kertokaapas, mitä aineita lukiossa...

hmmm...

niin, mitä aineita kannattaisi lukiossa opiskella oikeustieteellistä ajatellen? onko helpomi päästä sisään jos opiskelee yhteiskuntaoppia enemmälti? Vai onko sillä oikeastaan mitään väliä loppupeleissä, vai riittääkö pelkkä pääsykoekirjan lukeminen?

Olen nyt toisella lukiossa ja tarkoituksenani olisi kirjoittaa kemia, bilsa, pitkämatikka, äikkä, enkku ja ruotsi. Että enemmänkin nuita luonnontieteellisiä aineita, olen valinnut lukio-opintoihini, mutta nyt on kuitenkin alkanut oikeustieteellinenkin kuulostamaan varteenotettavalta vaihtoehdolta lukion jälkeen...

15

8961

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • muuta kuin itsesi kannalta

      Oikiksen pääsykokeissa ei ainakaan vielä ole merkitystä sillä, ovatko kirjoittamasi reaaliaineet yhteiskuntaoppia vai jotain ihan muuta. Itsesi kannalta voi olla hyötyä lakitiedon kurssien käymisestä, mutta oikiksen pääsykokeeseen luku on kaiken kaikkiaan aika erilaista hommaa kuin edes yo-kirjoituksiin luku. Jonkinlainen perstuntuma lakitiedosta voi kuitenkin auttaa :)

      • paljon vastauksesta

        Ajattelinkin, että voisin nuiden yhteiskuntaopin pakollisten kurssien lisäksi käydä vielä juuri tällaisen mainitsemasi lakitietokurssin :)


      • Just sisälle päässyt
        paljon vastauksesta kirjoitti:

        Ajattelinkin, että voisin nuiden yhteiskuntaopin pakollisten kurssien lisäksi käydä vielä juuri tällaisen mainitsemasi lakitietokurssin :)

        Itse keksin hakea oikikseen vasta kirjoitusten jälkeen. Hetken mielijohteesta vaan ajattelin kun en parempaakaan opiskelupaikkaa keksinyt, että koitetaanpa vaikka oikeustieteelliseen. Kirjoituksiin en jaksanut lukea kuin korkeintaan puolituntia päivässä, ja ne menivätkin perseelleen (ei yhtään E tai L). Hain pääsykoekirjat kun ne ilmestyivät ja innostuin ensimmäisen kerran elämässäni todella lukemaan. Kirjat Helsingin yliopistoon olivat erittäin mielenkiintoiset ja päivässä tuli luettua 8h .

        Lukiossa ei kannata ottaa mitään paineita, jos aikoo oikeustieteelliseen päästä. Sisälle pääsee kunhan vain jaksaa lukea pääsykoekirjoja ja on saanut todistuksen lukiosta käteen. Lukion arvosanoilla tai kirjoituksilla ei ole mitään merkitystä. Pientä helpotusta sisällepääsyyn saa, jos saa EELL todistuksen, mutta muuten sillä todistuksella voi huoletta vaikka pyyhkiä perseensä. Joka tapauksessa EELL todistuksellakin pitää saada hyvät pisteet myös valintakokeesta.


        ... ja sitten pääsen vihdoin asiaan.

        Suosittelisin lukiossa käyttävän energiaa vain muutamiin aineisiin: äidinkieli, ruotsi, englanti ja pitkä matematiikka.

        Peustelut:
        -Äidinkieli on oltava kunnossa kohtuullisen hyvin (M riittää vallanmainiosti). Jos ei osaa esseitä kirjoittaa ja on paljon kielioppivirheitä, ne alentavat myös pisteitä pääsykokeissa.
        - Ruotsista tarvitsee suorittaa kielitutkinto, koska suomi on kaksikielinen maa.
        - Englantia vaaditaan monissa työpaikoissa.
        - Pitkä matematiikka kehittää ajattelua, ymmärrystä ja numerosarjojen oppimista.

