Combat Hapkido

XCXCXC

Hapkidossa on paljon vahvuuksia jos niitä painotetaan ja karsitaan kikailua, silloin jää aikaa itsepuolustuksen harjoitteluun. Combat Hapkidossa on tehty juuri niin. Lajin kehitystyössä ovat olleet huippuosaajat matto ja asetekniikoissa jolloin vuosien aikana kehittyi ihan varteenotettava hypridilaji itsepuolustuskäyttöön. Hienoa huomata, että perinteisen lajin pohjalta kehitetty laji on toimiva. Perinteiset lajit pitävät sisällään hyvin paljon osaamista. Combat hapkido on ns. päivitetty versio nykypäivään. Sisältöä todella paljon, ei lopu ideat ensimmäisen kahden vuoden aikana niin kuin helposti käy nopeasti kehitetyissä itsepuolustslajeissa. Nopeasti kehitettyjen lajien tarkoitus on omaksua nopeasti asiat kun aikaa ei ole perehtyä lajin saloihin pidempää aikaa. Combat antaa puolustusvalmiuksia lyhyessä ajassa, mutta opittavaa riittää moniksi vuosiksi, ei tarvitse keksiä uutta heti perään. Lajilla on siis varastossa opittavaa helposti vaikka 10 vuodeksi.
Perinteiset lajit toimivat jos omistautuu koko elämällään lajiin, silloin kykenee käyttämään laajaa tekniikkaskaalaa itsepuolustukseen, mutta se vaati myös lahjakkuutta. Combat Hapkidossa hieman lahjattomampikin oppii itsepuolustusta, koska lajin painotus on vain ja ainoastaan siinä. Siis aikaa ei kulu perinteisiin rituaaleihin ja akrobaattisiin harjoitteisiin vaan yksinkertaiseen ja realistiseen itsepuolustukseen. Tässä on näkyvin ero Combatin ja muiden hapkidotyylien välillä. Laji kehittäjällä on perinteisessä tyylissä myös 8 dan arvo, eikä hän moiti sitä. Se olisi omille kintuilleen kusemista, koska sieltä tietotaito on ammennettu. Perinteiden noudattaminen on ihan ok jos tarkoitus on opetella perinteistä tapaa ja vaalia niitä. Tämä oli Combat Hapkidon kehumista, koska pidän lajista todella paljon. Kaksi vuotta harjoittelua takana ja into harjoitteluun vain kasvaa.

5

1473

  Vastaukset

  Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
  5000
  • -Ville-

   Combat hapkido on kehitetty itsepuolustuskäyttöön piste. Lajiin on jäänyt nimi Hapkido vain koska se on kehitetty sen pohjalta. Hapkidoksi sitä kutsutaan vain sen vuoksi. Listaisin Combat hapkidon puhtaasti itsepuolustuslajeihin en varsinaisesti hapkidoksi.
   Tämä ei tarkoita etteikö perinteisiä lajeja voisi käyttää itsepuolustukseen vaan sitä että Combat hapkido on pelkästään kehitetty itsepuolustuskäyttöön ei perinteiden vaalimiseen.
   Näitä keskusteluja ei käytäisi jos combat hapkido olisi jättänyt nimen hapkido kokonaan pois. Tyylisuunnan kehittäjällä on pitkä historia hapkidossa, ei ole väärin kunnioittaa tyylejä joista on tietoa paljon saanut ja nimetä lajin nimi osittain sen mukaan. Kertoohan nimikin mistä on kysymys. Perinteisten tyylien harrastajia käy Combat hapkido seminaareilla, koska heidän on helppo omaksua tyyliä hapkdiotaustansa vuoksi. Hyvä näin.

   • Jussi K

    Miten Defendo eroaa combat Hapkidosta harjoitusmenetelmiltään ja noin yleensä?
    Kaverini on harjoitellut combat hapkidoa vähän aikaa ja minä Defendoa. Vertailimme oppimaamme ja yllätyimme samankaltaisuudesta. Ainakin perusteissa näyttäisi olevan paljon samaa, en sitten tiedä miten erot kasvavat harjoittelun edistyessä? Onko tietoa?


   • Pekon poika Perttu
    Jussi K kirjoitti:

    Miten Defendo eroaa combat Hapkidosta harjoitusmenetelmiltään ja noin yleensä?
    Kaverini on harjoitellut combat hapkidoa vähän aikaa ja minä Defendoa. Vertailimme oppimaamme ja yllätyimme samankaltaisuudesta. Ainakin perusteissa näyttäisi olevan paljon samaa, en sitten tiedä miten erot kasvavat harjoittelun edistyessä? Onko tietoa?

