TV:tä videotykin kautta?

Mikkopoika2

Kodin rem0ntin yhteydessä suunnitellaan yläkerran oleskelutilaan telkkarinkatselua tykin kautta, kun syntyy sopiva valkoinen iso seinä. Miten järjestelmä kannattaisi toteuttaa, tarvitaanko tv kuitenkin, vai saako kuvan jotenkin tykille suoraan digiboksista? Entä DVD-filmien katselu? Onko videotykkejä joihin sopii sekä tv että tietokone? Ja onko koko hommassa ylipäätään järkeä, onko tykin kuva riittävän laadukas? Tuleeko tolkuttoman kalliiksi. Olen kiitollinen neuvoista / vinkeistä.

6

4012

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Mikä ihme olisi television funktio tuossa systeemissä? Tottakai tykkiin voi kytkeä digiboksin tai DVD-soittimen. Tykeissä on yleensä varsin monipuoliset liitännät, joten niihin voi kytkeä myös tietokoneen.

    • vinkkejä

      Ensinnäkin: samaan tykkiin voi toki liittää digiboxin, tietokoneen ja dvd-soittimen. Itse asiassa useimmat videotykit mahdollistavat tämän, joten periaatteessa voit käyttää samaa laitetta kaikenlaiseen katseluun.

      sitten tietysti on muutamia käytännön tosiasioita, jotka puoltavat LCD- tai putkitelkkarin hankkimista tykin seuraksi:
      - videotykin käynnistymisen hitaus: aina kun aloitat katselun, tykki käynnistelee itseään vähintään 30-60 sekuntia.
      - valoisassa huoneessa kuva jää haaleaksi. käytännössä katseluhuone pitäisi varustaa pimennysverhoilla ja käyttää niitä katselun aikana.
      - videotykin lamppu kestää vain tietyn rajallisen ajan, ja varalamput ovat hämmästyttävän kalliita (pahimmillaan satoja euroja). monet tykkien omistajat katsovat päivittäiset uutiset ja saippuasarjat telkkarin kautta säästääkseen lamppua elokuvien katsomiseen.

      Vastineeksi tykillä saa toki komean ja ison kuvan, mutta halpaa huvia se ei ole.

      • DigitalWanker

        Ensinnäkin: Tuo valkoinen seinä ei saisi liittyä millään tavalla teatterihuoneeseesi, vaan tilan pitäisi mieluummin olla mahdollisimman tumma. Seinälle et voi kuvaa heijastaa, vaan tarvitset kunnon kankaan saadaksesi hyvän kuvan. Koko paketille ei välttämättä tule hintaa johtoineen kuin reilusti alle 1500e, jos valitset esim. optoma hd70-tykin(erinomainen hinta/laatusuhde) ja siihen sopivan da-liten kankaan(oikeissa alan liikkeissä on tietoa). Tuolla paketilla saat jo loistavan kuvan hämärässä tilassa. Jos budjetti on taas 2000e luokkaa niin silloin ehdottomasti optoma hd73 tykiksi. Siinä kuvassa silmä lepää viimeistään.


    • videotykki tv

      Voit ja kannattaa liittää videotykki tietokoneeseen ja katsella netti-telkkareita suoraan seinältäsi esimerkiksi http://www.tvnewsradio.com/ .
      Valkoinen sänky liinavaatekin, lakana, on mainio jos valkoinen seinä ei toimi. Tietokonepelitkin tulee mahtavaksi kun pelaa oikean kokoista pari metristä Teemu Selännettä vastaan Nhl-pelissä videotykin kautta. :)

    • ei kannata

      ostaa tv:n korvaajaksi, jo edellä mainituista syistä. Itsellä on kotiteatterissa sonyn tykki elokuvien ja urheilun ja tietenkin pelaamista varten, mutta tavalliset ohjelmat esim. uutiset ja jotkin sarjat on kivempi katsoa normaalissa valossa tv:stä.

      Tykin kuvaa ei kannata heijastaa valkoiseksi maalatulle seinälle, koska valkokankaat korostavat värejä ja muita ominaisuuksia tykistä johon valk. seinä ei pysty. Toki on olemassa valkokangasmaaleja joilla voi malata seinään valkokankaan mutta niistä minulla ei ole tietoa toimiiko ne.

      Itsellä ei tykkiin mene kuin 3 johtoa virtajohto, pc ja rca-kuvajohto. Kaikki muu on vahvistimessa kiinni sillä ilman vahvistinta et saa digiboksista ääntä ulos.

      Kannattaa käydä kyselemässä tietoa eri elektroniikkkaliikkeistä, sillä he tietävät paljon enemmän...

    • Anonyymi

      Täälläkin ois tarve saada perus telkkari näkymään tykin kautta. Millä kamppeilla onnistuu helpoiten ja maks 400 euroon noin? Telkkari tulee kaapeliverkon kautta.

      Ilmeisesti vaatii sopivan tykin ja digiboxin vai löytyykö yhdestä ja samasta laitteesta?

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Nykynuoret puhuu nolosti englantia suomen sekaan, hävetkää!

      Kamalan kuuloista touhua. Oltiin ravintolassa ja viereen tuli 4 semmosta 20-25v lasta. Kaikki puhui samaan tyyliin. Nolo
      Maailman menoa
      195
      4564
    2. 57-vuotiads muka liian vanha töihin?

      On tämä sairas maailma. Mihin yli 55-vuotiaat sitten muka enää kelpaavat? Hidasta itsemurhaa tekemään, kun eläkkeelle ei
      Maailman menoa
      255
      2582
    3. 133
      1687
    4. Luovutetaanko nainen?

      En taida olla sinulle edes hyvän päivän tuttu. Nauratkin pilkallisesti jo selän takana.
      Ikävä
      67
      1381
    5. Haluatteko miellyttää kumppaninne silmää?

      Entä muita aisteja? Mitä olette valmiita tekemään sen eteen että kumppani näkisi teissä kunnioitettavan yksilön? Olette
      Sinkut
      202
      1273
    6. J-miehelle toivon

      Hyvää yötä. Voisiko nykyistä tilannetta uhmaten vielä pienintäkään toivetta olla, päästä kainaloosi joskus lepääämään.
      Ikävä
      84
      1126
    7. Miten olette lähestyneet kiinnostuksen kohdettanne?

      Keskusteluita seuranneena tilanne tuntuu usein olevan sellainen, että palstan anonyymit kaipaajat eivät ole koskaan suor
      Ikävä
      64
      1104
    8. Haluatko S

      vielä yrittää?
      Ikävä
      59
      1047
    9. By the way, olet

      mielessäni. Olet minulle tärkeä, niin suunnattoman tärkeä. En kestäisi sitä jos sinulle tapahtuisi jotain. Surullani ei
      Ikävä
      74
      1047
    10. Onko kaivattunne suosittu?

      Onko teillä paljon kilpailijoita? Mies valitettavasti näyttää olevan paljonkin naisten suosiossa :(
      Ikävä
      76
      1041
    Aihe