Combat Hapkido

XCXCXC

Hapkidossa on paljon vahvuuksia jos niitä painotetaan ja karsitaan kikailua, silloin jää aikaa itsepuolustuksen harjoitteluun. Combat Hapkidossa on tehty juuri niin. Lajin kehitystyössä ovat olleet huippuosaajat matto ja asetekniikoissa jolloin vuosien aikana kehittyi ihan varteenotettava hypridilaji itsepuolustuskäyttöön. Hienoa huomata, että perinteisen lajin pohjalta kehitetty laji on toimiva. Perinteiset lajit pitävät sisällään hyvin paljon osaamista. Combat hapkido on ns. päivitetty versio nykypäivään. Sisältöä todella paljon, ei lopu ideat ensimmäisen kahden vuoden aikana niin kuin helposti käy nopeasti kehitetyissä itsepuolustslajeissa. Nopeasti kehitettyjen lajien tarkoitus on omaksua nopeasti asiat kun aikaa ei ole perehtyä lajin saloihin pidempää aikaa. Combat antaa puolustusvalmiuksia lyhyessä ajassa, mutta opittavaa riittää moniksi vuosiksi, ei tarvitse keksiä uutta heti perään. Lajilla on siis varastossa opittavaa helposti vaikka 10 vuodeksi.
Perinteiset lajit toimivat jos omistautuu koko elämällään lajiin, silloin kykenee käyttämään laajaa tekniikkaskaalaa itsepuolustukseen, mutta se vaati myös lahjakkuutta. Combat Hapkidossa hieman lahjattomampikin oppii itsepuolustusta, koska lajin painotus on vain ja ainoastaan siinä. Siis aikaa ei kulu perinteisiin rituaaleihin ja akrobaattisiin harjoitteisiin vaan yksinkertaiseen ja realistiseen itsepuolustukseen. Tässä on näkyvin ero Combatin ja muiden hapkidotyylien välillä. Laji kehittäjällä on perinteisessä tyylissä myös 8 dan arvo, eikä hän moiti sitä. Se olisi omille kintuilleen kusemista, koska sieltä tietotaito on ammennettu. Perinteiden noudattaminen on ihan ok jos tarkoitus on opetella perinteistä tapaa ja vaalia niitä. Tämä oli Combat Hapkidon kehumista, koska pidän lajista todella paljon. Kaksi vuotta harjoittelua takana ja into harjoitteluun vain kasvaa.

5

1486

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • -Ville-

      Combat hapkido on kehitetty itsepuolustuskäyttöön piste. Lajiin on jäänyt nimi Hapkido vain koska se on kehitetty sen pohjalta. Hapkidoksi sitä kutsutaan vain sen vuoksi. Listaisin Combat hapkidon puhtaasti itsepuolustuslajeihin en varsinaisesti hapkidoksi.
      Tämä ei tarkoita etteikö perinteisiä lajeja voisi käyttää itsepuolustukseen vaan sitä että Combat hapkido on pelkästään kehitetty itsepuolustuskäyttöön ei perinteiden vaalimiseen.
      Näitä keskusteluja ei käytäisi jos combat hapkido olisi jättänyt nimen hapkido kokonaan pois. Tyylisuunnan kehittäjällä on pitkä historia hapkidossa, ei ole väärin kunnioittaa tyylejä joista on tietoa paljon saanut ja nimetä lajin nimi osittain sen mukaan. Kertoohan nimikin mistä on kysymys. Perinteisten tyylien harrastajia käy Combat hapkido seminaareilla, koska heidän on helppo omaksua tyyliä hapkdiotaustansa vuoksi. Hyvä näin.

      • Jussi K

        Miten Defendo eroaa combat Hapkidosta harjoitusmenetelmiltään ja noin yleensä?
        Kaverini on harjoitellut combat hapkidoa vähän aikaa ja minä Defendoa. Vertailimme oppimaamme ja yllätyimme samankaltaisuudesta. Ainakin perusteissa näyttäisi olevan paljon samaa, en sitten tiedä miten erot kasvavat harjoittelun edistyessä? Onko tietoa?


      • Pekon poika Perttu
        Jussi K kirjoitti:

        Miten Defendo eroaa combat Hapkidosta harjoitusmenetelmiltään ja noin yleensä?
        Kaverini on harjoitellut combat hapkidoa vähän aikaa ja minä Defendoa. Vertailimme oppimaamme ja yllätyimme samankaltaisuudesta. Ainakin perusteissa näyttäisi olevan paljon samaa, en sitten tiedä miten erot kasvavat harjoittelun edistyessä? Onko tietoa?

