Vatsahapponi ovat menneet sekaisin ja olen Nexium-lääkekuurilla. Nyt oireilua on ollut jo kuudetta viikkoa ja vatsahappo-ongelman kokeneet varmasti tietävät, että silloin tulee välttää sitrushedelmiä, suklaata, tomaattia, paprikaa, ruisleipää, marjoja...
Ongelmana vain on nyt se, että vatsahappojen raiteilleen saaminen kestää kuukausia, jopa vuosia ja c-vitamiinin saannin turvaamisen kanssa on ongelmia. Kaalit, erityisesti parsa, ovat myös hyviä c-vitamiinin lähteitä, mutta ei parsaakaan loputtomasti voi syödä - kaaleista tulee sitten taas ilmavaivoja.
Vatsa ei kestä C-vitamiiniporetabletinkaan ottoa. Miten turvaan c-vitamiinin saantini?? Mitä muita hyviä c-vitamiinin lähteitä on kuin kaikki nuo, joita ei nyt voi syödä?
Refluksiongelma ja C-vitamiinin saanti?
10
1830
Vastaukset
- hmg
Nexiumin käyttö heikentää mahdollisesti C vitamiinin imeytymistä, koska Nexium vähentää suolahapon (HCl) tuotantoa, ja C vit. imeytyminen vatsalaukussa vaatii suolahappoa. Muita ravinteita jotka vaativat HCl imeytyäkseen ovat Ca, Mg, Fe, Cu, Zn, Mn, S, Cl, B1, B2, B6, foolihappo. Joten Nexiumin (tai vastaavan lääkkeen) käyttö voi heikentää kaikkien noiden ravinteiden saantia.
Miten hapankaali? Sehän on aika hyvä C vit. lähde. Se ei välttämättä aiheuta ilmavaivoja kuten ei-hapatettu kaali.
C poretabletit ovat kelvottomia ja jopa haitallisia, koska sisältävät synteettistä C:tä, eivätkä luonnollista C:tä, joka on itse asiassa C complex jossa on ainakin 7 synergististä tekijää. Tabujen synteettinen C on pelkkä "askorbiinihappo", ja sekin "vasenkätinen" (levorotary) laboratoriotuote.
Kokeile esim. ruusunmarjajauhetta, persiljaa, tilliä, tyrnijauhetta, mustaherukkajauhetta. Tai katso Finelistä mitkä ruoat sisältävät hyvin C vitamiinia ja suosi ne mitkä pystyt syödä. Huom! että ulkolaiset hedelmät ovat nyrkkisääntöisesti huonompia C vit. lähteitä kuin kotimaiset marjat ja vihannekset ja kasvikset ja juurekset, koska niitä useimmiten poimitaan talteen alkuperämaassa kun ovat vielä epäkypsiä, jolloin ravintoarvo jää alhaiseksi. Näin sitrusten kohdalla, muiden muassa.- The Same
Noita jauheita saa ilmeisesti paitsi terveys- tai luontaistuotekaupoista, myös ihan tavallisista päivittäistavarakaupoista? Ja onko tarkoitus antaa jauheen liueta veteen? Mietin myös että miten vastaavat hillot, tuleekohan niistä lähtökohtaisesti (ruusunmarja, tyrni, lakka) myös happoa?
- hmg
The Same kirjoitti:
Noita jauheita saa ilmeisesti paitsi terveys- tai luontaistuotekaupoista, myös ihan tavallisista päivittäistavarakaupoista? Ja onko tarkoitus antaa jauheen liueta veteen? Mietin myös että miten vastaavat hillot, tuleekohan niistä lähtökohtaisesti (ruusunmarja, tyrni, lakka) myös happoa?
Ainakin luontaistuotekaupoista, missä hintavampia kuin marketeista (jos sieltä löytyy). Itse olen löytänyt MiniManista tyrnijauhetta, karpalojauhetta, joskus mustaherukkajauhetta. Luontaistuotekaupasta olen ostanut mustikkajauhetta. Ruusunmarjajauhetta olen löytänyt vain luontaistuotekaupasta. Se taitaa olla edullisempi kuin nuo kotimaiset marjajauheet.
Jauheita voi varmaan antaa liueta veteen, muttei mielellään kuumaan, jottei C vitamiini ja B vitamiinit tuhoudu. Itse olen niitä käyttänyt siten että olen ripotellut vihannesten/salaatin päälle. Pureskelee hyvin niin kyllä ne sekoittuu sinne muun ruoan mukaan.
Hilloista ajattelen että jos on hedelmien/marjojen hapoille herkkä niin ne voivat olla huonompi vaihtoehto. Sitäpaitsi voi olla vaikea löytää terveellisiä hilloja, koska usein on lisättynä ainakin sokeria. Ja jos on käytetty korkeita lämpötiloja hillojen valmistuksessa niin C vitamiinia ei ole enää jäljellä kuin murto-osa korkeintaan.
