Olisko vai eikö olis?

Hirveän huolissaan

Olen pienestä saakka ollut herkkävatsainen. Murkkuiässä todettiin sitten laktoosi-intoleranssi.
Olen myös kova huolehtimaan, jännittämään ja pelkäämään - äiti-ihminen kun olen.
Allerginen nuha aiheuttaa usein poskiontelo-ongelmia joihin on tullut syötyä eräskin antibioottikuuri, tässä vuosi sitten 6 kuuria peräkkäin.
Olen koittanut helliä vatsaa kuurien aikana kaurapuurolla, maitohapoilla ja gefilus-juomilla. Samaan aikaan on ollut kyllä hirvittävän stressaava työ ja vaikeaksi kokemani elämänvaihe joka jatkuu edelleenkin.

Olen melkein tottunut siihen, että vatsa on ollut vuosikausia löysä. Nykyään ihan kertakaikkisen löysä, sekoaa jokaisen suupalan jälkeen.

Verikokeissa on trombosyyttiarvot laahanneet alakantissa jo vuosia. Tällähetkellä on lasko myös hiukan kohollaan (tosin olin flunssatoipilas kun kokeet otettiin). Hb on kohtalaisen hyvä.
Ja vatsa on niiiin sekaisin kuin olla voi.
Lääkäri mietti että varmaan pitäisi ottaa luuydinnäyte.

Vatsa ärtyy erityisesti mm. oluesta (ehdottomasti pahin), tuoreesta ruisleivästä, mausteista, tuoreesta pullasta, sienistä yms.
Välillä tuntuu että ruuan ajatteleminenkin kuplii ja kirvelee suolissa.

3

958

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Patuliina

      Minulla todettiin keliakia kolmekymmentä vuotiaana. Olen ollut ennen kouluikää tutkimuksissa ja sairaalassa kalpeuden ja väsymyksen takia. Olin 98 centtimetriä pitkä seitsemän vuotiaana, siis alle metri. Murrosiässä kärsin anemiasta. Kahden lapsen syntymän jälkeen nukahtelin pitkin päivää ja anemia paheni. Minua alettiin tutkia tarkemmin ja ohut suoli tähystettiin. Selvä keliakia, totesi lääkäri. En ole kärsinyt mistään vatsavaivoista. Veriarvot saatiin kuntoon ja olen virkeä. Noudatan luontaisesti gluteenitonta ruokavaliota. Se ei ole mikään ongelma. Ruoka- ja leivontaohjeet muutan kokoperheelle sopivaksi. Vissyyn tehdyt letut ovat herkkuani. Vehnäjauho korvataan tummalla gluteenittomalla tai jollain keliaakikolle sopivilla jauhosekoitteilla. Esim. kaura/maizena/tummajauhoseos/riisijauho ovat hyviä vaihtoehtoja.

    • on vastata, mutta...

      Sinuna vaatisin otettavaksi keliakialabrakokeet keliakian poissulkemiseksi. Jos Sinulta on otettu vain jonkinlainen verenkuva, jos sitäkään, niin keliakiakokeet labrassa sujuvat näppärästi ja pyydät otattamaan "keliakiapaketin", jossa tilaasi mitataan erilaisilla kokeilla. Samaan syssyyn voisi myös katsoa, oletko allerginen jollekin viljalle. Yleensä nämä kaikki kokeet otetaan, jos vaadit lähetteen sisätautien pkl:lle. Vai oletko jo nyt sisätautien pkl:lla hoidossa? Tähystys Sun kohdallasi toisi huikeasti tietoa monelta kantilta.

      Lasko on yleensä sellainen tulehdusmittari, joka hinaa perässä. Toisin sanoen Sulla pitää olla tulehdusta pidempään, ennenkuin se nousee. Eri asia on sitten se, onko Sulla luontaisesti aina korkeahko lasko? Muistatko, mitä se on ollut esim. pari vuotta sitten? - Meidän suvussamme keliakian yksi todellinen oire on ollut aina vaan kurjemmaksi käyvä lasko. Isälläni se huiteli lopulta sadan (100) tienoilla, itselläni keliakia todettin laskon ollessa noin 50. Isäni hemoglobiini-arvo keliakian toteamishetkellä oli järisyttävän matala, noin 75!, mutta minulla hemoglobiiniarvot ovat aina olleet hyvät, oli sitten hoitamaton keliakia tai hoidossa oleva keliakia. Nyt pitää taas paukuttaa, että tämä on hyvin, hyvin henkilökohtaista, mutta jos suvussa on ollut tällaisia tapauksia, niin miettisin asiaa keliakian pohjalta. Onko suvussasi keliakiaa? Jos on, niin keliapaketti on ehdottomasti otettava. Sen määrää käypä hoitosuositus tällä hetkellä.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Tapio Suominen on kuollut

      Urheilutoimittaja Tapio Suominen on kuollut. Suominen oli kuollessaan 60-vuotias. Selostajalegendan kuolemasta kertoo Y
      Maailman menoa
      250
      18375
    2. Tapio Suominen oli sairauden uhri

      Urheiluselostaja Tapio Suominen kuoli eilen keskiviikkona aamulla tapaturmaisesti Hattulassa. Toisen uutisen mukaan van
      81
      3100
    3. Tapio suominen

      Liian aikaisin lähdit sinua oli kiva kuunnella.
      Ikävä
      123
      2151
    4. Mitä toivot

      Tämän hetkiseen tilanteeseen?
      Ikävä
      191
      1850
    5. Sydämeni on

      varattu sinulle. Et ole minun, en ole sinun. Me on mahdottomuus. Mutta olet se joka on mielessäni ensimmäisenä kun herää
      Ikävä
      134
      1725
    6. Rannalle! Uimaan!! Rinnat paljaiksi!!!

      Järki kadonnut sekä niiltä feministeiltä, jotka vaativat saada esiintyä rinnat paljaina julkisilla uimarannoilla, kuten
      Maailman menoa
      265
      1387
    7. Minä itkin kotona kun tajusin että

      Pelkuruuteni takia kun en lähestynyt vaikka järjestit otollisen hetken ja myöhemmin huomasin lasittuneen katseesi miten
      Ikävä
      10
      1262
    8. Kok-edustaja: Yle aivopesee työntekijöitä

      "– Yle ei vain sensuroi Kyllä isä osaa-sarjaa, vaan haluaa jaksojen määrää manipuloimalla HÄVITTÄÄ ”ongelman” todellisuu
      Maailman menoa
      82
      1073
    9. Elämääni tulee pian uusi uros

      Se on sinisilmäinen, blondi. 😍 Toivottavasti tämä ok?
      Ikävä
      118
      960
    10. Ylen jälkiviisaat estotonta Kamala Harris suitsutusta

      Kolme samanmielistä naikkosta hehkutti Kamala Harrisia ja haukkui Trumpia estottomasti. Nyt oli tarkoituksella valittu
      Maailman menoa
      232
      949
    Aihe