        Defendo on aika nopeasti kasaan lyöty tuotos niin kuin krav maga aikoinaan. Ohjaajia koulutetaan suhteellisen nopeasti ja levitetään tyyliä agressiivisella markkinoinnilla. Nopealla läpilyönnillä on ongelmansa, koska ohjaajien on oltava oppilaitaan edellä ja välimatka ei ole kovin pitkä. Välimatkaa kasvattaa eniten ohjaajien entinen kamppailutausta muista lajeista, mutta ei varsinainen defendo tausta. Toivottavasti ohjaajat savat lisäopetusta ja laji jatkaa kehitystään. Voipi olla ettei lajia ole edes tarkoitus harjoitella pitkään vaan oppia lyhyessä ajassa tarvittavat ip tekniikat ja se on sitten siinä. Krav maga ehkä vielä enemmän on saanut alkunsa tästä toimintamallista. Sotilaille piti luoda nopeasti omaksuttava systeemi koska ei ollut aikaa perinpohjaiseen harjoitteluun. Tässä on puolensa kuin myös haittansa. Laji tilanteen ja tarpeen mukaan.


      • Oikeean Oppiin

        Entäs Han Moo Do olen kuullut, että se olisi kova ja toimiva järjestelmä ja opettajat ovat maailman ykkösmiehiä lajissa, ja suomessa ei vastaavan tason opettajia muista lajeista löydä.

        uusi laji Titan F kiinnostaisi kanssa, mutta sitä ei taida vielä olla Hesassa?


      • zxcvbnm
        Oikeean Oppiin kirjoitti:

        Entäs Han Moo Do olen kuullut, että se olisi kova ja toimiva järjestelmä ja opettajat ovat maailman ykkösmiehiä lajissa, ja suomessa ei vastaavan tason opettajia muista lajeista löydä.

        uusi laji Titan F kiinnostaisi kanssa, mutta sitä ei taida vielä olla Hesassa?

        Olipa rakentava kommentti. Hanmoodo ja Titanfist?
        Ihme kun et maininnut Sohrabin kungfua ip lajien kärkeen. Pieni vinkki keskustelun aloittajlle, ei täällä kannata keskustella toisisaan mitään. Täälä on juuri näitä Hanmoodo on itsepuolustuslaji. Keskustele sitten näiden kanssa.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Kuvat! Dannyyn liitetty Helmi Loukasmäki, 22, on puhjennut naisena kukkaan - Some sekoaa: "Sä..."

      Ooo, kaunis aikuinen nainen Helmistä on kasvanut siinä yli 80-vuotiaan Dannyn rinnalla! Katso uudet kuvat: https://ww
      Suomalaiset julkkikset
      47
      3045
    2. Henkirikos Alakylässä

      Nainen löydetty elottomana, mies otettu kiinni. Mitä on tapahtunut?
      Seinäjoki
      47
      2291
    3. Suodatinpussin kastelemalla saa parempaa kahvia

      Kokeilin niksiä ja kyllä tämä kahvi on parempaa nyt. Ei lainkaan maistu paperiselta. Huljuttelee hanan alla suppiloa pap
      Maailman menoa
      122
      1680
    4. Tidätkö nainen

      että suoraan sanottuna v.tut.aa että pääsit näin lähelle minua. Ei olisi oikeasti aikaa tähän mutta silti aina välillä o
      Ikävä
      100
      1533
    5. Onkohan sinulla kaikki hyvin?

      Nyt vähän sellainen outo tunne tuli. Sinun asiasi niin ei minulle toki tarvitse kertoa. Kunhan mietin...
      Ikävä
      38
      1067
    6. Viimeinen reissu tälle kesälle

      Pian se syksy on. Hyvää huomenta ja aurinkoista päivää. ☕🌞🍁🌻🐺❤️
      Ikävä
      169
      934
    7. Mikä on kaivattusi etunimi?

      Otsikossa siis on kysymys eriteltynä. Vain oikeat vastaukset hyväksytään.
      Ikävä
      44
      891
    8. Huikeeta, mahtavaa, ihan mielettömän upeeta

      Me ostettiin talo Espanjasta. Tosin saadaan käyttää sitä vain muutama viikko vuodessa kun on monta muutakin ostajaa! M
      Kotimaiset julkkisjuorut
      175
      846
    9. En kestä katsoa

      Sitä miten sinusta on muut kiinnostuneita. Olen kateellinen. Siksi pitäisi lähteä pois
      Ikävä
      71
      791
    10. Oho! Arja Koriseva paljastaa TTK:n ekasta suorasta lähetyksestä: "On vähän ärsyttävä yhtälö!"

      Upea Arja Koriseva! Tsemppiä haasteelliseen tilanteeseen! Lue lisää: https://www.suomi24.fi/viihde/oho-arja-koriseva-
      Suomalaiset julkkikset
      14
      754
    Aihe