Suomi24 Keskustelussa on viikonlopun aikana ollut poikkeuksellisen paljon bottien automaattiseti luomia kommentteja. Pahoittelemme tästä aiheutunutta harmia. Olemme kiristäneet Keskustelujen suojausasetuksia ja kommentointi on toistaiseksi estetty ulkomailta.

kahdet ristiäiset

..............................

moi. ajattelin kysyä vähän et miten toimia. meillä on siis kahden lapsen kastajaiset samaan aikaan. ei kaksoset. vaan pikkusisko ja isoveli. nyt kun on toinen lapsi tulossa, niin haluttaisiin kastaa heidät samaan aikaan.Kun esikoista ei olla kastettu vieläö ollenkaan. Onko muita kenellä ollut kahdet kastajaiset samaan aikaan. Mitä kirjoittaa kutsukortteihin ? Etäs miten pyytää kummia isommalle lapselle, kun hänellä on ikää jo 5v. Ollaan kylä mieheni kans asiasta juteltu ja sanottu pojallekkin että saisi vähä itse antaa vaihtoentoja ketä haluaisi kummeiksi. Ja tosi hyvä vaihtoentoja onkin keksinyt. Hän haluaisi vielä itsekin kysysä henkilöiltä jos he haluaisi tulla hänen kummeiksi. Kertokaa omia kokemuksia ,ku tää asia on minulle ihan uusi. KIITOS kaikille jo etukäteen ...

1

596

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • lskdfjslkfj

      Oikein hyvä idea kastaa molemmat lapset nyt samalla kertaa. Olen itse ollut sellaisissa ristiäisissä, missä kastettiin serkukset, joista toinen oli poikavauva ja toinen neljävuotias tyttö, ja niistä jäi oikein mukavat muistot. Kerron nyt vähän siitä, millaista siellä oli.

      Tilaisuuden aikana vauvan äiti seisoi pidellen vauvaa ja se nelivuotias tyttö seisoi hänen vieressään siinä vauvan puolella pieni kukkakimppu kädessään ja nätti punainen juhlamekko päällään. Vauvalla oli tietysti tavallinen kastepuku. Kun tuli itse kasteen aika, pappi otti kastemaljan käteensä ja meni ensin vauvan luo ja kastoi hänet ja sitten astui sen tytön vierelle ja kastoi hänet. Tyttö siis vain seisoi koko ajan tavallisesti siinä paikallaan. Kun tuli se kätten päälle paneminen, ensin vauvan kummit ym. kokoontuivat vauvan ympärille ja sitten tytön kummit hänen ympärilleen. Kaikki sujui hienosti ja kastettavat olivat molemmat suloisia : )

      Vaikka et isoveljen ristiäisasusta kysynytkään, sanon siitäkin ehdotukseni : ) Hänellä voisi olla vaikka suorat tummat housut, valkea paita ja juhlaliivit, joiden rintataskussa pienet kukat kuten sulhasella yleensä on. Sellaisena hän heti erottuisi juhlan toiseksi päähenkilöksi eikä näyttäisi vain kastettavan vauvan sisarukselta.

      Minusta kutsukortteihin voisi kirjoittaa vaikka tähän tyyliin: "Tervetuloa kotiimme kastejuhlaan, jossa kastetaan perheemme molemmat lapset, Veeti-Verneri ja hänen pikkusiskonsa".

      Viisivuotias poikanne voi minusta oikein hyvin itse pyytää haluamiaan henkilöitä kummeiksi, vaikka tietysti hänen kuuluu teidän kanssanne ensin sopia, ketkä pyydetään. Tuollainen lapsen itsensä esittämä pyyntö on varmaan hieno niistä kummeiksi valituistakin. Etukäteen kyllä kannattaa pojan kanssa puhua siitäkin mahdollisuudesta, että joku pyydetyistä ei ehkä haluakaan jostakin syystä tulla kummiksi, että hän ei pitäisi suostumista itsestään selvänä. Jos joku sitten kieltäytyy kunniasta, niin pojalle täytyy tehdä selväksi, että kummiehdokas ei mitenkään häntä hyljeksi tms., vaan että hänellä oli muita syitä kieltäytyä.

      Vielä neuvoisin sellaista, että ainakin joillekin ristiäisvieraille kannattaa etukäteen vinkata, että eivät ihastelisi pelkästään vauvaa, vaan antaisivat huomiota myös isolleveljelle. Normaalistikin näin pitäisi tehdä, mutta nyt vielä tavallistakin enemmän, koska näissä ristiäisissä hän on ihan yhtä tärkeä "juhlakalu" kuin vauvakin.

      Onnistuneita ristiäisiä ja kaikkea hyvää teille koko perheelle!

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Millä voin

      Hyvittää kaiken?
      Ikävä
      69
      2207
    2. Jotain puuttuu

      Kun en sinua näe. Et ehkä arvaisi, mutta olen arka kuin alaston koivu lehtiä vailla, talven jäljiltä, kun ajattelen sinu
      Ikävä
      101
      2043
    3. Haluan sut

      Haluatko sinä vielä mut?
      Ikävä
      77
      1642
    4. Hei A, osaatko

      sanoa, miksi olet ihan yhtäkkiä ilmestynyt kaveriehdotuksiini Facebookissa? Mitähän kaikkea Facebook tietää mitä minä en
      Ikävä
      41
      1480
    5. Haluaisin aidosti jo luovuttaa ja unohtaa

      Ei tästä mitään tule koskaan.
      Ikävä
      78
      1456
    6. Ampuminen Iisalmessa

      Älytöntä on tämä maailman meno.
      Iisalmi
      10
      1357
    7. Pohjola kadulla paukuteltu

      Iltasanomissa juttua.
      Iisalmi
      31
      1334
    8. 52
      1238
    9. Synnittömänä syntyminen

      Helluntailaisperäisillä lahkoilla on Raamatunvastainen harhausko että ihminen syntyy synnittömänä.
      Helluntailaisuus
      62
      1180
    10. Mitä tämä tarkoittaa,

      että näkyy vain viimevuotisia? Kirjoitin muutama tunti sitten viestin, onko se häipynyt avaruuteen?
      Ikävä
      28
      1169
    Aihe