        Muilla aineilla et tee yhtään mitään. Kannattaa viettää lukioaika bilettäessä/urheillessa/kavereiden/tyttö- tai poikaystävän kanssa ja muutenkin nauttia elämästä mahdollisimman paljon. Silloin vielä äiti ja isä maksaa kaiken. Murheita ja paineita ehtii ottaa myöhemminkin. Se riittää kun 3kk pyhität pelkästään lukemiselle kun pääsykoekirjat ilmestyvät. Onnea tuleviin pääsykokeisiin!


    • valitettavasti

      Jos kirjoitat kaksi A-kieltä, saat enemmän lähtöpisteitä.

      Ruotsista on suoritettava kielitutkinto, kuten joku sanoikin. Se ei ole vaikea, mutta olennaisempaa on itse kielen tarve alallamme. Kaikissa asianajotoimistoissa arvostetaan ruotsin taitoa, useimmissa se on pakollinen. Ruotsia ei voi tällä alalla osata liian hyvin.

      • OTK

        Englanti on tärkeämpi, jos asianajajan ura isossa helsinkiläisessä asianajotoimistossa kiinnostaa (ketä muuten 60h/vko ja huono palkka edes kiinnostavat?!). Ruotsista ei kannata ottaa stressiä. Joissakin toimistoissa sitä voidaan tarvita, mutta ne paikat ovat pieni murto-osa lakimiesten mahdollisista työpaikoista. Mikähän ruotsi-intoilija tällekin forumille on ilmestynyt...?


      • oikikseen, kanhända

        siis mitä, onko ruotsin kielitutkinto jokin ehdoton vaatimus oikeustieteelliseen pääsemiseksi ? ja tarkoitetaanko tällä nyt ruotsin puhekurssia josta saa eräänlaisen todistuksen (ja jota en ole itse ainakaan tällä hetkellä valinnut) vai mitä ?

        nyt vasta kuulen tästä ja olisi kiva tietää, täytyykö minun valita nyt sitten se pitkän ruotsin puhekurssi (luen lyhyenä, mutta lyhyessä tätä ei tarjolla) vai voinko huoletta olettaa, että SUOSITTELETTE tätä kielitutkintoa / sen voi suorittaa myöhemminkin ? kiitos vastauksista, odottelen niitä innolla...


      • kielitutkintoja
        oikikseen, kanhända kirjoitti:

        siis mitä, onko ruotsin kielitutkinto jokin ehdoton vaatimus oikeustieteelliseen pääsemiseksi ? ja tarkoitetaanko tällä nyt ruotsin puhekurssia josta saa eräänlaisen todistuksen (ja jota en ole itse ainakaan tällä hetkellä valinnut) vai mitä ?

        nyt vasta kuulen tästä ja olisi kiva tietää, täytyykö minun valita nyt sitten se pitkän ruotsin puhekurssi (luen lyhyenä, mutta lyhyessä tätä ei tarjolla) vai voinko huoletta olettaa, että SUOSITTELETTE tätä kielitutkintoa / sen voi suorittaa myöhemminkin ? kiitos vastauksista, odottelen niitä innolla...

        vaan ylioppilastodistuksesta saa enemmän pisteitä pitkästä kuin lyhyestä oppimäärästä. Kun mukaan otetaan äidinkieli, toinen kotimainen, vieras kieli ja matikka/reaali, kannattaa aina kirjoittaa toinen kotimainen pitkänä. Sillä, onko se lukiossa suoritettu pitkänä, ei ole merkitystä.

        Edelleen, viisaasta OTK:sta huolimatta, suosittelen ruotsin sujuvaa taitoa. Itselläni on vaikeuttanut työnsaantia se, että en puhu kyseistä kieltä. Jos sen vaan saa päähänsä helposti, säästyy monelta murheelta tässä maassa.


    • Soikio-oikio

      Oikikseen sisäänpääsy tai siellä opiskelu ei ole mitenkään erityisen vaikeaa verrattaessa muihin yliopistollisiin oppiaineisiin. Asiat ovat yksinkertaisia, mutta niitä on paljon. Tarvitset opiskeluusi rautaista motivaatiota. Kannattaa panostaa lukiossa harrastamiseen, hengailuun ja kesätöihin. Niissä opit tulemaan toimeen erilaisten ihmisten kanssa.

    • ?

      Auttaako sujuva venäjän kielen taito?

