vaatesuunnittelijaksi?

mre-

Tahtoisin siis olla vaatesuunnittelija. Nyt aloitan lukion, minne sen jälkeen kannattaisi hakea? Tiedän että minulla on aikaa päättää, mutta ammattikouluun en viitsisi mennä lukion jälkeen, minusta se on itsensä pettämistä ja ihan turhaa.

Haluaisin ammattikorkeakouluun mutta mille alalle? Onko täällä sellaisia ihmisiä jotka ovat käyneet lukion ja menneet jollekkin vaatetusalalle?
Tiedän että joku tulee sanomaan että unohda koko vaatesuunnittelija -juttu ja hanki helpompi ammatti. Olen kyllä yrittänyt, kun kyseisellä alalla ei varmasti menesty. Mutta minkäs sille voi kun on pienestä asti halunnut sille alalle..

vastauksia^^

7

4530

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • dadaded

      jos todella tiedät alasi niin kannatais miettii et jättäisit lukion ja menisit amikseen jos et lukiosta halua lähteä suoraan ammattikouluun..

      toinen vaihtoehto on että harjoittelet ahkerasti vaatetusta lukion aikana että pääsisit ammattikorkeeseen.

      suuri osa hakijoista varmasti on vaatetus artesaaneja jne. joten kilpaile sitten niitten kanssa niin tarviit aika paljon omatoimisuutta.

      miksi ees hait lukioon jos tiesit koko ikäs et haluut vaatetus alalle ja et tahdo lukion jälkeen ammattikouluun mennä.. hmm.

    • nuunuumuu

      mä kävin lukion enkä tienny vaatteista yhtään mitään ja olin tosi tollo, mut mulla on hyvä piirustustaito.
      hain lahteen muotsikkaan aikanani ja pääsin kertaheitolla sisään.
      Kantsii yrittää eikä kuunnella kaikenmaailman turheloita:)

    • sinusta voi ihan hyvin tull...

      Moi!

      Kyllä lukion jälkeen voi ihan hyvin suoraan lähteä ammattikorkeakouluun vaatesuunnittelijaksi jatkamaan, ei siihen todellakaan mitään ammattikouluja tarvitse! Nimimerkillä kokemusta on. Itse kävin lukion ja sieltä suoraan ammattikorkeakouluun vaatetusmuotoilua opiskelemaan. Ryhmässäni on artesaaneja, ja kyllä heillä kieltämättä on etumatkaa kun tietävät kaavoista, valmistuksesta ym. jo paljon mutta se ei tarkoita että heidän kanssaan olisi vaikeaa "kilpailla" niin kuin joku asian ilmaisi. Vaatesuunnittelijaksi opiskellessa kun pääpaino on nimenomaan suunnittelemisen opiskelemisessa, toissijaisesti tekemisen. Yleensä AMK:ssa myös valmistamisesta ja kaavoittamisesta on ihan peruskurssit joissa käydään lyhennetysti samaa asiaa mitä artesaanit amiksessa, joten kyllä heidän kanssaan on tietyllä tavalla suunnittelussa samalla viivalla ja vaatesuunnittelijana voi ihan yhtä hyvin menestyä artesaani kuin pelkän lukionkin käynyt.

      Katsele hakuoppaista ainakin muotoilun koulutusohjelmia, vaatetusmuotoilu ainakin valmistaa vaatesuunnittelijaksi. Sittenhän on ihan muotoiluinstituutteja ja muutakin, myös vaatetuspuolen kouluja missä oppii enemmän kaupallista puolta.

      Vaatesuunnittelijaksi valmistavaan kouluun hakiessa tarvitaan piirustustaitoa (tärkein), luovuutta, hahmotuskykyä, idearikkautta ja jonkun verran kirjallisia lahjoja. Vaatteiden valmistukseen ja kaavoihin perehdytään sitten vasta koulussa.(Ainakin meillä Pohjois-Karjalan AMK:ssa näin.) Tietysti on hyvä, että on aikaisempaa kokemusta ompelusta, ihan alusta aloittaminen vaatii paljon työtä koska perustaidot antavilla kursseilla edetään melko nopeasti.

      Älä missään nimessä unohda unelmaasi, työllistyminen riippuu ihan itsestä. Muita ei pidä kuunnella vaan toteuttaa unelmiaan!!! Onnea sinulle jatko-opiskeluissa ja kaikessa muussakin!

      • .......