Camu Camu marja on ehkä maailman C vitamiinipitoisin luonnon raaka-aine. Jauhetta pystyy tilata ainakin Englannista, en tiedä saako sitä Suomesta. Muistaakseni yksi tlk jauhetta antaa reilusti yli suosituksen, mikä Suomessa on jotain 60 mg tai hieman päälle. - Paras_tuoteeee
The Same kirjoitti:
Noita jauheita saa ilmeisesti paitsi terveys- tai luontaistuotekaupoista, myös ihan tavallisista päivittäistavarakaupoista? Ja onko tarkoitus antaa jauheen liueta veteen? Mietin myös että miten vastaavat hillot, tuleekohan niistä lähtökohtaisesti (ruusunmarja, tyrni, lakka) myös happoa?
Tässä on hyvä valmiste. http://www.iherb.com/LypriCel-Liposomal-Vitamin-C-30-Packets-0-2-fl-oz-5-7-ml-Each/61579?rcode=MOP737
- kaunis bodari poika
osta ester-c valmistetta apteekista tai luontaiskaupasta se on happoneutraali c-vitamiini ja erittäin hyvä
- hmg
Miksi sinä bodari-Poika suosittelet laboratoriossa valmistettua askorbiinihappoa? Etkö vielä ole ymmärtänyt että laboratoriosyntetisoitu askorbiinihappo ei ole sama kuin luonnon C vitamiini. Syntetisoitu (yleensä maissitärkkelyksestä) C vit./askorbiinihappo on vain sitä - syntetisoitua "askorbiinihappoa". Se ei oikeasti edes ansaitse nimeä "askorbiini-", koska se ei yksinään kykene parantamaan keripukkia (scorbut). Ainoastaan luonnon C vitamiini, C complex, kykenee parantamaan keripukkia. Luonnon/luonnollinen C vitamiini on paljon muuta kuin vain niin kutsuttu askorbiinihappo...
- tyrosinase (orgaanista kuparia sisältävä entsyymi)
- vitamin P (rutiini)
- ascorbigen
- ascorbic acid
- J factor
- K factor
- bioflavonoids
Noita kaikki synergistisiä tekijöitä löytyy aidosta, luonnollisesta, C vitamiinista. Laboratorio "C vitamiini" on vain synteettistä, "vasenkätistä" (levorotary), "askorbiinihappoa. Luonnollisen C complexin "askorbiinihappo" (väärä nimi sikäli että yksin se ei kykene parantaa scorbutia/keripukkia) ei ole sen avaintekijä, vaan se suojaa muita tekijöitä hapettumiselta. Ne muut tekijät ovat ne avaintekijät jotka mm. voivat parantaa keripukkia.
Linus Pauling, joka tunnetaan mm. siitä että vuosikymmeniä suositteli ihmisille mega-annoksia synteettistä askorbiinihappoa, ja itse käytti monta grammaa päivässä, kuoli syöpään, vaikka tuon askorbiinihapon olisi muka pitänyt suojata syövältä. Ei pidä luulla että synteettinen vitamiinifraktio toimii ihmisen kehossa kuten luonnollinen vitamiini kompleksi. - kaunis bodari poika
hmg kirjoitti:
Miksi sinä bodari-Poika suosittelet laboratoriossa valmistettua askorbiinihappoa? Etkö vielä ole ymmärtänyt että laboratoriosyntetisoitu askorbiinihappo ei ole sama kuin luonnon C vitamiini. Syntetisoitu (yleensä maissitärkkelyksestä) C vit./askorbiinihappo on vain sitä - syntetisoitua "askorbiinihappoa". Se ei oikeasti edes ansaitse nimeä "askorbiini-", koska se ei yksinään kykene parantamaan keripukkia (scorbut). Ainoastaan luonnon C vitamiini, C complex, kykenee parantamaan keripukkia. Luonnon/luonnollinen C vitamiini on paljon muuta kuin vain niin kutsuttu askorbiinihappo...
- tyrosinase (orgaanista kuparia sisältävä entsyymi)
- vitamin P (rutiini)
- ascorbigen
- ascorbic acid
- J factor
- K factor
- bioflavonoids
Noita kaikki synergistisiä tekijöitä löytyy aidosta, luonnollisesta, C vitamiinista. Laboratorio "C vitamiini" on vain synteettistä, "vasenkätistä" (levorotary), "askorbiinihappoa. Luonnollisen C complexin "askorbiinihappo" (väärä nimi sikäli että yksin se ei kykene parantaa scorbutia/keripukkia) ei ole sen avaintekijä, vaan se suojaa muita tekijöitä hapettumiselta. Ne muut tekijät ovat ne avaintekijät jotka mm. voivat parantaa keripukkia.
Linus Pauling, joka tunnetaan mm. siitä että vuosikymmeniä suositteli ihmisille mega-annoksia synteettistä askorbiinihappoa, ja itse käytti monta grammaa päivässä, kuoli syöpään, vaikka tuon askorbiinihapon olisi muka pitänyt suojata syövältä. Ei pidä luulla että synteettinen vitamiinifraktio toimii ihmisen kehossa kuten luonnollinen vitamiini kompleksi.no kerroppa mistä saisin luonnollista c-vitaa ostaa pillereinä?
