"Ilopissat/Pelkopissat"

Voi että..

Huomenta!

Elikkäs, meillä on 14viikkoa vanha narttupentu.. Muuten kaikki menee ihan hyvin mutta ongelmana on "ilopissat" ja "pelkopissat", eli kun tuun vaikka töistä kotia, pentu on niin iloinen että pissaa allensa, ja jos on tehny tuhojaan ja korotan edes vähän ääntä niin taas pissataan alle..
Eli pentua ei voi torua ollenkaan tai pissa tulee ja noteerata mitenkään kun töistä tms. tulen ettei pissaa allensa..

Onko tähän mitään keinoa miten saa loppumaan?? vai meneekö itsestään ohi pennun kasvaessa.. Vinkkejä kaipaan kovasti kun tuntuu että hermot on välillä aika riekaleina X/

Meillä on kans uros, kohta 2 vuotta niin ei sen kans ollu tuommosia ongelmia ollenkaan.

Ja toinen juttu on että ennen tehtiin pissat lehdelle, nyt tehdään mihin sattuun.. ja tuntuu että sitä riittää ja riittää!

15

11323

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • cons

      "vaiva" on käsittääkseni yleisempää nartuilla kuin uroksilla, jostain joskus luin että nartun pidätyskyky saattaa tulla täydelliseksi vasta ekojen juoksejen jälkeen.Liekö näin, en tiedä, Mutta vaiva menee kyllä ajan kanssa ohi. Meilläkin tytsy 8kk kotiin tullessa innostuu vieläkin lirauttamaan, siihen vaan varaudun avaamalla oven ja pyydän koiran ulos tervehtimään.
      Tuhoista pentua on turha torua, ellet yllätä sitä itseteosta, ei käsitä torujen syytä. siivoat vain tuhot vaikka hammasta purren.
      Suuri osa joutuu kokemaan takapakkia sisäsiisteys koulutuksen kanssa, mutta ahkerasti vaan jatkatte ni kylse siitä. jälkeenpäin ajateltuna se on todella lyhyt ajanjakso kun joudutte niitä pissoja siivoilemaan!:)

      • Voi että...

        Se toruminen, tarkotin torumista sillon kun tekee jotain kiellettyä kun olen paikan päällä.


    • Koirailija

      Meillä on 5 kk urospentu. Ja kun se tapaa hyviä naapureita, se "laskee allensa", pissaa tirisee niin että saa varoa housunlahkeita. Mutta tuo on vaan ilonaihe ollut niin itselle kuin naapureillekin, nämä kun tapahtuu yleensä pihalla. Joskus kyllä meillä sisälläkin, kun naapuri tulee käymään.

      En tiedä onko pentu kokenut pelkoja, mutta ei ainakaan pissoja ole tullut muutoin kuin noissa iloisissa tapaamisissa.

    • rotikka!

      Meillä on reilu 4kk rotikka ja ilopissaa lentää aina niin pirusti kun tulee tuttuja mukavia ihmisiä kylään. Asialle ei voi mitään eikä se torumalla parane. Olemme kuitenkin huomanneet, että kun pissatamme koiran ennen vieraiden tuloa niin ilopissaa ei lentele niin paljoa/ yhtään.

    • sinulta itseltään

      "Eli pentua ei voi torua ollenkaan tai pissa tulee ja noteerata mitenkään kun töistä tms. tulen ettei pissaa allensa.."

      No niin, tuossahan tuo ratkaisu jo tulikin. Eli kun tulet töistä et huomaa pentua ollenkaan. Aika riippuu siitä että missä vaiheessa se ei enään sitten innoissaan pissaa. Eli kylmästi vain sisälle ovesta ja juot vaikka kupin kahvia rauhassa ja odotat että koira rauhoittuu.

      Mitä torumiseen tulee niin voisiko olla että pennullenne riittää vain se että vihaisesti katsot sitä kun se tekee väärin, että olet komentanut sitä liian kovaa?
      Muistinko oikein että kirjoitit tuolla että ymmärrät sen että jälkikäteen koiraa ei saa ikinä torua, vain kun sen saa itseteosta kiinni.

      Sisäsiisteyteen sitten auttaa vain se että sitä koiraa viedään ulos ja kehutaan kun se tekee asiansa sinne. Muuten sitten yritetään kestää;) Takapakkia tulee varmasti vielä monen asian kanssa mutta älä kosta koiralle.