        Opiskelen itse vaatetusmuotoilua kuopion muotoiluakatemiassa. Olin ennen tätä käynyt lukion, enkä ommellut juuri ollenkaan. Valintakokeista sain silti täydet pisteet, ja opinnot ovat menneet ihan hyvin, ilman amistakin.
        Vaikka opiskellessa olen huomannut, että kaavojen tunteminen entuudestaan olisi helpottanut puurtamisessa jonkin verran, en ole hetkeäkään katunut että kävin lukion. Yleissivistävänä kouluna lukio antaa mielestäni paremmat mahdollisuudet ymmärtää maailmaa yleensä, ja tästä "taidosta" on hyötyä alalla kuin alalla.
        Kuten joku tuossa aiemmin sanoinkin, on tärkeää että osaa piirtää ja ratkaista ongelmia. Asioita ikäänkuin pitäisi pystyä katsomaan ilman ajatteluun muodostuneiden sääntöjen luomia rajoitteita.
        ..ja työllistyminen riippuu aina suunnittelijasta itsestään:).


    • duu

      jaa miten perustelet että amikseen meno lukion jälkeen on itsensä pettämistä tai turhaa? Oma tieni kulki lukiosta ammattikoulun(ompelija) jälkeen taikkiin ja en ole hetkeäkään joutunut katumaan päätöstäni käväistä amiksessa parinvuoden ajan. Helpottaa suunnattomasti opinnoissa ja työelämässä jos ymmärtää mitä suunittelee. vaikkakin AMKeissa ja myös omassa oppilaitoksessani perehdytään ompeluun ja kaavoitukseen, on se kuitenkin aika pintapuolista raapimista siihen amiksen asiaan keskittymisen rinnalla. Kuitenkin tärkeintä kaikessa opiskelussa on se, että kehität itseäsi ja kykyjäsi, kouluasteesta riippumatta.

      • näinrron

        törkeä sanoa että ammattikoulu on turhaa. Mä taas olen niin iloinen etten mennyt lukioon, jos olisin menny mulla ei olisi nyt yhtään mitään.

        Ammattikoulu pelastaa aika paljon, ja sitä paitsi helpompi päästä korkeakouluihin ku tietää enemmän. Ihmiset eivät ymmärrä kuinka helppoa se on ku on käynyt amiksen. Sulla on taito kädessä ja voit vaikka heti perustaa yrityksen, sulla on paljon yhteyttä ihmisten kanssa ja kaikki on paljon helpompaa.
        Mutta se on susta kiinni, jos laiskottele ni siitä ei tuu mitään mutta jos on aktiivinen opiskelija susta todellakin tulee ammattilainen amiksen jälkeen!


    • tähän suuntaamassa

      Onhan vaihtoehtona tietysti myös kolmois/kaksoistutkinto = amis ja lukio yhdessä.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Katso: Ohhoh! Miina Äkkijyrkkä sai käskyn lähteä pois Farmi-kuvauksista -Kommentoi asiaa: "En ole.."

      Tämä oli shokkiyllätys. Oliko tässä kyse tosiaan siitä, että Äkkijyrkkä sanoi asioita suoraan vai mistä.... Tsemppiä, Mi
      Tv-sarjat
      130
      5025
    2. Voi kun mies rapsuttaisit mua sieltä

      Saisit myös sormiisi ihanan tuoksukasta rakkauden mahlaa.👄
      Ikävä
      32
      3177
    3. Haluan jutella kanssasi Nainen

      Olisiko jo aika tavata ja avata tunteemme...On niin paljon asioita joihin molemmat ehkä haluaisimme saada vastaukset...O
      Ikävä
      16
      1827
    4. Poliisiauto Omasp:n edessä parkissa

      Poliisiauto oli parkissa monta tuntia Seinäjoen konttorin edessä tänään. Haettiinko joku tai jotain pankista tutkittavak
      Seinäjoki
      22
      1780
    5. Onko mies niin,

      että sinulle ei riitä yksi nainen? Minulle suhde tarkoittaa sitoutumista, tosin eihän se vankila saa olla kummallekaan.
      Tunteet
      19
      1645
    6. Voitasko leikkiä jotain tunnisteleikkiä?

      Tietäisi ketä täällä käy kaipaamassa.. kerro jotain mikä liittyy sinuun ja häneen eikä muut tiedä. Vastaan itsekin kohta
      Ikävä
      71
      1501
    7. Armi Aavikko Malmin hautausmaa

      Haudattiinko Armi arkussa Malmin hautausmaalle vai tuhkattiinko hänet? Kuka tietää asiasta oikein?
      Kotimaiset julkkisjuorut
      11
      1266
    8. Miksi näin?

      Miksi vihervassut haluaa maahan porukkaa jonka pyhä kirja kieltää sopeutumisen vääräuskoisten keskuuteen? Näin kotoutumi
      Maailman menoa
      19
      1257
    9. Tietysti jokainen ansaitsee

      Hän varmasti ansaitsee vain parasta ja sopivinta tietenkin, suon sen onnen hänelle enemmän kuin mielelläni. Aika on nyt
      Ikävä
      11
      1255
    10. Haluisin suudella ja huokailla

      ja purra kaulaasi ja rakastella sinua. Haluisin puristella rintojasi ja pakaroitasi. Ei sinulla taida olla kuitenkaan ni
      Ikävä
      16
      1247
    Aihe