    Defendo on aika nopeasti kasaan lyöty tuotos niin kuin krav maga aikoinaan. Ohjaajia koulutetaan suhteellisen nopeasti ja levitetään tyyliä agressiivisella markkinoinnilla. Nopealla läpilyönnillä on ongelmansa, koska ohjaajien on oltava oppilaitaan edellä ja välimatka ei ole kovin pitkä. Välimatkaa kasvattaa eniten ohjaajien entinen kamppailutausta muista lajeista, mutta ei varsinainen defendo tausta. Toivottavasti ohjaajat savat lisäopetusta ja laji jatkaa kehitystään. Voipi olla ettei lajia ole edes tarkoitus harjoitella pitkään vaan oppia lyhyessä ajassa tarvittavat ip tekniikat ja se on sitten siinä. Krav maga ehkä vielä enemmän on saanut alkunsa tästä toimintamallista. Sotilaille piti luoda nopeasti omaksuttava systeemi koska ei ollut aikaa perinpohjaiseen harjoitteluun. Tässä on puolensa kuin myös haittansa. Laji tilanteen ja tarpeen mukaan.


   • Oikeean Oppiin

    Entäs Han Moo Do olen kuullut, että se olisi kova ja toimiva järjestelmä ja opettajat ovat maailman ykkösmiehiä lajissa, ja suomessa ei vastaavan tason opettajia muista lajeista löydä.

    uusi laji Titan F kiinnostaisi kanssa, mutta sitä ei taida vielä olla Hesassa?


   • zxcvbnm
    Oikeean Oppiin kirjoitti:

    Entäs Han Moo Do olen kuullut, että se olisi kova ja toimiva järjestelmä ja opettajat ovat maailman ykkösmiehiä lajissa, ja suomessa ei vastaavan tason opettajia muista lajeista löydä.

    uusi laji Titan F kiinnostaisi kanssa, mutta sitä ei taida vielä olla Hesassa?

    Olipa rakentava kommentti. Hanmoodo ja Titanfist?
    Ihme kun et maininnut Sohrabin kungfua ip lajien kärkeen. Pieni vinkki keskustelun aloittajlle, ei täällä kannata keskustella toisisaan mitään. Täälä on juuri näitä Hanmoodo on itsepuolustuslaji. Keskustele sitten näiden kanssa.


  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Mietitikö nainen koskaan

   Miksi me ollaan päädytty tähän pisteeseen. Lähestmistapaa ei ole. Tarvitaanko me oikeasti enää tätä.
   Ikävä
   132
   2577
  2. Marin on ehkä maailman kaunein "Nelikymppinen"

   Marinin julkaisu on saanut yli 68 500 tykkäystä. Postauksen kommenttikentässä ylistetään paljon Marinin kauneutta, jota
   Maailman menoa
   315
   2553
  3. Vernu Vasunta

   On mahotonta miten marjanpoimijoita on kohdeltu! Eikö paremmalla kohtelulla olisi saanut paremman tuloksen?
   Suomussalmi
   87
   1972
  4. En kelpaa sinulle

   Varattuna - olen sinulle ongelma. Eroaminen vuoksesi voi olla turhaa, sillä me ei puhuta, kun olen varattu ja kumpikin v
   Ikävä
   120
   1560
  5. Apua. Onks mä jotenki erikoinen ?

   Oon ihastunu paljon vanhempaan mieheen.
   Ikävä
   132
   1416
  6. Olisi hauska tietää

   Koska huomasit pitäväsi minusta? Itse taisin ihastua sinuun heti silloin kun tavattiin ensimmäistä kertaa. Miehelle, jon
   Ikävä
   64
   1358
  7. Taidat vanhempi nainen

   Haluta sen tien itsellesi. juokse vaan karkuun ! Pahentaa vaan asiaa.Pitäs toimia ihan toisin päin
   Ikävä
   73
   1104
  8. Minun on vaan päästettävä irti

   Toiveesta. Satutan vain itseäni😥😔. Toivon sinulle pelkkää hyvää, eläthän elämäsi parasta aikaa, mutta en halua enää k
   Ikävä
   37
   1080
  9. Kertoisit jo

   Rakastatko minua vai olenko käsittänyt väärin onko tämä vaan ystävyyttä tai kaveruutta? En haluaisi enää nolata itseäni
   Ikävä
   47
   975
  10. En koskaan saanut asiattomia kuvia!

   Silloin kun olin vielä nuori, kukaan mies ei koskaan lähettänyt minulle asiattomia kuvia itsestään. Jos tiedätte mitä ta
   Sinkut
   157
   949
  Aihe