Suomi24 Keskustelussa on viikonlopun aikana ollut poikkeuksellisen paljon bottien automaattiseti luomia kommentteja. Pahoittelemme tästä aiheutunutta harmia. Olemme kiristäneet Keskustelujen suojausasetuksia ja kommentointi on toistaiseksi estetty ulkomailta.

Suomalaiset pois Afganistanista!

ja HETI

Afgaanit pystyvät tappamaan suomalaiset "rauhanturvaajat" välittömästi kun vain saavat sen päähänsä. Afgaanit (taliban) ovat olleet armollisia koska kunnioittavat suomalasia jotka torjuivat N-Liiton hyökkäyksen kuten Afgaanitkin. Mutta nyt on jo talibanillakin mitta täys ja suomalaiset tapetaan samoin kuin jenkitkin.

7

971

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Huhhuhhuuhuu

      Talibaneista ei edes prosenttikaan tiedä mikä Suomi on tai mikä edes siniristilippu on. Olleet armollisia ja kunnioittaa... Joopa joo. Äläkä sekoita Afgaania ja Talebania, mene käymään siellä niin huomaat eron. Roger?

    • myrkkyhoitsu

      olisi yksi kaunis päivä päässeet uutisin teurastettuaan suomalaiset rauhanturvaajat! olisivat leikanneet moralla suomalaisen matin pään irti ja heiluttasivat sitä televisio kameroiden edessä, nams!

    • PeaceKeeper

      Ja miehet pysyy siellä... Jos ne otetaan sieltä afganistanista pois tässä vaiheessa niin se olisi sama ku koko YK poistuu maasta. Me suomalaiset tehdään hommat kerralla kuntoon. ELI EMME LÄHDE pois ennen kuin homma on hoidettu tässä tapauksessa ykta ei tarvita Afganistanissa... siihe menee kyllä viel sellaset 15-20 vuotta mutta ei sille voi mitään.

      • ;DD

        "Me suomalaiset tehdään hommat kerralla kuntoon. ELI EMME LÄHDE pois ennen kuin homma on hoidettu tässä tapauksessa ykta ei tarvita Afganistanissa"

        Jep, samaa mieltä :DDDDD


    • Msfh

      Tuota...joo... Aikamoista hömppää täällä välillä kirjotellaan, mutta nyt oli jo nii raakaa hölynpölyä että pakko kirjotella takasikki...

      Itse palvelen tällä hetkellä Afganistanissa Suomen ISAF-joukoissa ja ei meikäläisiä kovin helposti täällä tapeta. Tokihan riskit siihen on, mutta ei se noin vaan onnistu niinku eka kirjottaja mainitti.

      Kuten toka kirjoittaja mainitsi, niin ei paikalliset osaa erottaa kansalaisuuksia. Suurin osa luulee meitä jenkeiksi, eikä ne ees tiiä missä Suomi on. On niille joskus karttaakin näytetty mutta ei ne sieltä aina osaa ees omaa maata löytää...
      Eli ei me siellä töitä tehä Talebanien "armosta".

      Kyllä se niin menee että jos tulitaisteluun joudutaan, niin on meikäläisten tulivoima aikalailla ylivoimainen heihin verrattuna. On suojavarusteita, hyvät aseet, paljon ammuksia, pimeätoimintavälineet, vara-ase ja vielä löytyy tarkkuuskivääriä, haulikkoa ja kranaattipistoolia.
      Toki tulitaistelu on aina vaarallista vaikka on mitä varusteita. Paljon riippuu vihollisen välineistöstä, koulutuksesta ja ylläkön onnistumisesta tulitaistelun eteneminen. Mutta ainakin näin lähtökohtaisesti suomalainen rauhanturvaaja (tai minkä tahansa maan rauhanturvaaja) on vahvoilla.
      Mutta ei me mihinkään tulitaisteluun riennetä, vaan koulutuksessakin lähtökohtana on se että hippulat vinkuen karkuun jos tilanne vaikuttaa vähänkin vaaralliselta. Ja autoilla ajettaessa ollaan todella varovaisia. Maisemien katselut jäävät aika vähiin.

      Mutta ennenkuin ruvetaan liikaa arvostelemaan ja pelottelemaan rauhanturvaajan arkea, niin kannataa ees yrittää tutustua tähän rauhanturvaajan työhön. Voisi yrittää ottaa selvää mitä se on. Nyt ainakin paisto melko hyvin läpi, että liikaa luettu wikipediaa ja sieltäkin vain joka kolmas rivi...

      Itsellä on reilu puoli vuotta takana ja saman verran edessä. Turvallisin mielin täällä työskentelen mutta toki aina välillä pieni jännäpissa vaivaa...

      • cc-mies

        Kenellä Afganistanin osakkaista on homma hoidossa nyt tai vuoden päästä? Untako ryhdikäs ystävämme näkee? Se on paha vika näissä hommissa!


    • Suomalaiset täytyy pitää ehdottomasti Afganistanissa. Kun kerran leikkiin on lähdetty, niin leikki pitää myös kestää. Myös väkivallanteot ja mahdolliset tappiot. Suomen on länsimaisena sivistysvaltiona kannettava oma vastuu maailman parantamisesta. Olisi erittäin vaarallista luovuttaa kesken kaiken parin pommi-iskun takia. Koska sehän on "kapinallisten" tarkoitus. Pää on vaan pidettävä kylmänä. Ei tilanne vielä ole mitenkään hallitsematon.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Millä voin

      Hyvittää kaiken?
      Ikävä
      71
      2338
    2. Jotain puuttuu

      Kun en sinua näe. Et ehkä arvaisi, mutta olen arka kuin alaston koivu lehtiä vailla, talven jäljiltä, kun ajattelen sinu
      Ikävä
      101
      2113
    3. Haluan sut

      Haluatko sinä vielä mut?
      Ikävä
      78
      1738
    4. Hei A, osaatko

      sanoa, miksi olet ihan yhtäkkiä ilmestynyt kaveriehdotuksiini Facebookissa? Mitähän kaikkea Facebook tietää mitä minä en
      Ikävä
      44
      1547
    5. Haluaisin aidosti jo luovuttaa ja unohtaa

      Ei tästä mitään tule koskaan.
      Ikävä
      78
      1536
    6. Ampuminen Iisalmessa

      Älytöntä on tämä maailman meno.
      Iisalmi
      11
      1475
    7. Pohjola kadulla paukuteltu

      Iltasanomissa juttua.
      Iisalmi
      31
      1439
    8. 52
      1298
    9. Synnittömänä syntyminen

      Helluntailaisperäisillä lahkoilla on Raamatunvastainen harhausko että ihminen syntyy synnittömänä.
      Helluntailaisuus
      75
      1258
    10. Mitä tämä tarkoittaa,

      että näkyy vain viimevuotisia? Kirjoitin muutama tunti sitten viestin, onko se häipynyt avaruuteen?
      Ikävä
      30
      1209
    Aihe