Malmin lentokenttä - Äänestäisitkö näitä edustajia uudestaan?

Malmin puolesta

Palanen korvaamatonta historiaamme ollaan nyt sitten tuhoamassa.

Facebookista kopioitua:

Nämä Helsingin kaupunginhallituksen jäsenet hyväksyivät yksimielisesti, kaupunginjohtajan ehdotuksen mukaan, valtion ja Helsingin seudun kuntien välisen sopimuksen suurten infrahankkeiden tukemiseksi ja asumisen edistämiseksi, jossa sovitaan Malmin lentokentän alasajosta:

Tatu Rauhamäki, Kok.
Juha Hakola, Kok.
Lasse Männistö, Kok.
Laura Rissanen, Kok.
Arja Karhuvaara, Kok.
Emma Kari, Vihreät
Jasmin Hamid, Vihr.
Hannu Oskala, Vihr.
Otso Kivekäs, Vihr.
Osku Pajamäki, SDP
Kaarin Taipale, SDP
Pilvi Torsti, SDP
Dan Koivulaakso, Vas.
Mika Raatikainen, PS
Marcus Rantala, RKP

Yllä mainitusta mm. seuraavat sankarit lausuivat 2012 kuntavaalien kynnyksellä Malmin säilyttämisen puolesta seuraavaa:

J̲u̲h̲a̲ ̲H̲a̲k̲o̲l̲a̲: ”Olen edelleen kentän säilyttämisen puolesta.”
L̲a̲u̲r̲a̲ ̲R̲i̲s̲s̲a̲n̲e̲n̲: ”Haluan säilyttää Malmin edelleen ilmailukäytössä. Malmille ei ole löytynyt luontevaa korvaavaa sijaintia ja tarvitsemme kevyen liikenteen kansainvälisen lentokentän Helsinkiin. Arvostan erityisesti kentän historiallista miljöötä. Se on pala historiaa, jota purettaessa emme saisi takaisin.”
A̲r̲j̲a̲ ̲K̲a̲r̲h̲u̲v̲a̲a̲r̲a̲: ”Säilytettävä niin kauan kuin yhtä hyvällä sijainnilla onnistutaan uusi tila kentälle löytämään.”
O̲t̲s̲o̲ ̲K̲i̲v̲e̲k̲ä̲s̲: ”Siksi Malmia ei pidä eikä voi ruveta tähän hätään sulkemaan rakennusmaaksi. Mutta joskus 2030-luvulla, kun paremmat paikat on jo rakennettu, ja jos korvaava paikka lentotoiminnalle on löydetty, Malmin rakentamistakin pitää voida harkita”
O̲s̲k̲u̲ ̲P̲a̲j̲a̲m̲ä̲k̲i̲: ”Tätä toimintatarkoituksen muutosta ei kuitenkaan voida tehdä ennen kuin korvaava kenttä löydetään”
K̲a̲a̲r̲i̲n̲ ̲T̲a̲i̲p̲a̲l̲e̲: ” Malmin lentoaseman rakennukset suojellaan. Malmin lentokentälle etsitään pitkällä tähtäyksellä korvaavaa kenttää Helsingin metropolialueelta.”
M̲i̲k̲a̲ ̲R̲a̲a̲t̲i̲k̲a̲i̲n̲e̲n̲: ”Olen edelleen Malmin lentoaseman säilyttämisen kannalla ja nimeni löytyy nettisivuiltanne, missä allekirjoitin jo vuosia sitten adressin Malmin säilyttämisen puolesta”
M̲a̲r̲c̲u̲s̲ ̲R̲a̲n̲t̲a̲l̲a̲: ”Kyllä, haluan säilyttää Malmin lentoaseman ilmailun käytössä. Argumentit puhuvat selkeästi sen puolesta.”
http://malmiairport.fi/…/ww…/fi/luettavaa/kuntavaalit12.html
L̲a̲s̲s̲e̲ ̲M̲ä̲n̲n̲i̲s̲t̲ö̲ 26.3.2013: ”Missään nimessä kenttää ei pidä lakkauttaa ennen kuin sen toiminnoille löytyy korvaava sijoituspaikka.”

35

171

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • mieten lie....

