Combat Hapkido

XCXCXC

Hapkidossa on paljon vahvuuksia jos niitä painotetaan ja karsitaan kikailua, silloin jää aikaa itsepuolustuksen harjoitteluun. Combat Hapkidossa on tehty juuri niin. Lajin kehitystyössä ovat olleet huippuosaajat matto ja asetekniikoissa jolloin vuosien aikana kehittyi ihan varteenotettava hypridilaji itsepuolustuskäyttöön. Hienoa huomata, että perinteisen lajin pohjalta kehitetty laji on toimiva. Perinteiset lajit pitävät sisällään hyvin paljon osaamista. Combat hapkido on ns. päivitetty versio nykypäivään. Sisältöä todella paljon, ei lopu ideat ensimmäisen kahden vuoden aikana niin kuin helposti käy nopeasti kehitetyissä itsepuolustslajeissa. Nopeasti kehitettyjen lajien tarkoitus on omaksua nopeasti asiat kun aikaa ei ole perehtyä lajin saloihin pidempää aikaa. Combat antaa puolustusvalmiuksia lyhyessä ajassa, mutta opittavaa riittää moniksi vuosiksi, ei tarvitse keksiä uutta heti perään. Lajilla on siis varastossa opittavaa helposti vaikka 10 vuodeksi.
Perinteiset lajit toimivat jos omistautuu koko elämällään lajiin, silloin kykenee käyttämään laajaa tekniikkaskaalaa itsepuolustukseen, mutta se vaati myös lahjakkuutta. Combat Hapkidossa hieman lahjattomampikin oppii itsepuolustusta, koska lajin painotus on vain ja ainoastaan siinä. Siis aikaa ei kulu perinteisiin rituaaleihin ja akrobaattisiin harjoitteisiin vaan yksinkertaiseen ja realistiseen itsepuolustukseen. Tässä on näkyvin ero Combatin ja muiden hapkidotyylien välillä. Laji kehittäjällä on perinteisessä tyylissä myös 8 dan arvo, eikä hän moiti sitä. Se olisi omille kintuilleen kusemista, koska sieltä tietotaito on ammennettu. Perinteiden noudattaminen on ihan ok jos tarkoitus on opetella perinteistä tapaa ja vaalia niitä. Tämä oli Combat Hapkidon kehumista, koska pidän lajista todella paljon. Kaksi vuotta harjoittelua takana ja into harjoitteluun vain kasvaa.

5

1472

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • -Ville-

      Combat hapkido on kehitetty itsepuolustuskäyttöön piste. Lajiin on jäänyt nimi Hapkido vain koska se on kehitetty sen pohjalta. Hapkidoksi sitä kutsutaan vain sen vuoksi. Listaisin Combat hapkidon puhtaasti itsepuolustuslajeihin en varsinaisesti hapkidoksi.
      Tämä ei tarkoita etteikö perinteisiä lajeja voisi käyttää itsepuolustukseen vaan sitä että Combat hapkido on pelkästään kehitetty itsepuolustuskäyttöön ei perinteiden vaalimiseen.
      Näitä keskusteluja ei käytäisi jos combat hapkido olisi jättänyt nimen hapkido kokonaan pois. Tyylisuunnan kehittäjällä on pitkä historia hapkidossa, ei ole väärin kunnioittaa tyylejä joista on tietoa paljon saanut ja nimetä lajin nimi osittain sen mukaan. Kertoohan nimikin mistä on kysymys. Perinteisten tyylien harrastajia käy Combat hapkido seminaareilla, koska heidän on helppo omaksua tyyliä hapkdiotaustansa vuoksi. Hyvä näin.

      • Jussi K

        Miten Defendo eroaa combat Hapkidosta harjoitusmenetelmiltään ja noin yleensä?
        Kaverini on harjoitellut combat hapkidoa vähän aikaa ja minä Defendoa. Vertailimme oppimaamme ja yllätyimme samankaltaisuudesta. Ainakin perusteissa näyttäisi olevan paljon samaa, en sitten tiedä miten erot kasvavat harjoittelun edistyessä? Onko tietoa?


      • Pekon poika Perttu
        Jussi K kirjoitti:

        Miten Defendo eroaa combat Hapkidosta harjoitusmenetelmiltään ja noin yleensä?
        Kaverini on harjoitellut combat hapkidoa vähän aikaa ja minä Defendoa. Vertailimme oppimaamme ja yllätyimme samankaltaisuudesta. Ainakin perusteissa näyttäisi olevan paljon samaa, en sitten tiedä miten erot kasvavat harjoittelun edistyessä? Onko tietoa?

