Suomi24 Keskustelussa on viikonlopun aikana ollut poikkeuksellisen paljon bottien automaattiseti luomia kommentteja. Pahoittelemme tästä aiheutunutta harmia. Olemme kiristäneet Keskustelujen suojausasetuksia ja kommentointi on toistaiseksi estetty ulkomailta.

Ristiäiset!!!

Telefunkkeni....

juu on alkanut kaikki asiat mietityttämään kun olen rv 29....vielähän on ristiäisiin aikaa mutta sellasia asioita on tullut mieleen että ketä yleensä kutsutaan ristiäisiin???

Siis joillekkin tulossa hirveesti porukkaa mä kun tässä metin niin eipä noita paljon ole.

Eli tietenkin kummit ketkä valitaan, isovanhemmat...mutta ketä muita sinne yleensä kutsutaan???kaikki kaveritko?

Jotkut sitten pitää kirkossa kastetilaisuuden ja miksi jotkut kotona?

Kumpi on parempi paikka???

Jos kirkossa kastetaan niin sitten jatkot on kotona???anteeks mä en oikeesti tiedä kastetilaisuudesta mitään...paniikki.

Sitten tuli tosi pahamieli kun pyysin isosiskoani lapsen kummiksi niin hän ei halua olla kummi...omituista.

En edes halua enää jutella hänelle.... pikkusiskoni joka on vammautunut haluaa ja sanon hänelle että otan hänet kummiksi, se on hänelle tärkeää.

Moni kaverini ketä ajattelin kummiksi on eronnut kirkosta eli he eivät voi olla kummejakaan:(

Kertokaa omista ristiäisistänne....

4

1163

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • tarja 2

      ristiäiset on pidetty seurakuntakodilla jossa kätevästi myös kahvittelun voi suorittaa...kotona ei ole ollut tilaa vaikka vieraita ei paljoa ole ollutkaan,ristiäiset sattuneet aina talviaikaan joten ulkotilaakaan ei ole voinyt hyödyntää....
      Ristiäisvieraina olleet (tai ainakin kutsuttu) kummit,minun ja mieheni sisarukset ja isovanhemmat eli korkeintaan kaksikymmentä henkeä...
      Ensimmäisen lapsemme kummit ovat kaikki sukulaisia puolisoineen 5kpl
      toisen ystäviä 3kpl ja kolmannen sekä että 5kpl...

    • kotona kivoin

      Yleensä ihmiset haluavat järjestää vauvan juhlan kotona. Helpompi vaatteiden ja vaippojen vaihdon ym. kanssa. Monilla vain ei ole kotona tarpeeksi tilaa, silloin järjestetään jossain muualla.

      Nimiäisissä voi kummina olla kuka vain. Ei tarvitse olla minkään uskonnollisen organisaation jäsen. Lisätietoa löytyy: http://www.pro-seremoniat.fi/juhlat/nimiaiset.phtml

      tai tältäkin palstalta alemmista viesteistä.

      Oman tyttömme nimiäisissä oli muistaakseni 16-17 henkeä. Puhuja, vanhempien sisarukset, kummit, isovanhemmat ja vielä elossa olevat isoisovanhemmat.

    • mapee

      www.evl.fi on todella paljon asiaa seurakunnan vinkkelistä, mutta ihan hyödyllistä tietoa myös järjestämisen kannalta.

      Ristiäisten koolla on eroja. Meillä on ollut molempien perheet ja kummit. Siis todella se lähipiiri. Paras ystävättäreni on ollut laulunaloittajana ja kahvinkaatajana mukana auttamassa..

      Kaste on vauvan juhla joten vähän sitä vinkkeliä voi käyttää vieraita kutsuessa ja sitä paljonko mahtuu ja on valmis kestitsemään.

      Kirkossa homma hoituu sen suuremmin järjestelemättä ja kahvitus voi olla tai olla olematta. Paikanhan voi aina valita muutenkin itse. Joskus jo stahtoo jonkun tietyn papin niin kirkko voi olal ainoa vapaa sauma jos on oikein varattu ja joistakin se on vain parempipaikka. Siinäkin on eroja onko kaste oma tilaisuus kirkossa vai tapahtuuko se muun palveluksen yhteydessä tai perään.

      Kotona tilaisuus on intiimimpi ja vauvan kanssa on yleensä helpompaa olla. Kirkko on aika tylsä paikka ja tyhjänä jopa kolkko. Sitten on se siirtyminen kirkosta kotiin..

      Seurakuntakeskuksissa voi kastaa ja pitää juhlan siihen päälle. Maljakin on yleensä talon puolesta. Helppo ja vaivaton homma eikä tarvitse siivota..

      Kummin velvollisuuksiin ja vastuisiin luetaan nykyisin niin outoja asioita, että moni on juossut karkuun moista ehdotettaesssa. Kummisuhde kun on lopulta aikuisen ja lapsen välinen suhde eikä joku lahja-automaatti hoitoapu. Ehkä jos juttelet siskon kanssa mitä kummilta odotetaan niin hän voi olla eri mieltä. Ethän nyt taida itsekään tietää mihin häntä pyysit?

