Kertotaulu

kolmasluokkalaisen äiti

Millä ihmeellä saan lapseni oppimaan kertotaulut, itkee vaan, että hän ei ikinä opi. Ulkoahan kertotaulut tarvis opetella, matikka ei ole muutenkaan hänelle helppoa. Kun kertotaulut osaa niin se helpottaa sitten muutenkin matikan oppimista.

12

2248

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • kikka

      Moi! Meillä tyttö oppi viimevuonna (2lk) opeteltavat kertotaulut hyvin ja helposti, kun tein niistä muistipelin. Saman kokoisia kartonkipaloja ja niihin laskut ja tulot. Pari on sitten tietty 2*2 ja 4 jne. Siitä vaan sitten kertotaulu kerrallaan pelaamaan ja oppimaan :-)

    • anni-eemeli

      Itkut pois, kaikki norm. luokalla olevat oppivat. Vaatii työtä, mutta kun ne on kerran opittu, niin säilyvät ainiaan. Vanhempien avustuksella ja tuella. Varmista ensin, että ymmärtää, mitä kertolasku tarkoittaa, vaikka kävyillä. Se voi motivoida opiskelemaan. Sovitte jonkun teille sopivan systeemin ja aikataulun yhteiselle opettelulle, kyselyä, kyselyä, kyselyä - ensin kertotaulut edessä, sitten saa vilkaista jos ei muista ja lopulta ilman apua. Kaikkein ekaksi tietysti hetki itsenäistä lukemista, jotta syntyy mielikuva asiasta. Miltä tuntuisi jokin palkinto, kun opittu sovittu juttu?

    • apua jos

      Meillä lapset pitää meille vanhemmille koulua. Eli tekevät meille tehtäviä ja sitten korjaavat tehtävät itse. Miettivät siinä samalla, onko tehtävä tehty oikein vai väärin ja oppivatkin tietty ohessa. Eli leikin kautta..

    • kaktus

      Lapsi oli tokalla luokalla vähän hidas suoriutumaan kertolaskukokeista. Tehdyt laskut olivat kyllä oikein, mutta hän ei ehtinyt tekemään kaikkia laskuja vaaditussa ajassa. Löysin netistä hakusanalla "kertolaskut" erilaisia harjoituksia, joita koululainen sitten mielellään kokeili. Lisäksi tein samanlaisia kokeita kotona kuin opettaja koulussa. Harjoittelun avulla tulokset sitten paranivatkin.

    • siel on sellanen

      www.perunakellari.fi jossa on kertotauluja ja kaikenlaisia laskuja ym kivaa koululaiselle.

    • Yksi vain

      Jos kertotaulut tuottavat ongelmia voi lapsellasi olla lukihäiriö tai oppimisvaikeus. Pistä lapsesi kunnon testeihin! Jos vaikeuksiin ei nyt puututa on lapsesi ongelmissa sitten myöhemmin.

    • pelaten

      Kahta noppaa heittäen, riittää kylläkin vain 6x6 saakka. Kiva peli, johon kannattaa ottaa koko perhe mukaan.

    • oli sama

      juttu viime syksynä kun pojalle tuli kertotaulut.
      Me opeteltiin ja kerrattiin ja taas ja niin edelleen mutta kun tuli kokeet, eipä päässä ollut yhtään mitään jäljellä... siiss oppimasta.
      Uudet asiat matikassa tuotti hirveetä tuskaa kun ei ollut oppinut kertotaukuja ja uudet asiat jäi myöskin oppimatta sen takia.
      Koululla sitten pidettiin palaveri ja ohjattiin koulupsykologin testeihin ja siellä ilmeni ettei oikeesti pysy pitkään päässä opttu joten poika kertaa nytttemmin kolmosluokkaa ja saa käyttää apuna kertotaulua, itseasiassa se on liimattu hänen pulpettiin.
      Eli kannaattaa varmaan jutustella opettajan ja erityisopen kanssa asiasta ja jos voisivat ohjata testeihin niin voidaan jatkossa käyttää mukautettua opetusta eli kaikki mahdolliset apuvälineet käyttöön.

    • vielä tauluista

      että meillä käytettiin sellasta kikkaa että eri tavaroihin oli kirjoitettu eri kertotaulut esim. jääkäppi on 3 kertotaulu, pakastin, 4 kertotaulu jne... Toimii ja on edelleenkin käytössä ja josko ne joskus jäis tonne päähän.

    • mapee

      meillä on taisteltu kertotaulun kanssa, vaikka lapset ovat lopulta olleet matemaattisesti lahjakkaita..

