nuoren hiihtäjän kesätreeni

nuori hiihtäjä

mitä kannattaa treenata kesällä mutakin ko rullahiihtoa ja juoksulenkkiä? ja kuinka pitkiä lenkkejä kannattaa tehdä? jos kilpailu matka on 5 km vapaa

9

2925

  Vastaukset

  Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
  5000
  • neuvo

   Lähimmältä urheiluseuralta olisiko heillä asiantuntevaa valmentajaa ,siltä pohjalta.

  • ex-hiihtäjä

   moro!
   sun kannattaa harjotella eli paremminkin sanottuna pelailla esim kavereiden kanssa jalka- ja salibandya. sit pyöräilyä, uintia, sauvakävelyä, juoksua, rullahiihtoa... mitä vaan ikinä keksitkään. siten kuitenkin ettei kilometrejä kannata laskea ollenkaan vaan aikaa mitä käytät kaikkeen näihin. esim. salibandy 1 1/2 h, juoksu 1h ja näin poispäin. muista myös harjotuksista palautuminen ja monipuolinen ravinto. kaikki nämä kehittäää kestävyyttä ja näitä harjotteita tarvitaan peruskestävyyskauden harjoitteissa. kun saat noin 10-12h viikossa täyteen se on hyvä. muista myös lepopäivä. kun esim rullaluistelet, pyöräilet, uit, juokset, pelaat jalkapalloa.MUISTA pitää syke alhaalla jotta jaksat tehdä ko juttua juuri sen pitemmän ajan ja harjotus pysyy ns aerobisenaharjoituksena, mikä kehittää peruskestävyyttä.itseään ei saa rehkiä hapoille heti harjoituksen alussa!!

  • nuori puurtaja

   Miten kannttaa treenata, jos ei ihan juoksu kiinnosta, mutta rullahiihtoa ja kuntosalia kesällä.. Onko se hyvä kesä treeni ps. antakaa vinkkejä kesätreeneihin.

   • loleeriksi

    oikeesti oot veteraani ikänen kuntoilija!!


   • kilpakuntoillija 60v
    loleeriksi kirjoitti:

    oikeesti oot veteraani ikänen kuntoilija!!

    Osta tai lainaa toni roposen ja seppo anttilan kirja: kaikki hiihdosta, erittäin seikkaperäinen opus, löytyy treenit kesään, syksyyn, talveen ja kevääseen.
    Kaikki metodit testattu Suomen maajaoukkueella, esim. toni r. itse valmentaa riitta-liisa roposta ja matti heikkistä.

    Lue myös mika myllylän kirja: riisuttu mestari, kertoo paljon harjoittelustaan, toki jos olet nuori hiihtäjä, niin määrät kohdalleen, kymmenen h/vko mielestäni maksimi oikeeseen harjoitteluun sinun kohdalla.

    Jos osaat suunnistaa, käy iltarasteilla, tulee mukavaa vaihtelua ja pientä kilpailun tuntua, saa sykkeet vk alueelle. Pehmeä alusta, ei rasita niveliä.
    Suolla kävely sauvojen kanssa ajaa saman asian.


  • wannabehiihtäjä

   Treeneissä tärkeää malttaa pitää sykkeet riittävän alhaalla. Nuorilla urheilijoilla peruskestävyyslenkeillä sykkeet maksimissaan 140. Juoksu on tärkeä lajinomainen harjoitusmuoto, mitä kannattaa tehdä kesäisin. Viikkoon olisi hyvä saada mahtumaan yksi pitkä lenkki tosi matalilla sykkeillä. Esimerkiksi 2-4 tuntia sauvakävelyä. Pitkän lenkin lisäksi yksi tehoharjoitus viikko-ohjelmaan. Esimerkkinä sauvarinne tai intervalleina 3-5x5min kovaa muutaman minuutin palautksilla. Loput treenit viikossa peruskestävyys sykealueella. Lisäksi voi tehdä loikkaharjoituksia, kuntopiirejä, erilaisia tasapainoharjoituksia, ketteryysharjoitteita yms. Riittävä lepo täytyy muistaa malttaa myös pitää. Sykemittari olisi hyvä olla olemassa kaverina lenkillä. Sen avulla saat määritettyä itselle maksimisykkeen, josta määritellään sopivat sykealueet erilaisiin treeneihin.