- Puolinainen
hmg kirjoitti:
Miksi sinä bodari-Poika suosittelet laboratoriossa valmistettua askorbiinihappoa? Etkö vielä ole ymmärtänyt että laboratoriosyntetisoitu askorbiinihappo ei ole sama kuin luonnon C vitamiini. Syntetisoitu (yleensä maissitärkkelyksestä) C vit./askorbiinihappo on vain sitä - syntetisoitua "askorbiinihappoa". Se ei oikeasti edes ansaitse nimeä "askorbiini-", koska se ei yksinään kykene parantamaan keripukkia (scorbut). Ainoastaan luonnon C vitamiini, C complex, kykenee parantamaan keripukkia. Luonnon/luonnollinen C vitamiini on paljon muuta kuin vain niin kutsuttu askorbiinihappo...
- tyrosinase (orgaanista kuparia sisältävä entsyymi)
- vitamin P (rutiini)
- ascorbigen
- ascorbic acid
- J factor
- K factor
- bioflavonoids
Noita kaikki synergistisiä tekijöitä löytyy aidosta, luonnollisesta, C vitamiinista. Laboratorio "C vitamiini" on vain synteettistä, "vasenkätistä" (levorotary), "askorbiinihappoa. Luonnollisen C complexin "askorbiinihappo" (väärä nimi sikäli että yksin se ei kykene parantaa scorbutia/keripukkia) ei ole sen avaintekijä, vaan se suojaa muita tekijöitä hapettumiselta. Ne muut tekijät ovat ne avaintekijät jotka mm. voivat parantaa keripukkia.
Linus Pauling, joka tunnetaan mm. siitä että vuosikymmeniä suositteli ihmisille mega-annoksia synteettistä askorbiinihappoa, ja itse käytti monta grammaa päivässä, kuoli syöpään, vaikka tuon askorbiinihapon olisi muka pitänyt suojata syövältä. Ei pidä luulla että synteettinen vitamiinifraktio toimii ihmisen kehossa kuten luonnollinen vitamiini kompleksi.Arvon hmg:lle ja muille tiedoksi: C-vitamiini ja askorbiinihappo ovat synonyymejä keskenään. Luonnon C-vitamiini ja synteettinen C-vitamiini koostuvat askorbiinihappomolekyyleistä, jotka ovat molemmat täsmälleen samanlaisia rakenteeltaan. Luonnon ja synteettinen C-vitamiini ovat täsmälleen sama kemikaali.
"Vasenkätisyys" on termi joka kuvaa molekyylin rakennetta. C-vitamiinimolekyylit taittavat polarisoitua valoa vasemmalle, eli ovat vasenkätisiä. Tätä voidaan kuvata myös isolla L-kirjaimella molekyylinimen edessä.
Luonnon C-vitamiini ei sisällä tyrosinaasia, rutiinia, J- ja K-faktoreita jne. Se sisältää vain C-vitamiinia - koska se ON C-vitamiinia. Ei appelsiinitkaan sisällä mangoja, vaikka niitä joskus laitetaan samaan mehuun.
Totta kai jos syö appelsiinin tms. se sisältää muitakin aineita kuin pelkkää C-vitamiinia, ja vitamiinit olisi paras hankkia ruoasta itsestään. Joskus C-vitamiinin määrää voi lisätä nauttimalla C-vitamiinivalmisteita. Lisäksi on valmisteita joissa on monia eri vitamiineja ja hivenaineita.
Tuosta yliannostusasiasta: myrkyn ja lääkkeen eron tekee vain annostus. Linus Pauling ei tiennyt mitä nykyään tiedetään. C-vitamiini ei ole kemikaalien vaarallisemmasta päästä, mutta ei sitäkään kannata liikaa nauttia missään muodossa. Syöpä puolestaan on monen tekijän tauti, ja Paulingin syövän pääasiallisia syitä ei tässä voi analysoida.
Bottom line: rakenteeltaan samat molekyylit ovat samaa yhdistettä alkuperästä huolimatta. Tämän verran kemiaa suvaitsisi jokaisen osata.
- Nimetön
kannattaisi kokeilla on aloe vera mehu siinä on vitamiinit luonnosta eikä mitään synteettistä.
- vitamin-c
Laaja valikoima kaikkiin tarpeisiin edullisesti
http://eu.iherb.com/Vitamin-C/?rcode=GSW705
Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.
Luetuimmat keskustelut
- 467545
- 334163
- 573675
- 503170
- 172846
Voi ei! Jari Sillanpää heitti keikan Helsingissä - Hämmästyttävä hetki lavalla...
Ex-tangokuningas on parhaillaan konserttikiertueella. Hän esiintyi Savoy teatterissa äitienpäivänä. Sillanpää jakoi kons562456- 542378
- 402319
- 442302
- 162266