      Se on varmaan jo kaavoitettu joidenkin ökyrosvojen toimesta heidän mieleisekseen.
      Sinne ilmeisesti rakenetaan ökyrosvoille oma miljöö, jossa on jo lentokenttäkin valmiina:)))

    • Lennetään vaan

      Ai jaa. Kunhan kiitorata jää ja se hieno lentoasemarakennus, jossa on kiva esitellä lapsille meidän menneisyyttä. Mutta ei kai nykyään saa rakentaa lähelle kiitorataa joten kyllä ne edustajat nyt (t)ulostivat tosi typerän ratkaisun.

    • 11223344

      En ole aikaisemmin äänestänyt ko. henkilöitä, mutta nyt ajattelin äänestää Tatu Rauhamäkeä. Ja ihan vain siksi, että hänellä on järkeä (ja uskallusta) toimia kaupungin hyväksi tässä lentokenttäasiassa. Kaikki järkisyyt puhuvat Malmin lentokentän lakkauttamisen puolesta. Samoin lähialueiden asuinmukavuus paranee kentän lakkautuksen ja sen myötä lentomelun loppumisen myötä.

    • Malmi_mikrovaltioksi

      Kansanedustajille ja rahvaalle pureksittavaa seuraavassa.

      Oletetaan aluksi, ettei Malmin Lentoaseman Ystävät ry.:llä ole syytä vääristellä tahallaan lukujaan. Sellainen toiminta kaivaisi maata koko porukan alta. Samaa voi kai odottaa virkamieskunnalta? Sitten:

      Virkamieskunnan ja kansanedustajien voisi olettaa toimivan kansan, ei oman porukkansa palvelemiseksi. Samaan aikaan kun MLY sivuillaan kertoo Malmin kentän nauttivan kansan enemmistön suosiosta vaikuttaa virkamieskunta ja KANSAN EDUSTUS [sic!] toimivan kansaansa vastaan.

      Oletetaan seuraavaksi, että Suomessa toimii demokratia. Se tarkoittaa tässä sitä, että joku osa väestöä voi ja saa perustuslain turvin vastustaa Malmin kenttää. Se osa kansaa on MLY:n tietojen perusteella vähemmistössä, ja demokratiassa tavallisimmin enemmistön kanta voittaa. Muu kumoaa demokratian.

      Parlamentaarisessa demokratiassa kansa valitsee itselleen edustajia. Perustuslain mukaan valta Suomessa kuuluu kansalle (ja tätä valtaa käyttävät kansan vaaleilla valitsemat edustajat). Toisin sanoen kansalla on jokin 'valta' jota se ei voi käyttää koska tuo 'valta' on ulkoistettu heidän edustajilleen. Tämä asettaa kansan SIIVETTÖMÄKSI itseään "edustavan" porukan suhteen. "Edustaminen" sitaateissa koska toimitaan enemmistön kantaa vastaan.

      Perustuslaki toteaa Suomen olevan jokseenkin kansanvaltainen demokratia. Virkamieskunnan ja kansanedustuslaitoksen oma laillinen valta perustuu samaan lakiin. Tykkäsi joku tästä tai ei, rikkomalla omaa asemaansa suojaavaa lakia raukeaa loogisesti lain suoma suojakin. Suomessa ei voi olla laillisesti harvainvalta jos laki puhuu kansanvallasta.

      Tämä johtaa siihen, ettei äänestämällä voi (välttämättä) vaikuttaa, vaan lähinnä vain myöntää laillinen suoja toimia kansaa (so. äänestäjää) vastaan mielensä ja muunlaisten motiivien mukaan. Vieläpä: joka muuta väittää on uhkana todellista demokratiaa vastaan ja perustuslain nojalla mahdollisesti jopa vehkeilee maan- tai valtiopetosta asianomaisen virkamiehen ohella.

      Yksinkertaistetaan asiaa: virkamies, joka ryöstää pankin syyllistyy rikokseen. Voiko rikollinen säätää itseään koskevia lakeja? Syntyy analogia: Voiko kansan mandaatilla toimia kansaa vastaan? Jos voi ei kyse ole kansanvallasta mikä taas romuttaa virkamiehen lainsuojan jne.