      Hyvä konsti on konkretisoida kertotaulu. Sama pätee kyllä muihinkin laskutehtäviin..

      Ottakaa vaikka makarooneja. Kun ketotaulu on vaikka 2x2 niin teette kaksi kahden makaroonin leiriä joista lapsi laskee yhteen, kun on 3x2 niin teette kolme leiriä jne. Näin lapsi hahmottaa että sama tulos tulee kahdesta kolmen leiristä kuin kolmesta kahden leiristä jne ja mitä se kertaa jotakin tarkoittaa yleensä... Kertaa kun on aika outo sana ja vaikea selvittää..

      Näin on oppinu tmeidän ja monen muun mukula matikkaa ja jopa hauskasti. Kun noin lasketaan paljon niin se taulu jää päähän vähitelleen.

      Toinen konsti on että lapsi kyselee vaikka automatkalal vanhemmiltaan kertotauluja. Näin se samalal jankattuna iskostuu päähän.

      Itse olen niin nopea laskemaan että olen aina laskenut ja niin on pitkälti lapsetkin tehneet ja isoisä myös. Ainoa asia jossa se ei toimi aina täydellisesti on nuo kertotaulutestit joissa sen pitää tulla kuin apteekin hyllyltä, mutta läpi ovat päässeet.

      Yhdellä lapsista on vaikea aina hoksata matikan jujut. Monasti auttaa jo kun sen laskuopin kohdan teorian avaa ja selittää, siis yhdessä mietitään mitä se tarkoittaa ja konkretisoidaan. Sen jälkeen taas homma skulaa ja nyt kasilla numerona oli ysi.. Matematiikan sanasto on aika hankalaa hänelle jollain tapaa ennen kuin se aukeaa. Itse tässä joutuu välillä kertaamaan sitten kaverina vaikeitakin asioita. Toivotaan ettei ota pitkää matikkaa ensi vuonna..

      • joita kannattaa

        kokeilla. Samalla kannattaa pitää huoli, että lapsi ymmärtää kertolaskun ja yhteenlaskun välisen yhteyden (2*2=2 2). Jos lasta ahdistaa, pidä tauko, josta kannattaa neuvotella open kanssa. Tehkää vaikka yhdessä aikataulu, koska opetellaan mikäkin taulu. Vala uskoa lapsesi kykyihin ja oppimiseen, rohkaise ja kannusta!
        Mieti eri aisteja, joilla lapsesi voisi oppia: koskettamalla (erilaisia ryhmiä 3 3 3), katsomalla, pänttäämällä, kuuntelemalla.
        Tärkeintä on, että lapsi ymmärtää kertolaskun käsitteen, jotta hän voisi tulevaisuudessa käyttää oppimiaan kertolaskuja mahdollisimman monipuolisesti. ilman ymmärrystä on vaikea oppia tai ainakaan soveltaa oppimaansa.


    • juha20

      Käytä peruna kellaria

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Naiset miltä kiihottuminen teissä tuntuu

      Kun miehellä tulee seisokki ja ja sellainen kihmelöinti sinne niin mitä naisessa köy? :)
      Sinkut
      110
      8346
    2. Olet sä kyllä

      ihme nainen. Mikä on tuo sun viehätysvoiman salaisuus?
      Ikävä
      40
      2545
    3. Teuvo Hakkaraisesta tulee eurovaalien ääniharava

      Persuissa harmitellaan omaa tyhmyyttä
      Maailman menoa
      121
      2263
    4. Hiljaiset hyvästit?

      Vai mikä on :( oonko sanonut jotain vai mitä?
      Ikävä
      22
      1929
    5. Miksi kohtelit minua kuin tyhmää koiraa?

      Rakastin sinua mutta kohtelit huonosti. Tuntuu ala-arvoiselta. Miksi kuvittelin että joku kohtelisi minua reilusti. Hais
      Särkynyt sydän
      15
      1664
    6. Turha mun on yrittää saada yhteyttä

      Oot mikä oot ja se siitä
      Suhteet
      11
      1489
    7. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      16
      1452
    8. "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu"..

      "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu".. Näin puhui jo aikoinaan Jeesus, kun yksi hänen opetuslapsistaan löi miekalla
      Yhteiskunta
      14
      1389
    9. Näkymätöntä porukkaa vai ei

      Mon asuu yksin. Mitas mieltä ootte ?
      Ikävä
      15
      1272
    10. Kristityt "pyhät"

      Painukaa helvettiin, mä tulen sinne kans. Luetaan sitten raamattua niin Saatanallisesti. Ehkä Piru osaa opetta?!.
      Kristinusko
      12
      1183
    Aihe