Kertokaas mistä osasta lehmää ja miten valmistetaan esim. Saksassa yleisesti ravintoloista saatava Rumpsteak?
Rumpsteak
20
18007
Vastaukset
- kkkkkkkkkkkkkk
se on kuin possunkyljys, mutta naudasta eli selkäpalaa.
- vemp
Rumpsteak on ainakin periaatteessa sama lihanpala, mistä tehdään ranskalainen entrecôte, paino noin 200-300 gr. Välikyljys lienee suomalainen sana ja pala löytynee etuselän ja fileiden välistä. Olen kyllä huomannut, että eri maissa sillä taidetaan tarkoittaa vähän eri asioita, koskapa sama liha lautasellani on näyttänyt varsin erilaiselta ravintolasta riippunen. Joskus olen nähnyt saksassa käytetyn rumpsteakista muitakin nimiä, mutta sama herkullinen "lihalätyskä" on silloinkin lautaselta löytynyt.
Välikyljyksessä on sopivasti rasvaa lihasten välissä ja oikein valmistettuna tämä rasva maustaa pihvin ja pitää sen mehukkaana
Valmistaminen paistamalla on yleisin tapa valmistaa. Lisäkkeet tietysti maun mukaan - reseptejähän löytyy.
Paistaminen:
*liha kuivataan ja maustetaan tuoreella mustapippurilla, voidellaan oliiviöljyllä tai notkealla voilla. Pannu kuumaksi - mieluummin parilapannu - että savuaa, pihvi pannulle, nopea irrotus lastalla, ettei pahasti tartu, hetken päästä lämpöä pienemmälle ja pihvin kääntö. Paistoaika vain 2 min puolellaan ja tuloksena on hyvä medium. Jos haluaa kuivemman version ja kauniin ristikon pintaan voi pihviä kääntää puolellaan 90 astetta tovin päästä. Vasta sitten suolaus ja mieluummin gourmet-suolalla.
Tiedän, että tästä on koulukuntia olemassa: suolaus ja pippurointi ennen paistoa, joko tosi kuumalla pannulla nopeasti pinnat kiinni tai matalammalla lämmöllä, mutta pitemmän ajan, eri kypsyysasteilla on puolustajansa jne. Tuo yo. on minun tapani eikä varmaan ainoa oikea, mutta lopputulos sopii minun suuhuni.
Lisäkkeeksi ranskanpottuja, yrttivoita, grillattua sokerimaissia, sipulirenkaita, vihreitä papuja, herneitä yms. Kastikkeella en lähtisi tätä kruunaamaan - hyvän lihan paras kastike on siitä tihkuva lihasmehu.
Ja kaveriksi vähän voimakkaampi punaviini - vaikka Riojan gran reserva.- vemp
Kun en ole ihan varma tuosta rumpsteakin ja entrecôten samanlaisuudesta niin voisiko joku tietävämpi valistaa? Minulla on sellainen käsitys, että entrecôte on jostain niskapuolesta ja rumpsteak enemmän kylkipuolelta, jolloin eivät voi olla ihan samaa lihaa. Tärkeintä rumsteakissa on kuitenkin se, että kudosten välissä on rasvaa, jolla pihvi voitelee itsensä.
- vanha kokki
vemp kirjoitti:
Kun en ole ihan varma tuosta rumpsteakin ja entrecôten samanlaisuudesta niin voisiko joku tietävämpi valistaa? Minulla on sellainen käsitys, että entrecôte on jostain niskapuolesta ja rumpsteak enemmän kylkipuolelta, jolloin eivät voi olla ihan samaa lihaa. Tärkeintä rumsteakissa on kuitenkin se, että kudosten välissä on rasvaa, jolla pihvi voitelee itsensä.