      Sellainen rikollisjoukko joka säätää omia tekoja (tai: päätöksiään) koskevia lakeja tai tekee päätöksiä ylipäänsä kansaa vastaan voi tuskin pitää laillisena, edellisessä hengessä. Sellainen joukkio ei silloin ole liioin enää sellaisessa asemassa jonka turvin voisi estää Malmin kentän vaikkapa omatoimisen puolustamisen.

      Virkamieskunnan itse omalla toiminnallaan mitätöity kansanvaltaisuuteen perustuva lainsuoja asettaa kansan tässä vihdoin uuteen valoon: Pankkirosvo tai -joukkio ei tavallisesti komentele hyvällä menestyksellä järjestyksenvalvojia tai poliiseja, he kun ovat paitsi työn puolesta huolehtimassa lain noudattamisesta siitä hyötyvää kansaa itsekin.

      80-luvulla esiintyi julisteita joissa sanottiin "Vain mäntti jättää äänestämättä". Niinpä, ja sen mäntin äänestäminenhän meillä juuri nykyisin onkin käsillä, jos siis sillä äänestämisellä vaikuttamalla todella saa nykyisen lopputuloksen. Tämä taas ei (vieläkään) stemmaa verrattuna Malmin kannatukseen vs. lakkautuspäätökseen.

      Lopuksi: Jos äänestämällä Malmin puolesta saakin aikaan lakkautuksen olisiko ollut viisasta pidättäytyä äänestämästä sen mänttituomion uhallakin? Ja jos maassamme on (tuskin mitään) mätää ovatko jotkut äänestäjät sitten nyt kovinkin tyytyväisiä kun vissiin siis 'onnistuivat'?

    • Rakentamisesta_ymmärtävä

      Lentokentän maaperä on hyvin huonosti rakentamiseen sopivaa. Perustuspaalut ptäisi valaa 40 metrin syvyyteen, että taloista tulisi vakaita, eikä se tarkoita paaluja vain nurkille vaan tikeään pitkin koko sokkelia. Jos tehdään kunnolista työtä, niin asuntojen hinta kohoaa tähtitieteelliseksi. Nykyisellään lentokentän vieressä olevien talojen seinät halkeilevat savimaan elämisen myötä, vaikka perustukset on luultvasti huolella tehty.

      Malmi Suomen toiseksi villkkain lentokenttä ja korvaamaton siviili-ilmailun ja pelastustoimen vuoksi. Korvaavaa paikkaa ei ole löydetty koko Uudeltamaalta, vaikka on ahkerasti etsitty. Jussi Pajusen suvulla on muuten menestyvää liiketoimintaa lentokentän lähellä, joten laajentamismahdollisuudet viereen eivät varmaan olisi pahasta.

      • Asfaltoija

        Olen ihmetellyt, miksi tätä maaperäasiaa ei ole enemmän tuotu julkisuudessa esille. Koko kenttä on todella kymmenien metrien syvyisen savikerroksen päällä. Tukevaa päällystettäkin joudutaan jatkuvasti korjaamaan alustan elämisen takia.


      • Jii-Pee.Koo

        Nostakaa nyt ihmeessä tämä maaperäkysymys äänekkäästi esille!
        Noin yleisesti: pääkaupunkiseudulla riittää tonttimaata yllin kyllin ilman lentokentän tuhoamistakin. Kolmen kaupungin pässinpäät vain eivät suostu katsomaan omaa kuntarajaansa pidemmälle.


      • LEXMALMIKENTTÄVEX

        Arabianrannassa oli huonommin rakentamiseen sopivaa maata vaan hyvä tuli ja asunnot vietiin käsistä! Ei halkeile seinät eikä muuten Falkullassakaan! Se alue Falkullassa on huonompaa rakennusmaata kuin kenttäalue joka on normaalia Helsin merenpohjaa.


    • kansan_syytä_kaikki

      Sanon lyhyesti: lopetetaan koko ilmailuhomma. Ihan tyhmäähän on lentää eikö niin. Lopetetaan myös äänestäminen. Tappiin vietynä tapahtuu seuraavaa:

      Kun koko valtakunta jättää äänestämättä ei voi muodostua nykyisin laillisesti laitonta eduskuntaa. Voi syntyä vain todellakin laiton eduskunta jolla ei ole mitään toimivaltaa kansanvallassa (ks. perustuslaki). Koska Finavia lienee liikenneministeriön alainen ei voi syntyä ministeriöitä koskapa kukaan ei saa äänimääräänsä ministerin salkulle tai mihinkään muuhunkaan. Tämähän jättää kuitenkin lakikirjan voimaan muilta osin (esim. edelleenkään ei saa varastaa tai antaa väärää valaa!).

