Kertotaulu

kolmasluokkalaisen äiti

Millä ihmeellä saan lapseni oppimaan kertotaulut, itkee vaan, että hän ei ikinä opi. Ulkoahan kertotaulut tarvis opetella, matikka ei ole muutenkaan hänelle helppoa. Kun kertotaulut osaa niin se helpottaa sitten muutenkin matikan oppimista.

12

2269

  Vastaukset

  Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
  5000
  • kikka

   Moi! Meillä tyttö oppi viimevuonna (2lk) opeteltavat kertotaulut hyvin ja helposti, kun tein niistä muistipelin. Saman kokoisia kartonkipaloja ja niihin laskut ja tulot. Pari on sitten tietty 2*2 ja 4 jne. Siitä vaan sitten kertotaulu kerrallaan pelaamaan ja oppimaan :-)

  • anni-eemeli

   Itkut pois, kaikki norm. luokalla olevat oppivat. Vaatii työtä, mutta kun ne on kerran opittu, niin säilyvät ainiaan. Vanhempien avustuksella ja tuella. Varmista ensin, että ymmärtää, mitä kertolasku tarkoittaa, vaikka kävyillä. Se voi motivoida opiskelemaan. Sovitte jonkun teille sopivan systeemin ja aikataulun yhteiselle opettelulle, kyselyä, kyselyä, kyselyä - ensin kertotaulut edessä, sitten saa vilkaista jos ei muista ja lopulta ilman apua. Kaikkein ekaksi tietysti hetki itsenäistä lukemista, jotta syntyy mielikuva asiasta. Miltä tuntuisi jokin palkinto, kun opittu sovittu juttu?

  • apua jos

   Meillä lapset pitää meille vanhemmille koulua. Eli tekevät meille tehtäviä ja sitten korjaavat tehtävät itse. Miettivät siinä samalla, onko tehtävä tehty oikein vai väärin ja oppivatkin tietty ohessa. Eli leikin kautta..

  • kaktus

   Lapsi oli tokalla luokalla vähän hidas suoriutumaan kertolaskukokeista. Tehdyt laskut olivat kyllä oikein, mutta hän ei ehtinyt tekemään kaikkia laskuja vaaditussa ajassa. Löysin netistä hakusanalla "kertolaskut" erilaisia harjoituksia, joita koululainen sitten mielellään kokeili. Lisäksi tein samanlaisia kokeita kotona kuin opettaja koulussa. Harjoittelun avulla tulokset sitten paranivatkin.

  • siel on sellanen

   www.perunakellari.fi jossa on kertotauluja ja kaikenlaisia laskuja ym kivaa koululaiselle.

  • Yksi vain

   Jos kertotaulut tuottavat ongelmia voi lapsellasi olla lukihäiriö tai oppimisvaikeus. Pistä lapsesi kunnon testeihin! Jos vaikeuksiin ei nyt puututa on lapsesi ongelmissa sitten myöhemmin.

  • pelaten

   Kahta noppaa heittäen, riittää kylläkin vain 6x6 saakka. Kiva peli, johon kannattaa ottaa koko perhe mukaan.

  • oli sama

   juttu viime syksynä kun pojalle tuli kertotaulut.
   Me opeteltiin ja kerrattiin ja taas ja niin edelleen mutta kun tuli kokeet, eipä päässä ollut yhtään mitään jäljellä... siiss oppimasta.
   Uudet asiat matikassa tuotti hirveetä tuskaa kun ei ollut oppinut kertotaukuja ja uudet asiat jäi myöskin oppimatta sen takia.
   Koululla sitten pidettiin palaveri ja ohjattiin koulupsykologin testeihin ja siellä ilmeni ettei oikeesti pysy pitkään päässä opttu joten poika kertaa nytttemmin kolmosluokkaa ja saa käyttää apuna kertotaulua, itseasiassa se on liimattu hänen pulpettiin.
   Eli kannaattaa varmaan jutustella opettajan ja erityisopen kanssa asiasta ja jos voisivat ohjata testeihin niin voidaan jatkossa käyttää mukautettua opetusta eli kaikki mahdolliset apuvälineet käyttöön.

  • vielä tauluista

   että meillä käytettiin sellasta kikkaa että eri tavaroihin oli kirjoitettu eri kertotaulut esim. jääkäppi on 3 kertotaulu, pakastin, 4 kertotaulu jne... Toimii ja on edelleenkin käytössä ja josko ne joskus jäis tonne päähän.

  • mapee

   meillä on taisteltu kertotaulun kanssa, vaikka lapset ovat lopulta olleet matemaattisesti lahjakkaita..

   Hyvä konsti on konkretisoida kertotaulu. Sama pätee kyllä muihinkin laskutehtäviin..