      Meillä on kummeja ensinnäkin laidasta toiseen eli kavereita, mummoja, muit asukulaisai jne. Pointtina on ollut että kummit on ihmisiä jotka ovat elämässämme muutenkin läsnä kuin vain kummiuden kautta. Tilaisuudet ovat olleet kotonamme. Läsnäolijat tulikin jo. Meillä on ollut pappi joka on hauska eli puhuu hyvin ja pitkään (huono puoli), mutta osaa jutelal mistä vain ja tilaisuuden kirkollinen osuus päättyykin sitten siihen kasteeseen aika hyvin. Toisaalta tästä syystä kaikki varmaan viihtyvät ja juhlat ovat onnistuneet hyvin.

      Tarjolla on ollut suolaista ja makeaa. Kaikki on ostettu valmiina tai sitten joku avulias on väsännyt osan esim ruokaisan salaatin tms lisäksi.

      Uusi kattaus on tehty vielä ennen kuin viimeiset vieraat on lähteneet sillä aikaa vietetään ja yhdessä ollaan osan kanssa pidempäänkin, osa lähtee pian kahvittelun jälkeen.

      Kastepuku. Ostin aikanaan esikoiselle uuden puvun ja se on ollut kaikilla päällä. Puku on todella ollut sitten iltaan asti juhlakalun koristeena. Monella on tapana riisua se heti toimituksen jälkeen, mutta vierastan sellaista itse. Eihän morsiankaan vaihda jakkupukuun vihkiseremonian jälkeen!

      • tarja 2

        voisin mainita että meillä on perintöpuku jolla on kastettu minun äitini sisaruksineen ja joitakin sukulaisia kuulemma joita en valitettavasti tiedä,sitten tietenkin minut ja sisareni ja siskoni 5 lasta ja meidän kolme.Puku on "sota-ajan" kankaasta ihan yksinkertainen pienen pienet pitsit kauluksessa ja hihansuissa.Puku on aika pienen oloinen tai ehkä lapset ovat nykyaikaan isompia että meidän nuorimmainenkin kun syntyi 4,5 kiloisena niin jännitti että meneekö uuden kastepuvun ostoksi,mahtui kyllä mutta ostin täysvalkoisen pitsikoristeisen potkupuvun ja bodyn ja siihen kuului hattu ja tumput,tosi kaunis yhdistelmä jonka sitten laitoin kastetilaisuuden jälkeen vauvalle päälle.Ja nyt sitten tämä uusi puku seuraa vanhaa kastepukua että halutessaan seuraavakin käyttäjä voi käyttää tätä.Puku on niin kaunis että modernin vauvan voisi kastaa jopa siinä.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Voitasko leikkiä jotain tunnisteleikkiä?

      Tietäisi ketä täällä käy kaipaamassa.. kerro jotain mikä liittyy sinuun ja häneen eikä muut tiedä. Vastaan itsekin kohta
      Ikävä
      80
      2015
    2. Tietysti jokainen ansaitsee

      Hän varmasti ansaitsee vain parasta ja sopivinta tietenkin, suon sen onnen hänelle enemmän kuin mielelläni. Aika on nyt
      Ikävä
      18
      1763
    3. Millä voin

      Hyvittää kaiken?
      Ikävä
      16
      1634
    4. 50+ naiset kyl

      Lemottaa sillille mut myös niitte kaka lemottaa pahlle ku kävin naiste veskis nuuhiin
      Ikävä
      21
      1430
    5. Jotain puuttuu

      Kun en sinua näe. Et ehkä arvaisi, mutta olen arka kuin alaston koivu lehtiä vailla, talven jäljiltä, kun ajattelen sinu
      Ikävä
      63
      1355
    6. hieman diabetes...

      Kävin eilen kaverin kanssa keskusapteekissa kun on muutama kuukausi sitten tullut suomesta ja oli diabetes insuliinit lo
      Pattaya
      18
      1298
    7. Välitän sinusta mies

      Kaikki mitä yritin kertoa tänään ei mennyt ihan putkeen..Joka jäi jälkeenpäin ajateltuna suoraan sanottuna harmittaa aiv
      Työpaikkaromanssit
      6
      1282
    8. En voi sille mitään

      Tulen niin pahalle tuulelle tästä paikasta nykyisin. Nähnyt ja lukenut jo kaiken ja teidän juttu on samaa illasta toisee
      Ikävä
      12
      1264
    9. Haluan sut

      Haluatko sinä vielä mut?
      Ikävä
      71
      1241
    10. Miten joku voi käyttää koko elämänsä

      siihen että nostelee täällä vanhoja ketjuja ja troIIaa niihin jotain linkkiä mitä kukaan ei avaa? Ihmisellä ei ole mitää
      Tunteet
      10
      1231
    Aihe