys! 31-vuotias Hai asuu vielä "kotona" - Anna-vaimon asenne ihmetyttää: "No ei tämä..."

      Hmmm, mitenhän sitä suhtautuisi, jos aviomies/aviovaimo asuisi edelleen lapsuudenperheensä kanssa? Tuore Ensitreffit-vai
      Ensitreffit alttarilla
      33
      2521
    4. Eikö Marin ollut oikeassa kokoomuksen ja persujen toiminnasta

      Ennen vaaleja Marin kertoi mitä kokoomus tulisi hallituksessa tekemään ja tietysti persut suostuu kaikkeen, mitä kokoomu
      Maailman menoa
      197
      1535
    5. Wiisaat Lappajärvellä iät.

      Nyt nimiä listaan menneistä ja nykyisistä Wiisaista Lappajärveläisistä. Itseäkin voi tuoda esille kaikessa Wiisaudessa.
      Lappajärvi
      12
      1286
    6. Missä Steffe hiihtää?

      Missä reppuli luuraa? Ei ole Seiskassa mitään sekoiluja ollut pariin viikkoon? Onko jo liian kylmä skulata tennistä ulko
      Kotimaiset julkkisjuorut
      22
      1243
    7. Olet elämäni rakkaus

      On ollut monia ihastumisia ja syviäkin tunteita eri naisia kohtaan, mutta sinä olet niistä kaikista ihmeellisin. Olet el
      Ikävä
      36
      1198
    8. Ratkaiseva tekijä kiinnostuksen heräämisessä

      Mikä tekee deittikumppanista kiinnostavan? Mitä piirrettä arvostat / et arvosta?
      Sinkut
      62
      1193
    9. Milloin nainen, milloin?

      Katselet ja tiedän, että myös mieli tekee. Voisit laittaa rohkeasti viestin. Tiedät, että odotan. Ehkä aika ei ole vielä
      Ikävä
      61
      1153
    10. Olen menettänyt yöunet kokonaan

      Nytkin vain tunnin nukkunut. En tiedä johtuuko se sinusta vai tästä palstasta. Olis mukava nähdä oikeasti eikä arvuutel
      Tunteet
      17
      1065
    Aihe