   Ottakaa vaikka makarooneja. Kun ketotaulu on vaikka 2x2 niin teette kaksi kahden makaroonin leiriä joista lapsi laskee yhteen, kun on 3x2 niin teette kolme leiriä jne. Näin lapsi hahmottaa että sama tulos tulee kahdesta kolmen leiristä kuin kolmesta kahden leiristä jne ja mitä se kertaa jotakin tarkoittaa yleensä... Kertaa kun on aika outo sana ja vaikea selvittää..

   Näin on oppinu tmeidän ja monen muun mukula matikkaa ja jopa hauskasti. Kun noin lasketaan paljon niin se taulu jää päähän vähitelleen.

   Toinen konsti on että lapsi kyselee vaikka automatkalal vanhemmiltaan kertotauluja. Näin se samalal jankattuna iskostuu päähän.

   Itse olen niin nopea laskemaan että olen aina laskenut ja niin on pitkälti lapsetkin tehneet ja isoisä myös. Ainoa asia jossa se ei toimi aina täydellisesti on nuo kertotaulutestit joissa sen pitää tulla kuin apteekin hyllyltä, mutta läpi ovat päässeet.

   Yhdellä lapsista on vaikea aina hoksata matikan jujut. Monasti auttaa jo kun sen laskuopin kohdan teorian avaa ja selittää, siis yhdessä mietitään mitä se tarkoittaa ja konkretisoidaan. Sen jälkeen taas homma skulaa ja nyt kasilla numerona oli ysi.. Matematiikan sanasto on aika hankalaa hänelle jollain tapaa ennen kuin se aukeaa. Itse tässä joutuu välillä kertaamaan sitten kaverina vaikeitakin asioita. Toivotaan ettei ota pitkää matikkaa ensi vuonna..

   • joita kannattaa

    kokeilla. Samalla kannattaa pitää huoli, että lapsi ymmärtää kertolaskun ja yhteenlaskun välisen yhteyden (2*2=2 2). Jos lasta ahdistaa, pidä tauko, josta kannattaa neuvotella open kanssa. Tehkää vaikka yhdessä aikataulu, koska opetellaan mikäkin taulu. Vala uskoa lapsesi kykyihin ja oppimiseen, rohkaise ja kannusta!
    Mieti eri aisteja, joilla lapsesi voisi oppia: koskettamalla (erilaisia ryhmiä 3 3 3), katsomalla, pänttäämällä, kuuntelemalla.
    Tärkeintä on, että lapsi ymmärtää kertolaskun käsitteen, jotta hän voisi tulevaisuudessa käyttää oppimiaan kertolaskuja mahdollisimman monipuolisesti. ilman ymmärrystä on vaikea oppia tai ainakaan soveltaa oppimaansa.


  • juha20

   Käytä peruna kellaria

  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Nykynuoret puhuu nolosti englantia suomen sekaan, hävetkää!

   Kamalan kuuloista touhua. Oltiin ravintolassa ja viereen tuli 4 semmosta 20-25v lasta. Kaikki puhui samaan tyyliin. Nolo
   Maailman menoa
   203
   4872
  2. 57-vuotiads muka liian vanha töihin?

   On tämä sairas maailma. Mihin yli 55-vuotiaat sitten muka enää kelpaavat? Hidasta itsemurhaa tekemään, kun eläkkeelle ei
   Maailman menoa
   281
   2997
  3. 134
   1777
  4. Haluatteko miellyttää kumppaninne silmää?

   Entä muita aisteja? Mitä olette valmiita tekemään sen eteen että kumppani näkisi teissä kunnioitettavan yksilön? Olette
   Sinkut
   225
   1592
  5. Luovutetaanko nainen?

   En taida olla sinulle edes hyvän päivän tuttu. Nauratkin pilkallisesti jo selän takana.
   Ikävä
   67
   1431
  6. J-miehelle toivon

   Hyvää yötä. Voisiko nykyistä tilannetta uhmaten vielä pienintäkään toivetta olla, päästä kainaloosi joskus lepääämään.
   Ikävä
   84
   1206
  7. Miten olette lähestyneet kiinnostuksen kohdettanne?

   Keskusteluita seuranneena tilanne tuntuu usein olevan sellainen, että palstan anonyymit kaipaajat eivät ole koskaan suor
   Ikävä
   64
   1154
  8. By the way, olet

   mielessäni. Olet minulle tärkeä, niin suunnattoman tärkeä. En kestäisi sitä jos sinulle tapahtuisi jotain. Surullani ei
   Ikävä
   75
   1139
  9. Haluatko S

   vielä yrittää?
   Ikävä
   59
   1107
  10. Onko kaivattunne suosittu?

   Onko teillä paljon kilpailijoita? Mies valitettavasti näyttää olevan paljonkin naisten suosiossa :(
   Ikävä
   77
   1092
  Aihe