Suomi24 Keskustelussa on viikonlopun aikana ollut poikkeuksellisen paljon bottien automaattiseti luomia kommentteja. Pahoittelemme tästä aiheutunutta harmia. Olemme kiristäneet Keskustelujen suojausasetuksia ja kommentointi on toistaiseksi estetty ulkomailta.

Arakaija!

papunen

Paljon ara maksaa?

Kauan se elää?

Mistä niitä saa?

Paljon maksaa itse kaija häkki tarvikkeineen?

Onko totta, että se voi oppia puhumaan?

Voiko jokin muukin papukaija oppia puhumaan?


Mietin tässä vain, että pitäisikö hankkia papukaija, kissa vaiko koira...

2

639

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • -M-

      Aroja on useita lajeja joiden ulkonäkö, koko ja hintakin vaihtelee huimasti, mikähän näistä olisi haaveissa. Pienimmät "miniarat" kuten sepelara, joikuara ja pikkuara sekä tavallisin Suomessa tavattava sinikelta-ara eli ararauna liikkuvat hinnaltaan ehkä 1500-2000 euron tietämissä, isosta ja harvinaisesta hyasinttiarasta saat pulittaa jo useita kymmeniä tuhansia jos sellaisen ylipäätään onnistut löytämään. Sinikelta-ara on suuri papukaija ja vaatii suositusten mukaan _minimissään_ jo kolmen neliömetrin häkin joka ei ihan halpa ole teettää (valmiina noita ei juuri ole saatavilla jos ei sitten käytä jotain koiran tarhaelementtejä)... Kupit, ruoat ja muut tarvikkeet maksavat myös ja elävien lemmikkien kanssa tietysti aina saisi olla vähän ylimääräistä sukanvarressa mahdollisia yllättäviä eläinlääkärikulujakin varten.

      Ara, ja teoriassa lähes mikä tahansa papukaijalintu voi oppia puhumaan, mutta parhaita puhujalajeja ovat erilaiset amatsonit ja harmaapapukaija, suurimman sanavaraston ennätystä papukaijoista pitää hallussaan ihan perinteinen undulaatti! Puhuminen ei kuitenkaan ikinä pidä olla mikään ykköskriteetri lemmikkilintua hankkiessa ja harkitessa vaan ensin on ajateltava mm linnun kokoa, vaativuutta suhteessa omiin taitoihin ja tietysti luonnetta ja persoonallisuutta jotta se sopisi mahdollisimman hyvin juuri omaan huusholliin. Sitten vasta voi jäljellejäävistä lajeista katsoa josko jollain bonuksena olisi se pahuksen puhetaitokin. On myös muistettava että puhetaipumus linnuissa on hyvin yksilöllistä eikä se "hyväkään" puhuja välttämättä ikänään pukahda sanaakaan... Eihän koiraakaan valita vain sillä perusteella osaako se antaa tassua tai noutaa keppiä, miksi ihmeessä juuri tuo puhe on aina se _ainoa_ asia mihin ihmiset papukaijoissa takertuvat?!

      Isot papukaijat ovat pitkäikäisiä (parhaimmillaan jo ihmisiän eläviä) ja varsin vaativia hoidokkeja eikä niitä todellakaan pidä hankkia hetken mielijohteesta "ottaisko tänään papukaijan vai kissan vai hamsterin" tyylillä, vaan vasta kun asiaa on tarkkaan harkinnut ja hankkinut hyvin runsaasti tietoa aiheesta. Ison papukaijan hankkijalla olisi myös hyvä olla edes jotain kokemusta linnuista jo aiemminkin, tietysti tämänkin tarve vaihtelee tapauskohtaisesti, mutta joka tapauksessa pitäisi olla jo tavalla tai toisella hyvin tarkkaan selvillä mitä se linnunpito oikeasti ja arkielämässä on ja onko lintu oikea lemmikki juuri minulle.

      Jos lemmikkilinnut kiinnostavat niin kehoittaisin ihan ensiksi aloittamaan lukemalla nämä artikkelit ajatuksen kanssa:

      http://www.papukaijayhdistys.fi/web/index.php?option=com_content&task=view&id=111&Itemid=92
      http://www.papukaijayhdistys.fi/web/index.php?option=com_content&task=view&id=84&Itemid=88
      http://www.papukaijayhdistys.fi/web/index.php?option=com_content&task=view&id=82&Itemid=88
      http://www.papukaijayhdistys.fi/web/index.php?option=com_content&task=view&id=92&Itemid=89

      Jos senkin jälkeen tuntuu siltä että lintu voisi olla kiva lemmikki voidaan alkaa keskustella siitä mikä voisi sitten olla se sopiva laji...

      • ..-----------

        jep kunnolla tietoa, ei se niin mene että otetaan se mikä näyttää ja tuntuu kivalta ja kaijoja ei osteta matkimiskyvyn takia!

        sama pätee muihinki eläimiin. että ihan vinkkinä kanssa, unohda arat, kuten muut isommat linnut varsinkin. kissa ehkä voisi olla sopiva noista vaihtoehdoista mutta siinäkin vastuunsa.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Millä voin

      Hyvittää kaiken?
      Ikävä
      69
      2237
    2. Jotain puuttuu

      Kun en sinua näe. Et ehkä arvaisi, mutta olen arka kuin alaston koivu lehtiä vailla, talven jäljiltä, kun ajattelen sinu
      Ikävä
      101
      2063
    3. Haluan sut

      Haluatko sinä vielä mut?
      Ikävä
      78
      1678
    4. Hei A, osaatko

      sanoa, miksi olet ihan yhtäkkiä ilmestynyt kaveriehdotuksiini Facebookissa? Mitähän kaikkea Facebook tietää mitä minä en
      Ikävä
      41
      1500
    5. Haluaisin aidosti jo luovuttaa ja unohtaa

      Ei tästä mitään tule koskaan.
      Ikävä
      78
      1496
    6. Ampuminen Iisalmessa

      Älytöntä on tämä maailman meno.
      Iisalmi
      10
      1387
    7. Pohjola kadulla paukuteltu

      Iltasanomissa juttua.
      Iisalmi
      31
      1354
    8. 52
      1258
    9. Synnittömänä syntyminen

      Helluntailaisperäisillä lahkoilla on Raamatunvastainen harhausko että ihminen syntyy synnittömänä.
      Helluntailaisuus
      62
      1190
    10. Mitä tämä tarkoittaa,

      että näkyy vain viimevuotisia? Kirjoitin muutama tunti sitten viestin, onko se häipynyt avaruuteen?
      Ikävä
      28
      1179
    Aihe