      Em. logiikalla jokainen joka äänesti/äänestää ajaa itse Malmin kenttää myttyyn, ja havaintojen perusteella näin riippumatta siitä mitä äänestetty on lupaillut tai suorastaan valehdellut (ks. nimilista yllä)! Olette varmaan tyytyväisiä onnistuttuanne. Toisaalta tyhjän saa pyytämättäkin ja kaikenlaisen rappeutumisen luvatusti mitään tekemättäkin, katsoo vaan ympärilleen.

    • seurasaari_seuraavaksi

      Kaikki argumentit on jo käytetty. Ei tämä maaperäasia mikään uutinen ole. Yleisessä kuulemistilaisuudessa kentän aulassa asiaa yritettiin tolkuttaa jo 1990-luvun lopussa onnettomalle valtakunnanarkkitehdille jonka mielestä maaperä on erinomainen. Lopetetaan lentäminen. Turha enää sanoa mitään, jos kerran surkea maa saadaan erinomaiseksi (tuolloin SDP:n päätöksellä).

      Lopetetaan jo tämä vaivantäyteinen, keinotekoisesti alas ajettava kivulias ala ja muutetaan muualle. Helsinki ei ole enää helsinkiläisten hanskassa eikä hyvä paikka kellekään.

      • J-J.K

        Ehkä ei ihan vielä kannata luopua. Joitain järkeviäkin kannanottoja on viime aikoina tullut.
        Helsingin maankäyttösuunnitelmat ovat kyllä kroonisesti perseestä. Esim. Östersundomin alue piti väkisin liittää Sipoosta Helsinkiin ja rakentaa sinne joku megacity. Natura-aluetta ei huomattu. Ja vielä pahempaa, mistä ei vielä pahemmin ole mainittu: kyseessä on tärkeä pohjavesialue.


      • cxdfgr
        J-J.K kirjoitti:

        Ehkä ei ihan vielä kannata luopua. Joitain järkeviäkin kannanottoja on viime aikoina tullut.
        Helsingin maankäyttösuunnitelmat ovat kyllä kroonisesti perseestä. Esim. Östersundomin alue piti väkisin liittää Sipoosta Helsinkiin ja rakentaa sinne joku megacity. Natura-aluetta ei huomattu. Ja vielä pahempaa, mistä ei vielä pahemmin ole mainittu: kyseessä on tärkeä pohjavesialue.

        Ehkä jotain toivoa on, tuollainen uutinen:

        http://www.iltalehti.fi/uutiset/2015121020811642_uu.shtml

        Eri asia, vaikuttaako päätääjien koviin kalloihin.


      • nsio

        On otettava huomioon, että tulevaisuudessa paperittomia tulee yhä enemmän ja myös he tarvitsevat asuntoja. Kentälle tarvitaan korkeita kaupungin vuokrataloja, jotka sinne maaperän vuoksi sopivat eikä sinne mikääm firma gryndaa omistusasuntoja. Ja tarvitseehan Helsinkikin oman Rinkebynsä !


    • cpl

      Lentokuljetusboikottiin poliitikot, kulkekoot junalla!

      • VarsinLaajalti

        Junaporukkaa vaikuttavatkin poliitikot olevan, todella kulkekoot junalla.


    • ihminen.metsästää

      Ei Suomesta pidä tehdä ulkomuseota, Malmin lentokentän voi purkaa, ja istuttaa sen paikalle metsää.

      • Jaana_H

        Lentopelastustoiminta, Suomen toiseksi vilkkain lentokenttä, ja lennonopetus ovat kaukana museosta! Jos rakennuksilla on myös museoarvoa, niin sitä parempi. Jos metsää kaipaat, niin Sipoonkorpi alkaa ihan läheltä, tervemenoa!
        P.S. Puretaan Kansallismuseo ja tehdään paikalle skeittirata.