      • pentusia

        Mitähän jos sieppaisti pennun saman tien mukaasi ja ulos, kun toisella on pissahätä! Pakkohan se on lattialle tehdä, kun ei ole vessaa eikä itse pääse ulos. Niin, tai levitä sanomalehtiä kynnynmaton tilalle. Kiellon ja moittimisen voit sovittaa pennun hermoille sopivaksi, ehkä vain sihahdu ja sormen nosti, kun tekee kielletyä. Koirilla on hyvä kuulo, ei tarvitse karjua


    • tia-maria81

      Meillä on sakemanni pentu 5kk ja pissaa alleen joka päivä kun mies tulee kotiin. Mies on tehnyt kotiintulostaan "liian ison numeron" (heti kun ovesta tulee niin rapsuttaa ja leikkii sen kanssa) ja koira on niin onnellinen, että pisut tulee joka kerta. Itse en huomioi koiraa heti kun tulen kotiin. Juuri sen takia, ettei jälleen näkemisestä tule pennulle stressiä ja koira oppisi siihen ettei kotoa lähteminen ja kotiin tuleminen ei ole mikään iso juttu. Koira pissaa alleen, koska se alistuu ja kokee itsensä alempi arvoiseksi laumassa. Koskaan ei saa torua pentua, kun se allensa pissaa. Nyt siis olen aloittanut kouluttamaan miestä uusille tavoille, että meillä saadaan tuo pissailu kuriin ;) ja vaikeampaa on kuin koiran kouluttaminen :)

    • klsisd

      Itsellä 10 kk kääpiövillakoira mäyräkoira mix. Ilopissat tulee joka kerta kun tulen kotiin tai näkee jonkun muun ihmisen (tuttu tai tuntematon) Olen huomannut että omalla kohdallani ei pissaa ellen koske mutta heti kotiin tullessani koira on vietävä saman tien ulos (muuten nostaa koipeaan sisällä) ja hihnaa kiinnittäessä pissa tulee... Muutenkin koiralla ollut pissa ongelmia, mielenosoitus pissat ja välillä tuntuu vaan unohtavan olevansa sisällä... Sänkyyn pissannut useita kertoja, lenkillä käydään useita kertoja päivässä, enkä tiedä mitä muutakaan oikeen voisi tehdä.

      • Lorauksia

        Meillä halataan ja hössötetään, kun tulen töistä, mutta ei ole siitä vahinkoja tullut. Pentu on 6kk ja lapset kyllä ehtivät kotiin enen minua, joten koiralla ei ole rakko pullollaan, kun minä saavun. Jos pentu on ollut sisällä tunteja ja sitten joku tulee, ei ihme, että pissa lorahtaa - kyse voi olla ihan fyysisestä pakosta.


    • Sakemanni1234

      Minulla on 11kk saksanpaimenkoira ja on vasta nyt alkanut pienen pissan päästämään kun tulen kotiin. (Siis muutamia tippoja, ei lähellekkään sitä mitä normaalisti pissaa ulkona). Koirani on muuten aivan sisäsiisti. Mutta aina kun tulen kotiin ryömii jalkojen välistä ja muualla lattialla, pissaa, heiluttaa häntää välillä jopa vinkuu innosta. Teen maksimissaan 5tunnin työvuoroja eli ei rakkokaan niin kovin täynnä voi olla joka kerta että sen takia pissisi. Asutaan kahdestaan joten veikkaan, että kunnioitus ja kiintymys minuun on niin kova vain. Ikävää kylläkin tuo pissaus...

    • Hasttu

      TIedän kyllä tapauksia että ilopissaaminen jatkuu koko koiran eliniän. Kaikki koirat tietystikään eivät sitä tee. Mielestäni paras ohje on ollut tuo että kotiintulosta ei tehdä numeroa, ei kiihdytetä koiraa. Ja pidetään eteinen helposti siivottavana.

    • kostaja696

      Oma sakemanni alkoi pissiä eteisenlattialle innoissaan kun oli noin 8kk. Yritin vähän komentaa ja työntää kuonoa pissaan mutta ei auttanut.

      Tästä moni suuttuu kun kerron mikä auttoi. Kerran kun tulin kotiin päästin koiran heti ulos missä alkoi riehua ja pissiä allensa. Pissasin itse kylmästi koiran päälle. Olisittepa nähneet koiran sen jälkeen. Vaiva loppui kun seinään.

      Koiran joutui kyllä sitten pesemään.

    • eihössötystä

      Kun tulet kotiin, et puhu/katso pentua,vaan viet sen suoraan ulos,ja kehut kun pissii sinne.Liiallinen hössääminen, höpöttäminen, silittely jne, saa koiran kierroksille,ja pissan lentämään.Meillä pentu alkuun pissi, kun juku tuli, kylään, kotiin yms.Mutta sitten lopetti, kun kiellettiin kaikki turha hössääminen pennun kanssa.Leikittää voi , kunhan pentu on ensin pissatettu.Kaikenlainen liiallinen hössääminen, sekoittaa pentua, eikä reppana tiedä mitenpäin olla, ja siinähän se pissakin sitten tulee.
      Eli rauhoita kaikki kotiin tulo, vieraiden tulo yms, tilanteet.Ja älkää muutenkaan liiakis hössötelkö.Pentusi on nuori viellä, tuo korjaantuu, kunhan muutatte käytöstänne.Jos jatkatte liiallista huomioimista kotiin tullessa, tai viivyttelette ulos viennissä, , saatte sen pissimään laittioille koko ikänsäkin.

