iskias...? auttaako mikään

aaaauuuhhh

moi. mun isillä on tosi paha iskias ja se joutuu köpöttelemään rollaattorilla, sen vähän minkä pystyy. ja on tosi kipee, ja kauheen kasan vetää kipulääkkeitä. onko homeopaattista lääkettä siihen? mä en tiedä asiasta yhtään mitään ja yritin vähän vilkuilla googlesta mut tulin sitte tänne kirjottamaan

9

3401

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • infoa

      En tiedä, enkä usko, että homeopatiasta olisi apua em. vaivaan, mutta manuaalisesta käsittelystä (kiropraktiikka, osteopatia, jäsenkorjaus ym.) saattaisi olla apua.

      Myös selkäsivuilla kannattaa käydä.

      • ei ole homeopatiasta

        tuohon apua olemassa. Kipua voi tietysti yrittää lievittää, mutta ei se sillä parane.

        Syy on siinä että selkärangan nikamat ovat poissa paikoiltaan ja sen vuoksi jokin kohta painaa iskiashermoon. Se pitää korjata manuaalisella hoidolla, eli pistämällä ne nikamat ihan käsin paikoilleen.

        Ellei manuaalinen hoito tehoa siihen, eli se ei enää pysy kohdillaan, silloin ainoa keino on leikata ja kiristää paikat. Leikkaus pitäisi olla kuitenkin vasta se viimeinen keino. Mutta ennenkuin leikataan tai korjataan paikkoja, pitää selästä ottaa kuvat. Mutta kuvat pitää ehdottomasti ottaa koko selkärangan alueelta, ei pelkästään "selkärangasta", vaan myös lantion ja niskan alueelta.

        Tuota vaivaa ei kannata pitkittää yhtään kun selkään tulee ensimmäisen kerran jotain ongelmia. Kipulääkkeet eivät paranna manuaalisia ongelmia. Keho nimittäin ikäänkuin oppii siihen väärään asentoon ja sen vuoksi ensimmäinen jäsenkorjaus ei välttämättä tehoa kuin vähän aikaa kun paikka menee taas itsestään pois paikoiltaan vanhasta tottumuksesta.

        Keho menee aina lähes itsestään sellaiseen asentoon jossa kipua ei tunnu, mutta juuri se kipu on merkki siitä että ongelma on olemassa! Jos kipu menee jossain asennossa pois päältä, silloin kyse on manuaalisesta ongelmasta ja sitä ei voi hoitaa pillerillä. Jos kipu ei mene missään asennossa pois, silloin se voidaan hoitaa pelkällä pillerillä (mutta tietysti myös tutkia muut mahdolliset kivun aiheuttajat)

        Tuon uusiutumisalttiuden vuoksi pitää mennä korjauttamaan se ongelma heti kun selkään tulee jotain kolotuksia. Silloin ei välttämättä edes tarvita mitään hirveitä niksautteluja vaan ongelma saattaa poistua ihan tavallisella hieronnalla jossa lihaslukot avataan.

        Kun siihen hoitoon vielä lisätään neuvot siitä miten pitää ergonomisesti asiat tehdä, niin vaiva voi jäädä lopullisesti pois kuvioista kun keholle opetetaan oikeat liikeradat ja asennot toimia.

        Nyrkkisääntönä kannattaa pitää sitä että mitä kauemmin pitkittää hoitoon menoa, sitä pidemmän ajan siitä kestää parantua. Vaikka selkä saataisiinkin ensimmäisellä käsittelyllä täysin kivuttomaksi ja oikeaan asentoon, voi se vanha tottumus silti kääntää sen selän takaisin vääräksi ilman että potilas sitä edes sen kummemmin huomaakaan. Sen vuoksi kannattaa ehdottomasti pitää muutama kontrollikerta jossa korjataan joko uudistunut tai uudistuva virheasento, tai muuten vain kysellään ja hierotaan ongelma kuntoon.

        Niin ja selkäranka on siitä iso ongelmanaiheuttaja, että se ei välttämättä aiheuta kipuja raajoissa tai niskassa, vaan se saattaa aiheuttaa ongelmia myös sisäelimissä. Eli selkä on ehdottomasti hoidettava kuntoon asiantuntijan avulla.

        Leikkausta ei kannata sen vuoksi tehdä heti, koska jos kyse on pelkästä virheasennosta joka aiheuttaa ongelmia, leikkaus ja parantuminen voi mahdollisesti jättää sen selän siihen virheasentoon loppuelämäksi. Sen vuoksi kannattaa ensin tsekata ruodon kunto nikama kerrallaan asiantuntijan käsittelyssä.

        Mutta siinä kannattaa jättää kaikenlaiset kokemattomat noitatohtorit pois laskuista ja käyttää varmasti asiansa osaavia taitajia.


    • Pormestari.
    • Olli Lind

      Minullakin oli iskiasvaiva, joka heijasti kovaa kipua oikeaan jalkaan. Kipu oli jokaikinen ilta ja se ei oikein talttunut edes kipulääkkeillä.

      Iskias ärtyi parin vuoden välein ja silloin se oli erittäin vaikeaa, kaikenlainen liikkuminen oli todella kovaa.

