Bravan sähköinen lasinnostin

MinnaPe

Bravassani on etuikkunoissa sähköiset lasinnostimet jotka onnistuin hajottamaan. Otin tupakansytyttimen irti ja hinkkasin sytkäpaikan pohjaa ruuvimeisselillä jotta sain kännykän laturin toimimaan. Ruuvimeisseli iski kipinää ja tuli lievä savun katku. Sulake paloi touhussa ja vaihdoin tilalle uuden. Kännykkä latautuu moitteettomasti mutta kumpikaan ikkunoista ei enää avaudu. Ohjekirjassa sanotaan sulakkeita oleva ratin alla, joihin olen päässyt käsiksi ja tarkastanut kaikki, ja hansalokerossa, joita en ole löytänyt.

Olisikohan kenelläkään havaintoa mitä onnistuin hajottamaan ja miten sen korjaisin? Kaikki muu mahdollinen sähköllä toimiva tuntuu toimivan paitsi ikkunat.

14

918

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • jackpot-hunter

      sulakkeet löytyy kun avaat hanskalokeron ja irroitat ylä osan. käännettävät pitimet.

      • etsijä.

        roiskeläpän alla on sulakkeita jemmassa.


    • MinnaPe

      No niin, purkasin koko hanskalokeron irti ja sen takana ei ollut sulakkeen näköisiä sulakkeita, kaksi mustaa ja yksi keltainen pötikkä joihin meni johtoja. Mitä lie. Jaa että vasemman takarenkaankin luona sulakkeita? Mitä lie uniikkikappaleita joka Brava... :)

    • MinnaPe

      Ajoin lähikorjaamolle näyttämään hanskalokeron löydöksiä mutta sanoivat releiksi. Sitten ajoin Delta-autoon ja ystävällinen huoltomies tuli näyttämään missä ikkunoiden sulake on. Ihan vinkiksi: ne neljä sulaketta jotka oat "varsinaisen" sulakerivistön päällä eivät ole sitä varten että ne olisivat siinä ylimääräisiä varaosia. Olin ottanut ikkunoiden sulakkeen pössähtäneen tupakansytyttimen sulakkeen tilalle ja vika saatiin korjattua. MUTTA: ikkunat menivät uudelleen jumiin. Onneksi olivat kiinni. Olin jättänyt kännykän lataukseen sytkäriin kauppaan mennessäni, käynnistin auton, känny piippasi että se alkaa latautumaan ja yritin avata ikkunoita. Ihan kuollutta, ja kaikki yläosan sulakkeet, mukaan lukien siis se päivällä laitettu uusi, ehjiä. En jaksanut pohtia tilannetta pidemmälle, se on sitten huomisen murhe. Jos saan vielä joskus ikkunat toimimaan lataan puhelimeni tästä lähtien muualla kuin autossani.

    • MinnaPe

      ... katsotaan kauanko onni kestää... Minun Bravassani onkin sen ison sulakelevyn yläpuolella 6 sulaketta, joista 2 on ikkunoihin! Neljä päällekkäin ja näiden vieressä vielä kaksi päällekkäin... on jo niin ratin alla että vahingossa huomasin.

      Kiitos vinkeistä!

    • jusa2

      Fiat Bravasta 1.6 -99 lakkasivat sähköiset etu lasi nostimet yhtäkkiä yllättäen toimimasta,ja myös sähköiset sivupeilien säätö pimeni siinä samalla.....sulakkeet on mielestäni ehjät.Missähän mahtanee olla vika???????

    • romuja

      Uskokaa jo Fiatit paaliin.

      • Pastori Mutikainen

        Vaikka olet vahva uskossasi, se ei aina auta.
        Taidat olla Mercedeskuljettaja, kun uskot yläkerran auttavan. Sinun pitäisi tutustua logoon tarkemmin. Ensin haetaan uskoa ylhäältä, kuten sakara osoittaa. Sitten haetaan hinauslenkit kahden muun sakaran osoittamasta suunnasta.


    • romuja

      Erehdyit, ajan Hondalla. Joskus ajoin Fiatilla mutta ikinä en enää tule moista murheenkryyniä hankkimaan.

      • Pastori Mutikainen

        Hondamaailmassa voikin taivaallisen voimanpyynnön osoittaa kahdelle taholle. Hinauslenkit löytyvät Hondastakin sen logon viitoittamista kohdista.


    • hondisti

      Hondaa ei tarvitse hinata mutta Hondalla hinataan näitä makaroonin ihmeitä.

      • Pastori Mutikainen

        Onko Hondisteilla tullut ajoneuvoonsa uskon puute, onko luottamus mennyt kun kulkineensa hyvyyttä pitää Fiat-palstalla vakuutella?