      • daa5

        Tottakai on... Kaikestahan extra osaamisesta on hyötyä!


      • daiju5
        daa5 kirjoitti:

        Tottakai on... Kaikestahan extra osaamisesta on hyötyä!

        nätti nosto hei


    • Tottuvat

      Kannattaa vaan keskittyä mahdollisimman vankan yleissivistyksen hankkimiseen ja itsensä yleiseen kehitykseen lukioaikana. Pääsykokeissa ei tarvitse pahemmin muuta tietoa kuin ehkä tarmoa ja hyviä opiskelutekniikoita, joita toki voi harjoitella lukiossa. Yleinen fiksuus on paras etu, jonka voit hankkia. Nykyään on muotia tuo ruotsin vähättely, mutta sekin kannattaa saada kohtuulliselle tasolle. Jos ei ole elintärkeää niin ainakin antaa hyvän vaikutuksen/on hauska rupatella ruotsia puhuvien kanssa ruotsiksi.

      • Nej på svenska

        "on hauska rupatella ruotsia puhuvien kanssa ruotsiksi. "

        Siis mitä helvettiä minä juuri luin ?! 0_0


      • Varför inte?
        Nej på svenska kirjoitti:

        "on hauska rupatella ruotsia puhuvien kanssa ruotsiksi. "

        Siis mitä helvettiä minä juuri luin ?! 0_0

        Jaa-a en tajunnut kirjoittaneeni maailman räjäyttävän lauseen?! 0_0


    • bugagi

      Ei täällä kukaan tie mitään(((

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Katso: Ohhoh! Miina Äkkijyrkkä sai käskyn lähteä pois Farmi-kuvauksista -Kommentoi asiaa: "En ole.."

      Tämä oli shokkiyllätys. Oliko tässä kyse tosiaan siitä, että Äkkijyrkkä sanoi asioita suoraan vai mistä.... Tsemppiä, Mi
      Tv-sarjat
      135
      5559
    2. Voi kun mies rapsuttaisit mua sieltä

      Saisit myös sormiisi ihanan tuoksukasta rakkauden mahlaa.👄
      Ikävä
      33
      3425
    3. Haluan jutella kanssasi Nainen

      Olisiko jo aika tavata ja avata tunteemme...On niin paljon asioita joihin molemmat ehkä haluaisimme saada vastaukset...O
      Ikävä
      17
      1893
    4. Poliisiauto Omasp:n edessä parkissa

      Poliisiauto oli parkissa monta tuntia Seinäjoen konttorin edessä tänään. Haettiinko joku tai jotain pankista tutkittavak
      Seinäjoki
      23
      1865
    5. Onko mies niin,

      että sinulle ei riitä yksi nainen? Minulle suhde tarkoittaa sitoutumista, tosin eihän se vankila saa olla kummallekaan.
      Tunteet
      24
      1720
    6. Voitasko leikkiä jotain tunnisteleikkiä?

      Tietäisi ketä täällä käy kaipaamassa.. kerro jotain mikä liittyy sinuun ja häneen eikä muut tiedä. Vastaan itsekin kohta
      Ikävä
      73
      1548
    7. Tietysti jokainen ansaitsee

      Hän varmasti ansaitsee vain parasta ja sopivinta tietenkin, suon sen onnen hänelle enemmän kuin mielelläni. Aika on nyt
      Ikävä
      14
      1463
    8. Armi Aavikko Malmin hautausmaa

      Haudattiinko Armi arkussa Malmin hautausmaalle vai tuhkattiinko hänet? Kuka tietää asiasta oikein?
      Kotimaiset julkkisjuorut
      11
      1346
    9. Haluisin suudella ja huokailla

      ja purra kaulaasi ja rakastella sinua. Haluisin puristella rintojasi ja pakaroitasi. Ei sinulla taida olla kuitenkaan ni
      Ikävä
      16
      1337
    10. Miksi näin?

      Miksi vihervassut haluaa maahan porukkaa jonka pyhä kirja kieltää sopeutumisen vääräuskoisten keskuuteen? Näin kotoutumi
      Maailman menoa
      23
      1308
    Aihe