Rumpsteak saadaan naudan lonkkaluun kohdalta. Tämä lihapala on litteä ja osapuilleen nelikulmainen puhdistettuna. Se leikataan pituussuuntaan halki. palasista leikataan 1 1/2- 2 sm.n paksuisia viipaleita, poistetaan rasva ja pariloidaan tai paistetaan. Tarjotaan monesti kuten erilaiset välikyljykset. Nimi määräytyy lisäkkeiden mukaan. Esimerkiksi: Rumpsteak Bordelaise, jolloin lihan kera tarjotaan punaviinikastiketta, jossa on ydinpalasia. Lisänä ranskalaiset perunat tai paistetut perunat.
- vemp
vanha kokki kirjoitti:
Rumpsteak saadaan naudan lonkkaluun kohdalta. Tämä lihapala on litteä ja osapuilleen nelikulmainen puhdistettuna. Se leikataan pituussuuntaan halki. palasista leikataan 1 1/2- 2 sm.n paksuisia viipaleita, poistetaan rasva ja pariloidaan tai paistetaan. Tarjotaan monesti kuten erilaiset välikyljykset. Nimi määräytyy lisäkkeiden mukaan. Esimerkiksi: Rumpsteak Bordelaise, jolloin lihan kera tarjotaan punaviinikastiketta, jossa on ydinpalasia. Lisänä ranskalaiset perunat tai paistetut perunat.
Mistä kohtaa entrecôte - niskapuolelta?
No, siinä mielessä tuon rumpsteakin kanssa oikeassa, että olemme joskus kutsuneet sitä "perspihviksi" - vähän ruotsia lainaten. Takapäästä siis. - vanha kokki
vemp kirjoitti:
Mistä kohtaa entrecôte - niskapuolelta?
No, siinä mielessä tuon rumpsteakin kanssa oikeassa, että olemme joskus kutsuneet sitä "perspihviksi" - vähän ruotsia lainaten. Takapäästä siis.Oikeasti se on ruotsiksi biffrad.
Entrecote on naudan (härän) ulkoseläkkeestä viimeisestä kylkiluusta alkaen 7-8 kylkiluun verran
kaulaan päin.
Tässä pätee sama kuin rumpsteakissakin, eli ruoan nimi määräytyy lisäkkeiden mukaan. Esimerkkinä olkoon: Entrecote beurre d`ail, eli välikyljys valkosipulivoin kera. - herkkua on
vanha kokki kirjoitti:
Oikeasti se on ruotsiksi biffrad.
Entrecote on naudan (härän) ulkoseläkkeestä viimeisestä kylkiluusta alkaen 7-8 kylkiluun verran
kaulaan päin.
Tässä pätee sama kuin rumpsteakissakin, eli ruoan nimi määräytyy lisäkkeiden mukaan. Esimerkkinä olkoon: Entrecote beurre d`ail, eli välikyljys valkosipulivoin kera.Löysin kansainvälisen hotelliketjun (Courtyard.com) esitekirjasta seuraavan määritelmän:
Rumpsteak - Meat taken from the long end of the strip loin.
Strip Steak - Also known as New York strip steak, made from high quality
strip loin. A solidly marbled cut.
Mikä mahtaa olla suomeksi ymmärrettynä tämä - strip loin - ja mikä kohta tarkalleen on tämä - from the long end -
Vai onko ko määritelmä ollenkaan pätevä? - vanha kokki
herkkua on kirjoitti:
Löysin kansainvälisen hotelliketjun (Courtyard.com) esitekirjasta seuraavan määritelmän:
Rumpsteak - Meat taken from the long end of the strip loin.
Strip Steak - Also known as New York strip steak, made from high quality
strip loin. A solidly marbled cut.
Mikä mahtaa olla suomeksi ymmärrettynä tämä - strip loin - ja mikä kohta tarkalleen on tämä - from the long end -
Vai onko ko määritelmä ollenkaan pätevä?mutta englanninkielinen "termistö" on minulle valitettavasti melko vierasta, odotelkaamme jonkun tietävämmän vastausta, eiköhän tuo selvinne.