      • Kallistalystiäharvoille

        Nämä on 2017 alusta historiaa! Muutama kymmen "virkistyspörrääjää Helsinkiläisten veromaksajien rahoilla vielä haluaisi saastuttaa mutta Kaupunki ei siihen leikkiin kähde! MALMI LEX-KENTTÄ PIAN VEX


    • Jaana_H

      Asiasta on syytä pitää ääntä edelleen. Toivottavasti tuo kansainvälinen päätös tuo vähän järkeä kalloihin.

      • tyhjiä.kenttiä

        Hyvinkään kentällä on hyvin tilaa.


      • Jaana_H
        tyhjiä.kenttiä kirjoitti:

        Hyvinkään kentällä on hyvin tilaa.

        Liian pieni, sopii parhaiten purjelennon tarpeisiin. Kyllä se tutkittiin ensimmäisenä vaihtoehtona.


      • Ilmapurjehtija
        Jaana_H kirjoitti:

        Liian pieni, sopii parhaiten purjelennon tarpeisiin. Kyllä se tutkittiin ensimmäisenä vaihtoehtona.

        Tosi on, purjelentoon ja pienkoneille Hyvinkään kenttä sopii, vaikka onkin aika huonosti (sentään jotenkuten, kiitos!) hoidettu. Kuten joku ylempänä sanoi, korvaavaa kentän paikkaa Malmille on kyllä etsitty pitkin Uuttamaata, mutta ei ole löydetty. Malmin lopettaminen on ilmailuskandaalin lisäksi myös kulttuuriskandaali. Toistan ylempä esitetyn linkin:
        http://www.iltalehti.fi/uutiset/2015121020811642_uu.shtml


      • Kalliiksiontullut

        Ja Helsiläisetkö tämän 30-40 ;n virkistyspörrääjän huvin maksaisi? Noin 2 Miljoonaa e./Vuosi!!Taitaa Jaanalla olla "Oma lehmä ojassa"!


    • For_Malmi

      Pidetään asiaa esillä!

    • xxxbbbb

      Miksi kaikki pitää ahtaa Helsinkiin ja yleensä pääkaupunkiseudulle ? Ei mene ymmärrykseen. Meillä on pitkä maa ja paljon rakennustilaa siellä Helsingistä Lappiin saakka. Olis varmaan paljon tilaa rakentaa asuntoja ja liikekeskuksia ,tulisi koko maahan työpaikkoja,niin ei kaikkien tarvis asua täällä "ruuhkasuomessa ".
      Kulkuyhteydet on hyvät ja pohjoisessa on kaunista luontoa. Lappi on ihanan kaunis ,niin kesällä kuin talvella.

      • Kansaakusetetaantaas

        MIksi pitäisi koko Suomen Veronmaksajien siivellä saada Kaupungissa pörrätä,kun korpikenttiä löytyy melko läheltäkin!


    • Ilmailija.Keski-Suomesta

      Ilmailun viholliset ovat isänmaan vihollisia!

    • Lex_Luritus

      On osoittaunut, että kentän luovutuksessa Helsingin kaupungille on esityspäätöksestä postettu hallituksen päätös ehdosta korvaavan kentän löytämisestä ennen käyttötarkoituksen muuttamista. Tämä on niin iso asia, että poistaja tulisi saattaa virkavastuuseen virheestään.

      • LoppuLähestyy

        Täyttä huuhaata kuten Malmin toiseksi vilkkain kenttä ja moni muu muunneltu "totuus" kentästä!
        Patria kun lähtee niin vähiin käy "vilkkaus" eli kierroslentäminen.
        Eihän arkisin muita kuin Patrian koneita ilmassa ole näkynyt!


      • MALMILEXKENTTÄVEX

        Eli Helsinki ei ole velvollinen näille jo Finavian "siivellä" pörränneille mitään kentää osoittamaankaan!
        Finavia on osoittanut Hyvinkäätä Vesivehmaata ,Räyskälää ,Ym, joten osoitettu on!


