Ajattelin kokeilla erilaista pestoa, muuta en oikein löydä ohjetta, minulla olisi basilikaa, persiljaa, ruohosipulia, valkosipulia.
Mitä muuta kaipaisi, ja laitanko myös oliiviöljyä. Pinjansiemeniä en laita eikä ole parmajuustoa..Onko ideoita?
Pestoa
5
1453
Vastaukset
- vemp
No, ilman pinjasiemeniä ja parmajuustoa et saa pestoa aikaan - jotain muuta tahnaa kylläkin. Kävisikö jauhaa mukaan vaikka aurinkokuivattuja tomaatteja ja niiden öljyä. Oliivitkin käyvät ehkä, mukaan yksi sardellifile, jos löytyy - anjovis ei korvaa! Öljyä tähän kyllä tarvitaan aina.
- mikään ei
pakota sinua käyttämään pinjan siemeniä tai parmesaania, öljyä toki joudut käyttämään.
Pestoja löytyy sadoilla eri reseptillä. Kokeile niin opit, pinjan siemenet voi korvata vaikka pähkinällä. Juusto ei ole välttämätöntä, mutta itse käytän - mitä tahansa kovaa juustoa raastettuna, ei pussitavaraa. Älä kuitenkaan laita tähän seokseen tomaatia sekaa, tulee aika ruman näköistä. Tomaattipesto on oma juttunsa.
Maustekalat jätän tästä pestosta pois.
Ei ruuanlaitto ole mitään vakavaa hommaa, kokeile ja opi - siinä se. Kokkina vuodesta 1979 - ja vieläkin opin uutta. - .................
mikään ei kirjoitti:
pakota sinua käyttämään pinjan siemeniä tai parmesaania, öljyä toki joudut käyttämään.
Pestoja löytyy sadoilla eri reseptillä. Kokeile niin opit, pinjan siemenet voi korvata vaikka pähkinällä. Juusto ei ole välttämätöntä, mutta itse käytän - mitä tahansa kovaa juustoa raastettuna, ei pussitavaraa. Älä kuitenkaan laita tähän seokseen tomaatia sekaa, tulee aika ruman näköistä. Tomaattipesto on oma juttunsa.
Maustekalat jätän tästä pestosta pois.
Ei ruuanlaitto ole mitään vakavaa hommaa, kokeile ja opi - siinä se. Kokkina vuodesta 1979 - ja vieläkin opin uutta.Samaa mieltä olen. Hyvää tulee jo kun sekoittaa persiljaa, valkosipulia ja öljyä(suolaa ripaus, jos ei juustoa käytä). On hyvää tuoreen leivän päällä. Eikös pesto ole italialainen yleisnimitys noille tahnoille?
- vemp
................. kirjoitti:
Samaa mieltä olen. Hyvää tulee jo kun sekoittaa persiljaa, valkosipulia ja öljyä(suolaa ripaus, jos ei juustoa käytä). On hyvää tuoreen leivän päällä. Eikös pesto ole italialainen yleisnimitys noille tahnoille?
Pesto on ligurialainen kastike, Pesto Genovese tunnetuin - basilikaa, suolaa, oliiviöljyä, pinjansiemeniä, valkosipulia, parmanjuustoa ja pecorinoa.
Tämä on tunnetuin, mutta on niitä muitakin versioita. Pesto alla Siciliana, johon lisätään tomaattia, mutta vähemmän basilikaa.
Pestosta on variaatioita Liguriassa lähes kylän mukaan, mutta perusaineet kyllä säilyvät lähes samoina.
Provencelainen pistou, jota lisätään mm. keittoihin on eräänlainen pesto myös, mutta älä kerro sitä siellä, koska provencenelaisten mukaan sillä ei ole mitään tekemistä peston kanssa - mikä on kyllä totta.
Pesto ei siis ole mikä tahansa tahna vaan ainakin tietyssä mielessä vakioitu tuote. Mutta mikä estää kutsumasta mitä tahansa tahnaa pestoksi - ei siinä tee kuin historialle vääryyttä.
Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.
Luetuimmat keskustelut
- 1822148
Oletko ymmärtänyt
Oletko ymmärtänyt jotain kaivatustasi lähiaikoina tai oletko muuttanut mielipidettäsi kaivatustasi?1641856Sanna Ukkolan kolumni: Rautarouva, joka unohti joukkonsa - Riikka Purran pitäisi katsoa peiliin
"Historialliset tappiot eivät synny vahingossa. Ne syntyvät, kun johtaja unohtaa, ketä hänen piti palvella, kirjoittaa I451824- 1231533
Ikäero suhteessa
Huomasin äsken Iltalehden tuoreen artikkelin, jossa kerrottiin, että vain 5% parisuhteista on yli 10v ikäero. Millaisia641368Liian paljon hylättyjä ääniä
Ottakaa avustaja mukaan jos ette osaa äänestää oikein. Moni varmaan sekosi kahden listan ja lipun takia. Oliko tarkoitus1721361Tiedän kyllä sen
Että käyt täällä. En kuvittelisi sellaista asiaa. Tiedän kyllä senkin, että olet ainakin ollut minusta kiinnostunut. Sen771181- 711013
Ähtärin vaalitulos ja nyt neuvottelut alkavat
Keskusta voitti yhden paikan Ähtärissä kun oli hyvin ehdokkaita ( 32) ja kansanedustaja veturina keräämässä ääniä. P301005- 15949