- vemp
herkkua on kirjoitti:
Löysin kansainvälisen hotelliketjun (Courtyard.com) esitekirjasta seuraavan määritelmän:
Rumpsteak - Meat taken from the long end of the strip loin.
Strip Steak - Also known as New York strip steak, made from high quality
strip loin. A solidly marbled cut.
Mikä mahtaa olla suomeksi ymmärrettynä tämä - strip loin - ja mikä kohta tarkalleen on tämä - from the long end -
Vai onko ko määritelmä ollenkaan pätevä?Maailmalla saa - ainakin USAS:ssa - New York steakia tai NY strip loinia. Pitkänomainen liha, johon jenkkimössöttäjät laittavat päälle tuuman kerroksen juustoa gratinoitavaksi lihan kanssa. Viereen majoneesia ja ranskanpottuja.
Oikein yleinen eväs USAS:ssa ja muistuttaa kyllä välikyljystä, mutta on pitempi ja kapeampi ja yhtenäisempi lihas.
Ja lisäkysymys - mikä sitten on ero sirloin'iin? Olen joskus kuullut jopa jutun tämän lihan nimestä, mutta ei tule nyt mieleen. - vemp
vemp kirjoitti:
Maailmalla saa - ainakin USAS:ssa - New York steakia tai NY strip loinia. Pitkänomainen liha, johon jenkkimössöttäjät laittavat päälle tuuman kerroksen juustoa gratinoitavaksi lihan kanssa. Viereen majoneesia ja ranskanpottuja.
Oikein yleinen eväs USAS:ssa ja muistuttaa kyllä välikyljystä, mutta on pitempi ja kapeampi ja yhtenäisempi lihas.
Ja lisäkysymys - mikä sitten on ero sirloin'iin? Olen joskus kuullut jopa jutun tämän lihan nimestä, mutta ei tule nyt mieleen.Vielä lisäisin, että kumpikin on käännettynä sama eli ulkofile, mutta onko niillä gastronomisesti/kulinaarisesti jotain eroa?
Onko NY steak ulkofilettä - ei se kyllä ole koskaan siltä näyttänyt. - herkkua on
vemp kirjoitti:
Maailmalla saa - ainakin USAS:ssa - New York steakia tai NY strip loinia. Pitkänomainen liha, johon jenkkimössöttäjät laittavat päälle tuuman kerroksen juustoa gratinoitavaksi lihan kanssa. Viereen majoneesia ja ranskanpottuja.
Oikein yleinen eväs USAS:ssa ja muistuttaa kyllä välikyljystä, mutta on pitempi ja kapeampi ja yhtenäisempi lihas.
Ja lisäkysymys - mikä sitten on ero sirloin'iin? Olen joskus kuullut jopa jutun tämän lihan nimestä, mutta ei tule nyt mieleen.Tässä on tietoa mitä olen kansainvälisistä julkaisuista löytänyt asian tiimoilta, joten toivoisin että arvoisat lihanleikkaajat ja pihvinkääntäjät tai muut asiantuntijat voisivat kertoa mistä tarkalleen on kyse! Ilmeisesti kyseisellä tavalla leikattua lihaa ei suomessa ole saatavilla?
Rumpsteak - Meat taken from the long end of the strip loin
Strip Steak - Also known as New York strip steak.
Made from high quality strip loin. A solidly marbled cut.
Tenderloin steak
top loin = strip loin
top loin steak = strip steak = New York steak = New York sirloin steak = Kansas City steak = contrefilet = strip loin steak = New York strip steak = Kansas City strip steak = hotel steak = hotel cut strip steak = ambassador steak = club sirloin steak = strip sirloin steak - Picanha
herkkua on kirjoitti:
Tässä on tietoa mitä olen kansainvälisistä julkaisuista löytänyt asian tiimoilta, joten toivoisin että arvoisat lihanleikkaajat ja pihvinkääntäjät tai muut asiantuntijat voisivat kertoa mistä tarkalleen on kyse! Ilmeisesti kyseisellä tavalla leikattua lihaa ei suomessa ole saatavilla?
