Malmin lentokenttä

silmäneula

on sekä Helsingin että Suomen ilmailun historiaa. Lentokenttä ja erityisesti sen lennonjohtorakennus kuuluvat jo maailmansuojelulistalle kuten mm. Rauman Vanha-kaupunki.

Näillä kahdella on se ero, että Raumalla sekä kaupunki että sen asukkaat tekevät parhaansa, jotta Vanha-Rauma säilyisi elävänä ja ainutlaatuisena. Helsingin kaupunki sen sijaan haluaa hävittää Malmin lentokentän ja rakentaa sen täyteen pientaloja asukkaiden vastustuksesta huolimatta. Lentokenttä kuuluu maailmankohteiden suojelulistalla jo uhanalaisten joukkoon.

Helsingin asuntopolitiikka on suoraan sanottuna täysin p...eestä! Helsinki on ja pysyy kivikylänä ja sellaisena se on hyvä ja viihtyisä asuinpaikka jos vain sen vehreydestä pidetään huolta. Helsinki on kaupunki ja kaupungin idea on olla tiivis, kaupunki on paikka, jossa joka paikkaan on lyhyt matka (joko jalan tai julkisella liikenteellä).

Helsinkiä tulee kehittää asumiskelpoisena kerrostaloalueena eikä sen vähiä rakennuskelpoisia alueita tule haaskata pientaloasumiseen. Päin vastoin nyt erillään olevat uudet kerrostaloalueet tulee vähin erin yhdistää uudisrakentamisella riittävät viheralueet säilyttäen.

Malmin lenttokenttään ei tule koskea vaan kehittää sen toimintaa nykyiseltä pohjalta. Hulluina vuosina 1960-luvulla Helsingin keskustan arvokkaita rakennuksia purettiin säälittä ja ne korvattiin täysin arvottomilla arkkitehtuurin luomuksilla. Näin saatiin pilattua suuri osa koko keskustaa, koska puretut rakennukset olivat olennainen osa korvaamatonta miljöötä, joka hävisi ikuisiksi ajoiksi.

Lasipalatsin pelastaminen entisöimällä ja saattamalla se tehokkaaseen uuskäyttöön on esimerkki siitä, että kaupunkikin (=lue sen byrokratia) voidaan saada ymmärtämään oma ja kaupunkilaisten paras. Miltä Mannerheimintie näyttäisikään, jos lasipalatsin paikalla olisi vaikkapa Sanomatalon kaltainen hirvitys?

Malmin lentokenttä on säilytettävä ja pidettävä kunnossa; jos muu ei auta on siitä järjetettävä äänestys seuraavien kunnallisvaalien yhteydessä!

2

266

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Akka

      Minusta suunnitelman voisi siirtää kentältä toiselle eli rakennettaisi Talin golfkenttä täyteen.
      Malmin lentokentän vieressä ovat Tattarisuon autoromuttamot ja maaperässä varmaan monestakin syystä kaikenlaista, mitä ei kannattaisi ryhtyä häiritsemään.
      On vaikea ymmärtää ihmisiä, jotka tahtoisivat vapaaehtoisesti omakotiasunnon tai edes kerrostaloasuntoa tällaiselta alueelta. Parempi olisi kai rakentaa Talin golfkenttä täyteen korkeatasoisia asuntoja; sieltä voisi kyniö kovaa hintaakin sekä tonteista että asunnoista toisin kuin tuosta Tattarisuon ja Jakomäen kyljestä.
      No, ensin tulee jälleen ennennäkemätönmaansiirtourakka ja vuosia kestävä raskas liikenne ja pauke. Alueen ulkoilijoiden pitää keksiä hintavia sisäliikuntaharrastuksia ja julkinen tila sekä avara maisema hupenevat. Parempiakin alueita siis monessakin mielessä olisi tarjolla.

    • Malmi_mikrovaltioksi

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Katso: Ohhoh! Miina Äkkijyrkkä sai käskyn lähteä pois Farmi-kuvauksista -Kommentoi asiaa: "En ole.."

      Tämä oli shokkiyllätys. Oliko tässä kyse tosiaan siitä, että Äkkijyrkkä sanoi asioita suoraan vai mistä.... Tsemppiä, Mi
      Tv-sarjat
      140
      5993
    2. Voi kun mies rapsuttaisit mua sieltä

      Saisit myös sormiisi ihanan tuoksukasta rakkauden mahlaa.👄
      Ikävä
      33
      3645
    3. Poliisiauto Omasp:n edessä parkissa

      Poliisiauto oli parkissa monta tuntia Seinäjoen konttorin edessä tänään. Haettiinko joku tai jotain pankista tutkittavak
      Seinäjoki
      25
      1935
    4. Haluan jutella kanssasi Nainen

      Olisiko jo aika tavata ja avata tunteemme...On niin paljon asioita joihin molemmat ehkä haluaisimme saada vastaukset...O
      Ikävä
      18
      1929
    5. Onko mies niin,

      että sinulle ei riitä yksi nainen? Minulle suhde tarkoittaa sitoutumista, tosin eihän se vankila saa olla kummallekaan.
      Tunteet
      25
      1748
    6. Voitasko leikkiä jotain tunnisteleikkiä?

      Tietäisi ketä täällä käy kaipaamassa.. kerro jotain mikä liittyy sinuun ja häneen eikä muut tiedä. Vastaan itsekin kohta
      Ikävä
      75
      1601
    7. Tietysti jokainen ansaitsee

      Hän varmasti ansaitsee vain parasta ja sopivinta tietenkin, suon sen onnen hänelle enemmän kuin mielelläni. Aika on nyt
      Ikävä
      16
      1522
    8. Haluisin suudella ja huokailla

      ja purra kaulaasi ja rakastella sinua. Haluisin puristella rintojasi ja pakaroitasi. Ei sinulla taida olla kuitenkaan ni
      Ikävä
      18
      1418
    9. Armi Aavikko Malmin hautausmaa

      Haudattiinko Armi arkussa Malmin hautausmaalle vai tuhkattiinko hänet? Kuka tietää asiasta oikein?
      Kotimaiset julkkisjuorut
      11
      1416
    10. Miksi näin?

      Miksi vihervassut haluaa maahan porukkaa jonka pyhä kirja kieltää sopeutumisen vääräuskoisten keskuuteen? Näin kotoutumi
      Maailman menoa
      24
      1327
    Aihe