mikä niitä syö?

akvatarhuri

Minä onneton olen tässä miettinyt että mikä näistä kaloista popsii minun hienot kasvini. Akvassa on lehtikaloja, tiikerinuoliaisia, erillaisia tetroja (neontetra, kulmatetra) kirsikka barbeja,miekkapyrstöjä, plecoja sekä partamonneja. Kuka on syyllinen tähän kasvien syöpöttelyyn, minä arvioin että lehtikalat mutta onko joku toinenkin?? Olenko oikeassa jos sanon ettei tetrat revi kasveja???

3

316

  Vastaukset

  • Aika sekalainen kalasoppa sulla.
   Taitaa olla muutamia kaloja, jotka eivät sovi vesiarvoiltaankaan samaan altaaseen(miekkapyrstön vaativat ainakin kovempaa ja emäksisempää vettä).

   Minkäs kokoinen akvaariosi on?
   Olethan ottanut selvää esim. tuon tiikerinuoliaisen tilantarpeesta, joka on 530-litraa, sillä kasvaa jopa 30 senttiseksi! Ei siis sovi ihan pieneen altaaseen.

   Mitä plekoja nuo ovat?
   Osa plekoista on kasvissyöjiä ja varmasti lutkuttaa kasvisi pilalle.
   Ota selvää siis, mitä lajit ovat, mitä syövät ja kuinka suuriksi ne kasvavat.
   Partamonnikin voinee imeä kasveja, jos muuta ruokaa on niukalti tarjolla.

   • kokoa löytyy aina siihen 700 litraan, akvaarioni on ns. sieltä ja täältä muutama tullut kun toiset lopettaa akvaharrastuksen niin kalat kipataan minun altaaseen. Ostin toisen mokoman altaan kaloille jotka vaativat erillaisen vedenja nyt pitäs vaan selvittää ketkä syö kasveja tästä porukasta.


   • akvatarhuri kirjoitti:

    kokoa löytyy aina siihen 700 litraan, akvaarioni on ns. sieltä ja täältä muutama tullut kun toiset lopettaa akvaharrastuksen niin kalat kipataan minun altaaseen. Ostin toisen mokoman altaan kaloille jotka vaativat erillaisen vedenja nyt pitäs vaan selvittää ketkä syö kasveja tästä porukasta.

    Ei kannata ihan "tuosta vaan" antaa kotia milletahansa kalalle, se voi tuoda mukanaan tauteja ja kuten jo tässä huomattiin, myös vesi(lämpötila jne.)vaatimukset voivat olla täysin erillaiset.
    Ota siis selvää jatkossa mitä kaloja altaaseesi päästät ja korjaa vanha kalasto, niin säästyt huolilta. :)

    Altaalla on mukavasti kokoa, onneksi.
    Luulen että kasvisi tuhoejat on näitä "plecoja", joten ota niitten lajista selvää. ;)


  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Greta Thunberg kritisoi Suomen hallitusta

   ”Tämä on epäonnistuminen”. https://www.is.fi/ulkomaat/art-2000006515088.html Thunberg on liittänyt mukaan perustamansa Fridays for Future -liikkeen
   Maailman menoa
   255
   10544
  2. Tiesikö Martina miehensä taustat?

   Turkkilainen miljonääri onkin irakilainen jolla huikea rikostausta? Askarruttaa tiesikö Martina mistä on kyse vai tuliko yllätyksenä. Joka tapauksessa
   187
   5495
  3. Sedu Koskinen aikoo järjestää isot juhlat

   Näihin julkkiksiin ei näköjään päde mitkään lait tai korona tartu. https://www.is.fi/kotimaa/art-2000007637821.html Kyllä esim. taviksen ylioppilas
   Kotimaiset julkkisjuorut
   121
   5485
  4. Stefu kärähti taas amfetamiinista!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

   Eikö tuolle sekoilulle näy loppua? https://www.iltalehti.fi/viihdeuutiset/a/b3a29a6e-ac7d-460f-bd45-23ee51898a72
   Kotimaiset julkkisjuorut
   63
   4610
  5. Vapaavuorelle tuli kiire - Kaikki yleisötilaisuudet kielletään, mutta mites juottolat?

   Pelimies Vapaavuoren loppupeli Helsingin johdossa meni kimuraiseksi koronakriisin vuoksi. https://www.is.fi/kotimaa/art-2000007637875.html "Vapaavuori
   Maailman menoa
   103
   3234