        Defendo on aika nopeasti kasaan lyöty tuotos niin kuin krav maga aikoinaan. Ohjaajia koulutetaan suhteellisen nopeasti ja levitetään tyyliä agressiivisella markkinoinnilla. Nopealla läpilyönnillä on ongelmansa, koska ohjaajien on oltava oppilaitaan edellä ja välimatka ei ole kovin pitkä. Välimatkaa kasvattaa eniten ohjaajien entinen kamppailutausta muista lajeista, mutta ei varsinainen defendo tausta. Toivottavasti ohjaajat savat lisäopetusta ja laji jatkaa kehitystään. Voipi olla ettei lajia ole edes tarkoitus harjoitella pitkään vaan oppia lyhyessä ajassa tarvittavat ip tekniikat ja se on sitten siinä. Krav maga ehkä vielä enemmän on saanut alkunsa tästä toimintamallista. Sotilaille piti luoda nopeasti omaksuttava systeemi koska ei ollut aikaa perinpohjaiseen harjoitteluun. Tässä on puolensa kuin myös haittansa. Laji tilanteen ja tarpeen mukaan.


      • Oikeean Oppiin

        Entäs Han Moo Do olen kuullut, että se olisi kova ja toimiva järjestelmä ja opettajat ovat maailman ykkösmiehiä lajissa, ja suomessa ei vastaavan tason opettajia muista lajeista löydä.

        uusi laji Titan F kiinnostaisi kanssa, mutta sitä ei taida vielä olla Hesassa?


      • zxcvbnm
        Oikeean Oppiin kirjoitti:

        Entäs Han Moo Do olen kuullut, että se olisi kova ja toimiva järjestelmä ja opettajat ovat maailman ykkösmiehiä lajissa, ja suomessa ei vastaavan tason opettajia muista lajeista löydä.

        uusi laji Titan F kiinnostaisi kanssa, mutta sitä ei taida vielä olla Hesassa?

        Olipa rakentava kommentti. Hanmoodo ja Titanfist?
        Ihme kun et maininnut Sohrabin kungfua ip lajien kärkeen. Pieni vinkki keskustelun aloittajlle, ei täällä kannata keskustella toisisaan mitään. Täälä on juuri näitä Hanmoodo on itsepuolustuslaji. Keskustele sitten näiden kanssa.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Katso: Ohhoh! Miina Äkkijyrkkä sai käskyn lähteä pois Farmi-kuvauksista -Kommentoi asiaa: "En ole.."

      Tämä oli shokkiyllätys. Oliko tässä kyse tosiaan siitä, että Äkkijyrkkä sanoi asioita suoraan vai mistä.... Tsemppiä, Mi
      Tv-sarjat
      135
      5559
    2. Voi kun mies rapsuttaisit mua sieltä

      Saisit myös sormiisi ihanan tuoksukasta rakkauden mahlaa.👄
      Ikävä
      33
      3425
    3. Haluan jutella kanssasi Nainen

      Olisiko jo aika tavata ja avata tunteemme...On niin paljon asioita joihin molemmat ehkä haluaisimme saada vastaukset...O
      Ikävä
      17
      1893
    4. Poliisiauto Omasp:n edessä parkissa

      Poliisiauto oli parkissa monta tuntia Seinäjoen konttorin edessä tänään. Haettiinko joku tai jotain pankista tutkittavak
      Seinäjoki
      23
      1865
    5. Onko mies niin,

      että sinulle ei riitä yksi nainen? Minulle suhde tarkoittaa sitoutumista, tosin eihän se vankila saa olla kummallekaan.
      Tunteet
      24
      1720
    6. Voitasko leikkiä jotain tunnisteleikkiä?

      Tietäisi ketä täällä käy kaipaamassa.. kerro jotain mikä liittyy sinuun ja häneen eikä muut tiedä. Vastaan itsekin kohta
      Ikävä
      73
      1548
    7. Tietysti jokainen ansaitsee

      Hän varmasti ansaitsee vain parasta ja sopivinta tietenkin, suon sen onnen hänelle enemmän kuin mielelläni. Aika on nyt
      Ikävä
      14
      1463
    8. Armi Aavikko Malmin hautausmaa

      Haudattiinko Armi arkussa Malmin hautausmaalle vai tuhkattiinko hänet? Kuka tietää asiasta oikein?
      Kotimaiset julkkisjuorut
      11
      1346
    9. Haluisin suudella ja huokailla

      ja purra kaulaasi ja rakastella sinua. Haluisin puristella rintojasi ja pakaroitasi. Ei sinulla taida olla kuitenkaan ni
      Ikävä
      16
      1337
    10. Miksi näin?

      Miksi vihervassut haluaa maahan porukkaa jonka pyhä kirja kieltää sopeutumisen vääräuskoisten keskuuteen? Näin kotoutumi
      Maailman menoa
      23
      1308
    Aihe