    • Anonyymi

      Kaksivuotias narttu, johon olen uuden suhteen kautta tutustunut. Ei ole kasvatettu mitenkään, joten kevät kulunut koiran koulutuksen parissa. Ilopissa oli alussa ongelma, mutta saatiin aika hyvin kuriin. Nyt tullut taas kuvioon. Koira on kova alistumaan minua, puolisoa se taas dominoi. Ei voida enää tervehtiä koiraa kotona. Yritetään kitkeä yli-innostunut käyttäytyminen tapaamisissa, eikä huomioida koiraa. Kun koira rauhoittunut omalle paikalleen, niin tervehditään, ja sitten sitä pissaa vaan roiskuu, vaikka ei olisi kovinkaan pitkä aika pissaamisestakaan. Olen vähän neuvoton.

      • Anonyymi

        Meillä mäykky reki ilopissoja 3 vuotiaana. Oli vierailla hauskaa, kun ensimmäisenä piti huutaa että älkää koskeko koiraan tai k usi lentää. Jotkut kokeili. Ja kaaressahan se lenti. Sitten vaan loppui ilopissat ykskaks eikä koskaan tullut takaisin.

        Mitä te oikein hermoilette, ilopissat ei ole paha juttu ollenkaan eikä se kerro etteikö koira olisi sisäsiisti. Varsinkin nartun ekat juoksut aiheuttaa jopa takapakkia sisäsiisteydessä. Uroksilla myös voi hormonit sotkea. Ettehän tekään ole saaneet vanhemmilta tukkapöllyä sen vuoksi, että lapsena saatoitte pissata pojat varsinkin vähän ohi pöntön tai malttamattomina lapsina ette aina vessaan kerenneet?

        Ilopissaamunen kertoo ylitsepääsemättömästä yleensä innosta, jolloin nuori koira varsinkin saattaa vain unohtaa vähän pidättää. Väsyttäkee koiranne henkisesti ja fyysisesti, erityisesti henkisesti. Joissain tapauksissa auttaa. Joskus leikkaus (kastraatio/strelilisaatio), mutta voi myös aiheuttaa pidättämiseen ongelmia. Eläinlääkärillä voi myös tutkituttaa, ettei ole tulehdusta.

        Älkää nyt ihan kädettömiä olko, te vastaatte elävän olennon elinlaadusta.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Baaritappelu

      Hurjaksi käynyt meno Laffassa. Jotain jätkää kuristettu ja joutunu teholle...
      Kokkola
      63
      6163
    2. Tappo Kokkolassa

      Päivitetty tänään Iltalehti 17.04.2024 Klo: 15:23..Mikähän tämä tapaus nyt sitten taas on.? Henkirikos Kokkolassa on tap
      Kokkola
      25
      3936
    3. Miksi tytöt feikkavat saaneensa orgasmin, vaikka eivät ole saaneet?

      Eräs ideologia itsepintaisesti väittää, että miehet haluavat työntää kikkelinsä vaikka oksanreikään, mutta tämä väite ei
      Sinkut
      255
      2319
    4. Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti

      Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti ei kerro taposta taaskaan mitään. Mitä hyötyä on koko paikallislehdestä kun ei
      Kokkola
      26
      1920
    5. MAKEN REMPAT

      Tietääkö kukaan missä tämmöisen firman pyörittäjä majailee? Jäi pojalla hommat pahasti kesken ja rahat muisti ottaa enna
      Suomussalmi
      26
      1373
    6. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      95
      1296
    7. Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille

      Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille. Nämä linkit voivat auttaa pääsemään niin sanotusti alkuun. https://keskustel
      Hindulaisuus
      304
      1077
    8. Kuntoutus osasto Ähtärin tk vuode osasto suljetaan

      5 viikkoa ja mihin työntekijät, mihin potilaat. Mikon sairaalan lopetukset saivat nyt jatkoa. Alavudelle Liisalle tulee
      Ähtäri
      54
      1040
    9. Välillä käy mielessä

      olisiko sittenkin ollut parempi, että emme koskaan olisi edes tavanneet. Olisi säästynyt monilta kyyneleiltä.
      Ikävä
      77
      986
    10. Mulla on kyllä

      Järkyttävä ikävä sua. Enkä yhtään tykkää tästä olotilastani. Levoton olo. Ja vähän pelottaa..
      Ikävä
      39
      951
    Aihe