  • hiihtojannu

   Jos olet 14 v poika jolla kisamatka 5km niin menisin tällä

   Vuosituntimäärä 450-480h

   PK harjoittelua 85%
   Tehoja 5%
   Voimaa 10%   Monipuolisuus on tärkeää. Jos tarkoituksesi on hiihtää ainoastaan pari vuotta niin nostaisin tehojen ja voiman suhdetta ja vähentäisin PK:n osuutta koska parin vuoden päästä et sitä enään tarvitse. Jos tarkoituksesi on hiihtää vielä pitkään tuntimäärä on syytä pitää korkealla sillä 18-20 v ikäisenä määrät pitää olla jo sen verran korkealla ja kropan pitää kestää kovaakin harjoittelua.

   • Anonyymi

    Tällaisella jakaumalla kyllä suksi jää talvella kulkematta. 14v ikäiselle tärkein harjoitettava osa alue on maksimikestävyys ja maksimihapenotto. PK ja VK harjoittelu vasta sitten kun hapotukset hankaloittavat harjoittelua.

    Tekisin ite PK 70%, VK 8%, MK 4% Voima 8%, tekniikka/taito/pelit 7% ja kokonaistuntimäärä joku 400h + muu arkiliikunta (koulumatkat, Koululiikunta, pihapelit jne.) jos harjoitustaustaa on olemassa esim 1 vuosi.

    18-20v ikäisenä PK osuutta sitten enemmän.


  • Anonyymi

   Tuossa iässä juoksua paljon, kehittää hapenottoa.

  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Persu jakoi tekoälyn tekemiä deepfakekuvia mustamaalatakseen SPR:ää

   Ei näe asiassa ongelmaa https://www.iltalehti.fi/digiuutiset/a/224e6737-010d-42ce-9ac0-cd08a8309f06
   Maailman menoa
   302
   2284
  2. Mistä et pidä kaivattusi ulkonäössä

   Tai luonteessa ?
   Ikävä
   116
   2065
  3. Onko tämä yksipuolista?

   Haluaisin laittaa sulle viestiä, kysyä kuulumisia. Haluaisin tietää miten voit, onko kaikki hyvin. Kaipaan sua, en tiedä
   Ikävä
   73
   1618
  4. Kaverini kaipaa

   Sun kosketusta, kovasti...! :D
   Ikävä
   154
   1520
  5. Amnesty nillittää rajojen sulusta

   Amnesty väittää, että missään ei ole näytetty toteen sitä, että noista itärajalta tulleista turvapaikanhakijoista olisi
   Maailman menoa
   211
   1503
  6. Martina Aitolehti poseeraa rakkaansa kanssa - Somessa kuitti:"Oletko lainannut Haaviston Antoniota?"

   Hmmm, onhan noissa miehissä yhdennäköisyyttä täytyy myöntää… Vai mitä mieltä sinä olet? Lue lisää ja katso kuvat: http
   Kotimaiset julkkisjuorut
   117
   1248
  7. Ulkomaillakin jo irvaillaan ja naureskellaan Saksalaislehti retostelee Sanna Marinin bikinikuvalla p

   Saksalaislehti retostelee Sanna Marinin bikinikuvalla peppuvitsein Saksalaislehti Bild uutisoi Sanna Marinin bikinikuvas
   Tampere
   117
   897
  8. Sinulle On Postia

   Niin elikkäs kuten otsikko sanoo jollekin olisi postia. Pelokkaana mietin tuleeko vastausta laisinkaan. Ja jos tulee
   Ikävä
   57
   843
  9. Miksi itsenäisyyspäivää vietetään...

   ...kun itsenäisyys menetettiin 4.4.2023 kun meidät liitettiin NATOon? Päätäntävaltamme siittettiin UsaNatolle tuona suru
   Maailman menoa
   331
   815
  10. No joko susta on nainen tullut johtaja

   Kun sä olet opiskellut niin paljon, ja olet niin terävä?
   Ikävä
   69
   777
  Aihe