      Joulukuussa 1998 lähtien olen käyttänyt nonia ja noin kuukauden, parin jälkeen, ei jalka oli enää särkenyt yhtenäkään iltana.

      Iskias on muutaman kerran tänä aikana ärtynyt, mutta se ei koska. Sen tuntee ylösnoustessaan, mutta ei tunne kipua. Parissa päivässä se loppuu.

      Myös hammassäryt, selkäsäryt, päänsäryt yms. ovat pysyneet täysin poissa.

      Olli

      • hölppä

        joskus laittaisit jonnekin makullisen mainoksen.


      • Way to go

        Ihan hyvä, jos saat houkuteltua muutaman harhailevan sielun homeopatian helmoista mehukateiksi. Saisivat edes jotain konkreettista vastinetta rahoilleen. Tuore(?)mehua, kallista toki.


      • kallista ?
        Way to go kirjoitti:

        Ihan hyvä, jos saat houkuteltua muutaman harhailevan sielun homeopatian helmoista mehukateiksi. Saisivat edes jotain konkreettista vastinetta rahoilleen. Tuore(?)mehua, kallista toki.

        Niin, mihin verrattuna kallista?

        Ei minusta, jos elämänlaatua tulee tilalle. JOs muuten saisit kärsiä 2 kk/kerta, ja jos olet iskiasongelmasta koskaan kärsinyt akuuttia hermoihin käypää lamaannuttavaa kipua, niin se on työpanoksesta kokonaan pois tuo 2 kk päälle fysikaaliset hoidot, joiden tulos tulee hitaasti. Jo yksin fysikaaliset hoidot maksavat 250-300 euroa työtulon menetykset. Eikö nämä muka merkkaa mitään?
        Jos noni tuo kipuihin avun, tuo hinta on naurettavan pieni verrattuna niihin kustannuksiin, mitä tuo vaiva noiden ensimäisten 2 kk:n akuuttiaikana saa aikaan.


    • ainoat särkylääkkeeet

      mulla on ollut myös issias aika pahana ja luupiikit ym. homeopatiasta olen avun saanut jo 0on toistakymmentä vuotta kun sain avun ja kehottaisin ottamaan homeopaattiin yhteyden

      • häipyneet

        ja mitä homeopaattista valmistetta olet siihen käyttänyt? Kantapäässäni on paha luupiikki joka on todella kipeä, eikä lääkärit suostu millään ymmärtämään ettei se pelaa, että töihin vaan pitäisi mennä.

        Minulla on myös issias vaivoja, ei pahoja mutta pakko varoa ettei mene pilalle ja varmaankin se on tullut siitä kun on selkä väärässä asennossa kun ei voi jalalla kunnolla astua. Mitä homeopaattista valmistetta tuohon iskiakseen käytit?


    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Katso: Ohhoh! Miina Äkkijyrkkä sai käskyn lähteä pois Farmi-kuvauksista -Kommentoi asiaa: "En ole.."

      Tämä oli shokkiyllätys. Oliko tässä kyse tosiaan siitä, että Äkkijyrkkä sanoi asioita suoraan vai mistä.... Tsemppiä, Mi
      Tv-sarjat
      130
      5065
    2. Voi kun mies rapsuttaisit mua sieltä

      Saisit myös sormiisi ihanan tuoksukasta rakkauden mahlaa.👄
      Ikävä
      32
      3187
    3. Haluan jutella kanssasi Nainen

      Olisiko jo aika tavata ja avata tunteemme...On niin paljon asioita joihin molemmat ehkä haluaisimme saada vastaukset...O
      Ikävä
      16
      1827
    4. Poliisiauto Omasp:n edessä parkissa

      Poliisiauto oli parkissa monta tuntia Seinäjoen konttorin edessä tänään. Haettiinko joku tai jotain pankista tutkittavak
      Seinäjoki
      22
      1790
    5. Onko mies niin,

      että sinulle ei riitä yksi nainen? Minulle suhde tarkoittaa sitoutumista, tosin eihän se vankila saa olla kummallekaan.
      Tunteet
      19
      1655
    6. Voitasko leikkiä jotain tunnisteleikkiä?

      Tietäisi ketä täällä käy kaipaamassa.. kerro jotain mikä liittyy sinuun ja häneen eikä muut tiedä. Vastaan itsekin kohta
      Ikävä
      71
      1511
    7. Tietysti jokainen ansaitsee

      Hän varmasti ansaitsee vain parasta ja sopivinta tietenkin, suon sen onnen hänelle enemmän kuin mielelläni. Aika on nyt
      Ikävä
      11
      1305
    8. Armi Aavikko Malmin hautausmaa

      Haudattiinko Armi arkussa Malmin hautausmaalle vai tuhkattiinko hänet? Kuka tietää asiasta oikein?
      Kotimaiset julkkisjuorut
      11
      1276
    9. Miksi näin?

      Miksi vihervassut haluaa maahan porukkaa jonka pyhä kirja kieltää sopeutumisen vääräuskoisten keskuuteen? Näin kotoutumi
      Maailman menoa
      19
      1267
    10. Haluisin suudella ja huokailla

      ja purra kaulaasi ja rakastella sinua. Haluisin puristella rintojasi ja pakaroitasi. Ei sinulla taida olla kuitenkaan ni
      Ikävä
      16
      1257
    Aihe