    • Pulinatpois

      Helsingin päättäjien velvollisuus on tehdä Helsingin ja helsinkiläisten etujen mukaisia ratkaisuja. Kysymys on keskeisestä alueesta, jota koskevasta käytöstä on nyt päätetty. Ilmailun harrastajaväen kannattaisi nyt keskittää sinänsä valtavaksi osoittautunut energia tulevaisuuteen ja tulevan korvaavan kentän käytön suunnitteluun.
      Malmin lentotoiminta loppuu, piste. Sitä vastustaneet ja edelleen vastustavat ovat aktiivinen, mutta pieni, itsekäs vähemmistö. Elämme demokratiassa, jossa enemmistö päättää ja sen jälkeen pulinat pois. Eli pulinat pois ja eteenpäin. Juna meni jo.

      • Taputeltu_on

        Yleiskaava-asia on nyt ratkaistu ja vuorossa asian pitkittäminen valituskierroksella. Lex Malmi- esitys odottaa eduskunnan ilmoitusta siitä, että maankäytöstä Helsingin kaupungissa päättää vain ja ainoastaan Helsingin kaupunki. Tarkoittaa, että mahdollinen laki taitaisi vaatia perustuslain säätämisjärjestyksen. Tuskinpa pienen, itsekään vähemmistön intressi jatkaa mukavaa harrastusta keskellä metropolia on riittävä peruste.
        Katse eteenpäin. Tämä on nyt taputeltu.


      • MALMILEXKENTTÄVEX

        KYllä! Ja hyvä niin.Oikeus on toteutunut!
        Ei muutaman veijarin kallista harrastusta kustanneta verovaroin!


    • KansaaYritetkusettetaa

      Jotain näistä varmasti!
      Persut yritti lipoa äänestäjiä Malmia puolustamalla mutta PERS .eelleen meni.
      Malmin kenttää ei pelasta enää mikään (vähiten Persut) toteavat Oikeuoppineet!!!

    • Kalliskusetus

      Ehdottomasti äänestäisin!Ja myös äänestän!
      Säästyy veronmaksajien rahoja Miljoonia/vuosi.

    Ketjusta on poistettu 3 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Miksi jollain jää "talvi päälle"

      Huvittaa kastoa ullkona jotain vahempaa äijää joka pukeutuu edelleen kun olisi +5 astetta lämmittä vaikka on helle keli
      Maailman menoa
      285
      3023
    2. Mitä et hyväksy miehessä/naisessa josta olet kiinnostunut?

      Itse en halua, että miehellä olisi lapsia!
      Ikävä
      216
      1921
    3. Se katse silloin

      Oli hetki, jolloin katseemme kohtasivat. Oli talvi vielä. Kerta toisensa jälkeen palaan tuohon jaettuun katseeseen. Tunt
      Ikävä
      59
      1582
    4. Tiesitkö? Farmi Suomi Kirsikka Simberg on tämän julkkisnaisen tytär - Katso tyrmäävät mallikuvat!

      Oho, aikamoinen ylläri. Tiesitkö?! Kirsikka Simberg on yksi tämän kauden Farmi Suomi -kisaajista. Hänellä ei ole tuttu t
      Suomalaiset julkkikset
      2
      1370
    5. Kaipaaville

      Kerro sun tunteesi ja ajatukset tähän jos et uskalla irl!
      Ikävä
      79
      1241
    6. Tuhdit oluet kauppoihin. Miksi vastustaa?

      8% oluet kauppoihin mutta mikä siinä on että osa politikoista vstustaa ? Kauppa kuitenkin hinnoittelee vahvan oluen ni
      Maailman menoa
      266
      1178
    7. Miten haluaisit

      Että reagoisin jos näkisin sinut nyt?
      Ikävä
      80
      1052
    8. Sinua tulen kyllä ikävöimään pitkään nainen

      mutta oli pakko tehdä päätös oman mielenrauhan vuoksi. Toivottavasti saat elämältä kaiken mitä haluat.
      Ikävä
      52
      1041
    9. Tärkeä kysymys!

      Haluatko sinä, mies, minut?
      Ikävä
      80
      981
    10. Asiallinen lähestyminen

      Mitä on asiallinen lähestyminen?? Tietääkö tai tajuaako kukaan, varsinkaan miehet??? Eilen NELJÄNNEN kerran jouduin isk
      Sinkut
      143
      841
    Aihe