        Onhan näitä itsetunnon kohotusteksetejä hauska lukea. Muuten ei Hondat, kuten muutkaan itäautot kiinnosta.
        Mutta olkaamme Hondisteille kiitollisia avusta kun avuntarve joskus koittaa. Ja nyt, arvoisat Fiatistit: Kun havaitsette tienvarrelle pysähtyneen Hondan, tarjotkaa aina hinausapua. Kiitollisuudenvelkaa ei saa olla.


      • Anonyymi
        Pastori Mutikainen kirjoitti:

        Onko Hondisteilla tullut ajoneuvoonsa uskon puute, onko luottamus mennyt kun kulkineensa hyvyyttä pitää Fiat-palstalla vakuutella?

        Onhan näitä itsetunnon kohotusteksetejä hauska lukea. Muuten ei Hondat, kuten muutkaan itäautot kiinnosta.
        Mutta olkaamme Hondisteille kiitollisia avusta kun avuntarve joskus koittaa. Ja nyt, arvoisat Fiatistit: Kun havaitsette tienvarrelle pysähtyneen Hondan, tarjotkaa aina hinausapua. Kiitollisuudenvelkaa ei saa olla.

        Mulla oli vuosina 1995-1997 urheilullinen, luukkulamppuinen Honda Prelude -84. Kova oli ruostumaan mutta korimuotoilu todella nätti, vielä tänäpäivänäkin. Bensiinipumppu joka sijaitsi jossain helmakotelon lähellä alustassa, reistaili joskus. Auto käynnistyi ja kulki noin 100 metriä kunnes sammui koska putkistossa bensiini loppui kun pumppu ei lähtenyt toimimaan. Hinaamalla Hondan sai sitten käyntiin.
        Kyläseppä sai bensapumpun avaamalla ja rassaamalla sen toimimaan joksikin aikaa, kunnes vika ilmaantui taas. Sitten kun laittoi kokonaan uuden bensapumpun, auto toimi luotettavasti. Pari Norjan reissuakin sillä tuli tehtyä. Kiva sillä oli asfalttiteillä kesäisin ajaa, kori ei paljoa kallistellut, 1.8 litran kone kahdella kaasarilla antoi hyvän suotituskyvyn. Istumakorkeus oli matala mutta penkit hyvin muotoillut ja hienosti verhoillut. Varustelu oli ikäisekseen melko hyvä (mm. sähköllä ikkunat-antenni-kattoluukku -ajovalojen luukut, ohjaustehostin..)
        Alustasta moitetta annan siitä kun liukkaalla tiellä kerran yllättäen auto lähti yht'äkkiä sivuluisuun täysin varoittamatta. Hondan pahin ongelma oli ruostuminen, niihin hitsausremontteihin meni paljon rahaa.
        Honda vaihtui syksyllä 1997 isoon Fiatiin eli Cromaan vm.87


    • Anonyymi

      Löytyikö vika minulla tuli sama myös

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Naiset miltä kiihottuminen teissä tuntuu

      Kun miehellä tulee seisokki ja ja sellainen kihmelöinti sinne niin mitä naisessa köy? :)
      Sinkut
      45
      3101
    2. Haistoin ensin tuoksusi

      Käännyin katsomaan oletko se todellakin sinä , otin askeleen taakse ja jähmetyin. Moikattiin naamat peruslukemilla. Tu
      Ikävä
      12
      2023
    3. Olet sä kyllä

      ihme nainen. Mikä on tuo sun viehätysvoiman salaisuus?
      Ikävä
      18
      1482
    4. Tähdet, tähdet -tippuja Kake Randelin tilittää avoimena: "Tämä on viihdyttämistä, eikä sitä..."

      ISO kiitos Kake lauluistasi!Nyt ei vaan studioyleisö lämmennyt. Olet legenda! Lue Kake Randelinin mietteet: https://w
      Tv-sarjat
      21
      1365
    5. Hiljaiset hyvästit?

      Vai mikä on :( oonko sanonut jotain vai mitä?
      Ikävä
      11
      1341
    6. Teuvo Hakkaraisesta tulee eurovaalien ääniharava

      Persuissa harmitellaan omaa tyhmyyttä
      Maailman menoa
      17
      1251
    7. Miksi kohtelit minua kuin tyhmää koiraa?

      Rakastin sinua mutta kohtelit huonosti. Tuntuu ala-arvoiselta. Miksi kuvittelin että joku kohtelisi minua reilusti. Hais
      Särkynyt sydän
      5
      1161
    8. Turha mun on yrittää saada yhteyttä

      Oot mikä oot ja se siitä
      Suhteet
      7
      1095
    9. Näkymätöntä porukkaa vai ei

      Mon asuu yksin. Mitas mieltä ootte ?
      Ikävä
      6
      1054
    10. 22
      1047
    Aihe