Rumpsteak - Meat taken from the long end of the strip loin
Strip Steak - Also known as New York strip steak.
Made from high quality strip loin. A solidly marbled cut.
Tenderloin steak
top loin = strip loin
top loin steak = strip steak = New York steak = New York sirloin steak = Kansas City steak = contrefilet = strip loin steak = New York strip steak = Kansas City strip steak = hotel steak = hotel cut strip steak = ambassador steak = club sirloin steak = strip sirloin steakLisää lihaa myllyyn: taitaa olla sama pala, jota Brasiliassa kutsutaan nimellä picanha. Noin 1,5 kilon kolmion muotoinen möykky. Siellä churrascaria:oissa sitä tarjotaan vartaassa grillattuna, usein valkosipulilla maustettuna. Ja hyvää on, kun noin 1 cm rasvakerroksesta tulee makua, eikä ole kuivaa...
Kyselin tuota Suomessa useista markettien lihatiskeilä, mutta eivät tunteneet.
- Porterhouse Steak
oikein on?
- vanha kokki
Leikataan n. 3 1/2 sentin paksuinen viipale häränkyljyskappaleesta ja muotoillaan se kyljyksen malliseksi. Mukaan leikataan palanen kylkiluuta. Liha pariloidaan ja transeerataan, eli leikataan mielellään asiakkaan nähden pöydässä noin puolentoista sentin viipaleiksi. Tarjoilu on yleensä ravintoloissa vähintäin kahdelle,isosta palasta jopa kolmelle. Normaalisti porterhousesteak tarjoillaan , vihannesten ja ranskalaisten perunoiden kera. Sekä Bearnaise kastiketta erillisestä kulhosta. Erinomainen pihvi, jos onnistuu saamaan kunnon marmoroitua lihaa.
- Rumsteak
vanha kokki kirjoitti:
Leikataan n. 3 1/2 sentin paksuinen viipale häränkyljyskappaleesta ja muotoillaan se kyljyksen malliseksi. Mukaan leikataan palanen kylkiluuta. Liha pariloidaan ja transeerataan, eli leikataan mielellään asiakkaan nähden pöydässä noin puolentoista sentin viipaleiksi. Tarjoilu on yleensä ravintoloissa vähintäin kahdelle,isosta palasta jopa kolmelle. Normaalisti porterhousesteak tarjoillaan , vihannesten ja ranskalaisten perunoiden kera. Sekä Bearnaise kastiketta erillisestä kulhosta. Erinomainen pihvi, jos onnistuu saamaan kunnon marmoroitua lihaa.
Esivalmistus on on tärkeää. Lihan tulee olla somasti marmoroitunutta. Ikävä kyllä tämän vieltiketjun kirjoittajista kukaan ei tiedä mikä on saksalainen rumpsteak, liekö edes koskaan sitä maistaneeet.
Minä tiedän mitä se on, suomessa tosin ei koskaan saa sellaista lihaa, kiiitos suomen lihateollisuuden. - Vanha kokki
Rumsteak kirjoitti:
Esivalmistus on on tärkeää. Lihan tulee olla somasti marmoroitunutta. Ikävä kyllä tämän vieltiketjun kirjoittajista kukaan ei tiedä mikä on saksalainen rumpsteak, liekö edes koskaan sitä maistaneeet.
Minä tiedän mitä se on, suomessa tosin ei koskaan saa sellaista lihaa, kiiitos suomen lihateollisuuden.Nimittäin vaimoni ja minä söimme tällaisen annoksen, valmistettuna kahdelle viimeksi juuri saksassa, tarkemmin sanoen Travemundessa. Pihvi oli erinomainen ja tarjoiltiin aivan kuten aiemmin jo olen kertonut.
