Loviisa, Ruotsinpyhtää ja uusi voimala

kohta vissiin pois muuttava

Uuden y-voimalan mahdollinen sijoittuminen Loviisaan potuttaa henkilökohtaisesti. Loviisan suunta on alkanut vetää asukkaita - myös lännestä pääkaupunkiseudulta. Uusi voimala toisi itselleni ainakin monta muttaa muuttosuunnitelmiin - ja tuokin!
Kaupunki ei ilmeisesti halua tervehdyttää asukas- ja palvelurakennettaan, kun ei satsaa itse kaupungin kasvamiseen vaan havittelee tilapäistä muka-kasvua voimalan rakentamisajalta. 'Kotiin Loviisaan'-kamppanja alkaa tuntua farssilta. 'Kotiin ydinvoimalan suojavyöhykkeelle' ei minua ainakaan houkuta.

Katseiden kääntyminen naapurikuntaan on yhtä pöyristyttävää. Ruotsinpyhtään saaristo on seuraava houkutteleva sijoituskohde mahdolliselle voimalalle, kertoo mm. Lovari tänään. Raivostuttaa: saaristoalueen luonto on nyt jo kovilla, rehevöityminen on tosiasia. Läheisyydessä on myös eläimistöltään ja kasvistoltaan suojelemisen arvoisia alueita.

Voimalan sijoittaminen idemmäs rannikolla olisi äärimmäisen typerää, koska kiinnostus saaristoa kohtaan on kasvussa, tonttien hinnat kohonneet, kysyntä kasvussa ja moni muuttaisi vakituiseksi asukkaaksi. Saariston kehittyminen ei kaipaa voimalaa suojavyöhykkeineen ja asutusrajoituksineen, vaan satsausta erityisesti viestintäyhteyksiin, lähipalveluihin ja ympäristöä arvostavaan asukastoimintaan, joka nostaa saaristosta sen parhaat ja houkuttelevimmat puolet esillle. Pernaja-Loviisa-Ruotsinpyhtää-Pyhtää -alueen saaristossa olisi mahtavaa potentiaalia kasvavaan matkailupalveluiden kysyntään vastaamiseen.


Tuntuu, että joku ei nyt ihan ymmärrä mitkä olisivat Itä-Uudenmaan valtit! Saaristossa on sitäpaitsi oikeasti eläviä kyliä ja yhteisöjä, jotka kaipaavat kehittämistä - ei taantumista entisestään.

Lovari tänään 18.8. :
http://www.loviisansanomat.net/paauutiset.php?id=2452

4

651

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • se olisi ympäristöteko

      "Pernaja-Loviisa-Ruotsinpyhtää-Pyhtää -alueen saaristossa olisi mahtavaa potentiaalia kasvavaan matkailupalveluiden kysyntään vastaamiseen."

      Eikö tuota saaristoa ja merta ollutkaan tarkoitus suojella, kun se on niin karmeassa kunnossa? Asiaa ei yhtään auta, että siellä alkaisi karmea veneralli ja turistit nakkelisivat meren entistä enemmän täyteen kaikkea roinaa/paskaa.

      Luontomatkailu on tuhoon tuomittu ajatus. Sen matkailun myötä sitä kaunista luontoa ei kohta enää ole. Lapissahan mahtavat maisemat on monin paikoin jo täysin tuhottu/pilattu turistikeskuksilla ja luonto pilataan vielä kaupan päälle saastuttavilla mönkkäreillä/moottorikelkoilla.

      Sinä et nyt tunnu lainkaan ymmärtävän mikä sitä luontoa pilaa. Turistimassat nimittäin ja ihmiset itse. Ydinvoimala ei ole Loviisan luontoa pilannut millään tavoin. Ihmiset sen sijaan ovat.

      • Lainaus

        "Ydinvoimala ei ole Loviisan luontoa pilannut millään tavoin. Ihmiset sen sijaan ovat. "

        Suora lainaus Fortumin 3-voimalan ympäristövaikutus-selvityksestä:

        "Voimalaitoksen yksi selvimpiä ympäristövaikutuksia tarkkailuhistorian aikana on ollut Hästholmfjärdenin etelä- ja lounaisrantojen vesikasvillisuuden rehevöityminen"
        http://www.fortum.com/gallery/Loviisa/Fortum_2007_LO3_YVA_ohjelma_suomi.pdf

        Onko siis mitään älyä rakentaa ennestään rehevöityneen Suomenlahden rannoille lisää rehevöittäviä laitoksia puhumattakaan siitä, että ydinvoimalan tilalle löytyisi järkevämpiäkin ja ympäristöystävällisempiä energiatuotannon vaihtoehtoja.


    • kimmo nykänen

      Olenkin pitkään ihmetellyt mikä ihme ydinvoiman vastustajia tänne loviisan suuntaan oikein vetää. Sähkötekniikan ja fysiikan tunneilta voi jotain vastakkaisten varausten puoleensa vetävien teorioiden kautta yrittää ymmärtää...mutta, mutta? Tuulivoimalathan ne vasta saaristomme arvoa lisäävätkin, huh,huh. Jo nyt kalastusturismi hyväksikäyttää paitsi olemassaolevan ydinvoimalan lauhdevesiä, niin myös voimalaitoksen majoitusalueen palveluja. Ja mistäs taantumisesta oikein on kyse?

    • ,-,Juudas,-,

      ,,ihmeessä voimala, kunhan ette tuo sitä lähelle minun puoli-ilmaisella vuokratontilla seisovaa kesämökkiä.
      Näinhän se kulkee.
      Ja mitä saaristoon tulee, niin olkoon kuinka kaunis tahansa, niin se ei tuota yhtään mitään. Paitsi kesämökkiläisten kaupungin roskiksiin tuomat jätteet. Ja osin siihen roskiksen viereenkin, mistä linnut ne sitten nokkii ympäriinsä.
      No, onneksi ne "paskat" jotka ehjissä pusseissa ja roskiksen sisällä, menevät Porvooseen. Muun roinan joukkoon.
      Nyt olisi saariston asukkailla mahdollisuus saada hyvä tie jonkin matkaa Söderbyta kohti, siitähän on valitettu iät ja ajat. Ja varmaankin ainakin rakennusvaiheessa olisi muutama linja-autovuorokin tulossa. Vaan kun ei mikään kelpaa, paitsi jos se on minimi 100km päässä omasta nurkasta.
      No, enpä tosin usko että Fennovoima rakentaa, ja hyvä niin. Fortumille kolmas pytty kahden viereen, eiköhän siitä riitä aika moneen pistorasiaan ja -.
      Pahin skenaario oli tuulivoimalat. Rukoilen saaristolaisten puolesta ettei kukaan niitä sinne ala kylvämään.
      Elämme mielenkiintoisia aikoja.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mielessäni vieläkin T

      Harmi että siinä kävi niinkuin kävi, rakastin sinua. Toivotan sulle kaikkea hyvää. Toivottavasti löydät sopivan ja hyvän
      Ikävä
      40
      2062
    2. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      47
      1604
    3. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      29
      1471
    4. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      20
      1451
    5. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      6
      1431
    6. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      1
      1415
    7. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      2
      1377
    8. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      1
      1310
    9. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      2
      1240
    10. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      6
      1229
    Aihe