Väite etteikö sellaista saa suomesta, on tuulesta temmattu, markettien tiskeistä sitä ei todellakaan löydy, mutta asiantunteva lihakauppias kyllä sellaista löytää tarvitsevalle. - eskoP
Rumsteak kirjoitti:
Esivalmistus on on tärkeää. Lihan tulee olla somasti marmoroitunutta. Ikävä kyllä tämän vieltiketjun kirjoittajista kukaan ei tiedä mikä on saksalainen rumpsteak, liekö edes koskaan sitä maistaneeet.
Minä tiedän mitä se on, suomessa tosin ei koskaan saa sellaista lihaa, kiiitos suomen lihateollisuuden.Aivan totta, sillä Suomessa ei leikata nautaa samalla lailla kuin Saksassa. Rumpsteakiin kuuluu olennaisena ns. rasvaraita, joka antaa lihaan mehevyyttä.
- mäkeen tapettua
Skotlannin Invernesissä työskennellessäni söin muutaman kerran rump steakia, ja oli kyllä aivan sitkeää paskaa. tilasin kerran raakana, ja yhtä sitkeää oli. Ilmeisesti se voi kuitenkin olla jossain jopa herkullista? Skotlannissa on kylmää ja sataa, joten siksi varmaan lihakin on sitkeää. pihvissä oli keskellä kalvo, jota ei saanut millään sahattua poikki. nielaisin mokoman kalvoklompin kokonaisena ja olutta päälle.
- ruhonosat
Suomessa
http://www.lihatiedotus.fi/www/fi/lihasta_ruoaksi/naudanliha.php
sitä saa mitä tilaa
http://www.kotikokki.net/keskustelut/?read,8,158497
http://www.makuja.fi/reseptit/rumstek-a-la-bercy/ - Ahteripihvi
Jos Rump valitaan Amerikan presidentiksi, niin Rumpsteak nimetään uudelleen Presidenttipihviksi, sillä valinta on täydellisesti pers..stä, sieltähän tuo lihapalakin on peräisin...
Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.
Luetuimmat keskustelut
Kiitos nainen
Kuitenkin. Olet sitten ajanmerkkinä. Tuskin enää sinua näen ja huomasitko, että olit siinä viimeisen kerran samassa paik123840MTV: Kirkossa saarnan pitänyt Jyrki 69 koki yllätyksen - Paljastaa: "Se mikä oli hyvin erikoista..."
Jyrki Linnankivi alias Jyrki 69 on rokkari ja kirkonmies. Teologiaa opiskeleva Linnankivi piti elämänsä ensimmäisen saar782027Hyväksytkö sinä sen että päättäjämme ei rakenna rauhaa Venäjän kanssa?
Vielä kun sota ehkäpä voitaisiin välttää rauhanponnisteluilla niin millä verukkeella voidaan sanoa että on hyvä asia kun5461626Kirjoita yhdellä sanalla
Joku meihin liittyvä asia, mitä muut ei tiedä. Sen jälkeen laitan sulle wappiviestin851298Olet hyvin erilainen
Herkempi, ajattelevaisempi. Toisaalta taas hyvin varma siitä mitä haluat. Et anna yhtään periksi. Osaat myös ilkeillä ja671097Yksi syy nainen miksi sinusta pidän
on se, että tykkään luomusta. Olet luonnollinen, ihana ja kaunis. Ja luonne, no, en ole tavannut vielä sellaista, joka s331018Hyödyt Suomelle???
Haluaisin asettaa teille palstalla kirjoittelevat Venäjää puolustelevat ja muut "asiantuntijat" yhden kysymyksen pohditt214898Hyvää Joulua mies!
Toivottavasti kaikki on hyvin siellä. Anteeksi että olen hieman lisännyt taakkaasi ymmärtämättä kunnolla tilannettasi, o60873- 171854
Paljastavat kuvat Selviytyjät Suomi kulisseista - 1 päivä vs 36 päivää viidakossa - Katso tästä!
Ohhoh! Yli kuukausi viidakossa voi muuttaa ulkonäköä perusarkeen aika rajusti. Kuka mielestäsi muuttui eniten: Mia Mill3808